Beste automatische zeepdispenser van 2024

Laatst bijgewerkt op 16 april 2024

Wat leer je al op jonge leeftijd? Juist; na het plassen je handen goed met zeep wassen. Maar, hoe kom je nou aan dit zeep? Je kunt gewoon een blokje zeep op de wasbak neerleggen, maar je kunt veel beter voor een automatische zeepdispenser kiezen. Zo’n dispenser past volledig in de huidige, digitale en automatische maatschappij. Speciaal voor jou ben ik alvast op zoek gegaan naar de beste automatische zeepdispenser van 2024. Al mijn bevindingen en persoonlijke top 5 deel ik met je in dit artikel.

Top 5 beste automatische zeepdispensers van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste automatische zeepdispensers geselecteerd, evenals de beste prijs per automatische zeepdispenser:


5 beste automatische zeepdispensers besproken: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste automatische zeepdispenser en de andere automatische zeepdispensers uit mijn top 5!

1. 101Products Automatische Zeepdispenser

Mijn persoonlijke ervaringen met de 101Products Automatische Zeepdispenser

Toen ik de 101Products Automatische Zeepdispenser uit mocht proberen, wist ik niet wat ik zag. Deze zeepdispenser is zó slim, zó mooi en zó handig in gebruik. Ja, je merkt het; ik ben hier vol lof over. Deze zeepdispenser beschikt over een handige sensor, is volledig USB oplaadbaar en ziet er ook nog strak in. Tevens heb je de keuze uit 3 verschillende standen. Deze beste automatische zeepdispenser van 2024 stel je dus altijd volledig naar eigen wens in!

De belangrijkste voordelen van de 101Products Automatische Zeepdispenser

De nauwkeurige sensor vind ik één van de grootste pluspunten. Zodra je je hand voor deze sensor beweegt, komt er automatisch zeep uit de dispenser. Je hoeft hierdoor niet met je natte handen ergens aan te zitten. Een ander groot voordeel vind ik de oplaadbaarheid met USB kabel. Je hebt ongetwijfeld al een USB Kabel en oplader, dus je hoeft hier verder geen geld aan uit te geven. Tot slot wil ik als belangrijk voordeel de toffe uitstraling benoemen. Deze automatische zeepdispenser is volledig van RVS en ziet er ontzettend strak uit.

Wat je verder nog moet weten over de 101Products Automatische Zeepdispenser

 • Accu gaat tot 90 dagen lang mee. In de 101Products Automatische Zeepdispenser zit een accu ingebouwd. Deze accu gaat maar liefst 90 dagen mee en is dus eenvoudig met een USB kabel op te laden!
 • Anti-nadruppel systeem. Deze beste automatische zeepdispenser is ook nog van een anti-nadruppel systeem voorzien. Zodra je je hand weghaalt, geeft deze zeepdispenser direct geen zeep meer af. Handig!

2. Royal Belinda Automatische Zeepdispenser

Mijn persoonlijke ervaringen met de Royal Belinda Automatische Zeepdispenser

De bovenstaande zeepdispenser is geweldig, maar ook vrij prijzig. Wil je liever een iets goedkopere zeepdispenser automatisch hebben? Dan raad ik je graag de Royal Belinda Automatische Zeepdispenser aan. Deze dispenser is een heel stuk goedkoper, werkt super handig en is ook van een nauwkeurige sensor voorzien. Je kunt deze dispenser bovendien handig en makkelijk aan de muur ophangen.

De belangrijkste voordelen van de Royal Belinda Automatische Zeepdispenser

Een van de grootste pluspunten vind ik toch wel het prijskaartje. Deze automatische zeepdispenser kost maar 25% van de bovenstaande variant. Deze variant werkt uiteraard zeer fijn. Hou je hand voor de sensor en de Royal Belinda Automatische Zeepdispenser geeft automatisch zeep af. Dit doet ‘ie met een bepaalde hoeveelheid, waardoor je nooit teveel zeep op je handen hebt. Door de inhoud van maar liefst 280 ml doe je lange tijd met één vulling.

