Beste compressor 2024

Voor een klusser is een compressor ontzettend handig. Dit komt alleen al door de veelzijdigheid: een compressor kun je voor alle klussen gebruiken waarbij je perslucht gebruikt. De beste compressor is hierdoor elke dag te gebruiken en blinkt uit door eenvoud en veelzijdigheid. Zijn dit aspecten die jou ook aanspreken? Check dan in dit artikel mijn persoonlijke top 5 van beste compressoren. Als je voor één van deze compressoren kiest, kom je tijdens het klussen ooit meer iets tekort!

5 beste compressoren van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste compressoren geselecteerd, evenals de beste prijs per compressor:


Top 5 beste compressor: 5 korte reviews

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste compressor en de andere compressoren uit mijn top 5!

1. STANLEY Silent Compressor DST 100/8/6

De STANLEY Silent Compressor DST 100/8/6 is de beste compressor van 2024. Het is ook nog de beste stille compressor en de beste compressor voor het grotere werk. Deze compressor is vrij fors uitgevoerd, is volledig olievrij en maakt maximaal 79 decibel aan geluid. Voor de begrippen van zo’n krachtige en grote compressor valt dit heel erg mee. Dit is in ieder geval de ideale metgezel voor als je perslucht nodig hebt. Deze variant is ontzettend krachtig, biedt een maximale luchtdruk van 8 bar en werkt ook nog eens uiterst snel. Je geniet bovendien van een handige verplaatsing, dankzij de aangebrachte handgreep aan de bovenzijde. Voor deze beste compressor betaal je ongeveer €144. Een geweldige prijs met het oog op de veelzijdigheid, kracht, stilte en uitmuntende kwaliteit.

2. Makita DMP180Z

€81,20
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

De Makita DMP180Z is de beste compressor op accu. Doordat deze variant op een accu werkt, kun je ‘m altijd en overal gebruiken. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat deze variant zonder accu en lader geleverd wordt. Dit moet je dus nog los aanschaffen. Deze compressor doet in ieder geval perfect wat ‘ie moet doen. Hij levert een maximale druk van 8,3 bar, kan maar liefst 5 minuten lang achter elkaar gebruikt worden en wordt met talloze adapters geleverd. Juist door deze adapters is deze compressor veelzijdig in te stellen. Waar ik zelf ook erg enthousiast over ben, is het verlichte display. Dankzij/met dit display stel je deze compressor bijzonder eenvoudig naar wens in.

3. Bosch EasyPump Accupomp

De Bosch EasyPump Accupomp is een super praktische compressor. Zoals je op de foto al kunt zien, is dit een erg compacte compressor. Je neemt hem hierdoor eenvoudig mee naar elke klus en naar elke locatie. Ter plekke geniet je van een maximale luchtdruk van 10,3 bar en een indrukwekkende snelheid. Het is ook ideaal dat deze compressor volledig op accu werkt, dus zo eenvoudig mee te nemen is en met verschillende adapters geleverd wordt. Je gebruikt ‘m veelzijdig en zonder hierbij al te veel geluid te produceren. Het maximale geluidsniveau is slechts 71 dB. Deze stille compressor is ook nog van de gekende Bosch kwaliteit en kost je slechts €61,99. Een geweldige compressor met een dito prijs-kwaliteitsverhouding dus!

4. Samillion 6-in-1 Draagbare Compressor

In mijn top 5 mag ook de Samillion 6-in-1 Draagbare Compressor niet ontbreken. Dit vind ik namelijk de beste draagbare compressor voor elke klusser en voor thuisgebruik. Deze compressor is ontzettend compact, weegt nagenoeg niks en levert een maximale druk van 10,3 bar. In combinatie met het geluidsniveau (75 decibel) is dit echt ideaal. Deze compressor gebruik je voor je auto, gereedschap, fiets en talloze andere doeleinden. Hij wordt met maar liefst 11 opzetstukken geleverd en beschikt over een krachtige accu. Je hoeft deze accu dus niet al te vaak op te laden. Voor deze beste draagbare compressor hoef je ook maar €49,95 te betalen!

5. Mevon Airmate MV03 Compressor

In stijl sluit ik mijn top 5 van beste compressoren af met de Mevon Airmate MV03 Compressor. Deze compressor is draagbaar, levert een maximale luchtdruk van 10,3 bar en is van een uitmuntende kwaliteit. Des te opvallender is het dat je hier slechts €49,99 voor hoeft te betalen. Met deze compressor kun je in principe alle kanten op. Je kunt hier banden mee oppompen, een luchtbed mee oppompen of perslucht creëren. De compressor is overal mee naar toe te nemen, werkt op een krachtige accu en beschikt over een duidelijk display. ook krijg je allerlei opzetstukken en adapters meegeleverd; dit komt de veelzijdigheid alleen maar ten goede. Over de kwaliteit van de Mevon Airmate MV03 Compressor hoef je zeker niet in te zitten.

