Beste allesopener 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

In je keuken wil je van veel gemak verzekerd zijn. Dit is ook het geval als je een fles wijn wilt openen, als je een flesje bier wilt openen of als je een bil wilt openen. Voor al deze zaken heb je de beste allesopener nodig. Hiermee geniet je van veel gemak, een fijne werking en de gewenste veelzijdigheid. Is dat inderdaad hetgeen waar je naar op zoek bent? Voor jou ben ik alvast op zoek gegaan naar de beste varianten. Mijn top 5 van beste allesopeners van 2024 deel ik graag met je in dit artikel!

5 beste allesopeners van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste allesopeners geselecteerd, evenals de beste prijs per allesopener:


Toop 5 beste allesopener: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste allesopener en de andere allesopeners uit mijn top 5!

1. Bar Essentials® Heavy Duty Allesopener

Mijn persoonlijke ervaringen met de Bar Essentials® Heavy Duty Allesopener

Toen ik de Bar Essentials® Heavy Duty Allesopener uit mocht proberen, werd ik direct enthousiast. Dit is namelijk precies wat een goede allesopener moet zijn. Hij ligt lekker in de hand, is veelzijdig te gebruiken en beschikt over een geweldig tweetraps hefboom. Het was hierdoor voor mij een koud kunstje om een heerlijke fles wijn te openen. De uitstraling van deze beste allesopener van 2024 vind ik ook bijzonder fraai!

De belangrijkste voordelen van de Bar Essentials® Heavy Duty Allesopener

De veelzijdigheid van deze allesopener is een groot voordeel. Dit hoort uiteraard bij een allesopener, maar deze allesopener doet alles echt heel goed. Ongeacht wat je nou precies open wilt maken, geniet je van deze allesopener. Dat is ook het geval als de kurk erg stevig vastzit; dit is niet voor niets een ‘heavy duty’ allesopener.

Wat je verder nog moet weten over de Bar Essentials® Heavy Duty Allesopener

 • Voor elke fles te gebruiken. Deze allesopener beschikt onder meer over een wijn opener en een sommeliersmes, waarmee je dus alle soorten flessen kunt openen. Dit doe je snel, vakkundig en zonder enige moeite.
 • Gesleufde schroef. Voor de ware fijnproever is dit zeker de beste allesopener. De speciale schroef voorkomt kruimelen van de kurk, waardoor je wijn kurkvrij blijft. Geniet ervan!

2. Brabantia Profile Allesopener

Mijn persoonlijke ervaringen met de Brabantia Profile Allesopener

Vooraf had ik al een hoge pet op van de producten van Brabantia. Toen ik deze Brabantia allesopener uit mocht proberen, begreep ik waar deze hoge pet vandaan kwam. Deze allesopener doet zijn werk namelijk subliem, is van een topkwaliteit en is veelzijdig inzetbaar. Het enige waar je hier lastiger/niet mee kunt verwijderen, is de kurk uit een fles wijn. Verder heb ik opgemerkt dat je deze allesopener voor alle potten en flesjes gebruikt.

De belangrijkste voordelen van de Brabantia Profile Allesopener

De robuustheid vind ik één van de grootste pluspunten. Deze allesopener is volledig van RVS gemaakt, waardoor ‘ie echt tegen een stootje bestand is. Een bijkomend voordeel is dat dit RVS er strak uitziet. De multifunctionaliteit is uiteraard ook een groot voordeel. Je kunt dit het beste zien als een flesopener, dekselwipper, perforator en schroefdekselopener in één. Kijk, dat is nog eens een goed voorbeeld van een ware allesopener.

Wat je verder nog moet weten over de Brabantia Profile Allesopener

 • Perfect te bedienen. De bediening van deze allesopener viel bij mij erg in de smaak. Juist doordat ‘ie relatief zwaar is, ligt ‘ie heerlijk in je hand. Je bent hiermee ook in staat om optimaal van het hefboomeffect te profiteren.
 • Vaatwasserbestendig. Als je je allesopener voor meerdere potten en flesjes gebruikt, moet je ‘m goed schoonmaken. Gelukkig is dat een koud kunstje, aangezien deze allesopener 100% vaatwasserbestendig is.

3. Brabantia Tasty+ Allesopener

Mijn persoonlijke ervaringen met de Brabantia Tasty+ Allesopener

Over bovenstaande allesopener van Brabantia ben ik erg enthousiast. Ik heb daarnaast ook nog de Brabantia Tasty+ Allesopener uit mogen proberen. Ook over deze allesopener van Brabantia ben ik ontzettend enthousiast. Deze variant doet zijn werk uitmuntend, is lekker stevig en is naar mijn mening behoorlijk veelzijdig inzetbaar. Jammer genoeg is het ook met deze variant niet mogelijk om een fles te ontkurken.

