4 onmisbare benodigdheden voor het beveiligen van je bedrijfspand

Heb je wel eens een berekening gemaakt van de waarde van je pand? Hiermee doelen we niet op de waarde van het pand zelf, maar op de waarde van alle spullen die in het bedrijfspand staan. Denk hierbij aan je voorraden, je apparatuur, je machines en andere bedrijfsmiddelen. Deze middelen vertegenwoordigen ongetwijfeld een aanzienlijke waarde. Alleen dat gegeven is al voldoende om je bedrijfspand goed te beveiligen.

Maar, hoe doe je dat nou? Wat is onmisbaar bij het beveiligen van je bedrijfspand? Onderstaande 4 benodigdheden zijn absoluut onmisbaar bij het beveiligen van je bedrijfspand.

Een camera set

Wat je sowieso nodig hebt, is een goede camera set. Dit is een set van meerdere camera’s en aanvullende producten. Binnen het aanbod van OnlineCameraShop zijn meerdere alles in één sets te vinden. Je hoeft dus zelf geen uitgebreide zoektocht te verrichten naar de juiste camera’s en randapparatuur. Nee, je hoeft slechts één keer een camera set uit te kiezen.

Deze camera’s houden vervolgens de omgeving nauwlettend in de gaten en zorgen daarmee op twee manieren voor een voordeel:

  • De aanwezigheid van een camera schrikt inbrekers af. Indien een inbreker een camera buiten ziet hangen, denkt hij wel drie keer na over een mogelijke inbraak. De afschrikwerende werking is oprecht essentieel.
  • Vergaart bewijsmateriaal. Vindt er toch nog een inbraak in je bedrijfspand plaats? Verschrikkelijk, maar de camera’s vergaren wel direct bewijsmateriaal. Erg prettig voor de politie en mogelijk ook vereist voor de verzekeraar.
4 onmisbare benodigdheden voor het beveiligen van je bedrijfspand

Stevig hekwerk

Met alleen een goede camera set ben je er nog niet. Het is ook verstandig om in stevig hekwerk te investeren. Of in speciale palen of beton blokken die je voor je bedrijfspand op een strategische plek neerzet. Deze attributen voorkomen dat een kwaadwillend persoon bijvoorbeeld met een auto je bedrijfspand in kan rijden. Ook maakt stevig hekwerk de toegang tot je bedrijfspand een stuk lastiger.

Goed hang- en sluitwerk

Als een consument zijn/haar woning beter wil beveiligen, ligt de focus al snel op hang- en sluitwerk. Als je als ondernemer je bedrijfspand beter wilt beveiligen, zou je hier ook je focus op moeten leggen. Zorg dat elk raam en elke deur stevig op slot kan. Zorg er ook voor dat dit vervolgens van buitenaf moeilijk (of helemaal niet) te openen is.

Bewustzijn

Het beveiligen van je bedrijfspand doe je dus met een camera set, stevig hekwerk en goed hang- en sluitwerk. Kun je hier dan volledig op vertrouwen? Nee, je moet ook nog een bepaalde mate van bewustzijn creëren. Bij jezelf, maar ook bij je personeel. Iedereen moet zich bewust zijn van de inbraakrisico’s en daar voortdurend naar handelen. Als je dit bewustzijn weet te creëren, maak je het kwaadwillende weer een stuk lastiger.