Beste bestekset 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Een paar zaken zijn in elk huis onmisbaar. Denk hierbij aan een werkende boiler, een werkende keukenkraan en een fijne bestekset. Met de beste bestekset geniet je tijdens het eten van veel praktisch gemak. Want, zeg nou zelf; je wilt toch niet met je handen eten? Voldoende reden dus om een nieuwe bestekset aan te schaffen. Gelukkig heb je tegenwoordig de keuze uit veel uiteenlopende interessante besteksets.

5 beste besteksets van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste besteksets geselecteerd, evenals de beste prijs per set:


Top 5 beste bestekset: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste bestekset en de andere besteksets uit mijn top 5!

1. Deleca 12 Persoons Bestekset

Mijn persoonlijke ervaringen met de Deleca 12 Persoons Bestekset

Als je voor de Deleca 12 Persoons Bestekset kiest, zit je de rest van je leven goed. Dit is de beste bestekset van 2024 voor elk huishouden, ongeacht met hoeveel mensen je nou precies samenwoont. Zoals de naam al aangeeft, is deze set immers voor maar liefst 12 personen geschikt. In de set tref je onder meer lepels, messen, vorken en steakmessen aan. Alle onderdelen zien er strak uit, liggen prettig in de hand en zijn van RVS gemaakt. Dit materiaal brengt een (zeer) lange levensduur met zich mee.

De belangrijkste voordelen van de Deleca 12 Persoons Bestekset

Het belangrijkste voordeel van de Deleca 12 Persoons Bestekset is de samenstelling. Dit is een 72-delige set die dus voor maar liefst 12 personen geschikt is. Vind je dat net iets teveel van het goede? Bij Bol kun je deze set ook als 36- of 48-delige set aanschaffen. Ongeacht voor welke variant je gaat, geniet je van het prachtige tijdloze design. Dit bestek is ‘gewoon’ geschikt voor in de vaatwasser en gaat probleemloos jarenlang mee. Voor deze bestekset hoef je bovendien maar €54,95 te betalen. Een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding dus!

2. Villeroy & Boch Piemont Bestekset

Mijn persoonlijke ervaringen met de Villeroy & Boch Piemont Bestekset

Ook over de Villeroy & Boch Piemont Bestekset kan ik vol lof spreken. Dit is een geweldige bestekset voor de kleinere huishoudens. Dit is namelijk een 24-delige set; de set is hierdoor geschikt voor 6 personen. Zoals je op de foto kunt zien, bestaat de set uit 12 lepels, 6 messen en 6 vorken. Perfect dus voor een huishouden van maximaal 6 personen. Een geweldig voordeel vind ik het gebruikte materiaal: 18/10 edelstaal. Het bestek blijft hierdoor ontzettend mooi en gaat ook nog eens jarenlang mee. Het tijdloze design van dit bestek gaat je sowieso nooit vervelen.

De belangrijkste voordelen van de Villeroy & Boch Piemont Bestekset

Met de Villeroy & Boch Piemont Bestekset haal je een geweldige bestekset in huis. Hij is dus uitermate geschikt voor de kleinere huishoudens én hij gaat jarenlang mee. Een bijkomend voordeel vind ik het gewicht van het bestek. Doordat het bestek van edelstaal is, is het net iets zwaarder dan normaal. Het bestek ligt hierdoor heerlijk in de hand. Overigens zie je wel aan de prijs terug dat dit bestek van edelstaal is; voor deze kleinere set betaal je €84,99. Op zich een hoop geld, maar je krijgt ontzettend veel waar voor je geld!

3. Living Nine Bestekset

Mijn persoonlijke ervaringen met de Living Nine Bestekset

Met de Living Nine Bestekset heb ik bijzonder goede ervaringen. Deze bestekset heb ik zelf in het echt mogen bekijken en daar werd ik erg blij van. Het bestek ziet er gelikt uit, ligt prettig in de hand en is volledig van RVS gemaakt. Dit zorgt voor een lange levensduur, terwijl het bestek ook nog vaatwasserbestendig is! Dit is bovendien een 48-delige set bestaande uit messen, vorken, lepels en steekmessen. Door deze samenstelling is deze bestekset voor 8 personen geschikt; ideaal dus voor veel huishoudens. Ook als je regelmatig visite over de vloer krijgt.

De belangrijkste voordelen van de Living Nine Bestekset

Met de Living Nine Bestekset kun je niet de mist ingaan. Ten eerste is de samenstelling van deze bestekset ideaal; de set biedt meer dan voldoende bestek voor nagenoeg elk huishouden. Ten tweede is de kwaliteit uitmuntend. Dit is nou écht een bestekset waar je jarenlang mee doet. Ten derde blijft dit bestek perfect scherp. Dit is onder meer te danken aan de stevige bouwkwaliteit. Ten vierde is het prijskaartje van de Living Nine Bestekset subliem: voor deze bestekset betaal je slechts €44,99.

