Beste airfryer kookboek 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Een airfryer is onmisbaar in elke moderne keuken. Dat durf ik wel stellen, mede op basis van mijn eigen ervaringen met dit handige apparaat. Daarbij wil ik ook direct aangeven dat je echt veel kanten op kunt met een goede airfryer. Je kunt hier talloze gerechten en bereidingen mee maken! Om inspiratie op te doen, kun je wel een goed airfryer kookboek gebruiken. Gelukkig ben ik alvast naar het beste airfryer kookboek op zoek gegaan. Mijn bevindingen én complete top 5 deel ik graag met je in dit artikel!

5 beste airfryer kookboeken van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste airfryer kookboeken geselecteerd, evenals de beste prijs per kookboek:


Top 5 beste airfryer kookboek: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over het beste airfryer kookboek en de andere boeken uit mijn top 5!

1. Makkelijke gerechten uit de Airfryer

Mijn persoonlijke ervaringen met het Makkelijke gerechten uit de Airfryer boek

Van mijn moeder hoorde ik dat dit boek ontzettend veel te bieden heeft. Toen heb ik ‘m zelf ook besteld en mijn moeder bleek gelijk te hebben. Dit is een boek met maar liefst 115 pagina’s, waarin tientallen heerlijke airfryer gerechten te vinden zijn. De schrijver, Saskia van Weert, heeft zich hierbij duidelijk op de eenvoudigere gerechten gericht. De juiste keuze, aangezien je met een airfryer juist veel makkelijke gerechten kunt bereiden!

De belangrijkste voordelen van het Makkelijke gerechten uit de Airfryer boek

Met dit beste airfryer kookboek is het nog leuker en makkelijker om gerechten te bereiden. Doe inspiratie op, haal de juiste ingrediënten in huis en laat de rest van het werk over aan je airfryer. Een groot pluspunt hierbij vind ik de baktijdentabel; hierin staat precies hoelang en op welke stand je voedingsmiddelen moet bereiden. Tevens ben ik uitermate te spreken over bijkomende handige tips in dit boek. Zo krijg je tips over het schoonmaken van je airfryer!

2. 500 airfryer gerechten

Mijn persoonlijke ervaringen met het 500 airfryer gerechten boek

Op voorhand had ik al hoge verwachtingen van het 500 airfryer gerechten boek. Dit boek beschikt namelijk over maar liefst 500 gerechten én over maar liefst 288 pagina’s. Het is hierdoor een flink naslagwerk, maar het kost je slechts €11. Een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding dus zo op het eerste oog. Nadat ik dit boek gekocht heb, kan ik stellen dat dit inderdaad een geweldig airfryer kookboek is. Zowel de kwantiteit als de kwaliteit zijn bij dit kookboek dik in orde.

De belangrijkste voordelen van het 500 airfryer gerechten boek

Met de 500 airfryer gerechten haal je een compleet kookboek in huis. In dit kookboek vind je namelijk gerechten voor elk moment van de dag. Wist je bijvoorbeeld dat je je airfryer ook prima voor een heerlijke lunch in kunt zetten? Dit kookboek is ook nog eens eenvoudig door te nemen en is opvallend overzichtelijk, wat mij betreft. Ook goed om te weten: in dit airfryer kookboek vind je handige airfryer tips terug, waaronder tips voor het optimaal gebruiken van je airfryer.

3. Simpele Airfryer gerechten

Mijn persoonlijke ervaringen met het Simpele Airfryer gerechten boek

Ook met het boek Simpele Airfryer gerechten heb ik goede ervaringen. Dit kookboek ziet er keurig verzorgd uit, bevat tientallen simpele recepten en is inmiddels al meer dan 15.000 keer verkocht. Dat aantal is wat mij betreft veelzeggend voor de kwaliteit van dit airfryer kookboek. Dit kookboek, geschreven door Hans Kuijpers, bevat 120 pagina’s. Het is hiermee niet het dikste airfryer kookboek, maar het is wel een bijzonder waardevol boek.

