Beste bokshandschoenen 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te boksen. Deze sport is ontzettend goed voor je hele lichaam, voor je brein én voor je gemoedstoestand. Je kunt even je irritaties of zorgen van je afslaan, waardoor je je een stuk beter gaat voelen. Ondertussen train je dus ook nog je lichaam. Wat je hiervoor nodig hebt? Een goede bokszak en de beste bokshandschoenen. De beste bokshandschoenen zitten als gegoten, vangen de klappen probleemloos op en gaan ook nog eens lang mee!

5 beste bokshandschoenen van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste bokshandschoenen geselecteerd, evenals de beste prijs per bokshandschoen:


Top 5 beste bokshandschoenen: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste bokshandschoenen en de andere bokshandschoenen uit mijn top 5!

1. Gorilla Wear Mosby Bokshandschoenen

Mijn persoonlijke ervaringen met de Gorilla Wear Mosby Bokshandschoenen

Als ik boks, doe ik dat met de Gorilla Wear Mosby Bokshandschoenen. Op basis van mijn eigen ervaringen kan ik met een gerust hart stellen dat dit de beste bokshandschoenen van 2024 zijn. Deze handschoenen zitten als gegoten, zijn fijn en stevig aan te trekken en zijn ook nog betaalbaar. Door het multifunctionele design zijn deze handschoenen voor meerdere vechtsporten geschikt én kun je perfect je vechtvaardigheden naar een hoger niveau tillen. Wat ik ook subliem vind, is dat je uit meerdere gewichtsmaten kunt kiezen. Mijn voorkeur gaat naar de gewichtsmaat 16 oz uit, maar dit is uiteraard per individu verschillend.

De belangrijkste voordelen van de Gorilla Wear Mosby Bokshandschoenen

Zodra je de Gorilla Wear Mosby Bokshandschoenen aantrekt, zitten de bokshandschoenen als gegoten. Ze voelen prettig aan, ze stellen je in staat om intensief te trainen en ze vangen alle klappen perfect op. Dit komt onder meer door de versterkte handpalm en verbeterde schokabsorptie. Dankzij de duurzame klittenbandsluiting trek je de handschoenen probleemloos stevig om je handen aan. Voor deze beste bokshandschoenen van 2024 hoef je maar €49,95 te betalen.

2. Adidas Speed 100 Bokshandschoenen

Mijn persoonlijke ervaringen met de Adidas Speed 100 Bokshandschoenen

De bovenstaande bokshandschoenen gebruik ik op dit moment, terwijl ik de Adidas Speed 100 Bokshandschoenen eerder gebruikt heb. Juist daardoor kan ik stellen dat ook dit zeer fijne bokshandschoenen zijn. De handschoenen beschikken over een IMF-foam padding, waardoor alle klappen perfect opgevangen worden. Intensief trainen is hierdoor een koud kunstje met deze handschoenen. De handschoenen zijn ook nog bekleed met hoogwaardig PU, waardoor je van een prachtig en opvallend design geniet. De stevige klittenbandsluiting zorgt, wat mij betreft, voor nóg meer comfort.

De belangrijkste voordelen van de Adidas Speed 100 Bokshandschoenen

De Adidas Speed 100 Bokshandschoenen zien er strak uit, vangen de klappen perfect op en zitten als gegoten. Je kunt bovendien uit meerdere gewichtsmaten kiezen; 10 oz tot en met 16 oz. Ga voor jezelf even goed na wat je op dit gebied het fijnste lijkt. Deze handschoenen zijn in ieder geval uitermate geschikt voor boksen op de hoogste versnelling. Ze zitten heerlijk en zijn relatief licht van dit gewicht. Voor deze prima bokshandschoenen betaal je slechts €46,95!

