Beste diesel generator voor thuis 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Voor veel huishoudens is een goede generator zowel handig als onmisbaar. Dit is bijvoorbeeld onmisbaar als de stroom uitvalt. Of als je ergens wilt werken waar onvoldoende elektrische capaciteit beschikbaar is. Op dergelijke momenten heb je een generator nodig. Wil je het hierbij direct goed aanpakken? Kies dan voor de beste diesel generator voor thuis van 2024. Zo’n generator is krachtig, werkt in principe eindeloos en staat je bij elke klus (en andere situatie) bij. Een ideale generator dus voor de fanatieke doe-het-zelver of in een noodsituatie!

5 beste diesel generatoren voor thuis van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste diesel generatoren voor thuis geselecteerd, evenals de beste prijs per diesel generator voor thuis:

Top 5 beste diesel generator voor thuis: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste diesel generator voor thuis en de andere generatoren op diesel uit mijn top 5!


1. HBM 7900 Watt Standby Silent

€2.555,99
€2.649,99
Op voorraad
Bol.com

Mijn persoonlijke ervaringen met de HBM 7900 Watt Standby Silent

Toen ik zelf voor thuis een diesel generator nodig had, koos ik voor de HBM 7900 Watt Standby Silent. Uit mijn eigen ervaringen durf ik wel stellen dat dit de beste diesel generator voor thuis van 2024 is. Deze generator is professioneel inzetbaar, is veelzijdig inzetbaar en werkt met een vermogen van maar liefst 7900 Watt. Het is een ware krachtpatser die echt in elke situatie maar al te goed van pas komt. Deze generator kun je zien als de perfecte back-up voor thuis, voor kantoor of zelfs voor op de bouwplaats.

De belangrijkste voordelen van de HBM 7900 Watt Standby Silent

De brute kracht vind ik het grootste voordeel van de HBM 7900 Watt Standby Silent. Deze diesel generator beschikt over een 4-takt dieselmotor die een vermogen van maar liefst 13 PK levert. Je geniet hierdoor van een vermogen van 7900 Watt en dus een indrukwekkende veelzijdigheid. Uiteraard is deze diesel generator voor thuis ook van de gewenste kwaliteit; het merk HBM is nu eenmaal één van de beste merken in de wereld van diesel generatoren!

2. Daewoo Power DDAE10500DSE-3G

Mijn persoonlijke ervaringen met de Daewoo Power DDAE10500DSE-3G

Op zich kan ik het me goed voorstellen als je bovenstaande variant te duur vindt. Gelukkig kun je altijd nog voor de Daewoo Power DDAE10500DSE-3G kiezen. Deze diesel generator voor thuis is een stuk goedkoper, maar doet minstens net zo goed zijn werk. Dat komt onder meer door het vermogen van maar liefst 8100 Watt; hij is hiermee dus nog iets krachtiger dan bovenstaande diesel generator voor thuis. Deze diesel generator is ook van de gewenste kwaliteit, gaat zuinig met de diesel om en komt in tal van situaties maar al te goed van pas.

De belangrijkste voordelen van de Daewoo Power DDAE10500DSE-3G

Met de Daewoo Power DDAE10500DSE-3G zit je altijd goed. Deze diesel generator wordt de ideale back-up voorziening bij je woning, kantoorpand of bouwplaats. Hij beschikt over een tank inhoud van 15 liter, werkt met een vermogen van 15 PK en heeft een oliereservoir van 1,65 liter. Je hoeft de beide reservoirs dus niet al te vaak bij te vullen. Een ander voordeel is terug te vinden in het aantal aansluitingen. Dit stelt je in staat om de nodige apparatuur op deze diesel generator voor thuis aan te sluiten.

3. T-Mech Diesel Stroomgenerator Aggregaat

Mijn persoonlijke ervaringen met de T-Mech Diesel Stroomgenerator Aggregaat

Ook met de T-Mech Diesel Stroomgenerator Aggregaat heb ik bijzonder goede ervaringen. Dit komt onder meer door het vermogen van 13 Pk. Dit vermogen zorgt op zijn beurt voor een werkvermogen van 6500 Watt: je kunt hierdoor echt alle kanten op met deze diesel generator. Daarnaast ben ik uitermate te spreken over de samenstelling van deze diesel generator. Hij beschikt bijvoorbeeld over 4 wielen en is, indien gewenst, ook nog draagbaar. Je verplaatst ‘m dus eenvoudig naar de gewenste plek rondom je woning. Ook goed om te weten: de T-Mech Diesel Stroomgenerator Aggregaat werkt behoorlijk stil.

De belangrijkste voordelen van de T-Mech Diesel Stroomgenerator Aggregaat

Het belangrijkste voordeel van de T-Mech Diesel Stroomgenerator Aggregaat vind ik dus de samenstelling. Deze diesel generator is krachtig, heeft een grote brandstoftank, is van meerdere aansluitingen voorzien en is eenvoudig te verplaatsen. Een ander pluspunt vind ik de elektrische start, de geluidloze werking en de algehele kwaliteit. Daarbij is het ook nog subliem dat je ‘slechts’ €1700 voor de T-Mech Diesel Stroomgenerator Aggregaat hoeft te betalen. Daarmee is ‘ie dus een paar honderd euro goedkoper dan bovenstaande diesel generatoren.