4. Amefa Bologna Bestekset

Mijn persoonlijke ervaringen met de Amefa Bologna Bestekset

Heb je een kleiner huishouden? En geef je idealiter zo min mogelijk geld uit aan je nieuwe bestekset? Dan raad ik je de Amefa Bologna Bestekset graag aan. Deze bestekset bestaat uit 24 delen, is voor 6 personen geschikt en kost je slechts €24. Voor net iets meer dan 2 tientjes geniet je de komende jaren van subliem bestek. Het bestek uit deze bestekset is van RVS gemaakt, is lekker zwaar en ziet er ook nog stijlvol uit. De bestekset gaat simpelweg jarenlang mee en dat allemaal voor slechts €24!

De belangrijkste voordelen van de Amefa Bologna Bestekset

Voor kleinere huishoudens is dit een ideale bestekset. De set bestaat uit lepels, vorken, messen en kleinere lepels. Door deze samenstelling heb je niks anders nodig dan deze bestekset. Het bestek heeft ook nog een fraaie uitstraling en ligt dus prettig in de hand. Dit komt onder meer door de verbreding aan de onderzijde van het bestek. Een ander groot pluspunt is het gebruikte materiaal: RVS. Door dit materiaal gaat de Amefa Bologna Bestekset ontzettend lang mee.

5. Toivo Kitchen Bestekset

Mijn persoonlijke ervaringen met de Toivo Kitchen Bestekset

Wil je voor een kleiner huishouden een geschikte bestekset aanschaffen? Dan raad ik je ook de Toivo Kitchen Bestekset van harte aan. Deze bestekset is voor 4 personen geschikt, maar is wel opvallend uitgebreid. In de set vind je namelijk lepels, messen, vorken en steakmessen. Dit maakt deze set geschikt voor 4 personen én voor zo’n beetje alle mogelijke maaltijden. De set is ook nog eens opvallend voordelig; je betaalt hier slechts €22,95 voor. Normaal gesproken kun je voor zo’n bedrag niet al te veel verwachten, maar dat is bij déze bestekset een ander verhaal!

De belangrijkste voordelen van de Toivo Kitchen Bestekset

Met de Toivo Kitchen Bestekset haal je dus een volwaardige bestekset in huis. De set is uitgebreid en is volledig van RVS gemaakt. Je kunt het bestek hierdoor probleemloos in de vaatwasser laten reinigen én het bestek gaat ontzettend lang mee. Dat maakt het prijskaartje des te interessanter. Overigens ziet het bestek er ook nog strak en stijlvol uit. Een ander groot pluspunt vind ik de ervaringen van andere gebruikers; de huidige gebruikers lopen weg met de Toivo Kitchen Bestekset. Dat is veelzeggend voor deze goedkope bestekset!

Waarom heb je een bestekset nodig?

Zoals ik in de inleiding van het verhaal al aangaf, is een goede bestekset onmisbaar. De kans is uiteraard heel groot dat je op dit moment al een bestekset hebt. Er zijn echter meerdere situaties waarin je een nieuwe bestekset maar al te goed kunt gebruiken:

  • Als je gaat verhuizen. Ga je naar een prachtig, ander huis? Dan wil je mogelijk met een frisse start beginnen. Dat doe je door je huidige bestekset door een gloednieuw exemplaar te vervangen. Zoals ik hierboven al besproken heb, geniet je met een nieuwe bestekset jarenlang van veel gemak. Dat is dus een prima start van het leven in je nieuwe woning.
  • Als je huidige bestek aan vervanging toe is. Bestek is uiteraard onderhevig aan slijtage en kan door de jaren heen minder mooi worden. Zodra je bestek aan vervanging toe is, is het verstandig om op zoek naar een nieuwe bestekset te gaan. Het is immers erg hinderlijk om vlees door te snijden met een bot mes.
  • Als je je huidige bestek niet meer mooi vindt. Ben je niet meer te spreken over het design van je huidige bestekset? Ga dan ook voor een nieuwe bestekset. Zoals je aan bovenstaande productfoto’s kunt zien, zijn de moderne besteksets een lust voor het oog!
  • Als je situatie veranderd is. Ben je sinds kort met iemand samen gaan wonen? Of is je gezinssituatie om een andere reden veranderd? Ook dan kun je mogelijk een nieuwe bestekset gebruiken. Een bestekset die bijvoorbeeld uitgebreider is of een andere samenstelling kent.

Met andere woorden: er zijn voldoende situaties waarin het raadzaam is om op zoek naar de beste bestekset te gaan!

Welke merken bieden goede besteksets aan?

In het huidige aanbod van besteksets zijn veel goede merken te vinden. Onder meer Villeroy & Boch, Deleca, Living Nine, Amefa en Toivo zijn hier goede voorbeelden van. Met name met een Deleca bestekset zit je goed; dit merk levert de beste kwaliteit tegen een relatief lage prijs. Een win-win situatie dus!