Waarom heb je een compressor nodig?

Wat mij betreft heeft elke klusser een goede compressor nodig. Of beter gezegd: elk huishouden heeft een goede compressor nodig. Met onder meer bovenstaande compressoren geniet je namelijk van talloze, belangrijke voordelen:

  • Veelzijdig inzetbaar. Als je voor de beste compressor kiest, kun je hier echt alle kanten mee op. Indien je ergens lucht voor nodig hebt, staat de compressor voor je klaar. Denk hierbij aan het oppompen van een fietsband, van een autoband, van een luchtbed of voor het aandrijven van pneumatisch gereedschap.
  • Veelal lekker compact. Veel moderne compressoren zijn lekker compact uitgevoerd. Dit stelt je in staat om de compressor overal en altijd te gebruiken. Handig als je op meerdere plekken de beschikking wilt hebben over een goede compressor. Of als je meerdere klussen overal uit wilt kunnen voeren.
  • Opvallend betaalbaar. Wil je voor de beste compressor van 2024 gaan? Dan hoef je maar maximaal 150 euro uit te geven. Veel van de andere compressoren uit mijn top 5 kosten nog veel minder geld. Met andere woorden: voor een goede compressor ben je lekker voordelig uit. Een win-win situatie, niet waar?
  • Bijzonder eenvoudig in gebruik. De betere compressoren zijn ook nog eens bijzonder eenvoudig in gebruik. Je stelt eenvoudig de gewenste luchtdruk in en laat de rest van het werk aan de compressor zelf over. Ook is het ideaal dat je bijvoorbeeld eenvoudig van adapter/opzetstuk kunt wisselen. Dit komt het gebruiksgemak alleen maar verder ten goede.

Graag wil ik nóg een voordeel bespreken: de geschiktheid. Een goede compressor is voor iedereen en voor elk huishouden geschikt. Je kunt ‘m prima inzetten als je een doe-het-zelver bent, maar ook als je gewoon voor thuisgebruik af en toe iets op wilt pompen. Ben je een professional? Dan ga je het beste voor een grote compressor, waarmee je je pneumatische gereedschap krachtig aan kunt laten drijven.

Welke merken bieden goede compressoren aan?

Binnen het aanbod van compressoren valt vooral de diversiteit op. Je kunt momenteel uit heel veel soorten compressoren kiezen en daarbij ook uit heel veel merken. De beste compressor is wat mij betreft van het merk Stanley. Dit merk levert kwaliteit en biedt interessante compressoren voor het ‘grotere’ gebruik. Ook met bijvoorbeeld een Bosch compressor en Makita compressor zit je 100% goed!

STANLEY Silent Compressor DST 100/8/6
De STANLEY Silent Compressor DST 100/8/6 is de beste compressor van 2024

Beste compressor kopen: hier moet je op letten

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuwe compressor? Dan raad ik je graag één ding aan: ga niet over één nacht ijs. Het aanbod is erg divers, waardoor je echt even een goede vergelijking moet maken. Daarbij raad ik je graag aan om goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Gewenste gebruik & soort compressor

Je moet goed nadenken over het gewenste gebruik: waar en waarvoor wil je je nieuwe compressor gebruiken? Als je dat weet, kun je gerichter een vergelijking tussen de verschillende soorten compressoren maken.

Een compressor voor professionals, een compressor voor pneumatisch gereedschap of een draagbare compressor. Het zijn slechts een paar voorbeelden van de huidige soorten compressoren. Denk heel goed over het gewenste gebruik na én kijk goed naar je huidige situatie. Op basis daarvan maak je een eerste schifting in het diverse aanbod.

Maximale luchtdruk

Je moet ook goed naar de maximale luchtdruk kijken. Deze maximale luchtdruk moet je vooral afstemmen op het gewenste gebruik. Waar wil je precies je nieuwe compressor voor gebruiken? En welke maximale luchtdruk heb je daarvoor nodig? Stem dit allemaal goed op elkaar af.

Aandrijving

Je hebt ook nog met de aandrijving van de compressor te maken. Als je voor brute kracht wilt gaan, heb je een compressor op netstroom nodig. Je kunt echter ook kiezen voor een compressor of accu of een compressor voor in de autolader. Laatstgenoemde is dus geschikt voor de 12V aansluiting van je auto.

Kies je voor een compressor op accu? Dan kun je ‘m overal en altijd gebruiken. Handig, maar je hebt wel te maken met het feit dat je de accu op moet laden.