Wat je verder nog moet weten over de Royal Belinda Automatische Zeepdispenser

 • Kost slechts €25. Voor deze handige automatische zeepdispenser betaal je slechts €25. Een geweldige prijs, met name gezien de vele voordelen van deze dispenser.
 • Strak design. Bij de Royal Belinda Automatische Zeepdispenser valt het design absoluut in positieve zin op. Deze zeepdispenser is strak vormgegeven en hierdoor een aanwinst voor elke badkamer. Of toilet.

3. MikaMax Automatische Zeepdispenser

Mijn persoonlijke ervaringen met de MikaMax Automatische Zeepdispenser

Zelf heb ik een badkamer in moderne stijl, waardoor de MikaMax Automatische Zeepdispenser mij direct aansprak. Deze automatische zeepdispenser is namelijk volledig in het zwart uitgevoerd en oogt erg strak. Niet alleen het design is naar mijn wens, maar ook de werking. De infrarood sensor werkt erg nauwkeurig en deze zeepdispenser is ook nog oplaadbaar. Dit doe je eenvoudig, snel en zonder enige moeite.

De belangrijkste voordelen van de MikaMax Automatische Zeepdispenser

In mijn ogen is dit een geweldige automatische zeepdispenser. Deze dispenser is voordelig geprijsd, is volledig in het mat zwart uitgevoerd en werkt zeer nauwkeurig. Hou je hand voor de infrarood sensor en geniet van de automatische werking. Overigens ben ik ook over de inhoud van 350 ml erg te spreken; de dispenser is hierdoor compact uitgevoerd en makkelijk in je badkamer op te hangen.

Wat je verder nog moet weten over de MikaMax Automatische Zeepdispenser

 • Voordelig geprijsd. Voor deze automatische zeepdispenser betaal je net iets meer dan €20. Voor dit bedrag krijg je de beschikking over een handige en veelzijdige automatische zeepdispenser.
 • Makkelijk op te laden. Het opladen van de MikaMax Automatische Zeepdispenser is een fluitje van een cent; je hebt hier alleen een USB kabel voor nodig.

4. Simplehuman Zeepdispenser Sensor

Mijn persoonlijke ervaringen met de Simplehuman Zeepdispenser Sensor

Met het merk Simplehuman heb ik zelf goede ervaringen. Voorafgaand had ik dan ook hoge verwachtingen over de Simplehuman Zeepdispenser Sensor. Dat bleek volledig terecht te zijn. Deze automatische zeepdispenser is van een nauwkeurige sensor voorzien, ziet er onwijs fraai uit en is handig vormgegeven. De sensor reageert op je hand en geeft precies de juiste hoeveelheid zeep. Je kunt hierdoor makkelijk je handen wassen en je houdt de ruimte perfect schoon.

De belangrijkste voordelen van de Simplehuman Zeepdispenser Sensor

Met de Simplehuman Zeepdispenser Sensor geniet je vooral van veel gemak. Hij is eenvoudig op te hangen, hij werkt zeer nauwkeurig en je wast altijd met de juiste hoeveelheid zeep je handen. Verder vind ik het ideaal dat je deze automatische zeepdispenser zelf op kunt laden. Je geniet hierdoor jarenlang van deze fraaie automatische dispenser. Het merk Simplehuman heeft voor een volledig RVS behuizing gekozen. Dit ziet er niet alleen waanzinnig uit, maar is ook nog duurzaam.

Wat je verder nog moet weten over de Simplehuman Zeepdispenser Sensor

 • Eenvoudig neer te zetten. Wil je je automatische zeepdispenser liever niet aan de muur ophangen? Dan is het ideaal dat je deze zeepdispenser eenvoudig op het aanrechtblad of je wasbak neer kunt zetten.
 • Inhoud van 266 ml. Met een inhoud van 266 ml is dit een relatief kleine automatische zeepdispenser. Op zich is dit geen probleem, maar je moet wel even goed beseffen dat je hierdoor het reservoir vaker bij moet vullen.