3. Avento Bokshandschoenen PU

Mijn persoonlijke ervaringen met de Avento Bokshandschoenen PU

Ook de Avento Bokshandschoenen PU voldoen volledig aan mijn verwachtingen. Wat bij deze handschoenen direct opvalt, is de unieke kleurstelling. De handschoenen zijn grotendeels zwart en van prachtige gele details voorzien. Prachtig! Een ander groot pluspunt vind ik de fijne pasvorm inclusief de juiste beschermingen op de juiste plekken. Dit maakt deze bokshandschoenen uitermate geschikt voor de beginnende bokser. De bokshandschoenen vangen bovendien perfect alle klappen op, dankzij de uitmuntende absorptie.

De belangrijkste voordelen van de Avento Bokshandschoenen PU

Met de Avento Bokshandschoenen PU haal je echt prima bokshandschoenen in huis. De mesh handpalm zorgt voor de gewenste bescherming én ventilatie. Ook zijn de handschoenen van voldoende vulling voorzien, waardoor je van een groot impactgebied geniet. Deze handschoenen kosten je bovendien slechts €32,49; het zijn daarmee vooralsnog de goedkoopste bokshandschoenen uit mijn top 5!

4. Twins Special Bokshandschoenen

Mijn persoonlijke ervaringen met de Twins Special Bokshandschoenen

Stel je écht hoge eisen aan je nieuwe bokshandschoenen? Dan raad ik je graag de Twins Special Bokshandschoenen aan. Deze bokshandschoenen heb ik mogen proberen en hebben mij absoluut weten te verrassen. Deze handschoenen doen simpelweg een hele schep bovenop de bovenstaande varianten. Dit komt onder meer door het hoogwaardige Thaise leer. De handschoenen zijn hierdoor uiterst duurzaam én hierdoor ook voor meerdere vechtsporten te gebruiken. Door dit leer zien de handschoenen er bovendien tof uit. De extra padding in de handschoenen dragen zorg voor de perfecte absorptie van de klappen.

De belangrijkste voordelen van de Twins Special Bokshandschoenen

Dit zijn de beste high-end bokshandschoenen wat mij betreft. Met dank aan het hoogwaardige leer, de geweldige afwerking, de dikke padding en de fijne klittenbandsluiting. Deze sluiting stelt je in staat om de bokshandschoenen stevig aan te trekken, waarbij je op het gebied van comfort gelukkig geen concessies hoeft te doen. Wel moet je voor deze bokshandschoenen diep in de buidel tasten. Houd rekening met een investering van ongeveer €165.

5. JKBOXING bokshandschoenen

Mijn persoonlijke ervaringen met de JKBOXING bokshandschoenen

Ben je op zoek naar relatief lichte bokshandschoenen? Dan zijn de JKBOXING bokshandschoenen één van de beste opties voor je. Deze bokshandschoenen worden in de gewichtsmaat 12 oz aangeboden, waardoor ze licht van gewicht zijn. Dit maakt deze handschoenen uiterst geschikt voor jongere mensen, mensen met niet al te veel spierkracht en de beginnende bokser. Dat laatste wordt overigens verder gestimuleerd door de prijs; voor deze bokshandschoenen hoef je slechts €29,95 te betalen.

De belangrijkste voordelen van de JKBOXING bokshandschoenen

Met de JKBOXING bokshandschoenen geniet je van veel gemak. De bokshandschoenen zijn van hoogwaardig leer gemaakt, zijn van een dikke padding voorzien en beschikken over een fijne klittenbandsluiting. Je trekt hiermee deze bokshandschoenen probleemloos lekker stevig aan. Deze handschoenen zijn overigens ook nog in 2 kleuren te verkrijgen: in het zwart en in het roze. Spreekt de gewichtsmaat van 12 oz jou niet helemaal aan? De JKBOXING bokshandschoenen worden gelukkig in nog eens 7 andere gewichtsmaten aangeboden!

Waarom heb je nieuwe bokshandschoenen nodig?

Wil je voor het eerst gaan boksen? Of wil je in je bokscarrière de volgende stappen zetten? In beide gevallen heb je nieuwe bokshandschoenen nodig. Dat is ook het geval als je huidige handschoenen aan vervanging toe zijn. Bokshandschoenen krijgen met veel klappen te maken en slijten hierdoor uiteraard. Dit zorgt er dan ook voor dat bokshandschoenen geen oneindig leven hebben.

