Beste douchegel 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Met enige regelmaat douchen is om meerdere redenen aan te raden. Het is ontspannend, het is hygiënisch en het is goed voor haar en huid. Zolang je maar niet al te lang of al te warm doucht. Ook is het belangrijk dat je altijd de beste douchegel van 2024 gebruikt. Ongeacht of je man of vrouw bent, kun je het beste voor onderstaande varianten kiezen. Dit zijn namelijk de 5 douchegels die als beste uit mijn test naar voren zijn gekomen!

5 beste douchegels van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste douchegels geselecteerd, evenals de beste prijs per douchegel:


Top 5 beste douchegel: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste douchegel en de andere douchegels uit mijn top 5!

1. NIVEA Waterlily & Oil Douchegel

Mijn persoonlijke ervaringen met de NIVEA Waterlily & Oil Douchegel

Toen ik met de NIVEA Waterlily & Oil Douchegel ging douchen, kwam ik helemaal tot rust. Deze douchegel voelt super fijn op de huid aan, ruikt lekker en verzorgt de huid tot in perfectie. Dit komt onder meer doordat het merk Nivea alleen voor 100% natuurlijke middelen heeft gekozen. Met een verfrissende formule van vitamine C, D en E bescherm en verzorg je je huid op de best mogelijke manier.

De belangrijkste voordelen van de NIVEA Waterlily & Oil Douchegel

De perfecte huidverzorging vind ik het grootste voordeel van de NIVEA Waterlily & Oil Douchegel. Een ander prettig voordeel vind ik de geur; de geur sprak mij volledig aan. Mogelijk is dit voor jou een ander verhaal. Probeer daarvoor deze beste douchegel van 2024 gewoon eens uit. Een ander voordeel vind ik overigens deze voordeelverpakking. Je krijgt 6 flacons van 250 ml tot je beschikking; de komende maanden hoef je hierdoor geen nieuwe douchegel te kopen.

Wat je verder nog moet weten over de NIVEA Waterlily & Oil Douchegel

 • Erg betaalbaar. Op voorhand had ik al een hoge pet op van deze douchegel, voornamelijk vanwege het prijskaartje. Voor deze voordeelverpakking betaal je net iets meer dan €20. Een geweldige prijs!
 • Elke dag te gebruiken. Het is misschien ietwat overbodig om te zeggen, maar deze douchegel is elke dag te gebruiken. Echt elke dag geniet je optimaal van de heerlijke geur en perfecte verzorging.

2. Fa Cream&Oil Cacaobutter & Coco Oil

Mijn persoonlijke ervaringen met de Fa Cream&Oil Cacaobutter & Coco Oil

Al jarenlang is Fa één van mijn lievelingsmerken wat betreft douchegel. Toen ik de Fa Cream&Oil Cacaobutter & Coco Oil uit kon proberen, had ik dan ook hoge verwachtingen. Deze verwachtingen bleken allemaal uit te komen. Deze douchegel voelt heerlijk voor de huid aan, ruikt overheerlijk en bestaat voor 94% uit natuurlijke ingrediënten. Uiteraard zijn alle ingrediënten pH-huidneutraal en daarmee voor alle huidtypes geschikt. Leuke bijkomstigheid: de flacons van Fa zijn volledig van gerecycled materiaal gemaakt.

De belangrijkste voordelen van de Fa Cream&Oil Cacaobutter & Coco Oil

Een van de grootste pluspunten van de Fa Cream&Oil Cacaobutter & Coco Oil vind ik de geur. Als je deze douchegel op je huid uitsmeert, ruik je direct de heerlijke geur van cacaoboter. Deze geur wordt ook nog gecombineerd met de kenmerkende geur van kokosolie. Deze douchegel smeert makkelijk uit, voelt heerlijk zacht aan en is in de handige flacon optimaal te gebruiken.

Wat je verder nog moet weten over de Fa Cream&Oil Cacaobutter & Coco Oil

 • In een voordeelverpakking. Spreekt deze lekker ruikende douchegel je aan? Je kunt ‘m in een voordeelverpakking van 6 flacons aanschaffen. Absoluut een aanrader; je krijgt hiermee de beschikking over maar liefst 1,5 liter aan heerlijke douchegel.
 • Vegan formule. Nog een leuk detail is dat de Fa Cream&Oil Cacaobutter & Coco Oil volledig vegan is!