5. Umbra Otto Sensor Zeepdispenser

Mijn persoonlijke ervaringen met de Umbra Otto Sensor Zeepdispenser

Ben je op zoek naar de mooiste automatische zeepdispenser? Dan raad ik je maar één ding aan: ga voor de Umbra Otto Sensor Zeepdispenser. Kijk maar eens naar de productfoto’s van deze variant; is het geen plaatje? De vorm valt direct op, evenals de prachtige kleurstelling. Zelf heb ik ook nog gemerkt dat deze dispenser erg handig in gebruik is. De sensor werkt nauwkeurig en je houdt de ruimte hier perfect schoon mee.

De belangrijkste voordelen van de Umbra Otto Sensor Zeepdispenser

Het design vind ik het grootste voordeel van de Umbra Otto Sensor Zeepdispenser. Deze automatische zeepdispenser ziet er onwijs fraai uit en is hierdoor absoluut een aanwinst voor je woning. Tevens ben ik over de ingebouwde, nauwkeurige bewegingssensor erg te spreken. Als klap op de vuurpijl is dit ook nog een goedkope automatische zeepdispenser. Je betaalt hier net iets meer dan €22 voor.

Wat je verder nog moet weten over de Umbra Otto Sensor Zeepdispenser

 • Inhoud van 177 ml. De Umbra Otto Sensor Zeepdispenser past overal dankzij de beperkte afmetingen. Deze afmetingen zorgen op zijn beurt wel voor een beperkte inhoud van 177 ml.
 • Werkt op batterijen. Deze automatische zeepdispenser werkt op batterijen. Kies idealiter voor oplaadbare batterijen met het oog op duurzaamheid.
Beste automatische zeepdispenser

Hoe heb ik de beste automatische zeepdispensers geselecteerd?

Testen, testen en nog eens testen. Voor het schrijven van dit artikel heb ik ongeveer 25 automatische zeepdispensers uit mogen proberen. De bevindingen die ik hierbij opgedaan heb, heb ik gebruikt voor het aanwijzen van de beste automatische zeepdispenser. Tijdens mijn test heb ik ook opgemerkt dat veel dispensers níet aan de wensen voldoen. Kies daarom echt voor één van bovenstaande varianten.

Voor wie is een automatische zeepdispenser geschikt?

Wat mij betreft is een automatische zeepdispenser voor elk huishouden geschikt. Je geniet hiermee van ontzettend veel gemak, van een schone omgeving en van schone handen.

Tevens vind ik het ideaal dat je zo’n dispenser op meerdere plekken kunt gebruiken. Je gebruikt ‘m perfect in je badkamer, toilet en/of keuken. Overal waar je je handen moet wassen, biedt de beste automatische zeepdispenser uitkomst.

Zijn alle automatische zeepdispensers geschikt?

Nee! Tijdens mijn test heb ik opgemerkt dat sommige zeepdispensers van een matige kwaliteit zijn. Ook heb ik opgemerkt dat veel varianten over een onnauwkeurige sensor beschikken. Verder kwam ik er achter dat veel varianten van een mindere kwaliteit zijn. Dit maakte het voor mij wel makkelijker om bovenstaande top 5 samen te stellen. Deze 5 automatische zeepdispensers staken ‘gewoon’ met kop en schouders boven de rest van het aanbod uit!

Wat zijn de voor- en nadelen van een automatische zeepdispenser?

