Beste douche thermostaatkraan 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Veel mensen vinden het aangenaam om te douchen, maar lang niet iedereen doucht op dezelfde manier. Sommigen douchen even snel, terwijl anderen er een compleet relax-momentje van maken. Ook doucht iedereen op een andere temperatuur; dit geldt ook voor de verschillende mensen in je huishouden. Alleen dit is al voldoende reden om in de beste douche thermostaatkraan van 2024 te investeren. Met deze kraan stel je de temperatuur namelijk eenvoudig en nauwkeurig in! Hieronder deel ik graag mijn eigen bevindingen + top vijf met je!

5 beste douche thermostaatkranen van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste douche thermostaatkranen geselecteerd, evenals de beste prijs per douche thermostaatkraan:


Top 5 beste douche thermostaatkraan: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste douche thermostaatkraan en de andere douche thermostaatkranen uit mijn top 5!

1. GROHE Grohtherm 800 Thermostatische Douchekraan

Mijn persoonlijke ervaringen met de GROHE Grohtherm 800 Thermostatische Douchekraan

Wat mij betreft is de GROHE Grohtherm 800 Thermostatische Douchekraan de beste douche thermostaatkraan van 2024. Deze kraan is eenvoudig te bedienen, beschikt over de waterbesparende EcoJoy functie en is van de juiste koppelingen voorzien. Dit maakt de installatie zeer eenvoudig. Verder vind ik de chromen kleurstelling fraai; hij past hierdoor ongetwijfeld ook mooi in jouw badkamer!

De belangrijkste voordelen van de GROHE Grohtherm 800 Thermostatische Douchekraan

Dat dit de beste douche thermostaatkraan van 2024 is, komt ook door de prijs-kwaliteitsverhouding. Voor deze kraan betaal je net iets meer dan €100, terwijl ‘ie wel van het A-merk GROHE is. Dit merk je overduidelijk aan de bediening, de kwaliteit en daarmee de lange levensduur. Dankzij de 2 draaiknoppen geniet je ook nog van veel gemak; hiermee is het zeer eenvoudig om de gewenste temperatuur in te stellen.

2. Plieger Verano Thermostatische Douchekraan

Mijn persoonlijke ervaringen met de Plieger Verano Thermostatische Douchekraan

Ook over de Plieger Verano Thermostatische Douchekraan ben ik uitermate te spreken. Dit komt onder meer doordat deze thermostaatkraan een stuk goedkoper dan bovenstaande variant is. Daarentegen vind ik wel dat deze douchekraan minder fraai dan bovenstaande variant is. Gelukkig geniet je ook met deze thermostaat douchekraan van veel gemak, een nauwkeurige temperatuurbepaling én een eenvoudige installatie.

De belangrijkste voordelen van de Plieger Verano Thermostatische Douchekraan

Met de Plieger Verano Thermostatische Douchekraan haal je een eenvoudige en goedkope douche thermostaatkraan in huis. Deze kraan kost je ongeveer €70, is eenvoudig te bedienen en draagt bij aan het douchecomfort. Deze kraan zorgt blijvend voor een constante temperatuur en is bijzonder eenvoudig te installeren. Hierbij moet je wel rekening houden met de hartafstand van 12 cm. Bovenstaande variant heeft een hartafstand van 15 cm.

3. SCHÜTTE London Thermostatische Douchekraan

Mijn persoonlijke ervaringen met de SCHÜTTE London Thermostatische Douchekraan

De SCHÜTTE London Thermostatische Douchekraan voldoet ook grotendeels aan mijn wensen. Dit komt onder meer door de prachtige kleurstelling; deze douche thermostaatkraan is volledig in het zwart uitgevoerd. Prachtig! Daarnaast ben ik over het prijskaartje (ongeveer €83), de eenvoudige installatie (hartafstand van 12 cm) en de fraaie draaiknoppen te spreken. Deze draaiknoppen zien er niet alleen stijlvol uit, maar zijn ook fijn te bedienen.

De belangrijkste voordelen van de SCHÜTTE London Thermostatische Douchekraan

Met de SCHÜTTE London Thermostatische Douchekraan geniet je van een aangename douchebeurt. Hij is eenvoudig te bedienen en beschikt over een automatische stop op 38 graden. Alleen als je de knop indrukt, kun je ‘m op een hogere temperatuur instellen. Zeer veilig! Met deze douche thermostaatkraan maak je je douche optisch nóg fraaier. Met alle dank aan de strakke vormgeving en de toch wel unieke zwarte kleurstelling.