Het aanschaffen van de beste bokshandschoenen brengt uiteraard veel voordelen met zich mee. Je geniet ten eerste van de gewenste absorptie van de kracht die je overbrengt. De bokshandschoenen vangen de klappen goed op en voorkomen daarmee lichamelijk ongemak. Ten tweede zitten nieuwe bokshandschoenen heerlijk. Ze zijn met een klittenbandsluiting stevig aan te trekken en zijn op de juiste plekken van de juiste vorm van bescherming voorzien.

Ten derde heeft de tijd in de afgelopen jaren niet stilgestaan. De moderne bokshandschoenen zijn simpelweg een heel stuk beter dan oudere varianten. Ze gaan langer mee, ze absorberen de kracht beter en ze zitten ook nog eens lekker. Voldoende reden dus om direct voor de beste bokshandschoenen te kiezen!

Welke merken bieden goede bokshandschoenen aan?

Voor de beste bokshandschoenen kom je al snel bij de A-merken uit. Denk hierbij aan Adidas, Gorilla Wear, Twins Special, JKBOXING en Avento. Deze merken gebruiken hoogwaardige materialen, dragen zorg voor een perfecte afwerking en dragen daarmee zorg voor een (zeer) lange levensduur.

Gorilla Wear Mosby Bokshandschoenen
De Gorilla Wear Mosby Bokshandschoenen zijn de beste bokshandschoenen van 2024

Beste bokshandschoenen kopen: hier moet je op letten

De aanschaf van nieuwe bokshandschoenen raad ik je dus om meerdere redenen aan. Zelf schaf ik dus ook met enige regelmaat nieuwe handschoenen aan. De laatste keer heb ik voor de beste bokshandschoenen uit mijn top 5, zie hierboven, gekozen.

Zijn dit voor jou ook de beste bokshandschoenen? Dat moet je voor jezelf bepalen c.q. achterhalen. Daarvoor raad ik je aan om goed op onderstaande punten te letten.

Gewichtsmaat

Waar je als eerste naar moet kijken, is naar de gewichtsmaat van de bokshandschoenen. Deze maat is van twee zaken afhankelijk: de manier waarop je de bokshandschoenen wilt gebruiken én je persoonlijke voorkeuren. Je kunt in ieder geval van de volgende richtlijnen uitgaan:

  • Training: Voor algemene training en zakwerk worden vaak handschoenen gebruikt met een gewicht tussen 10 en 16 oz. Het precieze gewicht hangt af van de voorkeur van de gebruiker en de intensiteit van de training.
  • Sparren: Bij sparren is het belangrijk om de veiligheid van zowel jou als je partner te waarborgen. Daarom worden vaak zwaardere handschoenen gebruikt, meestal tussen 14 en 18 oz.
  • Wedstrijden: Voor wedstrijden zijn er specifieke regels met betrekking tot het gewicht van de handschoenen, afhankelijk van het gewichtsklasse waarin je vecht. Dit kan variëren van 8 oz voor lichtere gewichtsklassen tot 12 oz voor zwaardere gewichtsklassen.

Bonustip: kijk goed naar je eigen niveau. Een beginner kiest idealiter voor andere soort bokshandschoenen dan een gevorderde bokser.

Materiaal & padding

Wat bij bokshandschoenen een zeer groot verschil uitmaakt, is de materiaalkeuze van een fabrikant. Idealiter zijn de handschoenen van hoogwaardig leer gemaakt, waarmee de bokshandschoenen ontzettend lang mee gaan. De absorptie is bij leer ook nog eens erg goed.

Graag raad ik je ook aan om goed naar de padding te kijken. Ga voor bokshandschoenen met een dikkere padding, zodat alle klappen perfect opgevangen worden.