 • Veel gemak. Het grootste voordeel vind ik toch wel het gemak. Je hoeft alleen maar je hand voor de sensor te houden, waarna de zeepdispenser de perfecte hoeveelheid zeep op je hand laat vallen. Een kind kan de was doen!
 • Schone ruimte. Met de beste automatische zeepdispenser hou je je wasbak, aanrechtblad of andere ruimte perfect schoon. Er knoeit namelijk geen zeep meer, waardoor je een stuk minder schoon te maken hebt!
 • Prachtig design. De moderne varianten zien er stuk voor stuk ontzettend fraai uit. Een bijkomend voordeel vind ik de diversiteit binnen het aanbod. Ongeacht voor welke woonstijl je bent gegaan, kun je voor een perfect geschikte variant gaan.
 • Veelzijdig in gebruik. De betere automatische zeepdispensers zijn ook nog veelzijdig in gebruik. Je kunt ze bijvoorbeeld ophangen of juist op de wasbak neerzetten. Verder is het dus ideaal dat je zo’n dispenser eventueel in meerdere ruimtes in je woning kunt gebruiken.
 • Grote prijsverschillen. Tijdens mijn test heb ik opgemerkt dat er grote prijsverschillen bestaan. Dit maakt het, naar mijn mening, des te belangrijker om voor jezelf een vergelijking te maken. Richt je daarbij dus op de 5 bovenstaande automatische zeepdispensers.

Tips om een automatische zeepdispenser op de juiste manier te gebruiken

 • Plaatsing is belangrijk: Zet de zeepdispenser op een strategische plek bij de wastafel of keukenaanrecht, waar hij gemakkelijk te gebruiken is zonder dat je water of zeep over de rand morst. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is onder de dispenser voor je handen, zonder dat je de dispenser zelf hoeft aan te raken.
 • Kies de juiste zeep: Gebruik een zeep die compatibel is met je automatische dispenser. Sommige dispensers werken beter met specifieke soorten zeep, zoals vloeibare zeep, schuimzeep of zelfs handdesinfectiemiddel. Controleer de aanbevelingen van de fabrikant om de juiste zeep te kiezen en verstoppingen te voorkomen.
 • Regelmatige reiniging en onderhoud: Maak je automatische zeepdispenser regelmatig schoon om ophoping van zeepresten te voorkomen, die de werking kunnen belemmeren. Veeg de sensor en de uitloop af met een zachte, vochtige doek om ze vrij van zeep en vuil te houden.
 • Let op de batterijen: Als je dispenser werkt op batterijen, controleer deze dan regelmatig en vervang ze indien nodig. Zwakke batterijen kunnen ervoor zorgen dat de dispenser traag reageert of helemaal niet werkt. Overweeg het gebruik van oplaadbare batterijen voor een duurzamere optie.
 • Voorkom verspilling door de dosering aan te passen: Als je dispenser je toestaat om de zeepdosering aan te passen, experimenteer dan met de instellingen om de juiste hoeveelheid zeep voor jouw behoeften te vinden. Dit helpt om verspilling te minimaliseren en zorgt ervoor dat je zeep langer meegaat.

Welke merken bieden goede automatische zeepdispensers aan?

Met een automatische zeepdispenser van Dettol, Umbra, Simplehuman, Royal Belinda en 101Products zit je altijd goed. Deze zeepdispensers zien er strak uit, beschikken over een prima sensor en gaan ook nog eens lang mee!

101Products Automatische Zeepdispenser
De 101Products Automatische Zeepdispenser is de beste automatische zeepdispenser van 2024

Hoe vind je de beste automatische zeepdispenser?

Graag raad ik je, met volle overtuiging, de beste automatische zeepdispenser aan. Ga goed na of de nummer 1 uit mijn top 5 ook op jouw wensen aansluit. Hoe je dat doet? Dat doe je door goed op onderstaande punten te letten.

Sensor

Ten eerste raad ik je aan om goed naar de sensor te kijken. Idealiter gaat het om een infrarood sensor. De ervaring leert dat deze technologie het meest nauwkeurig werkt.

Inhoud & dosering

Ten tweede wijs ik je graag op de inhoud van de automatische zeepdispenser. Op dit gebied bestaat eigenlijk geen goed of slecht; het gaat er vooral om dat de inhoud op het door jou gewenste gebruik aansluit. Check ook goed of de dosering van de dispenser nog naar wens aan te passen is. De beste automatische zeepdispenser van 2024 kent bijvoorbeeld 3 verschillende standen.