3. Dove Deeply Nourishing Douchegel

€19,99
€31,50
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Mijn persoonlijke ervaringen met de Dove Deeply Nourishing Douchegel

Wil je je huid op de best mogelijke manier verzorgen en voeden? Dan heb je baat bij de Dove Deeply Nourishing Douchegel. Toen ik deze douchegel gebruikte, voelde ik mijn huid gewoon tot leven komen. Normaliter heb ik een droge huid, maar dat was na het gebruiken van deze douchegel niet meer het geval! Deze douchegel biedt een superieure verzorging en bestaat uit bijna alleen maar natuurlijke ingrediënten.

De belangrijkste voordelen van de Dove Deeply Nourishing Douchegel

De voeding, hydratatie en verzorging vind ik het grootste voordeel van de Dove Deeply Nourishing Douchegel. Smeer deze douchegel elke dag op en versterk hiermee de conditie van je huid. De douchegel ruikt heerlijk, voelt zacht aan en is voor alle huidtypes geschikt. Ook vind ik de flacon handig in gebruik; bijkomend voordeel is dat deze flacon van gerecyclede materialen gemaakt is.

Wat je verder nog moet weten over de Dove Deeply Nourishing Douchegel

 • Voordeelverpakking. Ook deze douchegel koop je het beste in een voordeelverpakking. Bij Bol heb je hierbij de keuze uit een verpakking van 1500 ml of zelfs van 2700 ml!
 • Kleine hoeveelheid nodig. Met de Dove Deeply Nourishing Douchegel doe je ontzettend lang. Dit komt vooral omdat je maar een kleine hoeveelheid van deze douchegel nodig hebt tijdens je douchebeurt.

4. AXE 3-in-1 Douchegels

€11,50
€23,00
Op voorraad
Bol.com

Mijn persoonlijke ervaringen met de AXE 3-in-1 Douchegels

Al jarenlang heb ik goede ervaringen met de deo van AXE. Ik was dan ook uiterst benieuwd naar de douchegels van AXE. Tijdens mijn onderzoek bleek al snel dat ik de AXE 3-in-1 Douchegels de beste douchegel van AXE vind. Dit komt vooral doordat je in deze set vier verschillende varianten proeft. Je kunt hiermee variëren en eenvoudig bepalen welke variant je het lekkerste vindt. Mijn voorkeur gaat uit naar de Dark Temptation variant.

De belangrijkste voordelen van de AXE 3-in-1 Douchegels

Het grootste pluspunt vind ik toch wel de samenstelling van deze set douchegels. Je krijgt de beschikking over 4 flacons met allemaal een andere geur en samenstelling. Elke flacon is 250 ml groot, waardoor je lange tijd doet met deze set van AXE. Bijkomend voordeel vind ik dat deze douchegels voor alle huidtypes geschikt zijn!

Wat je verder nog moet weten over de AXE 3-in-1 Douchegels

 • Perfect fris gevoel. Ongeacht welke flacon je uit deze set gebruikt, geniet je van een heerlijk fris gevoel. Zelf heb ik opgemerkt dat dit frisse gevoel de hele dag aanwezig blijft!
 • Heerlijke geuren. Toen ik de AXE 3-in-1 Douchegels uitprobeerde, vielen vooral de heerlijke geuren mij op. Elke flacon brengt een heerlijke, frisse en unieke geur met zich mee.

5. Istanbul Douchegel Atelier Rebul

Mijn persoonlijke ervaringen met de Istanbul Douchegel Atelier Rebul

Het merk Atelier Rebul is een stuk minder bekend dan bovenstaande merken. Toch heeft de Istanbul Douchegel Atelier Rebul mij absoluut weten te overtuigen. De flacon vind ik super handig, terwijl ik de geur ook indrukwekkend vind. Dit is vooral te danken aan de houtige en kruidige geurtonen; deze geurtonen zijn niet te vergelijken met de geurtonen van bovenstaande douchegels.

De belangrijkste voordelen van de Istanbul Douchegel Atelier Rebul

Een groot pluspunt van de Istanbul Douchegel Atelier Rebul vind ik de handige flacon. Deze flacon beschikt over een handig tuitje, waarmee je de hoeveelheid douchegel perfect kunt doseren. Tevens ben ik van mening dat de invloed van deze douchegel op de huid waanzinnig is. Mijn van origine droge huid werd een stuk vochtiger en voelde een stuk zachter aan.

Wat je verder nog moet weten over de Istanbul Douchegel Atelier Rebul

 • Perfecte reiniging. Bij deze douchegel geniet je van het gewenste verzorgende effect, de gewenste hydratatie en uiteraard ook een perfecte reiniging. Na elke douchebeurt voel je je als herboren.
 • Flacon van 430 ml. De flacon is met een inhoud van 430 ml lekker fors, waardoor je geruime tijd gebruik kunt maken van de Istanbul Douchegel Atelier Rebul.
Beste douchegel

Hoe heb ik de beste douchegels geselecteerd?

