5 tips om je thuiskantoor helemaal naar wens te maken

Laatst bijgewerkt op 21 maart 2024

De coronaperiode heeft een hoop doen veranderen. Niet alleen in de levensopvatting van veel mensen, maar ook in de manier van werken. Meer en meer mensen werken hybride; deels vanuit huis en deels op kantoor. Ambieer je dit ook of doe je dit nu al? Dan is het van essentieel belang om je thuiskantoor helemaal naar wens te maken. Dáár heb je gelukkig meerdere mogelijkheden voor.

Tip 1: kies voor de gewenste stijl

Hoeveel uur ga je per dag doorbrengen in je thuiskantoor? Grote kans dat dit om een aantal uur gaat dat niet meer op één hand te tellen is. Juist omdat je hier zoveel tijd in doorbrengt, is het belangrijk dat je thuiskantoor helemaal in de gewenste stijl uitgevoerd wordt.

Qua stijlen kun je behoorlijk veel kanten op. Wil je een thuiskantoor in minimalistische stijl hebben? Gaat je voorkeur uit naar een industriële stijl? Of geniet toch een moderne- of landelijke stijl je voorkeur? De mogelijkheden zijn eindeloos. Doe daarom online veel inspiratie op en bepaal naar welke stijl je voorkeur uitgaat. Uiteraard is ook dit iets dat je op de rest van je woning af kunt stemmen.

Tip 2: investeer in de juiste gear

In je thuiskantoor heb je de juiste gear nodig. Hiermee doelen we onder meer op je computer of laptop. Ook heb je een goed mechanisch toetsenbord, ergonomische muis en fijne monitoren nodig. Idealiter zet je de monitoren ook nog op de juiste hoogte neer. Je nek heeft hierdoor de perfecte houding tijdens het werken.

Tip 3: zorg voor vermaak

Idealiter is er in je thuiskantoor ook ruimte voor vermaak. Zet bijvoorbeeld een stoelfiets onder je bureau neer, zet een tafelvoetbaltafel neer of zorg op een andere manier voor vermaak. Dit vermaak is uitermate welkom als je pauze hebt of als je je even niet kunt concentreren. Er zijn bovendien talloze mogelijkheden om in je thuiskantoor voor het gewenste vermaak te zorgen.

Tip 4: koop een mooi en fijn vloerkleed

In een thuiskantoor mag een fijn en mooi vloerkleed eigenlijk niet ontbreken. Dit vloerkleed laat het thuiskantoor nog fraaier ogen, brengt meer warmte met zich mee en dempt ook nog eens het geluid. Dat laatste is met name fraai als je thuiskantoor.

met je bureaustoel regelmatig heen en weer rijdt achter je computer. Overigens creëer je met een mooi vloerkleed ook nog gezelligheid en sfeer. Dat mag uiteraard ook niet ontbreken in je thuiskantoor.

Tip 5: verwerk je eigen voorkeuren in het kantoor

Al met al is het vooral belangrijk om je thuiskantoor naar jóuw wens te maken. Dit doe je onder meer door voor de door jou gewenste stijl te gaan. Ook zou je je thuiskantoor op de door jou gewenste manier aan moeten kleden. Doe dit vooral met persoonlijke items, zoals leuke foto’s. Daarmee maak je je thuiskantoor persoonlijker, gezelliger en sfeervoller.