10 onmisbare keukenattributen

Kun je ook zo genieten van het bereiden van een heerlijke maaltijd? Of wil je het liefste zo kort mogelijk in de keuken staan? De redactie van Filoblog.nl bestaat uit een mengelmoes van deze situaties en wensen. Sommige redactieleden vinden koken geweldig, terwijl andere redactieleden hier juist een hekel aan hebben.

Waar wij het wel over eens zijn, is dat je de juiste keukenattributen nodig hebt. In dit artikel benoemen wij daarom 10 keukenattributen die je sówieso nodig hebt!

Ovenschaal

Ongeacht of je koken leuk vindt of niet, is het aan te raden om voor een goede ovenschaal te kiezen. Of voor een combinatie van goede ovenschalen. Met zo’n schaal is het een fluitje van een cent om een maaltijd in/met een oven te bereiden. Je bespaart hier een hoop tijd mee en het brengt een hoop extra gemak met zich mee.

Bijkomend voordeel: je kunt voor elke oven wel een geschikte ovenschaal vinden! Bonustip: haal uiteraard ook de juiste ovenwanten in huis.

Staafmixer

Wil je meerdere ingrediënten met elkaar mixen? Als je dit even snel wilt doen, is een goede staafmixer een aanrader. Zo’n mixer ligt prettig in de hand, is opvallend krachtig en is ook nog makkelijk te bedienen. Na gebruik geniet je van nóg een voordeel: het eenvoudig opbergen van de mixer. Een staafmixer is namelijk lekker compact!

Keukenmachine

Wil je graag alles uit je keuken en je ingrediënten halen? Dan raden wij je graag een goede keukenmachine aan. Met een goede keukenmachine kun je van alles, uiteenlopend van mixen, mengen, kloppen en kneden. Een keukenmachine is bovendien eenvoudig te bedienen. Een absolute win-win-win situatie dus voor elke kok!

Hakmolen

Heb je ook zo’n hekel aan het snijden/hakken van ingrediënten? Dan maak je je leven een heel stuk makkelijker met een goede hakmolen. Een goede hakmolen hakt en snijdt alle mogelijke ingrediënten snel en feilloos. De gesneden stukjes komen bovendien in een opvangbak terecht; je kunt de inhoud van deze opvangbak dus direct gebruiken voor je maaltijden. Echt ideaal!

Citruspers

Wat hoort nou bij een zondagochtend? Een van de zaken die hier bij hoort, is een heerlijke ontbijtje met iemand waar je van houdt. Of in je eentje uiteraard, mocht je alleen wonen. Om het ontbijtje op de zondagochtend nog fijner te maken, raden wij je een goede citruspers aan. Met een dergelijke pers is het een fluitje van een cent om een heerlijke vruchtensap te maken. Wellicht denk je nu direct aan sinaasappelsap, maar ook andere soorten vruchtensappen maak je snel met een citruspers!

Kookwekker

Tijdens het koken kun je uiteraard de timer op je smartphone gebruiken. Niet handig, aangezien je smartphone je mogelijk tijdens het koken af kan leiden. Een betere optie is daarom om een goede kookwekker te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld voor een kookwekker in de vorm van een ei kiezen, maar óók voor een digitale kookwekker. De laatste soort kookwekker geniet onze voorkeur.

Dubbele airfryer

In een moderne keuken vind je geen frituurpan meer terug, maar een airfryer. Voor onder meer een groter huishouden is een dubbele airfryer de beste keuze. Dit is een airfryer met 2 mandjes, waardoor je in beide mandjes iets anders kunt bereiden. In het ene mandje gezonde patatjes en in het andere mandje gezonde snacks. Om maar een voorbeeld te noemen. Een dubbele airfryer biedt al met al heel veel gemak en mogelijkheden.

Afdruiprek

In nagenoeg alle keukens zit tegenwoordig een vaatwasser. Super handig, maar minder handig voor een kleine hoeveelheid vaat. Een kleinere hoeveelheid vaat kun je beter met de hand even afwassen. Daar heb je zowel een goede afwasborstel als een goed afdruiprek voor nodig. Zo’n rek zet je op je aanrechtblad neer, waarna je de gewassen vaat hier op neer kunt zetten. De vaat drupt alvast wat uit, waardoor je ook minder tijd hoeft te besteden aan het afdrogen van de vaat. Ondertussen houdt een afdruiprek je keuken ook nog schoon.

Snijplanken

Snijden, snijden en nog eens snijden. Het is iets wat je ongeveer elke avond in je keuken doet. Voor het snijden kun je dus gebruik van een hakmolen maken, maar dat is niet altijd even praktisch. Wat wel super praktisch is, is een set van snijplanken. Met de juiste snijplanken is het snijden van ingrediënten een koud kunstje. Je houdt je keuken ook nog eens netjes en kunt de snijplanken na gebruik snel schoonmaken. Eventueel in de vaatwasser zelfs.

Wafelijzer

Hoe lekker is het om op zondagochtend een heerlijke wafel te eten? Nou, dat is héél lekker, maar het bereiden van wafels is niet altijd even makkelijk. Dit los je gelukkig op met een goed wafelijzer. Maak lekker beslag, leg dit beslag op het wafelijzer en geniet snel van een overheerlijke wafel!