Beste antislip douchemat van 2024

Laatst bijgewerkt op 16 april 2024

Veilig douchen? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In en rondom de douche wordt het hoe dan ook nat, waardoor de kans op uitglijden zeer reëel is. Met name als je ouder bent of moeite hebt om je evenwicht te bewaren, is dit erg gevaarlijk. Gelukkig los je dit vrij eenvoudig op: met een goede antislip douchemat. Speciaal voor jou ben ik alvast op zoek gegaan naar de beste antislip douchemat van 2024!

Top 5 beste antislip douchematten van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste antislip douchematten geselecteerd, evenals de beste prijs per antislip douchemat:


5 beste antislip douchematten besproken: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste antislip douchemat en de andere antislip douchematten uit mijn top 5!

1. Strex Antislipmat Douche

Mijn ervaringen met de Strex Antislipmat Douche

Mijn persoonlijke ervaringen met de Strex Antislipmat Douche zijn erg goed. Zo vind ik deze douchemat bijzonder stevig aanvoelen, zijn de afmetingen ideaal en vind ik de aanwezigheid van de zuignappen geweldig. Tevens ben ik van mening dat je deze beste antislip douchemat veelzijdig kunt gebruiken. Hij is namelijk ook prima bij je bad te gebruiken, zoals ik zelf ook heb gedaan.

De belangrijkste voordelen van de Strex Antislipmat Douche

Een van de grootste voordelen vind ik de grootte: 53 bij 53 centimeter. Dit is voor in veel badkamers de juiste maat, mede doordat je ‘m dus veelzijdig kunt gebruiken. Ook de aanwezigheid van de zuignappen heeft mij veel plezier opgeleverd. Je maakt ‘m hiermee stevig aan de grond vast, waardoor ‘ie echt geen kant op kan. Ook dit komt de veiligheid (en het gemak) aanzienlijk ten goede.

Wat je verder nog moet weten over de Strex Antislipmat Douche

 • Van zachte voetkussens voorzien; zeer aangenaam voor de voeten
 • Ingebouwd afvoersysteem; dit systeem voert het water perfect af, waardoor deze beste antislip douchemat nooit al te nat wordt en snel opdroogt.
 • Eenvoudig schoon te maken; deze douchemat is van PVC gemaakt, waardoor je ‘m zeer eenvoudig schoonmaakt.

2. The Original Douchemat anti slip

Mijn ervaringen met de The Original Douchemat anti slip

Met veel plezier heb ik de The Original Douchemat anti slip uit mogen proberen. Toen ik ‘m uit de doos pakte, viel direct het materiaal me op. Deze mat is namelijk volledig van rubber gemaakt. Dit materiaal voelt stevig aan en gaat ontzettend lang mee. Uiteraard is het antislipeffect van dit materiaal geweldig. Verder ben ik ook over de afmetingen en de handige zuignappen erg te spreken.

De belangrijkste voordelen van de The Original Douchemat anti slip

In mijn ogen is het rubber toch wel één van de grootste voordelen. Dit materiaal is tegen een stootje bestand, kan in principe niet glad worden en draagt hiermee bij aan de veiligheid in je badkamer. Een ander groot pluspunt vind ik de afmetingen: 100 bij 40 centimeter groot. Juist door deze lengte gebruik je deze antislip douchemat op een veelzijdige manier.

Wat je verder nog moet weten over de The Original Douchemat anti slip

 • Handige zuignappen. Zoals ik eerder al aangaf, beschikt deze antislip douchemat ook over handige zuignappen. Deze zuignappen zorgen ervoor dat ‘ie stevig op de grond blijft liggen.
 • Prima afvoer van water. Deze antislip douchemat is van een handige uitsparing voorzien. Deze uitsparing voert het water snel af, waardoor deze mat ook snel opdroogt!
 • Wasbaar. De The Original Douchemat anti slip is eventueel wasbaar in de wasmachine op 30 graden. Dit komt zowel de hygiëne als de levensduur aanzienlijk ten goede.

3. Pasper Douchemat antislip

Mijn ervaringen met de Pasper Douchemat antislip

De Pasper Douchemat antislip heeft mij positief weten te verrassen. Dit is onder meer te danken aan het materiaal: rubber. Dit materiaal is stevig, robuust, schimmelbestendig en wordt nooit glad. Met deze antislip douchemat geniet je hierdoor snel van een veel veiligere badkamer. Verder heb ik op verschillende manieren veel comfort ervaren bij deze douchemat. Mede dankzij de afmetingen, de zuignappen en het feit dat ‘ie wasbaar is op 40 graden.