De belangrijkste voordelen van de Brabantia Tasty+ Allesopener

Een van de grootste pluspunten vind ik het gewicht. Dit is een vrij zware allesopener, waardoor je hier veel kracht mee over kunt brengen. Door dit forse gewicht voelt ‘ie overigens ook robuust aan. Verder ben ik over de veelzijdigheid uiteraard erg te spreken. In principe is deze allesopener geschikt voor alle potten en deksels met een diameter van 1 tot 10 cm. Je kunt ‘m hierdoor in principe elke dag in je keuken gebruiken.

Wat je verder nog moet weten over de Brabantia Tasty+ Allesopener

 • Goed schoon te houden. Het is bij elke allesopener belangrijk om aan de hygiëne te denken. Doordat deze allesopener van RVS is, is het gelukkig eenvoudig om ‘m goed schoon te houden. Stop ‘m gewoon in de vaatwasser!
 • Ergonomisch ontwerp. Toen ik de Brabantia Tasty+ Allesopener uit mocht proberen, viel het ergonomische ontwerp mij direct op. Ik ben mede hierdoor van mening dat deze allesopener door iedereen te gebruiken is. Van jong tot oud en van mensen met grote handen tot mensen met kleine handen.

4. Leifheit ComfortLine dekselopener

Mijn persoonlijke ervaringen met de Leifheit ComfortLine dekselopener

Vooraf was ik onder de indruk van de kwaliteit van merken als Brabantia en Leifheit. Het deed mij daarom ook goed dat ik de Leifheit ComfortLine dekselopener uit mocht proberen. Daar werd ik al snel blij van. Deze allesopener bleek volledig naar mijn wens te zijn. Hij is veelzijdig inzetbaar, handig in gebruik en ligt erg prettig in de hand. Dit laatste is, naar mijn mening, vooral aan de kunststof handgreep te danken.

De belangrijkste voordelen van de Leifheit ComfortLine dekselopener

Uiteraard is deze allesopener veelzijdig inzetbaar. Hij lijkt qua gebruiksmogelijkheden behoorlijk veel op bovenstaande varianten; ook deze variant is namelijk niet in staat om een fles te ontkurken. Wel kun je alle mogelijke potten en deksels openen. Een ander groot voordeel vind ik het gebruikte materiaal: RVS. Dit materiaal ziet er strak uit, brengt veel kracht met zich mee en gaat ook nog eens jarenlang mee!

Wat je verder nog moet weten over de Leifheit ComfortLine dekselopener

 • Erg hygiënisch. Deze allesopener is bijzonder hygiënisch, mede door het toepassen van kunststof. Dit materiaal is goed schoon te houden en gat hierdoor lang mee.
 • Ovale handgrepen. Toen ik de Leifheit ComfortLine dekselopener voor het eerst in handen had, vielen met name de ovale handgrepen mij op. Je geniet hiermee van nog meer controle en gemak.

5. BOTC Blikopener 5 in 1 Multi Grip Opener

Mijn persoonlijke ervaringen met de BOTC Blikopener 5 in 1 Multi Grip Opener

Toen ik de BOTC Blikopener 5 in 1 Multi Grip Opener uit mocht proberen, wist ik niet zo goed wat ik hiervan kon verwachten. Dit kwam vooral door de vormgeving en de ietwat opvallende uitstraling. Desalniettemin kan ik oordelen dat dit een geweldige allesopener is. Deze allesopener is oprecht veelzijdig inzetbaar, ligt heerlijk in de hand en is uitermate veilig te gebruiken.

De belangrijkste voordelen van de BOTC Blikopener 5 in 1 Multi Grip Opener

Zoals de naam al zegt, heeft deze allesopener een 5 in 1 functie. Het is namelijk een dopopener, pottenopener, schroefdopopener en nog meer in één. Je kunt deze allesopener hierdoor echt elke dag in de keuken gebruiken. Verder ben ik te spreken over de prijsstelling; voor deze prima allesopener betaal je slechts 15 euro. Een geweldige prijs, ook met het oog op de kwaliteit.

Wat je verder nog moet weten over de BOTC Blikopener 5 in 1 Multi Grip Opener

 • Duurzaam plastic. Vooraf was ik niet te spreken over het feit dat deze allesopener van plastic gemaakt is. Hier moet ik echter van terugkomen. Het is namelijk duurzaam plastic; dit plastic gaat jarenlang mee en blijft de gehele levensduur mooi.
 • In 2 kleuren te verkrijgen. De normale kleurstelling van de BOTC Blikopener 5 in 1 Multi Grip Opener vind ik vrij heftig, maar je kunt ‘m gelukkig ook in een andere kleur bestellen.
Beste allesopener

Hoe heb ik de beste allesopeners geselecteerd?

