Beste douchegoot van 2024

Laatst bijgewerkt op 16 april 2024

In je douche is een goede douchegoot onmisbaar. Door de goot heen spoelt het water weg, waardoor je douche niet volledig met water komt te staan. Dit komt zowel het gemak als de veiligheid in je douche ten goede. Een douchegoot is door de jaren heen ook steeds meer een designitem geworden. Kijk maar eens naar de designs van moderne douchegoten. Speciaal voor jou ben ik in ieder geval alvast op zoek gegaan naar de beste douchegoot van 2024. Mijn persoonlijke bevindingen deel ik graag met je in dit artikel.

Top 5 beste douchegoten van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste douchegoten geselecteerd, evenals de beste prijs per douchegoot:


5 beste douchegoten besproken: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste douchegoot en de andere douchegoten uit mijn top 5!

1. Creavit Aloni RVS douchegoot

Mijn persoonlijke ervaringen met de Creavit Aloni RVS douchegoot

Uit mijn test is gebleken dat de Creavit Aloni RVS douchegoot de beste douchegoot van 2024 is. Deze douchegoot is, naar mijn mening, zeer eenvoudig te monteren en ziet er ook nog strak uit. Verder vind ik het ideaal dat je deze douchegoot in meerdere varianten kunt bestellen. Je maakt ‘m hiermee altijd passend voor in je eigen douche.

De belangrijkste voordelen van de Creavit Aloni RVS douchegoot

Het design vind ik één van de grootste voordelen van de Creavit Aloni RVS douchegoot. Deze douchegoot ziet er strak uit, is volledig van RVS gemaakt en is volledig geïntegreerd weg te werken in je douche. Je creëert hiermee dus een fraaie uitstraling. Dankzij het uitneembare sifon hou je deze beste douchegoot van 2024 ook nog eens uitermate eenvoudig schoon.

Wat je verder nog moet weten over de Creavit Aloni RVS douchegoot

 • Geweldige afvoercapaciteit. Deze beste douchegoot van 2024 heeft een afvoercapaciteit van 30 liter per minuut. De douchebak komt hierdoor nooit vol met water te staan.
 • Volledige set. Als je voor deze douchegoot kiest, krijg je een volledige set geleverd. Denk hierbij aan een waterdicht membraan, een PVC aansluitmof, een set verstelbare poten en een duidelijke handleiding.

2. FugaFlow Anta douchegoot

Mijn persoonlijke ervaringen met de FugaFlow Anta douchegoot

Om meerdere redenen ben ik erg enthousiast over de FugaFlow Anta douchegoot. Ten eerste vind ik dat dit één van de mooiste douchegoten van dit moment is. Ik heb hem in eigen handen mogen houden en daarbij viel de geweldige afwerking me op. Ten tweede vind ik het geweldig dat dit een tegelrooster is; je ziet ‘m hierdoor eigenlijk niet in je douche zitten.

De belangrijkste voordelen van de FugaFlow Anta douchegoot

In mijn ogen brengt deze douchegoot talloze voordelen met zich mee. Hij ziet er geweldig uit, is makkelijk schoon te houden en wordt in talloze varianten aangeboden. Je kunt ‘m hierdoor in je bestaande douchebak integreren. Dankzij het RVS gaat deze douchegoot ook nog jarenlang mee.

Wat je verder nog moet weten over de FugaFlow Anta douchegoot

 • Prachtig afgewerkt. Dit tegelrooster is wat mij betreft geweldig afgewerkt. Hij ziet er ontzettend strak uit en het sifon is ‘gewoon’ uitneembaar. Dit zorgt ervoor dat je ‘m eenvoudig kunt reinigen.
 • Eenvoudig te installeren. Zelf heb ik mogen ervaren dat deze douchegoot eenvoudig te installeren is. Je hoeft alleen maar de handleiding door te nemen. Dankzij de verstelbare poten stel je ‘m eenvoudig op de juiste hoogte in.