De belangrijkste voordelen van de Pasper Douchemat antislip

Wat mij betreft heeft de Pasper Douchemat antislip veel te bieden. Deze mat is bijvoorbeeld 53 bij 53 centimeter groot, waardoor je ‘m veelzijdig in je badkamer kunt gebruiken. Je legt ‘m eenvoudig bij zowel je douche als je badkuip neer. Verder ben ik over de extra grip te spreken, evenals over de aanwezigheid van 365 zuignappen!

Wat je verder nog moet weten over de Pasper Douchemat antislip

 • Wasbaar op 40 graden. Zoals ik eerder al aangaf, is deze antislip douchemat op 40 graden wasbaar. Dit maakt deze antislip nog handiger en hygiënischer.
 • In 3 kleuren te verkrijgen. Deze prima antislip douchemat is bij onze partner Bol in 3 kleuren te verkrijgen. Hij past hierdoor altijd perfect bij de rest van je badkamer.

4. Sealskin Unilux Antislipmat

Mijn ervaringen met de Sealskin Unilux Antislipmat

Voor het schrijven van dit artikel heb ik ook de Sealskin Unilux Antislipmat uit mogen proberen. Dát heb ik met bijzonder veel plezier gedaan. Deze antislip douchemat heeft ideale afmetingen en is volledig van PVC gemaakt. In combinatie met de afvoergaten zorgt dit materiaal voor veel gemak én de gewenste veiligheid.

De belangrijkste voordelen van de Sealskin Unilux Antislipmat

Met deze antislip douchemat maak je het veel veiliger in je badkamer. Dit komt onder meer door de afvoergaten en de zuignappen. Met dank aan de zuignappen blijft deze antislip douchemat perfect kleven aan de grond in je badkamer. Deze douchemat is verder 55 bij 55 centimeter groot; de ideale maat voor in de meeste badkamers.

Wat je verder nog moet weten over de Sealskin Unilux Antislipmat

 • Op 40 graden te wassen. Het is mogelijk om deze antislip douchemat op 40 graden te wassen. Dit maakt deze douchemat extra hygiënisch en brengt uiteraard extra veel gemak met zich mee.
 • In 5 kleuren te verkrijgen. Bij mijn partner Bol kun je de Sealskin Unilux Antislipmat in maar liefst 5 kleuren bestellen. Je maakt ‘m hiermee nog beter geschikt voor in je badkamer.

5. BOTC Antislip Douchemat

Mijn ervaringen met de BOTC Antislip Douchemat

Mijn persoonlijke ervaringen met de BOTC Antislip Douchemat zijn ook erg positief. Toen ik deze antislip douchemat uit de doos haalde, viel direct de stevigheid me op. Deze douchemat is namelijk van rubber vervaardigd. Dit materiaal brengt op het gebied van veiligheid ook talloze belangrijke voordelen met zich mee.

De belangrijkste voordelen van de BOTC Antislip Douchemat

De algehele samenstelling vind ik één van de grootste voordelen. Rubber is goed schoon te houden, is schimmelbestendig en gaat ook nog eens jarenlang mee. In combinatie met de indrukwekkende veiligheid zorgt dit voor een perfect plaatje. Daar doet de maatstelling (53 bij 53 cm) nog een extra schepje bovenop. Tevens ben ik over de prijsstelling erg te spreken; dit is een vrij goedkope antislip douchemat.

Wat je verder nog moet weten over de BOTC Antislip Douchemat

 • Van zuignappen voorzien. Met dank aan de zuignappen maak je de BOTC Antislip Douchemat stevig aan de grond vast. Hij blijft hierdoor perfect liggen. In combinatie met de groeven aan de bovenzijde brengt dit veel veiligheid met zich mee.
 • Handige afvoer. De BOTC Antislip Douchemat is ook nog van meerdere afvoergaten voorzien. Deze gaten voorkomt dat er water op de mat blijft te staan en draagt daarmee ook bij aan de veiligheid. De mat droogt hierdoor bovendien sneller op.
Beste antislip douchemat

Hoe heb ik de beste antislip douchematten geselecteerd?

Voor deze beste antislip douchemat test van 2024 heb ik talloze antislip douchematten uitgeprobeerd. Ik heb ze zelf meerdere dagen achter elkaar uitgeprobeerd, waardoor ik een duidelijk beeld van de douchematten heb gekregen.