Uitproberen, beoordelen en analyseren. Dat is eigenlijk het stappenplan dat ik gevolgd heb voor het samenstellen van mijn top 5 van allesopeners. Elke allesopener heb ik zelf uitgeprobeerd, waardoor ik als geen ander weet wat de allesopener te bieden heeft. Ook heb ik hierdoor een duidelijk beeld gekregen van de verschillen tussen de allesopeners.

Voor wie is een allesopener geschikt?

Een allesopener is voor in elke keuken uiterst geschikt. In elke keuken moeten immers flessen, potjes of deksels geopend worden. Beschik je over de beste allesopener in je keuken? Dan is het openen van al deze producten een koud kunstje voor je.

Zijn alle allesopeners geschikt?

Nee, het is zeker niet zo dat alle allesopeners geschikt zijn. Zelf heb ik opgemerkt dat de verschillen tussen de allesopeners nogal groot zijn. Sommige varianten zijn onhandig in gebruik, van een mindere kwaliteit of overdreven duur. Kies je echter voor één van bovenstaande varianten? Dan zit je altijd goed.

De voor- en nadelen van een allesopener

 • Veelzijdig in gebruik. Het belangrijkste voordeel van een allesopener is uiteraard de veelzijdigheid. Je gebruikt zo’n allesopener voor talloze potten, deksels en flesjes.
 • Eenvoudig in gebruik. De betere allesopeners zijn eenvoudig in gebruik. Dit betekent dat de allesopener veel kracht overbrengt en lekker in de hand liggen. Maar, dit geldt niet voor alle varianten. Kies daarom bewust voor één van bovenstaande varianten.
 • Top kwaliteit. De betere allesopeners gaan zonder enig probleem jarenlang mee. Dit komt onder meer doordat deze varianten allemaal van RVS gemaakt zijn. Dit materiaal is robuust, tegen een stootje bestand en gemakkelijk schoon te houden.
 • Opvallend goedkoop. Wil je in je keuken graag de beste allesopener hebben? Met een budget van 20 euro geniet je hier al van! Ja, voor de betere allesopeners hoef je echt niet overdreven veel geld te betalen.
 • Niet voor elke klus geschikt. Tijdens mijn test heb ik opgemerkt dat je in de basis uit 2 soorten allesopeners kunt kiezen. Met de ene soort kun je wel een fles ontkurken, terwijl dit met de andere soort niet mogelijk is. Je moet daarom goed over het gewenste gebruik nadenken, maar daar kom ik verderop in dit artikel nog even op terug.

Tips om een allesopener op de juiste manier te gebruiken

 • Kies de juiste openingstechniek voor het type verpakking: Een allesopener kan vaak meerdere soorten verpakkingen openen, zoals flessen, potten, blikken, en zelfs lastige plastic verpakkingen. Zorg ervoor dat je voor elk type verpakking de juiste functie van de allesopener gebruikt. Bijvoorbeeld, gebruik het specifieke onderdeel voor bliklipjes voor blikjes, en het deel met een rubberen grip voor potten.
 • Zorg voor een veilige grip: Wanneer je de allesopener gebruikt, zorg dan voor een stevige en veilige grip op zowel de opener als het te openen item. Als de opener is uitgerust met handvatten, houd deze dan dicht bij de uiteinden vast voor maximale controle en kracht.
 • Gebruik de allesopener op een stabiel oppervlak: Plaats het item dat je wilt openen op een schoon, stabiel oppervlak om wegglijden te voorkomen. Dit is vooral belangrijk bij het openen van potten en flessen, waarbij een beetje extra kracht nodig kan zijn.
 • Wees geduldig en voorzichtig met moeilijk te openen verpakkingen: Als een verpakking bijzonder moeilijk te openen is, forceer dan niet in één keer alles open. Probeer in plaats daarvan geleidelijk meer kracht te gebruiken of de verpakking iets te bewegen of te draaien om de verzegeling losser te maken. Dit vermindert het risico op beschadiging van de verpakking of de inhoud.
 • Onderhoud je allesopener goed: Na gebruik van de allesopener, reinig deze dan grondig, vooral als je het hebt gebruikt voor het openen van voedselverpakkingen. Droog het goed af voordat je het opbergt om roest en corrosie te voorkomen. Controleer regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten en of er geen slijtage is die de functionaliteit kan beïnvloeden.

Welke merken bieden goede allesopeners aan?