4. GROHE QuickFix Precision Feel Thermostatische Douchekraan

Mijn persoonlijke ervaringen met de GROHE QuickFix Precision Feel Thermostatische Douchekraan

Als je je woning zo duurzaam mogelijk in wilt richten, raad ik je graag de GROHE QuickFix Precision Feel Thermostatische Douchekraan aan. Deze douche thermostaatkraan is zeer nauwkeurig in te stellen én beschikt over de EcoJoy functie. Deze functie zorgt voor een aanzienlijke waterbesparing. Bij aanschaf van deze douche thermostaatkraan krijg je alle toebehoren geleverd en geniet je van een eenvoudige installatie.

De belangrijkste voordelen van de GROHE QuickFix Precision Feel Thermostatische Douchekraan

Persoonlijk vind ik dit één van de mooiste douche thermostaatkranen van 2024. Deze douchekraan oogt strak, is van twee handige draaiknoppen voorzien en is volledig in het chroom uitgevoerd. In combinatie met het gebruiksgemak zorgt dit voor een geweldig geheel. Daarbovenop komt nog dat je van de uitmuntende GROHE kwaliteit profiteert. Dit uit zich in zowel veel gebruiksgemak als in een lange levensduur.

5. GROHE Precision Trend New Thermostatische Douchekraan

Mijn persoonlijke ervaringen met de GROHE Precision Trend New Thermostatische Douchekraan

Op voorhand had ik hoge verwachtingen van de GROHE Precision Trend New Thermostatische Douchekraan. Dit had onder meer met het merk (GROHE) en de positieve beoordelingen te maken. Toen ik deze douchekraan uit mocht proberen, werd ik des te enthousiaster. Hij is bijzonder prettig in gebruik, ziet er strak uit en is van een absolute topkwaliteit. Dat laatste zie je overigens wel aan de iets forsere aanschafprijs.

De belangrijkste voordelen van de GROHE Precision Trend New Thermostatische Douchekraan

De GROHE Precision Trend New Thermostatische Douchekraan is wat mij betreft één van de beste douche thermostaatkranen. Deze kraan is eenvoudig te bedienen, heeft een veilige begrenzing op 38 graden Celsius en ziet er ook nog eens strak uit. Door de chromen kleurstelling is deze douche thermostaatkraan voor in veel badkamers uiterst geschikt. Wel moet je even goed naar de prijsstelling kijken; je betaalt hier zo’n €170 voor.

Beste douche thermostaatkraan

Waarom heb je een douche thermostaatkraan nodig?

Je kunt voor een normale douchekraan kiezen, maar een douche thermostaatkraan is absoluut de betere keuze:

  • Nauwkeurig de temperatuur instellen. Om het douchecomfort te verhogen, wil je de temperatuur nauwkeurig in kunnen stellen. Met de beste douche thermostaatkraan van 2024 is dit een fluitje van een cent.
  • Veilig in gebruik. Een douche thermostaatkraan heeft een begrenzing op 38 graden Celsius. Je kunt ‘m dus niet zomaar op een hogere temperatuur instellen. Bijzonder prettig als je kinderen zelfstandig douchen.
  • Constante watertemperatuur. Met de beste douche thermostaatkraan geniet je te allen tijde van een constante watertemperatuur. Daar draagt de ingebouwde thermostaat zorg voor!

Welke merken bieden goede douche thermostaatkranen aan?

Idealiter kies je voor een Grohe douche thermostaatkraan. Dit is simpelweg het beste merk in het huidige aanbod. Ook kun je voor een douche thermostaatkraan van Hansgrohe, Plieger of Damixa kiezen. Ook deze merken leveren een prima kwaliteit.

GROHE Grohtherm 800 Thermostatische Douchekraan
De GROHE Grohtherm 800 Thermostatische Douchekraan is de beste douche thermostaatkraan van 2024

Beste douche thermostaatkraan kopen: hier moet je op letten

Ben je ook overtuigd van de werking van een douche thermostaatkraan? Dan is het zaak om op zoek naar de beste koop van 2024 te gaan. Hiervoor wijs ik je graag op onderstaande eigenschappen. Aan de hand van deze eigenschappen vind je snel de beste douche thermostaatkraan voor in jouw douche.

Hartafstand

Je moet eerst goed kijken naar de hartafstand van een douche thermostaatkraan. Dit is afstand tussen de linker- en rechterbevestiging van de kraan. Deze afstand moet gelijk zijn aan de aansluitingen in je douche. Hier moet je dus eerst goed naar kijken, voordat je naar een geschikte douche thermostaatkraan op zoek kunt gaan.