3. Mawialux douchedrain

Mijn persoonlijke ervaringen met de Mawialux douchedrain

Over de Mawialux douchedrain ben ik om meerdere redenen te spreken. Ten eerste voelt deze beste douchedrain erg robuust aan. Hij gaat hierdoor jarenlang mee en voert het water ook nog perfect af. Ten tweede vind ik dit de mooiste douchegoot voor in een moderne badkamer. Dit komt voornamelijk door de matzwarte kleur.

De belangrijkste voordelen van de Mawialux douchedrain

Een van de grootste voordelen vind ik dus de kleurstelling. Daarnaast vind ik het subliem dat dit een tegelrooster is. Deze douchedrain wordt hierdoor perfect weggewerkt in je douche. Hij is hierdoor overigens ook voor in de meeste douches geschikt. Dat wordt nog verder versterkt door het uitgebreide aanbod. Je kunt deze beste douchedrain in 6 verschillende maten bestellen.

Wat je verder nog moet weten over de Mawialux douchedrain

 • Volledig van RVS. Deze douchedrain is volledig van RVS. Dit brengt een lange levensduur en robuustheid met zich mee. Overigens is dit RVS van een matzwarte laag voorzien, waarmee dus deze prachtige uitstraling verkregen is.
 • Volledige set. Je krijgt bij de Mawialux douchedrain alle benodigdheden meegeleverd. Hiermee geniet je van een eenvoudige installatie en van een perfecte pasvorm. Dat laatste komt onder meer door de verstelbare poten.

4. Badplaats Douchegoot 60 cm BP05

Mijn persoonlijke ervaringen met de Badplaats Douchegoot 60 cm BP05

In mijn ogen is de Badplaats Douchegoot 60 cm BP05 één van de beste douchegoten van 2024. Deze douchegoot voelt robuust aan, ziet er strak uit en heeft een geweldige afvoercapaciteit (35 liter per minuut). Zelf ben ik ook erg te spreken over de manier van monteren en de prijsstelling.

De belangrijkste voordelen van de Badplaats Douchegoot 60 cm BP05

Deze douchegoot is volledig van RVS gemaakt en gaat hierdoor jarenlang mee. Dit materiaal zorgt op zijn beurt ook nog voor een fraai design. Bij dit design vallen de verschillende ‘gaten’ direct op; deze gaten zorgen voor een perfecte afvoer van het water. Voor het schoonmaken is het ideaal dat dit rooster volledig uitneembaar is.

Wat je verder nog moet weten over de Badplaats Douchegoot 60 cm BP05

 • In 13 varianten te verkrijgen. Bij mijn partner Bol kun je deze douchegoot in maar liefst 13 varianten bestellen. Je vindt hierdoor altijd de perfecte variant voor in jouw badkamer/douche.
 • Met alle toebehoren geleverd. Bij aanschaf van de Badplaats Douchegoot 60 cm BP05 krijg je alle toebehoren meegeleverd. Dit maakt het vrij eenvoudig om deze douchegoot zelf te installeren.

5. CityLine douchegoot

€67,60
Op voorraad
Bol.com

Mijn persoonlijke ervaringen met de CityLine douchegoot

De CityLine douchegoot vind ik één van de mooiste douchegoten van 2024. De kleur ziet er op de foto’s al gaaf uit, maar is in het echt nog mooier. Verder zijn de afvoergaten prachtig vormgegeven en werken deze perfect. De duurzaamheid en het luxe gevoel spraken mij erg aan.

De belangrijkste voordelen van de CityLine douchegoot

Met de CityLine douchegoot haal je een geweldige, veelzijdige en mooie douchegoot in huis. Hij heeft een luxe uitstraling, is eenvoudig schoon te maken en is volledig van RVS gemaakt. Dankzij de drie rijen sleuven werkt ‘ie met een afvoercapaciteit van maar liefst 30 liter per minuut. Geweldig wat mij betreft.

Wat je verder nog moet weten over de CityLine douchegoot

 • In alle vloeren weg te werken. Door de samenstelling is deze douchegoot in alle vloeren weg te werken. Denk hierbij aan zowel een betonnen vloer als aan een houten vloerconstructie. Dankzij het design valt deze douchegoot uiteraard perfect en prachtig weg in je douche/badkamer.
Beste douchegoot

Hoe heb ik de beste douchegoten geselecteerd?