De belangrijkste voordelen van het Simpele Airfryer gerechten boek

Alleen de focus van dit airfryer kookboek vind ik al een pluspunt. De focus ligt duidelijk op simpele airfryer gerechten; juist bij die gerechten geniet je optimaal van de mogelijkheden van een airfryer. De lay-out van het boek is bovendien helemaal naar wens en de indeling is overduidelijk. In dit boek vind je 48 recepten, 177 baktijden, gezonde gerechten, snacks & zoete gerechten én ontbijt & diner gerechten. Wat wil je nog meer?

4. Alles uit de airfryer

€13,59
€15,00
Op voorraad
Bol.com

Mijn persoonlijke ervaringen met het Alles uit de airfryer boek

Met een goede airfryer kun je echt heel veel soorten gerechten bereiden. Dat blijkt in ieder geval overduidelijk uit het Alles uit de airfryer boek. In dit boek ligt de focus op de diverse maaltijden die je met een airfryer op tafel kunt zetten. Het leuke is dat het boek lekker divers is en eenvoudig te lezen is. In het boek vind je zelfs recepten voor cakes en taarten, want ja ook dat kun je met een airfryer bereiden.

De belangrijkste voordelen van het Alles uit de airfryer boek

De diversiteit in dit boek vind ik één van de grootste pluspunten. Een ander groot pluspunt vind ik de totale lay-out, de duidelijke informatie en de duidelijke plaatjes. Dit maakt het nog makkelijker om de recepten met je airfryer te bereiden. Een ander groot pluspunt vind ik de prijsstelling. Voor dit boek betaal je slechts €15. Dankzij de harde kaft is dit kookboek ook nog een aanwinst voor in je keuken of boekenkast.

5. Het Airfryer kookboek

Mijn persoonlijke ervaringen met Het Airfryer kookboek

Met veel plezier heb ik ook Het Airfryer kookboek uit mogen proberen. Dit kookboek bevat maar liefst 192 pagina’s, is vrij groot uitgevoerd en voelt bijzonder luxe uit. Dit komt doordat men voor dikker papier en een hardcover gekozen heeft. In het boek zelf vind je meer dan 100 recepten terug. Dit zijn uiteenlopende gerechten; uiteenlopend van desserts tot aan complete avondmaaltijden.

De belangrijkste voordelen van Het Airfryer kookboek

Eigenlijk vind ik de totale samenstelling het belangrijkste voordeel. Dit kookboek airfryer is lekker uitgebreid, bevat ontzettend veel recepten, is eenvoudig door te nemen en ziet er ook nog luxe uit. Als je je kookboeken een prominente plek in je woning geeft, is de luxe uitstraling uiteraard een zeer belangrijk voordeel. Tot slot ben ik ook over het prijskaartje te spreken; ongeveer €18. Dat is een meer dan acceptabel prijskaartje voor zo’n uitgebreid en luxe airfryer kookboek.

Waarom heb je een airfryer kookboek nodig?

Op basis van mijn onderzoek durf ik het volgende te stellen: je hebt het beste airfryer kookboek van 2024 absoluut nodig. Met dit kookboek haal je alles uit je airfryer. Op meerdere manieren zelfs:

  • Je ontdekt wat je airfryer allemaal kan. Veel huishoudens gebruiken hun airfryer alleen voor frietjes en snacks. Op zich logisch, maar een airfryer kan nog véél meer dan dat. Met een goed airfryer kookboek ontdek je wat je allemaal met je airfryer kan. En dat is héél veel.
  • Je doet veel inspiratie op. Met een goed airfryer kookboek doe je ook nog eens veel inspiratie op. Dit helpt je ook op de lange termijn om nog meer lekkere maaltijden op tafel te zetten.
  • Je geniet van veel gemak. Met een goed airfryer kookboek geniet je op meerdere manieren van meer gemak. Je hoeft niet meer zelf maaltijden te bedenken, je krijgt meer inzicht in wat je airfryer kan en je geniet van de eenvoud. Uiteindelijk is de eenvoud, naar mijn mening, één van de grootste voordelen van een airfryer.

Beste airfryer kookboek kopen: hier moet je op letten

Ben je overtuigd van de algemene voordelen van een airfryer kookboek? Dan raad ik je graag aan om tussen bovenstaande kookboeken de juiste keuze te maken. Hiervoor wijs ik je vooral op onderstaande aandachtspunten. Aan de hand van deze aandachtspunten vind je snel het beste airfryer kookboek van 2024 voor in jouw keuken.