4. MSW Noodgenerator diesel

Mijn persoonlijke ervaringen met de MSW Noodgenerator diesel

Op voorhand had ik hoge verwachtingen van de MSW Noodgenerator diesel. Dat bleek volledig terecht te zijn; wat mij betreft is dit één van de beste diesel generatoren voor thuis. Dit is in eerste instantie aan de compactheid te danken. Déze generator is een stuk compacter dan bovenstaande varianten, waardoor je ‘m makkelijker meeneemt. Ook is ‘ie hierdoor een stuk handiger te gebruiken in huis. Uiteraard levert deze generator voldoende power; 5500 Watt om precies te zijn.

De belangrijkste voordelen van de MSW Noodgenerator diesel

De MSW Noodgenerator diesel heeft toch wel een unieke samenstelling. Dit is een vrij compacte diesel generator voor thuis, terwijl ‘ie wel over een krachtige 4-takt dieselmotor beschikt. Hij heeft bovendien een brandstoftank van 12,5 liter; je hoeft de tank dus niet al te vaak bij te vullen. Een ander groot pluspunt is het handige handvat in combinatie met de wielen. Je kunt deze generator hierdoor eenvoudig optillen én verplaatsen. Goed om te weten: voor de MSW Noodgenerator diesel betaal je slechts €1299.

5. MW Tools Diesel generator

Mijn persoonlijke ervaringen met de MW Tools Diesel generator

Ook de MW Tools Diesel generator mag in mijn top 5 niet ontbreken. Dit heeft onder meer met de veelzijdigheid te maken. Deze generator gebruik je moeiteloos rondom je huis, maar ook rondom een kantoorpand, op de bouwplaats of bij een evenement. Deze generator is bijzonder krachtig, beschikt over meerdere aansluitingen en verbruikt niet al te veel brandstof. De brandstoftank is bovendien lekker groot; je hebt dus weinig omkijken naar het bijvullen van de brandstof.

De belangrijkste voordelen van de MW Tools Diesel generator

De MW Tools Diesel generator is absoluut een professionele diesel generator. Deze generator is vrij groot, is zeer robuust uitgevoerd en beschikt dus over talloze aansluitingen. Wat ik erg handig vind, is het onderstel inclusief wielen. Met deze wielen ben je in staat om deze diesel generator eenvoudig te verplaatsen. Wel zo prettig als je ‘m op meerdere plekken rondom je woning zou willen gebruiken. Voor deze prima diesel generator voor thuis betaal je pakweg €1970.

Waarom heb je een diesel generator voor thuis nodig?

Kun je leven zonder een diesel generator voor thuis? Ja, dat kun je zeker. Toch is het zo dat je het leven met een goede diesel generator voor thuis een stuk makkelijker maakt. Dit komt onder meer door de volgende voordelen van zo’n generator:

  • Perfecte back-up voor stroom. De kans bestaat altijd dat de stroom uitvalt in je woning. Of dat je ergens rondom je woning te weinig stroomcapaciteit tot je beschikking hebt. Op dergelijke momenten komt de diesel generator voor thuis maar al te goed van pas. Deze generator is simpelweg de perfecte back-up voor stroom.
  • Veelzijdig inzetbaar. Een goede diesel generator voor thuis is ook nog veelzijdig inzetbaar. Je kunt ‘m thuis gebruiken, maar ook voor professionele doeleinden. Denk hierbij aan gebruik op een bouwplaats, bij een evenement of andere locatie.
  • Voor alle apparaten geschikt. De bovenstaande diesel generatoren voor thuis zijn ware krachtpatsers. Dit houdt in dat ze veel kracht kunnen leveren én dat je hierdoor dus veel apparaten op de generator aan kunt sluiten. Dit maakt de beste diesel generator voor thuis voor alle apparaten geschikt!

Welke merken bieden goede diesel generatoren voor thuis aan?

Voor de beste diesel generator voor thuis kom je bij het merk HBM uit. HBM Machines is naar mijn mening het beste merk in de wereld van diesel generatoren. Je kunt ook met een gerust hart voor een variant van Daewoo, MW Tools, MSW Tools en T-Mech kiezen. Ook deze merken dragen zorg voor een hoogwaardige diesel generator en daarmee voor een lange levensduur.

HBM 7900 Watt Standby Silent
De HBM 7900 Watt Standby Silent is de beste diesel generator voor thuis van 2024

Beste diesel generator voor thuis kopen: hier moet je op letten

Heb je oren naar de aanschaf van een diesel generator voor thuis? Je hebt groot gelijk. Mede met het oog op de nijpende situatie op het elektriciteitsnetwerk is de aanschaf van zo’n generator een absolute aanrader.

Maar, wat is dan de beste diesel generator voor bij jou thuis? Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je goed op onderstaande aandachtspunten letten.