Mijn proces begon met het bestellen (of aanvragen) van de douchegoten. Deze goten heb ik vervolgens allemaal zelf in handen gehad, bekeken en kritisch geanalyseerd. Dit stelde mij uiteindelijk in staat om mijn top 5 van beste douchegoten samen te stellen.

Daarbij heb ik vooral gemerkt dat de verschillen groot zijn. Bovenstaande douchegoten doen hun werk perfect en zonder enig probleem, terwijl dit bij veel andere douchegoten een ander verhaal is. Mede daarom raad ik je specifiek de bovenstaande douchegoten aan.

Voor wie is een douchegoot geschikt?

Eigenlijk is dit een overbodige vraag. Een douchegoot is namelijk onmisbaar in elke douche en daarmee in elke badkamer. Maar, een logische vraag is wel voor wie een moderne douchegoot geschikt is. Want, is het nou echt nodig om je huidige douchegoot te vervangen? Ja, dat is zeker het geval. Dit heeft puur met onderstaande voordelen te maken.

Wat zijn de voor- en nadelen van een nieuwe douchegoot?

 • Veel mooier weg te werken. Een nieuwe douchegoot is veel mooier weg te werken in je badkamer/douche. Dit komt vooral doordat je de douchegoot onderdeel van de vloer uit laat maken. Hij valt hierdoor een stuk minder op.
 • Geweldige afvoercapaciteit. De beste douchegoten van dit moment werken met een geweldige afvoercapaciteit. Zij kunnen tot wel 30 á 35 liter water per minuut afvoeren. Je hebt hierdoor nooit meer last van stilstaand water in je douche.
 • Perfect schoon te houden. De beste douchegoot is ook nog eens perfect schoon te houden. Dit komt vooral doordat je het rooster eenvoudig uit kunt nemen. Nadien maak je dit rooster met bijvoorbeeld een spons en vochtige doek makkelijk schoon.
 • Voor elke douche geschikt. Een goede nieuwe douchegoot is voor in elke douche geschikt. Dit komt vooral doordat de betere douchegoten door de fabrikanten in meerdere maten uitgevoerd worden. Je kunt hierdoor ook voor in jouw douche een perfecte nieuwe douchegoot vinden.
 • Niet goedkoop. Tijdens mijn test heb ik opgemerkt dat de betere douchegoten iets duurder zijn. Dit vind ik zelf echter geen probleem; je geniet namelijk ook een stuk langer van deze douchegoten. Durf daarom in de beste douchegoot te investeren.

Tips om een nieuwe douchegoot makkelijk te installeren

 • Meet zorgvuldig: Voordat je iets koopt of installeert, meet je de ruimte waar de douchegoot geplaatst moet worden nauwkeurig op. Dit omvat niet alleen de lengte, maar ook de diepte en breedte van de uitsparing waar de goot zal komen. Een precieze meting is cruciaal om ervoor te zorgen dat de goot past en goed functioneert.
 • Controleer de afwateringshelling: Een goede afwatering is essentieel voor een effectieve douchegoot. Zorg ervoor dat de vloer een lichte helling naar de goot heeft, meestal wordt een helling van 1 tot 2 procent aanbevolen. Dit bevordert de waterafvoer en voorkomt stilstaand water.
 • Gebruik een waterpas: Tijdens de installatie is het belangrijk om regelmatig een waterpas te gebruiken om te controleren of de douchegoot en de vloer eromheen goed uitgelijnd zijn. Een perfect horizontaal geïnstalleerde goot zorgt voor een efficiënte waterafvoer en voorkomt problemen op de lange termijn.
 • Test de afvoer voordat je afwerkt: Voordat je de douchegoot volledig installeert en de tegels of het douchesysteem afmaakt, is het een goed idee om een waterafvoertest uit te voeren. Giet water in de goot om te controleren op lekkages en om te zorgen dat het water correct wegloopt. Dit kan je redden van mogelijke toekomstige problemen.
 • Kies het juiste afdichtingsmateriaal: Het gebruik van het juiste afdichtingsmateriaal is cruciaal om lekkages te voorkomen. Siliconenkit is vaak de beste keuze voor het waterdicht maken van de aansluiting tussen de douchegoot en de badkamervloer. Zorg ervoor dat je een kit kiest die specifiek bedoeld is voor natte ruimtes en volg de instructies zorgvuldig op.

