Beste badkamer ventilator 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Kun je ook zo genieten van een lekker warme douche? Of vind je het heerlijk om in een warm bad te liggen? Je bent zeker niet de enige; ik hou hier namelijk ook van! Wel merkte ik op dat dit niet al te goed was voor de vochtvorming in mijn badkamer. Maar, al snel bleek dat mijn huidige badkamer ventilator niet meer goed functioneerde. Mede daarom ben ik op zoek gegaan naar de beste badkamer ventilator van 2024. Op basis daarvan heb ik een complete top 5 voor je samen kunnen stellen!

5 beste badkamer ventilators van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste badkamer ventilators geselecteerd, evenals de beste prijs per badkamer ventilator:


Top 5 beste badkamer ventilator: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste badkamer ventilator en de andere badkamers ventilator uit mijn top 5!

1. Blauberg Sileo

€148,99
Op voorraad
Bol.com

Mijn persoonlijke ervaringen met de Blauberg Sileo

Het mooie van een badkamer ventilator is dat je ‘m eenvoudig uit kunt proberen. Dat heb ik dan ook bij de Blauberg Sileo gedaan en daar werd ik direct enthousiast van. Deze ventilator is handig in gebruik, maakt ontzettend weinig lawaai en is van een handige timer voorzien. In combinatie met de bewegingssensor levert dit veel gemak op. Ook ben je verzekerd van een stoomvrije badkamer!

De belangrijkste voordelen van de Blauberg Sileo

Een van de grootste voordelen vind ik toch wel de stille werking. De Blauberg Sileo is van stille motoren voorzien die maximaal 25 dB aan geluid produceren. Het is hiermee – op dit moment – de stilste badkamerventilator. Deze ventilator is ook nog eens in staat om veel stoom af te voeren, dankzij de verhoogde capaciteit. Ondanks de diameter van 10 cm werkt ‘ie zodoende beter dan grotere badkamer ventilatoren.

Wat je verder nog moet weten over de Blauberg Sileo

 • Niet de goedkoopste optie. De beste badkamer ventilator van 2024 is niet de goedkoopste optie. Voor deze handige ventilator betaal je bijna €150.
 • Zelfsmerende kogellagers. De Blauberg Sileo is van zelfsmerende kogellagers voorzien, waardoor deze ventilator ontzettend lang mee gaat. Ideaal dus voor in je badkamer!

2. Soler & Palau Silent badkamerventilator

Mijn persoonlijke ervaringen met de Soler & Palau Silent badkamerventilator

Met de Soler & Palau Silent badkamerventilator haal je een geweldige badkamer ventilator aan. Dit durf ik te stellen op basis van mijn eigen bevindingen. Deze ventilator heeft een geweldige samenstelling, doet ontzettend stil zijn werk en is voor in elke badkamer geschikt. Ook kun je ‘m – indien gewenst – in bijvoorbeeld je toilet monteren. Ook de kogellagers zijn volledig naar mijn wens; deze lagers zijn zeer robuust en gaan erg lang mee!

De belangrijkste voordelen van de Soler & Palau Silent badkamerventilator

Met de Soler & Palau Silent badkamerventilator kun je niet de mist ingaan. Dit komt onder meer door de ingebouwde terugslapklep; deze ventilator doet hier altijd zijn werk zoals je zou willen. Tevens is het ideaal dat je deze ventilator makkelijk aan en uit kunt zetten. Dit kun je met een losse schakelknop doen, maar je kunt ‘m ook aan een lichtschakelaar koppelen. Ideaal!