Vermogen

Ten eerste moet je goed naar het vermogen van de diesel generator voor thuis kijken. Kijk ten eerste naar het afsluitvermogen, uitgedrukt in een aantal Watt. Des te hoger dit aansluitvermogen is, des te meer apparaten je (tegelijkertijd) op de generator aan kunt sluiten. Bij een hoger aansluitvermogen kun je ook krachtige apparaten op de diesel generator aansluiten.

Kijk ten tweede naar het motorvermogen, uitgedrukt in een aantal PK. Idealiter ligt dit vermogen rond (of boven) de 10 PK. Je bent daarmee van een krachtige en snelwerkende diesel generator verzekerd.

Aansluitingen

Ten tweede moet je goed naar de aansluitingen van de diesel generator voor thuis kijken. Over hoeveel aansluitingen beschikt ‘ie precies? En om wat voor aansluitingen gaat het? Gezamenlijk met het aansluitvermogen is dit punt bepalend voor de apparaten die je op de generator aan kunt sluiten.

Afmetingen

Ten derde raad ik je aan om naar de afmetingen van de diesel generator te kijken. Dit is een belangrijk punt, aangezien de afmetingen tussen bovenstaande varianten behoorlijk verschillend zijn. Kijk daarom goed naar het gewenste gebruik, naar de aanwezige ruimte en stem daar de afmetingen van de diesel generator op af.

Verplaatsing

Ten vierde raad ik je aan om goed naar de verplaatsingsmogelijkheden te kijken. Beschikt de diesel generator voor thuis over een onderstel met wielen? Met het oog op het verplaatsen van de generator is dat ideaal te noemen. Check ook goed of de diesel generator voor thuis mogelijk met de hand te dragen is.

Tank & verbruik

Ten vijfde is het verstandig om goed naar de brandstoftank te kijken. Wat is de inhoud hiervan en wat is het verbruik van de diesel generator? Als je dat weet, kun je ongeveer berekenen hoe vaak je de tank bij moet vullen. Idealiter wil je dit uiteraard niet al té vaak te hoeven doen.

Kwaliteit & prijs

Tot slot raad ik je aan om goed naar de kwaliteit en prijs te kijken. Je kunt maar beter direct voor de beste diesel generator voor thuis gaan. Ook als je iets meer geld moet betalen. Voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen, terwijl je ook veel langer doet met de beste diesel generator voor thuis. Met bovenstaande variant van HBM geniet je van een zéér lange levensduur!

Beste diesel generator voor thuis

Andere klusproducten

Heb je eenmaal de beschikking over de beste diesel generator voor thuis? Dan kun je hier naar hartenlust allerlei klusapparaten op aansluiten. Voor het uitvoeren van je klussen kun je mogelijk ook nog andere producten gebruiken, zoals een waterpomptang, momentsleutel, gereedschapskoffer en kitspuit.

Veelgestelde vragen over diesel generatoren voor thuis

Hoe bepaal je de grootte van de dieselgenerator die je nodig hebt voor je huis?

Om de juiste grootte van de dieselgenerator te bepalen, bereken je eerst het totale vermogen dat je nodig hebt door alle apparaten en systemen die je tijdens een stroomuitval wilt laten werken, bij elkaar op te tellen. Dit omvat essentiële apparaten zoals koelkasten, verwarmingssystemen, lichten en eventueel medische apparatuur. Een elektricien kan je helpen bij het berekenen van de benodigde wattage en het kiezen van een generator die aan je behoeften voldoet.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een dieselgenerator ten opzichte van een benzinegenerator?

Dieselgeneratoren zijn over het algemeen efficiënter en duurzamer dan benzinegeneratoren. Ze verbruiken minder brandstof per kilowattuur geproduceerde energie, wat ze op lange termijn kosteneffectiever maakt. Bovendien hebben dieselgeneratoren een langere levensduur en zijn ze betrouwbaarder tijdens langdurig gebruik, wat ze ideaal maakt voor noodsituaties waar langdurige energievoorziening nodig is.

Hoe onderhoud je een dieselgenerator voor thuisgebruik?

Regelmatig onderhoud is cruciaal om de levensduur en efficiëntie van je dieselgenerator te verlengen. Controleer regelmatig de olie en vervang deze samen met de oliefilter volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Controleer de brandstofsystemen op lekken en vervang de brandstoffilters zoals voorgeschreven. Start de generator ook maandelijks op en laat hem minstens 30 minuten draaien om de motor in goede staat te houden.

Welke veiligheidsmaatregelen moet je nemen bij het gebruik van een dieselgenerator thuis?

Zorg ervoor dat je dieselgenerator buiten je huis in een goed geventileerde ruimte staat om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Houd de generator droog en bescherm hem tegen directe blootstelling aan regen of sneeuw. Zorg ook dat je een werkende koolmonoxidemelder in je huis hebt. Vermijd het bijvullen van de brandstoftank terwijl de generator draait om brandgevaar te voorkomen en volg altijd de bedieningsinstructies van de fabrikant.