Hierbij heb ik vooral naar de veiligheid en het gemak gekeken. In mijn ogen zijn dit de twee belangrijkste eigenschappen van een goede antislip douchemat. Verder heb ik kritisch naar de prijs-kwaliteitsverhouding gekeken én naar de ervaringen van andere gebruikers. Die reviews hebben mij een hoop extra duidelijkheid verschaft.

Voor wie is een antislip douchemat geschikt?

In mijn ogen is een antislip douchemat voor in elke badkamer geschikt. Maar, in specifieke situaties kun je eigenlijk niet om zo’n douchemat heen:

 • Als je moeite hebt om je evenwicht te bewaren. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een medische aandoening hebt, recent geopereerd bent of al wat ouder bent.
 • Als je ouder bent. Op latere leeftijd is de beste antislip douchemat eigenlijk onmisbaar. Een gladde vloer is in dat geval ontzettend gevaarlijk, dus gebruik altijd een goede antislip douchemat in je badkamer.

Zijn alle antislip douchematten geschikt?

Online vind je honderden, zo niet duizenden, antislip douchematten. Tijdens mijn test heb ik opgemerkt dat lang niet alle douchematten 100% antislip zijn. Ook heb ik opgemerkt dat sommige douchematten veel te duur zijn of onhandige afmetingen hebben. Mede daarom raad ik je oprecht aan om voor één van bovenstaande antislip douchematten te gaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een antislip douchemat?

 • Bijzonder veilig. Het grootste voordeel van de beste antislip douchemat is de veiligheid. Met zo’n douchemat voorkom je uitglijden in de badkamer eenvoudig, waardoor je te allen tijde veilig kunt douchen.
 • Perfecte afvoer van water. Bij de betere antislip douchematten geniet je van de perfecte afvoer van water. Dit betekent dat de douchemat snel opdroogt en ook nog schimmelbestendig is.
 • Veelzijdig te gebruiken. De betere douchematten antislip zijn ook nog veelzijdig te gebruiken. Dit heeft onder andere met de juiste afmetingen te maken; je gebruikt ‘m hierdoor zowel bij je douche als bij je bad.
 • Goed schoon te houden. De betere antislip douchematten zijn ook nog goed schoon te houden. Dit komt door het materiaal (PVC of rubber idealiter) en door de samenstelling. Was ‘m in ieder geval met enige regelmaat; dit komt de hygiëne ten goede.
 • Je moet ‘m regelmatig goed schoonmaken. Voor het schoonmaken van een antislip douchemat moet je regelmatig tijd uittrekken. Doe je dat niet? Dan komt dit zowel de levensduur als de hygiëne niet ten goede. Trek hier daarom altijd voldoende tijd voor uit.

Tips om de beste antislip douchemat veilig te gebruiken

 • Kies de juiste maat: Zorg ervoor dat de antislipmat de gehele bodem van je doucheruimte of badkuip bedekt zonder over de randen te hangen. Een mat die te groot of te klein is, kan juist leiden tot struikelen of niet effectief zijn in het voorkomen van uitglijden.
 • Reinig regelmatig: Antislipmatten kunnen snel schimmel en bacteriën verzamelen door de vochtige omgeving van de badkamer. Maak de mat minstens eens per week schoon met een desinfecterend middel of in een bleekwateroplossing, en zorg ervoor dat hij volledig droog is voordat je hem weer gebruikt.
 • Controleer de zuignappen: Voor matten die met zuignappen vastzitten, is het belangrijk regelmatig te controleren of deze nog goed vastzitten aan de vloer van de douche of badkuip. Versleten of beschadigde zuignappen verminderen de effectiviteit van de mat en verhogen het risico op uitglijden.
 • Vervang tijdig: Net als elk ander gebruiksvoorwerp in huis slijten antislip douchematten na verloop van tijd. Controleer de mat regelmatig op tekenen van slijtage, zoals barsten, losse stukken, of vermindering van de antislip eigenschappen. Vervang de mat indien nodig om optimale veiligheid te garanderen.
 • Gebruik antislipstrips buiten de mat: Voor extra veiligheid kun je antislipstrips of -stickers aanbrengen op de vloer van de douche of badkuip buiten de randen van de mat. Dit biedt extra grip wanneer je in of uit de douche stapt, vooral op plekken waar water kan spatten of druppelen buiten het bereik van de mat.

Welke merken bieden goede antislip douchematten aan?