Samenstelling

Bij een compressor moet je heel goed naar de totale samenstelling kijken. Mijn advies is om onder meer naar onderstaande aandachtspunten te kijken:

  • Afmetingen en gewicht. Waar wil je je nieuwe compressor gebruiken? Als je dat weet, weet je ook hoe groot en zwaar de compressor idealiter moet zijn. Kijk in ieder geval goed naar de afmetingen en het gewicht van de compressor.
  • Display. De betere compressoren zijn van een handig display voorzien. Op dit display lees je eenvoudig de actuele instellingen af. Ook kun je via dit display eenvoudig de compressor geheel naar eigen wens instellen.
  • Adapters. Bij een compressor moet je ook goed naar de adapters kijken. Welke adapters krijg je allemaal meegeleverd en wat kun je daar precies mee doen? Ga dit goed na en stem ook dit weer op het gewenste gebruik af.

Geluidsniveau

Een ander belangrijk aandachtspunt is het geluidsniveau. Wil je voor de beste stille compressor gaan? Of maakt het je niet uit als de compressor iets meer lawaai maakt? Aan jou de keus. Mijn voorkeur gaat stiekem toch wel uit naar een stille compressor!

Extra’s

Tijdens mijn onderzoek is één ding mij opgevallen: sommige compressoren zijn van talloze extra’s voorzien. Zo beschikken meerdere compressoren over een zaklamp. Ook zijn er meerdere compressoren die je als een powerbank kunt gebruiken. Hoe handig is dat?

Prijs & kwaliteit

Tot slot wil ik je nog even op de prijs en kwaliteit wijzen. Met name de kwaliteit vind ik belangrijk, want de kwaliteitsverschillen zijn in het huidige aanbod groot. Ga daarom echt voor de beste compressor of één van de andere compressoren uit mijn top 5.

Qua prijs kan ik je maar één ding aanraden: durf te investeren in de beste compressor. Daar heb je op zowel korte- als op lange termijn het meeste aan. De betere compressoren gaan simpelweg erg lang mee!

Beste compressor

Andere klusproducten

De beste compressor komt bij maar al te veel klussen goed van pas. Dat geldt ook voor een goede rolmaat of duimstok, een goede handtacker, een goede gereedschapskoffer, een goede werkbank, een goede slijptol en een goede excentrische schuurmachine. Durf daarom ook in deze klusproducten te investeren!

Veelgestelde vragen over compressoren

Hoe bepaal je welke maat compressor je nodig hebt voor je projecten?

Bepaal eerst welk gereedschap je met de compressor wilt gebruiken en controleer de luchtvereisten van dat gereedschap, maximale luchtdruk en doorvoersnelheid. Kies een compressor die deze specificaties overtreft om ervoor te zorgen dat je geen tekort aan luchtdruk of volume hebt tijdens het werk. Voor thuisgebruik en kleinere gereedschappen volstaat vaak een compressor met een kleinere tank (6-20 liter), terwijl voor grotere gereedschappen of langdurig gebruik een grotere tank nodig kan zijn.

Wat zijn de onderhoudstips om de levensduur van je compressor te verlengen?

Draineer regelmatig het condenswater uit de tank van de compressor, vooral als je in een vochtig klimaat werkt, om roest en corrosie te voorkomen. Controleer en vervang luchtfilters indien nodig om schoon en efficiënt functioneren te waarborgen. Smeer onderdelen volgens de instructies van de fabrikant, en houd de compressor schoon van vuil en stof. Controleer regelmatig op luchtlekken en slijtage aan slangen en fittingen.

Hoe gebruik je veilig een compressor?

Draag altijd gehoorbescherming wanneer je een compressor gebruikt, aangezien het geluidsniveau schadelijk kan zijn. Zorg dat de compressor op een stabiele, vlakke ondergrond staat en dat alle slangen en aansluitingen stevig zijn bevestigd om ongelukken te voorkomen. Gebruik nooit een compressor in een gesloten ruimte zonder voldoende ventilatie. Volg altijd de veiligheidsvoorschriften en aanbevelingen van de fabrikant.

Kun je een compressor gebruiken voor verfspuittoepassingen?

Ja, je kunt een compressor gebruiken voor verfspuittoepassingen, maar zorg ervoor dat de compressor geschikt is voor de vereisten van het verfspuitpistool. Controleer de vereisten van het spuitpistool en zorg ervoor dat de compressor deze specificaties kan leveren voor een efficiënte en gelijkmatige toepassing van de verf. Het is ook aan te raden om een waterafscheider of een luchtfilter te gebruiken om te voorkomen dat vocht en vuil de verfafwerking verpesten.