Wat je verder nog moet weten over de Soler & Palau Silent badkamerventilator

 • Vooral voor kleinere ruimtes. Door de samenstelling is de Soler & Palau Silent badkamerventilator vooral voor kleinere ruimtes geschikt. Voor de echt grote badkamers heb je een grotere/krachtigere ventilator nodig.
 • Stuk goedkoper. Voor de Soler & Palau Silent badkamerventilator betaal je slechts €74. Hij is daarmee dus een stuk goedkoper dan de beste badkamer ventilator van 2024

3. Plieger Cilinder Ventilator

Mijn persoonlijke ervaringen met de Plieger Cilinder Ventilator

Toen ik de Plieger Cilinder Ventilator voor het eerst zag, sprak deze ventilator mij direct aan. Dit kwam onder meer door de handige samenstelling, de compacte vormgeving en het ideale prijskaartje. Want ja, voor deze badkamer ventilator betaal je slechts €21. Een geweldige prijs met het oog op de werking en kwaliteit. Want ja, deze badkamer ventilator is het van het absolute A-merk Plieger!

De belangrijkste voordelen van de Plieger Cilinder Ventilator

Wat mij betreft brengt de Plieger Cilinder Ventilator veel voordelen met zich mee. Dit komt ten eerste door de diameter van 10 cm, waardoor je ‘m eigenlijk in elke (kleine) badkamer wel kwijt kunt. Ten tweede ben ik te spreken over de stille werking. Je hoort ‘m nagenoeg niet. Ten derde ben ik te spreken over de indrukwekkende prijs. Dat je slechts 21 euro voor deze ventilator hoeft te betalen, vind ik waanzinnig.

Wat je verder nog moet weten over de Plieger Cilinder Ventilator

 • Eenvoudig aan te sluiten. Als je ook maar een beetje handig bent, kun je deze badkamer ventilator eenvoudig zelf aansluiten. Dit doe je met een ventilatiebuis aan de binnenzijde van je badkamer.
 • Top kwaliteit. Zoals ik hierboven al aangaf, is deze ventilator van het A-merk Plieger. Dit merk je aan de kwaliteit, lange levensduur en toch ook wel de sublieme werking.

4. Vents Badkamerventilator Design Ø125mm

Mijn persoonlijke ervaringen met de Vents Badkamerventilator Design Ø125mm

Toen ik de Vents Badkamerventilator Design Ø125mm uit mocht proberen, werd ik direct enthousiast. Dit kwam sowieso al door het strakke design. Wat mij betreft is dit de mooiste badkamer ventilator van 2024. Verder ben ik over de diameter van 125 mm te spreken; deze ventilator is hierdoor in staat om nog meer stoom af te voeren. Ideaal in een grotere badkamer of als je heel warm doucht. Verder ben ik te spreken over de toegevoegde timer en vochtsensor.

De belangrijkste voordelen van de Vents Badkamerventilator Design Ø125mm

Een van de grootste voordelen vind ik toch wel de uitstraling. Als je naar de Vents Badkamerventilator Design Ø125mm kijkt, heb je niet het idee dat je naar een badkamer ventilator kijkt. Hij ziet er tof uit en doet perfect zijn werk. Daarbij geniet je van een laag geluidsniveau én een laag energieverbruik. Met name als je je huis wilt verduurzamen, is deze badkamer ventilator een aanrader!

Wat je verder nog moet weten over de Vents Badkamerventilator Design Ø125mm

 • Waanzinnig geprijsd. Voor deze prachtige badkamer ventilator betaal je slechts €55. Je geniet dus voor een zacht prijsje van deze waanzinnige ventilator voor in je badkamer.
 • In 3 kleuren. Dat dit een mooie badkamer ventilator is, mag inmiddels duidelijk zijn. Wat ik hier nog graag aan toe wil voegen, is dat je deze ventilator in 3 kleuren kunt bestellen! Je vindt hierdoor altijd een geschikte variant voor in je badkamer.

5. Air Roxy Badkamerventilator Energiezuinig

Mijn persoonlijke ervaringen met de Air Roxy Badkamerventilator Energiezuinig

Voorafgaand wist ik niet zo goed wat ik van de Air Roxy Badkamerventilator Energiezuinig kon verwachten. Dit kwam door de combinatie van het lage prijskaartje, het unieke design en de energiezuinigheid. Op basis van mijn test kan ik echter stellen dat deze badkamer ventilator geweldig is. Hij doet stil zijn werk, hij is energiezuinig en hij kost je slechts €28. Je geniet al met al van een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding.

