5 benodigdheden om je douche schoon te houden

Laatst bijgewerkt op 19 april 2024

De douche is een heerlijke plek om even tot rust te komen. Sterker nog: sommige ondernemers geven aan dat zij onder de douche de beste ideeën krijgen. Een douche brengt een rustgevend en ook lekker warm gevoel met zich mee.

Wil je hier zelf ook optimaal van genieten? Dan is het wel belangrijk om je douche goed schoon te houden. Dit is niet alleen fijn voor het comfort in en rondom de douche, maar ook voor de algehele hygiëne. Zolang je je douche goed schoonhoudt, is het dus op en top genieten van je douche. Maar, wat heb je daar nou voor nodig? Ons advies is om onderstaande benodigdheden sowieso in huis te halen.

Vloertrekker

Ten eerste raden wij je een goede vloertrekker badkamer aan. Met zo’n vloertrekker veeg je eenvoudig de douchevloer schoon, waardoor het water niet in/op de douchebak blijft staan. Bijkomend voordeel is dat je direct het vuil wegveegt.

Een goede vloertrekker badkamer kun je ook nog veelzijdig gebruiken. Zo zou het ook mogelijk moeten zijn om je badkamerspiegel met de vloertrekker schoon/droog te maken. Handig!

Douchegoot

Ten tweede raden wij je aan om in een goede douchegoot te investeren. Zo’n goot voert zowel het overtollige water als het vuil perfect en snel af. Je houdt de douche hier schoon mee en je hoeft ook niet bang te zijn voor bijvoorbeeld lekkages. Het water loopt immers direct weg via de douchegoot.

Bijkomend voordeel: een moderne douchegoot brengt ook nog een fraaie uitstraling met zich mee. De douchegoot kan zelfs volledig in een tegel in je douche verwerkt worden!

Douchewisser

Ten derde wil je je douchewanden c.q. doucheramen uiteraard goed schoonhouden. Hier kun je het beste een goede douchewisser voor gebruiken. Zo’n wisser is makkelijk in je douche op te hangen en vervolgens eenvoudig te ‘bedienen’. Je hoeft de wisser alleen maar over de douchewand of het raam heen te houden.

Ook bij een douchewisser geniet je van een handige veelzijdigheid. Je kunt de douchewisser ook gebruiken voor het droog- c.q. schoonmaken van de spiegel in je badkamer.

Badkamer ventilator

Ten vierde doe je er verstandig aan om een goede badkamer ventilator te kopen. Deze ventilator zuigt als het ware al het stoom op en voert dit direct af. Je hebt hierdoor minder tot geen last van vochtophoping, zoals schimmels, in je badkamer.

Een goede badkamer ventilator gaat ontzettend lang mee. Maar, daarvoor is het wel raadzaam om de ventilator goed schoon te houden. Dit komt uiteindelijk ook de hygiëne in en rondom je douche alleen maar ten goede!

Antislip douchemat

Tot slot is het verstandig om in een goede antislip douchemat te investeren. Niet zozeer met het oog op de hygiëne, maar wel met het oog op de veiligheid. De douchemat ligt stevig op de grond en kan op geen enkele manier wegglijden onder je voeten vandaan. Erg fijn dus met het oog op de veiligheid. Ook als je ouder bent, is een goede douchemat van essentieel belang voor je eigen veiligheid.