Lekker douchen en verschillende douchegels uitgeprobeerd. Dat is de manier waarop ik mijn top 5 van beste douchegels samen heb kunnen stellen. Dit was uiteraard erg prettig om te doen. Elke douchegel brengt namelijk een heerlijke geur met zich mee en zou in de basis goed voor de huid moeten zijn. Dat is in ieder geval wel zo bij de douchegels uit mijn top 5!

Voor wie is een goede douchegel geschikt?

De douchegels die ik in dit artikel besproken heb, zijn allemaal unisex douchegels. Dit betekent dat ze zowel voor dames als voor heren geschikt zijn!

Ook maakt het huidtype niet zozeer uit. De beste douchegel is namelijk voor alle huidtypes geschikt. Dit komt voornamelijk doordat de betere varianten een vegan formule hebben of voor minimaal 92% uit natuurlijke ingrediënten bestaan.

Je geslacht of je huidtype is dus niet van belang. Dit betekent eigenlijk dat de beste douchegel voor elk individu geschikt is. Daar ben ik in ieder geval wel van overtuigd!

Zijn alle douchegels geschikt?

Nee, nee en nog eens nee. Tijdens mijn onderzoek ben ik oprecht slechte douchegels tegengekomen. Deze douchegels zaten in een onhandige flacons, bevatten heel veel sulfaten en parabenen of werden slecht beoordeeld door huidige gebruikers. Met name de samenstelling van sommige douchegels is bedroevend te noemen. Kies daarom echt voor één van bovenstaande varianten.

Wat zijn de voor- en nadelen van een nieuwe douchegel?

 • Perfecte verzorging. Met de beste douchegel ben je van een perfecte verzorging van je huid verzekerd. Je huid wordt gevoed, gehydrateerd en beschermd + verzorgd. De betere douchegels zijn hierdoor ook voor alle huidtypes geschikt.
 • Heerlijke geuren. Bij de betere douchegels viel stuk voor stuk de heerlijke geur mij op. Deze geur is uiteraard wel per douchegel verschillend; dit is dan ook één van de belangrijkste punten waar je goed op moet letten.
 • Natuurlijke ingrediënten. De betere douchegels zijn bijna allemaal met louter natuurlijke ingrediënten samengesteld. Dit is uitermate fijn voor je huid, maar uiteraard ook voor de natuur en het milieu.
 • Voordeelverpakkingen. Een groot pluspunt vind ik de voordeelverpakkingen. Je koopt bijvoorbeeld 6 flacons van 250 ml voor een minieme prijs. Je kunt hierdoor lange tijd vooruit met de beste douchegel!
 • Over smaak valt niet te twisten. Je moet goed beseffen dat over smaak niet te twisten valt. Mogelijk vind ik douchegels heerlijk ruiken, terwijl jij de geur van die douchegels helemaal niks vindt. Het is mede daarom zaak om bovenstaande douchegels gewoon eens uit te proberen.

Tips om een douchegel op de juiste manier te gebruiken

 • Gebruik de juiste hoeveelheid: Een kleine hoeveelheid douchegel is vaak voldoende om je hele lichaam te reinigen. Begin met een hoeveelheid ter grootte van een munt en voeg meer toe indien nodig. Overmatig gebruik kan leiden tot onnodige verspilling en kan je huid uitdrogen.
 • Breng aan op een spons of washandje: Voor een rijker schuim en een effectievere reiniging, breng je de douchegel aan op een spons of washandje. Dit helpt niet alleen bij het verspreiden van de gel over je lichaam, maar bevordert ook de exfoliatie van dode huidcellen, waardoor je huid zachter en gladder wordt.
 • Focus op vuil- en zweetgevoelige gebieden: Besteed extra aandacht aan gebieden die gevoeliger zijn voor ophoping van zweet en vuil, zoals onder je armen, achter je oren, en rond je nek. Een grondige reiniging van deze gebieden helpt lichaamsgeur te voorkomen en zorgt voor een algeheel frisser gevoel.
 • Spoel grondig af: Zorg ervoor dat je na het inzepen alle douchegel goed afspoelt. Achtergebleven resten kunnen je poriën verstoppen en leiden tot huidirritaties of uitdroging. Een grondige spoeling helpt je huid schoon en vrij van residu te houden.
 • Sluit af met koud water: Eindig je douche met een korte spoeling met koud water. Dit helpt niet alleen om overtollige douchegel volledig te verwijderen, maar kan ook de circulatie verbeteren en de huid verstevigen. Daarnaast helpt het sluiten van je poriën, waardoor je huid er na de douche frisser uitziet.