De belangrijkste voordelen van de Air Roxy Badkamerventilator Energiezuinig

In mijn ogen is dit een super handige badkamer ventilator. Zo is ‘ie voor de meeste badkamers geschikt, dankzij de diameter van 10 cm. Ook ben ik te spreken over de maximale afvoercapaciteit van 93 m3 per uur. Je houdt je badkamer hier dus eenvoudig geheel stoom- en vochtvrij mee. Een ander pluspunt vind ik het design; deze ventilator heeft immers een onderscheidende uitstraling. Hij valt hierbij, naar mijn mening, minder op in een badkamer.

Wat je verder nog moet weten over de Air Roxy Badkamerventilator Energiezuinig

 • Eenvoudig schakelbaar. Het is eenvoudig om de Air Roxy Badkamerventilator Energiezuinig aan een lichtschakelaar te koppelen. Zodra je het licht in je badkamer aandoet, springt deze ventilator ook direct aan.
 • Laag energieverbruik. Het merk Air Roxy heeft voor duurzame motoren gekozen die zo min mogelijk energie gebruiken. Dit komt de hoogte van je energierekening uiteraard alleen maar ten goede!

Hoe heb ik de beste badkamer ventilators geselecteerd?

Voor dit artikel heb ik een grondig onderzoek uitgevoerd. Tientallen badkamer ventilators heb ik bekeken, uitgeprobeerd en bestudeerd. Op basis daarvan heb ik uiteindelijk bovenstaande 5 beste modellen aan kunnen wijzen. Het advies dat ik je in dit artikel geef, is hierdoor 100% eerlijk en betrouwbaar.

Voor wie is een badkamer ventilator geschikt?

Een badkamer ventilator is onmisbaar in elke badkamer. Een badkamer is onmisbaar in elk huis. Oftewel: elk huishouden heeft een goede badkamer ventilator nodig.

Heb je een vrij oude badkamer? Dan is het aannemelijk dat de ventilator zelf ook vrij oud is. Dit merk je aan een mindere capaciteit c.q. werking. Als je dit inderdaad opmerkt, is het verstandig om voor een nieuwe badkamer ventilator te kiezen. Dat is ook het geval als je voor een compleet nieuwe badkamer kiest.

Blauberg Sileo
De Blauberg Sileo is de beste badkamer ventilator van 2024

Zijn alle badkamer ventilators geschikt?

Nee, absoluut niet! Tijdens mijn test ben ik behoorlijk geschrokken van de kwaliteit van sommige badkamers ventilators. Sommige varianten doen niet wat ze moeten doen, zijn lastig te monteren of beschikken over oude en inefficiëntie motoren. Juist om deze redenen raad ik je zo graag de bovenstaande varianten aan. Al deze badkamer ventilators doen hun werk namelijk wél subliem!

Wat zijn de voor- en nadelen van een badkamer ventilator?

 • Minder last van een beslagen spiegel. Je hebt heerlijk gedoucht en wilt vervolgens je lenzen indoen, maar de spiegel is volledig beslagen. Onhandig, maar gelukkig op te lossen met de beste badkamer ventilator.
 • Minder last van vochtvorming. In je badkamer is de kans op vochtschade groot, aangezien er veel sprake van vochtvorming is. Door voor een goede badkamer ventilator te kiezen, heb je gelukkig minder last van deze vochtvorming. Daarmee heb je ook minder last van mogelijke vochtschade.
 • Steeds fraaier design. De moderne badkamer ventilators zien er ook steeds fraaier uit. Het voordeel hiervan is dat ze mooi in je badkamer staan. Mooier dan de ouderwetse badkamer ventilators in ieder geval!
 • Eenvoudig in gebruik. Vanaf het eerste moment is de beste badkamer ventilator eenvoudig in gebruik. Dit begint al bij de montage. Verder vind ik het ideaal dat je zo’n ventilator aan je lichtschakelaar kunt koppelen. Zodra je deze schakelaar aan of uit zet, gaat de ventilator ook direct aan of uit.
 • Grote prijsverschillen. Graag wijs ik je op de prijsverschillen van bovenstaande badkamer ventilators. Hier doe je in principe niks aan, maar het maakt het maken van een goede vergelijking des te belangrijker. Daar vertel ik je graag later in dit artikel nog iets meer over.