Design & plaatsing

Ten derde vind ik het design van een automatische zeepdispenser erg belangrijk. Bekijk goed de verschillende vormgevingen en bepaal in welke kleur de dispenser uitgevoerd moet zijn. De verschillen qua design zijn in ieder geval erg groot.

Kijk ook direct naar de plaatsing van de dispenser. Wil je ‘m gewoon neerzetten? Of wil je ‘m graag aan de muur ophangen? Aan jou de keus!

Soort zeep

Ten vierde raad ik je aan om goed naar het soort zeep te kijken. Lang niet alle zeepdispensers zijn voor alle soorten zeep geschikt. Ga dit goed na en stem dit ook goed op je wensen af. Er zijn bijvoorbeeld ook zeepdispensers waarin je desinfectiemiddel kunt doen.

Aandrijving

Ten vijfde vind ik de aandrijving van een automatische zeepdispenser belangrijk. Eigenlijk werken alle varianten op een batterij/accu, maar er bestaan hier wel twee varianten bij.

Je kunt bijvoorbeeld voor een variant kiezen met verwisselbare batterijen. Bij zo’n variant raad ik je vooral aan om voor oplaadbare batterijen te kiezen. Je kunt ook kiezen voor een variant waarbij de accu oplaadbaar is. Dat is wat mij betreft nog zuiniger, duurzamer en handiger!

Kwaliteit

Als één na laatste punt wijs ik je op de kwaliteit. Tijdens mijn onderzoek heb ik opgemerkt dat de kwaliteitsverschillen aanzienlijk zijn. Mede daarom raad ik je specifiek de 5 bovenstaande varianten aan. Met deze varianten ben je van een lange levensduur verzekerd!

Prijs

Bepaal goed hoeveel geld je aan je nieuwe automatische zeepdispenser uit wilt geven. Zoals ik eerder al stelde, lopen de prijsverschillen behoorlijk uiteen. Overigens raad ik je wel aan om te durven investeren in de beste automatische zeepdispenser. Daar heb je nu eenmaal op termijn het meeste aan.

Aanvullende producten voor je badkamer

Wil je je nieuwe automatische zeepdispenser in je badkamer gebruiken? Investeer dan ook in de beste handdoeken, beste badmat, beste WC borstel en beste douchegel.

Veelgestelde vragen over automatische zeepdispensers

Hoe weet ik wanneer het tijd is om de zeep in mijn automatische dispenser bij te vullen?

Houd het zeepniveau in de gaten door de transparante indicator te controleren, als je dispenser die heeft. Als je dispenser niet transparant is, merk je dat het tijd is om bij te vullen wanneer de zeepdosis die wordt afgegeven afneemt of wanneer de dispenser stopt met het afgeven van zeep.

Kan ik elke soort zeep gebruiken in mijn automatische zeepdispenser?

Het is het beste om de instructies van de fabrikant te volgen, aangezien sommige dispensers specifiek ontworpen zijn voor vloeibare zeep, terwijl andere ook geschikt zijn voor schuimzeep of handdesinfectiemiddel. Het gebruik van de verkeerde soort zeep kan leiden tot verstoppingen of andere functioneringsproblemen.

Hoe maak ik mijn automatische zeepdispenser schoon?

Haal de dispenser van de stroombron af en verwijder indien mogelijk het zeepreservoir. Reinig het reservoir met warm water en een mild reinigingsmiddel. Veeg de buitenkant en de sensor van de dispenser af met een vochtige doek. Laat alles volledig drogen voordat je het weer in elkaar zet.

Is een automatische zeepdispenser hygiënischer dan een handmatige?

Ja, omdat je de dispenser niet hoeft aan te raken om zeep te krijgen, wordt het risico op kruisbesmetting verminderd, wat een automatische zeepdispenser een hygiënischere optie maakt, vooral in gedeelde of openbare ruimtes.