Sluiting

Bij bokshandschoenen moet je ook goed naar de sluiting kijken. Ga altijd voor bokshandschoenen met een hoogwaardige klittenbandsluiting. Deze sluiting zorgt ervoor dat je de bokshandschoenen stevig en comfortabel aan kunt trekken. Ze zitten hierdoor als gegoten en je bent hierdoor in staat om veel kracht over te brengen.

Afwerking

Ook raad ik je aan om goed naar de afwerking te kijken. Kies je voor één van bovenstaande bokshandschoenen? Dan zit het met de afwerking sowieso goed. Bij andere handschoenen kun je onder meer kijken naar een eventuele versteviging bij de handpalm. Dat is wat mij betreft zeer wenselijk. Wat ik ook wenselijk vind, is bescherming bij onder meer de duim.

Kwaliteit

Ga altijd voor de beste bokshandschoenen van een A-merk. Die tip heb ik je eerder in dit artikel al gegeven en vind ik persoonlijk erg belangrijk. De betere merken dragen namelijk zorg voor een uitmuntende kwaliteit en daarmee voor bokshandschoenen die lang meegaan. Kies gerust voor één van bovenstaande bokshandschoenen; daarmee ben je sowieso van een lange levensduur (en veel comfort) verzekerd.

Prijs

Durf in de beste bokshandschoenen te investeren. Dat is tot slot mijn laatste tip; dit is tegelijkertijd ook één van de belangrijkste tips die ik je mee wil geven. De betere bokshandschoenen kosten nu eenmaal meer geld, omdat je voor kwaliteit moet betalen. G daarom direct voor de beste bokshandschoenen uit mijn top 5!

Beste bokshandschoenen

Andere sportproducten

Om te kunnen boksen, heb je dus bokshandschoenen en een bokszak nodig. Om te voetballen, heb je bijvoorbeeld een voetbal voor op straat, gripsokken voetbal en scheenbeschermers voetbal nodig. Voor volleybal heb je bijvoorbeeld kniebeschermers volleybal nodig. En als je graag tennist, kun je goede tennisballen gebruiken.

Veelgestelde vragen over bokshandschoenen

Hoe bepaal je de juiste maat bokshandschoenen voor jouw training?

De juiste maat bokshandschoenen wordt vooral bepaald door je gewicht. Als algemene regel geldt dat lichtere gewichtsklassen (onder 54 kg) handschoenen van 8-10 oz kunnen gebruiken, terwijl zwaardere gewichtsklassen (boven 84 kg) handschoenen van 16 oz of zwaarder nodig hebben. Het type training kan ook invloed hebben; voor sparring worden vaak zwaardere handschoenen gebruikt om meer bescherming te bieden.

Wat is het verschil tussen bokshandschoenen voor sparring en voor zaktraining?

Bokshandschoenen voor sparring zijn meestal zwaarder (14 oz of meer) om extra bescherming aan zowel de drager als de tegenstander te bieden. Ze hebben meer padding, vooral rond de knokkels. Handschoenen voor zaktraining zijn vaak lichter (10-12 oz) om meer snelheid en comfort te bieden tijdens het trainen op een bokszak of een speedball, waarbij bescherming tegen een tegenstander geen rol speelt.

Hoe onderhoud je bokshandschoenen om hun levensduur te verlengen?

Na elk gebruik moet je je bokshandschoenen luchten om vocht te laten verdampen en geurvorming te minimaliseren. Vermijd het opbergen van je handschoenen in je sporttas. Gebruik een antibacteriële spray om de binnenkant van de handschoenen te desinfecteren en laat ze volledig drogen. Vermijd direct zonlicht bij het drogen, omdat dit het leer kan beschadigen.

Kunnen bokshandschoenen worden gewassen in een wasmachine?

Het wordt niet aanbevolen om bokshandschoenen in een wasmachine te wassen omdat dit het leer of de synthetische materialen kan beschadigen en de padding kan aantasten. In plaats daarvan kun je de buitenkant van de handschoenen schoonmaken met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. Voor de binnenkant kun je een speciale desinfecterende spray gebruiken die geschikt is voor sportuitrusting.