Beste boeken over leiderschap 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Hoe kan ik het beste leidinggeven? Waar moet ik rekening mee houden voor mijn teamleden? Hoe maak ik het hen naar hun zin? Dit waren vragen die ik, als leider binnen mijn bedrijf, talloze keren heb gesteld. Uiteindelijk was ik het zat en ben ik op zoek gegaan naar de beste boeken over leiderschap. Deze boeken heb ik vervolgens ingezet om op een betere manier leiding te geven. Wil jij dat ook doen? Check hieronder direct wat de beste boeken over leiderschap van 2024 wat mij betreft zijn!

5 beste boeken over leiderschap van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste boeken over leiderschap geselecteerd, evenals de beste prijs per boek:


Top 5 beste boek over leiderschap: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over het beste boek over leiderschap en de andere boeken uit mijn top 5!

1. Help/hoera, ik ga leidinggeven!

Mijn persoonlijke ervaringen met het boek Help/hoera, ik ga leidinggeven!

Sta je aan de vooravond van een promotie binnen een bedrijf? Hoort bij deze promotie een leidinggevende rol? Dan raad ik je van harte het boek Help/hoera, ik ga leidinggeven! aan. Zelf vind ik dit het beste boek over leiderschap, met name voor mensen die net leider zijn geworden. Of dit op korte termijn worden. Dit boek geeft alle handvatten om vanaf het eerste moment op de juiste manier leiding te geven. Erg belangrijk, aangezien een goed begin het halve werk is.

De belangrijkste voordelen van het boek Help/hoera, ik ga leidinggeven!

Met dit boek maak je je start als leider een stuk makkelijker. Dit komt onder meer door de auteur; Lennart van der Kraan. Hij is een ervaren leider en heeft door de jaren heen veel onderzoek gedaan naar het juiste leiderschap. Deze kennis deelt hij op een leuke en unieke manier in dit boek. Daarbij laat hij je ook duidelijk zien wat je allemaal in eigen hand hebt en waar je geen invloed op uit kunt oefenen. Dat is ook bijzonder belangrijk om te weten als leider.

2. No-nonsense leidinggeven

Mijn persoonlijke ervaringen met het boek No-nonsense leidinggeven

Op voorhand had ik hoge verwachtingen van het boek No-nonsense leidinggeven. Zelf ben ik namelijk ook een no-nonsens persoon, waardoor de naam alleen al mij aansprak. Toen ik het boek eenmaal uit had, was ik echt vol lof. Dit vind ik één van de beste boeken over leiderschap van 2024. Het boek laat je op een unieke manier kennismaken met effectief leiding geven en coachen. Een moderne leider moet namelijk meer kunnen dan alleen maar goed leiding geven.

De belangrijkste voordelen van het boek No-nonsense leidinggeven

Dit boek is een absolute aanrader voor elke leider. Ongeacht hoeveel man je onder je hebt, heb je veel baat bij het boek No-nonsense leidinggeven. Dit boek biedt de juiste handvatten om op de juiste manier leiding te gaan geven. Je geniet van handige inzichten, van handige tips en van de leuke schrijfstijl van Nadia van der Vlies. Persoonlijk vind ik dat dit boek lekker wegleest. Voordat je het doorhebt, heb je de 160 pagina’s al gelezen!

3. Zo word je een GAMECHANGER

Mijn persoonlijke ervaringen met het boek Zo word je een GAMECHANGER

Wat wil je precies behalen als leider? Dit is, wat mij betreft, één van de belangrijkste vragen waar je zelf op voorhand goed over na moet denken. Vervolgens kun je prima uit de voeten met het boek Zo word je een GAMECHANGER. Dit boek leert je namelijk om de beste versie van jezelf te worden. Ben je de beste versie van jezelf? Dan kun je ook op de juiste manier leidinggeven aan je team en je teamleden coachen.

De belangrijkste voordelen van het boek Zo word je een GAMECHANGER

Dit boek is wat mij betreft ideaal voor elke leider en werkgever. Je krijgt duidelijke inzicht in je eigen gedrag en hoe dit van invloed is op je team. Ook leer je met dit boek hoe je veel productiever en efficiënter leiding kunt gaan geven. Verder geniet je dankzij onder meer biohacks al snel van een optimale gezondheid en optimaal welzijn. Dit stelt je uiteindelijk in staat om elke dag het uiterste van jezelf te vragen. Dáárdoor kun je op de best mogelijke manier leiding geven aan je team.

4. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Mijn persoonlijke ervaringen met het boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Het boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap staat te boek als één van de beste boeken over leiderschap. Nadat ik het boek uitgelezen had, begreep ik maar al te goed waarom. Dit is eigenlijk een ideale gids om veel effectiever leiderschap te tonen. Je krijgt hiervoor alle handvatten aangereikt, evenals interessante inzichten en handige tips. Dit stelt je in staat om effectief de leider te spelen en alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.

De belangrijkste voordelen van het De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Praktijk met theorie combineren. Dat is wat mij betreft het belangrijkste voordeel van het boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap. In dit boek worden 7 eigenschappen besproken waar je als goede leider over moet beschikken. Dit doet de auteur, Stephen R. Covey, niet op een droge manier, maar aan de hand van praktische voorbeelden en uitleg. Dit stelt je in staat om dit 334 pagina’s tellende boek tot in de kern goed te begrijpen.

5. Shoe Dog

€10,00
Op voorraad
Bol.com

Mijn persoonlijke ervaringen met het boek Shoe Dog

Het boek Shoe Dog vind ik één van de beste boeken over leiderschap. Dit boek gaat over de oprichting van Nike en de opgang van dit merk. Dit boek is geschreven door de oprichter van dit wereldberoemde werk. Super interessant, aangezien hij ook laat zien op welke manier hij leiding gegeven heeft. Dit is dus geen theorieboek, maar is een boek waarmee je aan de hand van een succesvol voorbeeld ontzettend veel leert.

De belangrijkste voordelen van het boek Shoe Dog

Het boek Shoe Dog leest echt heerlijk weg. Zelf heb ik dit boek, 416 pagina’s, in slechts 2 dagen uitgelezen. De schrijfstijl is attractief, is leuk en moedig aan om continu door te blijven lezen. Verder ben ik zelf uitermate te spreken over het onderwerp van dit boek. Ik vind het geweldig dat mensen in staat zijn om zo’n groot bedrijf op te bouwen. De lessen die ik met dit boek over leiderschap heb geleerd, probeer ik op dagelijkse basis toe te passen.

Waarom heb je een boek over leiderschap nodig?

Kun je als leider leven zonder een boek over leiderschap te lezen? Ja, dat is zeker mogelijk. Tóch raad ik je dat niet aan. Door de beste boeken over leiderschap te lezen, ga je namelijk veel beter leidinggeven. Dit is in het belang van jezelf en van je team. Heb je je eigen bedrijf? Dan is het beste boek over leiderschap al helemaal onmisbaar.

Met bovenstaande boeken over leiderschap krijg je unieke inzichten. Het leuke hierbij is ook dat elk boek een eigen invalshoek en onderwerp heeft. Dit geeft duidelijk aan dat het begrip ‘leiderschap’ erg groot is. Ook geeft dit duidelijk aan dat je op talloze manieren vorm kunt geven aan leiderschap. Dit leer je echter door deze boeken over leiderschap te lezen.

De beste boeken over leiderschap gaan je dus verder helpen. Verder helpen in je leven als leider en verder helpen bij het opbouwen van een band met je personeel. Want ja, een goede leider heeft een hechte en goede band met zijn/haar personeel.

Beste boeken over leiderschap kopen: hier moet je op letten

Is het voor jou duidelijk geworden dat je een goed boek over leiderschap kunt gebruiken? Dan raad ik je dus met veel plezier aan om voor één van bovenstaande boeken te kiezen. Om binnen dit aanbod tot de beste koop voor jezelf te komen, zou je goed op onderstaande aandachtspunten moeten letten.

Onderwerp & invalshoek

Geen boek over leiderschap is hetzelfde. Dit komt onder meer doordat leiderschap zo’n breed onderwerp is. Je kunt op talloze manieren invulling aan leiderschap geven, waardoor er ontzettend veel boeken over dit onderwerp zijn. Mijn advies is daarom om op voorhand goed naar het gewenste onderwerp te kijken. Waar wil je precies meer over leren op het gebied van leiderschap?

