4 redenen om in de beste koffiebonen te investeren

Laatst bijgewerkt op 27 maart 2024

Kun je ook zo genieten van een heerlijk kopje koffie? Zie je jezelf hierbij ook als een ware fijnproever? Dan heb je eigenlijk maar één mogelijkheid: kiezen voor lekkere, verse koffiebonen. Met verse koffiebonen geniet je optimaal van de (vele mogelijke) aroma’s van koffie.

Zijn dit voor jou ook redenen geweest om een volautomatische koffiemachine aan te schaffen? Dan heb je eigenlijk nog maar één ding nodig: de juiste koffiebonen. Er zijn in ieder geval voldoende redenen om in de beste koffiebonen te investeren.

Reden 1: er bestaan grote smaakverschillen

Er bestaan momenteel heel veel soorten koffiebonen. Elke soort koffieboon brengt een unieke smaak, unieke afdronk en unieke aroma’s met zich mee. Mede hierom is het ontzettend leuk om met verschillende koffiebonen te experimenteren en variëren.

Waar deze smaakverschillen vandaan komen? Ten eerste bestaat er een verschil tussen robusta- en arabica bonen. Beide soorten koffiebonen hebben een hele andere smaak. Ten tweede is de plaats van verbouwing essentieel. Koffiebonen die in Zuid Amerika groeien, groeien in een ander klimaat dan koffiebonen die in Afrika groeien. Dit verschil proef je oprecht.

Reden 2: voor kwaliteit moet je betalen

Is goedkoop duurkoop bij koffiebonen? Ja, dat is absoluut het geval. Als je van de beste koffiebonen wilt genieten, is het zaak om voor kwaliteit te gaan. Dit doe je onder meer door goed naar het merk te kijken. De betere merken, zoals Illy, leveren geweldige koffiebonen. Deze bonen bevatten veel aroma’s en brengen een unieke en lekkere afdronk met zich mee.

Reden 3: voor veel koffievarianten geschikt

Besluit je om in de beste koffiebonen te investeren? Dan ben je in staat om veel soorten koffievarianten te maken. Je kunt hierbij denken aan een lekkere espresso, een lekkere cappuccino of een lekkere latte macchiato. Voor deze koffievarianten moet je idealiter andere soorten koffiebonen gebruiken. Door in meerdere soorten koffiebonen te investeren, maak je dit voor jezelf mogelijk.

Reden 4: een moment van rust

Heb je de beste koffiebonen in je volautomatische koffiemachine zitten? Heb je ook in de juiste koffieglazen geïnvesteerd? Dan hoef je nog maar één ding te doen: te genieten van het moment. Met de beste koffiebonen is het op en top genieten, zeker als je de setting helemaal naar je wens maakt. Geniet ervan!