Inhoud van het kookboek

Allereerst raad ik je aan om naar de inhoud van het kookboek te kijken. Je kunt namelijk voor een kookboek kiezen waarin alleen maar simpele recepten staan. Je kunt echter ook voor een kookboek kiezen waarin uiteenlopende – en culinaire – recepten in staan. Bepaal daarom op voorhand goed waar je interesse in hebt.

Heb je een dubbele airfryer? Dan raad ik je aan om voor een iets complexer kookboek te gaan. Juist doordat je twee mandjes tot je beschikking hebt, kun je nog complexere (en lekkerdere) maaltijden op tafel zetten.

Schrijver/auteur

Ten tweede raad ik je aan om even goed naar de schrijver/auteur te kijken. Wie is dit precies? Wat is voor hem/haar de beweegredenen geweest om een airfryer kookboek te maken? Wat mij betreft is het vooral zaak dat je een goed gevoel bij de auteur krijgt.

Aantal pagina’s & recepten

Ten derde raad ik je aan om naar het aantal pagina’s te kijken. Het aantal pagina’s zegt onder meer iets over de hoeveelheid recepten die je in het kookboek terugvindt. Mede daarom raad ik je ook aan om goed naar het aantal recepten te kijken.

Uitstraling

Ten vierde raad ik je aan om naar de uitstraling van het airfryer kookboek te kijken. Hiermee doel ik op zowel de binnen- als buitenkant:

  • Binnenkant. Hoe is het kookboek vormgegeven? Vind je in het kookboek alleen maar tekst of ook fraaie plaatjes? Over het algemeen verduidelijken plaatjes zeker een recept.
  • Buitenkant. Idealiter heeft een airfryer kookboek een harde kaft. Check ook even goed hoe groot het boek precies is.

Prijs

Wat heb je over voor het beste airfryer kookboek van 2024? Dat is de laatste vraag waar ik je graag op wil wijzen. In mijn ogen is dit echter minder van belang. Als je een budget van pakweg €20 hebt, kun je namelijk voor alle goede airfryer kookboeken kiezen. Je hoeft dus echt geen groot budget vrij te maken voor je nieuwe airfryer kookboek.

Beste airfryer kookboek

Andere interessante boeken

Met het beste airfryer kookboek haal je een handig en veelzijdig boek in huis. Dit geldt ook voor filosofie boeken, zelfontwikkeling boeken, management boeken, boeken over leiderschap, boeken over beleggen, boeken over AI en boeken over zwangerschap.

Veelgestelde vragen over airfryer kookboeken

Kan ik recepten uit een airfryer kookboek aanpassen voor een kleinere airfryer?

Ja, je kunt recepten aanpassen voor een kleinere airfryer door de ingrediënten proportioneel te verminderen en mogelijk de kooktijd aan te passen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het voedsel niet te dicht op elkaar ligt voor een optimale luchtcirculatie.

Zijn er airfryer kookboeken gericht op specifieke diëten of voedingsbehoeften?

Ja, er zijn airfryer kookboeken beschikbaar die zich richten op specifieke diëten en voedingsbehoeften, zoals keto, veganistisch, glutenvrij, en caloriearm. Deze boeken bieden recepten en tips om aan je specifieke voedingsvoorkeuren te voldoen met behulp van een airfryer.

Hoe kan ik experimenteren met eigen recepten in de airfryer?

Begin met het aanpassen van bestaande recepten die je kent en waarvan je houdt. Verminder de aanbevolen oventemperatuur met ongeveer 20% en de kooktijd met 25-30% als richtlijn. Houd de eerste keer dat je een nieuw recept probeert de voortgang goed in de gaten en pas aan waar nodig. Notities maken van je aanpassingen kan helpen voor toekomstige pogingen.

Kan ik bakrecepten vinden in airfryer kookboeken?

Ja, veel airfryer kookboeken bevatten bakrecepten variërend van brood en muffins tot cakes en taarten. De airfryer kan een uitstekend alternatief bieden voor traditioneel bakken, vooral voor kleinere porties of tijdens warme maanden wanneer je liever de oven niet aanzet.