Tips om een badkamer ventilator op de juiste manier te gebruiken

 • Schakel de ventilator in voor je begint met douchen of baden: Door de ventilator aan te zetten voordat je water gebruikt, help je om de opbouw van vocht in de ruimte direct aan te pakken. Dit vermindert de kans op condensatie op muren en spiegels.
 • Laat de ventilator na gebruik nog minstens 20 minuten aan: Om ervoor te zorgen dat al het overtollige vocht uit de badkamer wordt verwijderd, is het een goed idee om de ventilator nog 20 tot 30 minuten na het douchen of baden te laten draaien. Overweeg een timer te installeren als je ventilator deze niet al heeft, zodat deze automatisch uitschakelt.
 • Houd de deur of het raam op een kier: Als het mogelijk is, laat dan de badkamerdeur of een raam op een kier staan tijdens en na het gebruik van de douche. Dit bevordert de luchtcirculatie en helpt de ventilator efficiënter te werken door verse lucht aan te trekken.
 • Reinig de ventilator regelmatig: Stof en vuil kunnen zich ophopen op de ventilator en de efficiëntie verminderen. Maak de ventilator en het ventilatiekanaal minstens één keer per jaar schoon, of vaker als je merkt dat de ventilatieprestaties afnemen. Vergeet niet de stroom uit te schakelen voordat je begint met schoonmaken.
 • Controleer of de ventilator naar buiten ventileert: Zorg ervoor dat je badkamerventilator het vocht naar buiten afvoert en niet naar een zolder of kruipruimte. Dit voorkomt vochtproblemen elders in je huis. Controleer de ventilatiekanalen op correcte installatie en eventuele lekkages.
Beste badkamer ventilator

Welke merken bieden goede badkamer ventilators aan?

Met een gerust hart raad ik je een Itho badkamer ventilator, Plieger badkamer ventilator, Vents badkamer ventilator en Blauberg badkamer ventilator aan. Ook kun je met een gerust hart voor een Soler & Palau badkamerventilator kiezen!

Hoe vind je de beste badkamer ventilator?

Ben je toe aan een nieuwe ventilator in je badkamer? Dan raad ik je dus de 5 bovenstaande varianten aan. Om binnen dit aanbod tot de beste koop te komen, zou je goed op onderstaande aandachtspunten moeten letten.

Diameter

Je moet allereerst goed kijken naar de diameter van de afvoerpijp. Deze pijp kan een diameter van 10 cm of van 12,5 cm hebben. Dit is uiteindelijk bepalend voor het soort badkamer ventilator waar je voor kunt kiezen. Check daarom eerst goed wat de diameter is.

Capaciteit

Je zou ook even goed naar de capaciteit moeten kijken. Deze capaciteit is onder meer van de diameter afhankelijk, maar ook van de ingebouwde motoren. Uiteindelijk is het vooral belangrijk om deze capaciteit af te stemmen op de grootte van je badkamer.

Opties & geluidsniveau

Moderne badkamer ventilators kunnen van veel opties voorzien zijn. Denk hierbij aan een bewegingssensor, een timer en een snelheidsinstelling. Ga per badkamer ventilator even goed na over welke extra’s ‘ie precies beschikt.

Daarbij wijs ik je ook graag op het geluidsniveau. Idealiter kies je voor een zo’n stil mogelijke badkamer ventilator; kies idealiter voor een variant die maximaal 42 dB maakt!

Bediening

Je hebt uiteraard ook met de bediening van de ventilator te kijken. Idealiter ga je voor een badkamer ventilator die je aan een lichtschakelaar kunt koppelen. Je hoeft in dat geval alleen maar de lichtschakelaar te gebruiken. Zowel het licht als de ventilator gaan daarmee aan of uit.