Pasper, Sealskin en Wenko bieden geweldige antislip douchematten aan. Ook met een antislip douchemat van BOTC en Strex zit je goed. Een Action antislip douchemat of douchemat van HEMA moet je zo ver mogelijk links laten liggen. Deze douchematten zijn vooral goedkoop en niet van de gewenste kwaliteit.

Strex Antislipmat Douche
De Strex Antislipmat Douche is de beste antislip douchemat van 2024

Hoe vind je de beste antislip douchemat?

In dit artikel heb ik al mijn persoonlijke ervaringen met je gedeeld. Je kunt hierdoor met een gerust hart voor één van bovenstaande antislip douchematten kiezen. Maar, hoe kies je nou de beste antislip douchemat voor in jouw badkamer? Dat doe je door goed op onderstaande eigenschappen te letten.

Materiaal

Het materiaal is wat mij betreft één van de belangrijkste eigenschappen. Graag raad ik je aan om altijd voor een mat van PVC of rubber te kiezen. Deze materialen bieden veel grip, drogen snel op en gaan jarenlang mee.  

Afmetingen

Je hebt uiteraard ook met de afmetingen van de douchemat te maken. Bekijk goed waar je de mat precies neer wilt leggen en hoeveel ruimte je op die plek hebt. Je weet dan ook direct hoe groot de antislip douchemat moet zijn.

Afvoer

Kijk bij elke antislip douchemat goed naar de afvoer. Hier moet elke douchemat antislip sowieso over beschikken, maar de manier van afvoeren is per mat verschillend. Kijk daarom per mat even goed naar onder meer het aantal afvoergaten en de plaatsing hiervan.

Zuignappen

Kies altijd voor een antislip douchemat met zuignappen. Dat is één van de beste tips die ik je mee kan geven. Daarbij raad ik je ook aan om direct te bekijken om hoeveel zuignappen het gaat. Des te meer, des te veiliger wat mij betreft.

Kwaliteit

Graag raad ik je aan om louter voor de beste antislip douchemat te kiezen. Zo’n douchemat is 100% veilig, gaat lang mee en is ook nog goed schoon te houden. Dit geldt in ieder geval voor de 5 antislip douchematten die ik in dit artikel besproken heb. Al deze douchematten zijn door mij goed bevonden én worden goed beoordeeld door andere gebruikers.

Prijs

Tot slot wijs ik je graag op de prijs van de antislip douchemat. Eigenlijk kan ik hierover kort zijn: durf te investeren in de beste antislip douchemat. Geef hier bijvoorbeeld €20 á €30 aan uit en geniet jarenlang van je douchemat met antislip werking.

Aanvullende producten voor in je badkamer

Het kan geen kwaad om je badkamer nóg veiliger te maken. Dit doe je onder meer met een goede douchegoot, een veilige douchestoel en een fijne handdouche. Met dergelijke producten geniet je van nog meer gemak én veiligheid in je badkamer.

Veelgestelde vragen over antislip douchematten

Hoe weet ik of een antislip douchemat aan vervanging toe is?

Je kunt zien dat een antislip douchemat aan vervanging toe is als de oppervlaktetextuur glad is geworden, de kleur vervaagt, of als de zuignappen niet meer goed vastzitten aan de badkamerbodem. Ook als je scheurtjes of breuken in de mat ziet, is het tijd voor een nieuwe.

Kan ik een antislip douchemat in de wasmachine schoonmaken?

Ja, veel antislip douchematten kunnen in de wasmachine gereinigd worden. Gebruik een mild wasmiddel en een zachte cyclus. Hang de mat daarna te drogen of leg hem plat neer zodat hij volledig kan drogen voordat je hem weer gebruikt. Check wel eerst de specifieke wasinstructies van jouw mat.

Hoe voorkom ik dat mijn antislip douchemat schimmelt?

Om schimmelvorming te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat de mat na elk gebruik goed kan drogen. Hang hem op of plaats hem op een droge, goed geventileerde plaats. Maak de mat ook regelmatig schoon met een mengsel van water en azijn of een schimmelwerend middel.

Is er een speciale manier om de antislip douchemat te bevestigen?

Ja, voor een optimale veiligheid moet je ervoor zorgen dat de mat stevig vastzit aan de badkamervloer. Maak de bodem van de douche of het bad en de zuignappen van de mat vochtig voordat je deze plaatst. Druk daarna stevig op de mat, vooral op de plekken van de zuignappen, om een sterke grip te verzekeren.