Welke merken bieden goede douchegels aan?

Voor goede douchegel kun je uit heel veel merken kiezen: AXE, Nivea, Sanex, Dove, Chanel, Kneipp, Palmolive en Therme zijn hier enkele voorbeelden van. Ook kun je prima voor een douchegel van Hugo Boss, Paco Rabanne of Rituals kiezen. Al deze merken zorgen voor perfecte douchegel; goed voor je huid en algemene hygiëne!

NIVEA Waterlily & Oil Douchegel
De NIVEA Waterlily & Oil Douchegel is de beste douchegel van 2024

Hoe vind je de beste douchegel?

Wil je het douchen graag nog aangenamer maken? Dan heb je absoluut de beste douchegel nodig. Speciaal voor jou heb ik al de 5 beste varianten geselecteerd, maar wat is nou voor jóu de beste variant? Dat achterhaal je door goed op onderstaande punten te letten.

Geurtonen

Je zou allereerst goed over je voorkeuren met betrekking tot geurtonen na moeten denken. Welke geurtonen vind je helemaal niks? Laat douchegels met die geurtonen direct links liggen. Welke geurtonen vind je geweldig? Ga gericht op zoek naar de beste douchegel met die geurtonen. Het aanbod is in ieder geval divers genoeg!

Ingrediënten

Kijk ook goed naar de gebruikte ingrediënten van elke douchegel. Idealiter gaat het om veel natuurlijke ingrediënten; dit is goed voor huid. Laat daarom de douchegels met toegevoegde sulfaten en parabenen zo ver mogelijk links liggen.

Huidtype

Kies je voor één van bovenstaande douchegels? Dan hoef je eigenlijk niet met je huidtype rekening te houden. Deze douchegels zijn namelijk voor alle huidtypes geschikt. Dat is bij andere douchegels mogelijk een ander verhaal. Zet in dat geval je huidtype centraal tijdens je zoektocht.

Flacon

Graag raad ik je ook aan om goed naar de flacon te kijken. Niet alleen naar de inhoud van de flacon, maar ook naar de vormgeving. Deze vormgeving is bepalend voor het gemak én voor het perfect leegmaken van de flacon.

Merk

Kies altijd voor de beste douchegel van een A-merk. De merken AXE, Dove, Fa en Nivea leveren allemaal geweldige douchegels. Bij deze merken ben je van een top kwaliteit verzekerd, evenals van een divers aanbod. Binnen het aanbod van deze merken heb je meer dan voldoende om uit te kiezen.

Prijs

Hoeveel geld heb je over voor de beste douchegel? De beste tip die ik op je dit gebied mee kan geven, is om voor een voordeelverpakking te kiezen. Zoals de naam al aangeeft, bespaar je hiermee eenvoudig het nodige geld.

Andere soorten douchegels

Voor dit artikel ben ik op zoek naar de beste douchegel unisex gegaan. Ik ben echter ook op zoek gegaan naar de beste douchegel mannen, beste douchegel droge huid en beste douchegel gevoelige huid!

Veelgestelde vragen over douchegels

Kan ik douchegel gebruiken als shampoo?

Hoewel sommige douchegels zijn geformuleerd om zowel voor het lichaam als het haar te gebruiken, is het beter om producten te gebruiken die specifiek zijn ontworpen voor je haar. Shampoos zijn speciaal geformuleerd om aan de behoeften van je haar en hoofdhuid te voldoen, terwijl douchegels voornamelijk bedoeld zijn voor de huid.

Hoe weet ik welke douchegel het beste is voor mijn huidtype?

Als je een gevoelige of droge huid hebt, zoek dan naar douchegels met hydraterende ingrediënten zoals glycerine of hyaluronzuur en die vrij zijn van agressieve chemicaliën zoals sulfaten. Voor een vette of acne-gevoelige huid, kies je producten die salicylzuur of tea tree olie bevatten voor hun reinigende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Hoe vaak moet ik douchegel gebruiken?

Dit hangt af van je persoonlijke voorkeur en activiteitsniveau. De meeste mensen vinden dagelijks douchen met douchegel voldoende, maar als je een zeer droge huid hebt of weinig zweet, kun je overwegen om minder vaak te douchen of de hoeveelheid douchegel die je gebruikt te verminderen.

Is het beter om douchegel met de handen of met een spons/washandje aan te brengen?

Het gebruik van een spons of washandje kan helpen om meer schuim te creëren en biedt een lichte exfoliatie van de huid, wat resulteert in een grondiger reiniging. Als je een gevoelige huid hebt, kun je de gel beter met je handen aanbrengen om irritatie te voorkomen.