Uitvoering

Je moet ook even goed naar de uitvoering kijken. Je kunt namelijk voor een losse thermostaatkraan kiezen, maar ook voor een variant met regendouche, met handdouche of met een glijstangset. Wat op dit gebied de juiste keuze is, hangt volledig van het door jou gewenste gebruik af.

Materiaal

Ook zou je even goed naar het materiaal moeten kijken. De betere douchekranen thermostatisch zijn allemaal van messing of metaal gemaakt. Deze materialen genieten in ieder geval wel mijn voorkeur.

Design & kleur

Bij een douche thermostaatkraan moet je goed naar het design kijken. Kijk maar eens naar de 5 bovenstaande varianten; al deze varianten hebben een eigen, unieke uitstraling. Ga goed na wat in jouw douche/badkamer het beste past.

Daarbij heb je uiteraard ook met de kleur van de douche thermostaatkraan te maken. Maak een keuze tussen chroom of zwart; dat zijn eigenlijk de kleurtinten waar je uit kunt kiezen.

Opties

Een goede douche thermostaatkraan is van meerdere opties voorzien. Ga daarom goed na of de douche thermostaatkraan die jij op het oog hebt voer bijvoorbeeld deze opties beschikt:

  • Cooltouch. Als een douche thermostaatkraan een cooltouch behuizing heeft, wordt de buitenzijde van de kraan nooit warm. Dit maakt het des te veiliger!
  • Temperatuurbeveiliging. De betere douche thermostaatkranen zijn allemaal van een temperatuurbeveiliging voorzien. Dit houdt in dat de kraan niet zomaar op een hogere temperatuur dan 38 graden ingesteld kan worden.
  • Digitale temperatuurweergave. Er zijn moderne douche thermostaatkranen die over een LED scherm beschikken. Op dit scherm wordt de temperatuur digitaal weergegeven. Handig? Ja, zeker! Onmisbaar? Nee, dat niet echt.

Merk

Wil je voor de beste douche thermostaatkraan gaan? Dan raad ik je aan om voor een kraan van een A-merk te gaan. De merken GROHE, Plieger en SCHÜTTE leveren een geweldige kwaliteit. Ook zijn de douche thermostaatkranen van deze merken altijd van de juiste extra’s voorzien.

Prijs

Hoeveel geld heb je over voor je nieuwe douche thermostaatkraan? Dat is tot slot de laatste vraag waar je even goed naar moet kijken. Ik kan niks anders dan je adviseren om te investeren in de beste douche thermostaatkraan. Daar heb je op zowel de korte- als op de lange termijn het meeste aan. Veel doucheplezier!

Aanvullende producten voor je douche

De aanschaf van een goede douche thermostaatkraan raad ik je van harte aan. Ook raad ik je de aanschaf van een goede handdouche, douchegoot, douchebak en doucheslang aan. Eventueel kun je ook kijken naar een complete doucheset.

Veelgestelde vragen over douche thermostaatkranen

Hoe stel ik de temperatuurbegrenzing in op mijn douche thermostaatkraan?

Raadpleeg de handleiding van je specifieke model, aangezien het instellen kan variëren. Over het algemeen moet je de knop of grendel vinden die de temperatuurbegrenzer bedient, deze ontgrendelen of indrukken en vervolgens de kraan draaien naar de gewenste maximale temperatuur. Zorg ervoor dat je de begrenzer opnieuw vergrendelt als dat nodig is.

Wat moet ik doen als mijn thermostaatkraan geen constante temperatuur behoudt?

Als je thermostaatkraan moeite heeft met het handhaven van een constante temperatuur, kan dit duiden op kalkaanslag of een defect intern onderdeel. Begin met het ontkalken van de kraan volgens de instructies van de fabrikant. Als het probleem aanhoudt, kan het nodig zijn om een monteur te raadplegen of de thermostatische cartridge te vervangen.

Kan ik een douche thermostaatkraan zelf installeren of vervangen?

Ja, je kunt een thermostaatkraan zelf installeren of vervangen als je over basisloodgietersvaardigheden beschikt en het juiste gereedschap hebt. Zorg ervoor dat je de watertoevoer afsluit voordat je begint en volg de installatie-instructies zorgvuldig. Als je twijfelt, is het aan te raden om een professional in te schakelen.

Hoe reinig ik de filters van mijn douche thermostaatkraan?

Schakel eerst de watertoevoer uit en demonteer dan de kraan volgens de handleiding van de fabrikant om toegang te krijgen tot de filters. Spoel de filters schoon onder stromend water om vuil en kalkaanslag te verwijderen. Bij sterke vervuiling kun je een zachte borstel en een beetje azijn gebruiken. Plaats de filters terug en monteer de kraan opnieuw na het reinigen.