Deleca 12 Persoons Bestekset
De Deleca 12 persoons Bestekset is de beste bestekset van 2024

Beste bestekset kopen: hier moet je op letten

Komt één van bovengenoemde redenen/situaties je bekend voor? Maak dan direct een goede vergelijking voor jezelf tussen bovenstaande besteksets. Dat stelt je in staat om de bestekset voor in je eigen huis uit te kiezen. In mijn ogen is het daarbij belangrijk om vooral goed op onderstaande punten te letten.

Samenstelling

Uiteraard moet je eerst goed naar de samenstelling van de bestekset kijken. Meerdere zaken zijn hierbij van belang:

  • Aantal personen. Voor hoeveel personen is de bestekset? Dit kan voor bijvoorbeeld 4, 6, 8 of zelfs 12 personen zijn. Stem dit uiteraard goed op je huishouden en het gewenste gebruik af.
  • Soort bestek. Je moet uiteraard ook goed kijken naar het soort bestek. In elke bestekset tref je sowieso lepels, vorken en messen aan. Maar, in veel besteksets vind je nog aanvullend bestek, zoals kleinere lepels of steakmessen. Stem het soort bestek ook goed op je wensen af.

Kijk dus per bestekset even goed naar de samenstelling. Hierbij is het ook belangrijk om goed naar het gewenste gebruik te kijken. Dat is uiteindelijk leidend voor je keuze.

Materiaal

Ook raad ik je aan om goed naar het materiaal van een bestekset te kijken. Idealiter is een bestekset van RVS of van zwaarder edelstaal gemaakt. Deze materialen gaan lang mee en zijn vaatwasserbestendig. Ideaal dus!

Bestek van deze materialen ligt ook nog heerlijk in de hand. Dit komt doordat het om net iets zwaardere materialen gaat, waardoor het bestek zelf ook net iets zwaarder is. Dit komt het gebruiksgemak alleen maar ten goede.

Design

Bij een bestekset moet je ook goed naar het design kijken. Zo is het belangrijk dat het bestek qua design op je wensen én de rest van je servies aansluit. Maak daarom voor jezelf de juiste afweging tussen de verschillende designstijlen.

Mijn tip: ga voor een bestekset met een tijdloos design. Dit design is ook over bijvoorbeeld 10 jaar nog mooi.

Kwaliteit

Ga altijd voor de beste bestekset van een A-merk. Wat de betere merken in het huidige aanbod zijn, heb ik hierboven al besproken. Richt je pijlen echt op het bestek van deze merken, aangezien deze merken pure kwaliteit leveren. Dit houdt in dat je maar één keer in de heel veel jaar een nieuwe bestekset hoeft te kopen.

Prijs

Hoeveel geld heb je over voor je nieuwe bestekset? Mijn advies is vooral om te investeren in de beste bestekset. Wat je dan precies uit moet geven, is eigenlijk van ondergeschikt belang. Het gaat er puur om dat de bestekset aan je eisen voldoet én jarenlang meegaat.

Beste bestekset

Aanvullende producten voor je keuken

Een goede bestekset is voor in elke keuken (en huis) onmisbaar. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld een goede knoflookpers, goede snijplanken, een goede keukenmachine en een goede groentesnijder. Durf ook in deze attributen voor in je keuken te investeren.

Veelgestelde vragen over besteksets

Hoe bepaal je de kwaliteit van een bestekset?

Je kunt de kwaliteit van een bestekset beoordelen door naar het materiaal en de afwerking te kijken. Roestvrijstalen besteksets met een hogere proportie chroom en nikkel (zoals 18/10) zijn over het algemeen duurzamer en beter bestand tegen roest. Voel ook aan het gewicht en de balans van het bestek; een goed bestek ligt comfortabel in de hand en voelt stevig aan.

Wat moet je overwegen bij het kiezen van een bestekset voor dagelijks gebruik?

Voor dagelijks gebruik kies je een bestekset die vaatwasmachinebestendig is en bestand tegen frequent gebruik. Kies voor eenvoudige ontwerpen zonder ingewikkelde details waar etensresten zich kunnen ophopen. Zorg dat de set voldoende stuks bevat voor je huishouden en eventuele gasten.

Hoe onderhoud je een bestekset om deze glanzend te houden?

Om je bestekset glanzend te houden, was je deze kort na gebruik af om contact met zure voedingsmiddelen te beperken, wat vlekken of corrosie kan veroorzaken. Gebruik bij het wassen een zacht afwasmiddel en vermijd chloorhoudende producten. Je kunt het bestek af en toe polijsten met een zachte doek en een beetje bestek polish.

Is het belangrijk om een bestekset te hebben die overeenkomt met je servies?

Hoewel het niet noodzakelijk is, kan een bestekset die esthetisch overeenkomt met je servies bijdragen aan een harmonieus gedekte tafel. Als je vaak gasten ontvangt of waarde hecht aan tafelpresentatie, kan het een goede investering zijn om een bestekset te kiezen die past bij de stijl en kleuren van je servies. Dit kan het algehele uiterlijk van je tafelsetting verbeteren.