Ook raad ik je aan om naar de invalshoek te kijken. Vanuit welk persoon is het boek geschreven? Gaat het om een theoretisch boek of juist een boek waarin een praktijkvoorbeeld centraal staat? Kijk ook hier goed naar en stem dit op je wensen af.

Auteur

Bij boeken over leiderschap speelt de auteur een essentiële rol. Heeft de auteur zelf nog nooit leiding gegeven? Dan is het vrij lastig om een goed en succesvol boek te schrijven. Heeft de auteur wel leiding gegeven? Dan is dat een groot pluspunt; je weet in dat geval dat je iets aan kan nemen van deze auteur.

Pagina’s & taal

Het aantal pagina’s van een boek over leiderschap is niet van belang. Het gaat er vooral om dat het boek lekker wegleest en veel nuttige informatie bevat. Staar je dus niet blind op het aantal pagina’s.

Waar ik je ook nog op wil wijzen, is op de taal. Mijn voorkeur gaat uit naar Nederlandse boeken over leiderschap, maar het aanbod van Engelse boeken is nog veel uitgebreider. Ben je de Engelse taal machtig? Dan biedt dat wellicht nog interessante mogelijkheden voor je.

Beste boeken over leiderschap

Beoordelingen van andere lezers

Dat dit naar mijn mening de beste boeken over leiderschap zijn, is voor jou handige informatie. Uiteraard is dit niet zaligmakend, aangezien andere mensen mogelijk iets heel anders van bepaalde boeken vinden. Mijn advies is daarom om even goed naar de beoordelingen van andere lezers te kijken. Ook die beoordelingen geven je veel duidelijkheid.

Andere interessante boeken

De beste managementboeken en beste filosofieboeken zijn ook interessant voor leiders. Ben je echter op zoek naar een heel ander soort boek? Kijk dan eens naar boeken over AI, boeken over beleggen en boeken over zwangerschap. Of sta je graag in de keuken? Kijk dan eens naar een goed airfryer kookboek.

Veelgestelde vragen over boeken over leiderschap

Hoe identificeer ik welke leiderschapsboeken het meest relevant zijn voor mijn situatie?

Begin met het beoordelen van je huidige leiderschapsuitdagingen en -doelen. Vraag jezelf af op welke gebieden je wilt groeien: teammanagement, besluitvorming, communicatievaardigheden, of iets anders. Zoek vervolgens naar boeken die zich richten op deze specifieke onderwerpen. Lees samenvattingen, recensies, en aanbevelingen om te bepalen of een boek aansluit bij jouw behoeften.

Kan het lezen van boeken over leiderschap daadwerkelijk mijn vaardigheden verbeteren?

Ja, boeken over leiderschap kunnen waardevolle inzichten en strategieën bieden die je leiderschapsvaardigheden kunnen verbeteren. Het actief toepassen van geleerde concepten en reflecteren op je ervaringen is echter essentieel voor echte groei. Het combineren van theorie met praktijk is cruciaal voor het ontwikkelen van effectief leiderschap.

Hoe pas ik de inzichten uit leiderschapsboeken toe in mijn dagelijkse werk?

Kies een of twee kernideeën uit elk boek die je bijzonder waardevol vindt en bedenk hoe je deze kunt integreren in je dagelijkse werkzaamheden. Stel concrete actieplannen op en deel je doelen met een mentor of collega voor verantwoording. Reflecteer regelmatig op je vooruitgang en stel je aanpak bij waar nodig.

Hoe blijf ik bij met de nieuwste trends en inzichten in leiderschap zonder overweldigd te raken?

Focus op kwaliteit boven kwantiteit. Kies zorgvuldig een beperkt aantal boeken uit die goed aangeschreven staan en aansluiten bij je huidige leiderschapsuitdagingen. Volg daarnaast betrouwbare bronnen zoals leiderschapsblogs, podcasts, en nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van nieuwe inzichten en trends. Het belangrijkste is om je leerproces te richten op gebieden die de meeste impact hebben op jouw ontwikkeling en situatie.