Design

Graag raad ik je ook aan om even goed naar het design te kijken. Dit heeft vooral te maken met het feit dat je momenteel uit veel soorten badkamer ventilators kunt kiezen. Elke variant heeft zo zijn eigen stijl, dus stem dit goed op de rest van je badkamer af.

Kwaliteit

Kies voor één van bovenstaande badkamer ventilators. Dit is de beste tip met het oog op de kwaliteit. Deze 5 ventilators zijn van de beste merken en worden goed beoordeeld door de huidige gebruikers. Je kunt hierdoor van een prima kwaliteit en lange levensduur uitgaan.

Prijs

Tot slot heb je ook nog met de prijs van de badkamer ventilator te maken. Hier kan ik kort over zijn: koop de beste badkamer ventilator voor in je badkamer. De prijs is hierbij minder van belang. Het is vooral van belang dat de ventilator zijn werk goed doet, in je badkamer past en eenvoudig te bedienen is!

Aanvullende producten voor je badkamer

Graag raad ik je een nieuwe badkamer ventilator van harte aan. Je geniet hiermee nog meer van je badkamer, douche en bad. Daarvoor kun je ook nog de beste bruisballen, beste badschuim, beste badmat, beste badkussen en beste droogdoek badkamer aanschaffen!

Veelgestelde vragen over badkamer ventilators

Hoe weet ik of mijn badkamerventilator krachtig genoeg is voor mijn badkamer?

Je controleert de capaciteit van je ventilator, gemeten in kubieke meters per uur (m³/u) en vergelijkt dit met de grootte van je badkamer. Een algemene regel is dat je voor elke vierkante meter van je badkamer minimaal 1 CFM nodig hebt. Voor grotere badkamers of badkamers met een hoog plafond heb je mogelijk een ventilator met een hogere capaciteit nodig.

Kan ik de badkamerventilator vervangen zonder de hele eenheid te demonteren?

Dit hangt af van het model van je ventilator. Sommige modellen staan toe dat je alleen de motor of ventilatorbladen vervangt zonder de hele eenheid te hoeven verwijderen. Raadpleeg de handleiding of neem contact op met de fabrikant voor specifieke instructies voor jouw model.

Hoe vaak moet ik de filter van mijn badkamerventilator schoonmaken?

Als je badkamerventilator een filter heeft, is het aan te raden deze elke 3 tot 6 maanden schoon te maken, afhankelijk van het gebruik en de hoeveelheid stof in je huis. Een schone filter helpt om de luchtstroom te optimaliseren en de ventilator efficiënt te laten werken.

Wat moet ik doen als mijn badkamerventilator lawaai maakt?

Een lawaaierige badkamerventilator kan wijzen op een probleem zoals losse onderdelen, vuilophoping, of slijtage van de motor. Schakel eerst de stroom uit, maak de ventilator schoon en controleer op losse onderdelen. Als het lawaai aanhoudt, overweeg dan om een professional in te schakelen of de ventilator te vervangen.

Is het mogelijk om een timer op mijn badkamerventilator te installeren?

Ja, het is mogelijk om een timer op je badkamerventilator te installeren. Dit kan handig zijn om energie te besparen en ervoor te zorgen dat de ventilator lang genoeg draait om al het vocht te verwijderen. Een elektricien kan je helpen met de installatie.

Kan ik mijn badkamerventilator gebruiken om geurtjes te verwijderen?

Ja, je badkamerventilator kan effectief zijn in het verwijderen van geurtjes door de luchtcirculatie te bevorderen en vervuilde lucht naar buiten af te voeren. Zorg ervoor dat de ventilator correct is geïnstalleerd en naar buiten ventileert.

Wat is het verschil tussen een axiale en een centrifugale badkamerventilator?

Axiale ventilatoren zijn het meest geschikt voor directe ventilatie door een muur of raam en zijn over het algemeen stiller. Centrifugale ventilatoren zijn krachtiger, kunnen beter tegen weerstand in langere ventilatiekanalen en zijn ideaal voor badkamers zonder directe toegang tot de buitenlucht.