Kies gerust voor een Brabantia allesopener, Leifheit allesopener of BOTC allesopener. Deze merken leveren kwaliteit en bieden ook nog meerdere soorten allesopeners aan. Verder raad ik je aan om bijvoorbeeld een allesopener van Action of HEMA links te laten liggen. Deze allesopener heeft waarschijnlijk niet de gewenste kwaliteit.

Bar Essentials® Heavy Duty Allesopener
De Bar Essentials® Heavy Duty Allesopener is de beste allesopener van 2024

Hoe vind je de beste allesopener?

Kun je in je keuken wel een nieuwe allesopener gebruiken? Of wil je voor het eerst een goede allesopener aanschaffen? In deze beide situaties raad ik je aan om even goed op onderstaande aandachtspunten te letten. Hiermee vind je snel de beste allesopener voor in jouw situatie.

Gewenste gebruik

Het belangrijkste waar je naar moet kijken, is naar het gewenste gebruik. Je kunt namelijk niet met elke allesopener hetzelfde doen.

Zo kun je kiezen voor een allesopener waarmee je een fles kunt ontkurken, zie nummer 1 uit mijn top 5. Met zo’n variant is het echter in mindere mate mogelijk om bijvoorbeeld een potje te openen. Je kunt echter ook kiezen voor een allesopener waarmee je juist wel potjes en deksels kunt openen. Met die variant is het echter niet mogelijk om een fles wijn te ontkurken.

Materiaal

Bij een allesopener vind ik het materiaal van essentieel belang. Eigenlijk kan ik je hier maar één ding over adviseren: ga voor een RVS allesopener. Dit materiaal is robuust en perfect in staat om veel kracht over te brengen. Juist dat heb je nodig bij lastiger te openen potten en deksels.

Ergonomie

Ook raad ik je aan om bij een allesopener even goed naar de ergonomie te kijken. De allesopener moet fijn in de hand liggen en moet bij voorkeur relatief zwaar zijn. Juist door een net iets hoger gewicht geniet je optimaal van het hefboomeffect.

Kwaliteit

Ga dus altijd voor een allesopener van RVS. Ga ook altijd voor een allesopener van een A-merk, zoals Brabantia en Leifheit. Tevens raad ik je aan om bewust voor één van bovenstaande allesopeners te kiezen. Deze varianten zijn als beste uit mijn test naar voren gekomen en dat is niet zonder reden.

Prijs

Uiteraard heb je ook nog met de prijs van een allesopener te maken. Dit is in mijn ogen echter een minder belangrijke eigenschap. De prijsverschillen vallen namelijk mee, terwijl je een goede allesopener echt jarenlang kunt gebruiken. Je doet er daarom verstandig aan om altijd voor de beste allesopener te gaan. Ongeacht wat je hier precies voor moet betalen.

Aanvullende producten voor je keuken

In mijn ogen is een goede allesopener onmisbaar voor in een keuken. Dit geldt echter ook voor handige snijplanken, een mandoline, wafelijzer, keukengerei set, blender to go, dunschiller en kaasschaaf

Veelgestelde vragen over allesopeners

Hoe maak ik een allesopener schoon na gebruik?

Spoel je allesopener af onder warm water en gebruik een mild afwasmiddel om eventuele voedselresten te verwijderen. Gebruik een zachte borstel of doek om moeilijk bereikbare plekken schoon te maken. Spoel hem daarna grondig af en droog de allesopener volledig af om roestvorming te voorkomen.

Kan een allesopener beschadigd raken door vaak gebruik en hoe voorkom ik dat?

Net als elk keukengereedschap kan een allesopener slijten door frequent gebruik, vooral de onderdelen die in contact komen met voedsel of verpakkingen. Om slijtage te minimaliseren, reinig en droog je de allesopener na elk gebruik en berg je deze op een droge plek op. Gebruik de opener ook zoals bedoeld en vermijd het openen van extreem zware of ongewoon vormgegeven items die het gereedschap kunnen beschadigen.

Is een allesopener geschikt voor mensen met beperkte handkracht?

Ja, veel allesopeners zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn voor mensen met beperkte handkracht of artritis. Zoek naar modellen met ergonomische handvatten en hefboommechanismen die weinig inspanning vereisen om verschillende soorten verpakkingen te openen.

Hoe weet ik welk onderdeel van de allesopener ik moet gebruiken voor verschillende verpakkingen?

Raadpleeg de handleiding of instructies die bij je allesopener zijn geleverd. Fabrikanten voorzien vaak in een gids of afbeeldingen die laten zien welk deel van het gereedschap geschikt is voor specifieke taken, zoals het openen van blikken, flessen, potten, of plastic verpakkingen.