Welke merken bieden goede douchegoten aan?

Alle bovenstaande merken leveren prima douchegoten. Dit geldt ook nog voor de merken Easydrain, Geberit, Plieger en Sealskin. Met een douchegoot van één van deze merken ben je van een top kwaliteit en lange levensduur verzekerd!

Creavit Aloni RVS douchegoot
De Creavit Aloni RVS douchegoot is de beste douchegoot van 2024

Hoe vind je de beste douchegoot?

Het belang van een nieuwe douchegoot mag duidelijk zijn. Een volgende terechte vraag is wat voor in jouw situatie de beste douchegoot is. Het antwoord op die vraag vind je door goed op onderstaande eigenschappen te letten.

Soort douchegoot

In het huidige aanbod heb je uit twee soorten douchegoten de keuze:

 • Roosterinleg. Bij een douchegoot met roosterinleg zie je de douchegoot in je douchecabine liggen. Dit komt puur doordat de douchegoot zelf een andere kleur en uitstraling heeft.
 • Tegelinleg. Bij een douchegoot met tegelinleg is de douchegoot in dezelfde stijl uitgevoerd als de rest van je douche. Het is als het ware een volwaardige tegel in je douche, waardoor ‘ie een stuk minder opvalt.

Wat voor jou de beste keuze is? Dat hangt vooral van je wensen af. Wat mij betreft ben je prima uit met een roosterinleg, mede met het oog op de prijs van een tegelinleg.

Breedte en hoogte

Bij een douchegoot moet je goed naar de breedte en hoogte kijken. Dit zijn twee zaken die je goed op de rest van je douche af moet stemmen. Wil je voor één van bovenstaande douchegoten gaan? Dan kun je gelukkig uit meerdere varianten en afmetingen kiezen. Hierdoor vind je altijd een douchegoot met de juiste afmetingen.

Afvoercapaciteit

Het uiteindelijke doel van een douchegoot is om het water af te voeren. Mijn advies is om daarom goed naar de afvoercapaciteit te kijken; dit is immers het hoofddoel. Graag raad ik je een afvoercapaciteit van minimaal 30 liter per minuut aan.

Kleur & design

Bij elke douchegoot moet je goed naar de kleur en het design kijken. Zelf vind ik een zwarte- of RVS gekleurde douchegoot erg fraai, maar hoe zit dat met jou? Let niet alleen op de kleur, maar ook op de afwerking. De beste douchegoten, zie hierboven, zijn allemaal geweldig afgewerkt. Dit doet zowel het design als de werking veel goeds.

Kwaliteit

Wil je voor de beste douchegoot gaan? Kies dan voor één van bovenstaande douchegoten. Deze douchegoten zijn van de juiste kwaliteit en gaan hierdoor jarenlang mee. De douchegoten blijven bovendien lang mee. Dat is vooral te danken aan het RVS.

Prijs

Voor de beste douchegoot betaal je minimaal €60 á €70. Zoals ik eerder al zei, raad ik je echt aan om te investeren in de beste douchegoot. Daar heb je op termijn het meeste aan, zowel qua levensduur als qua design en werking.

Aanvullende producten voor je douche

Met alleen de beste douchegoot geniet je van veel meer gemak in je douche. Maar, vlak de voordelen van bijvoorbeeld een douchestoel, antislip douchemat en handdouche niet uit. Met dergelijke aanvullende producten maak je je douche nog veiliger, aangenamer en ook mooier!

Veelgestelde vragen over douchegoten

Hoe bepaal ik de juiste maat douchegoot voor mijn douche?

Meet de breedte van je doucheruimte om de optimale lengte voor je douchegoot te bepalen. Idealiter kies je een goot die iets korter is dan de totale breedte, zodat er ruimte overblijft aan de zijkanten voor een correcte installatie.

Kan ik zelf een douchegoot installeren als ik weinig kluservaring heb?

Ja, met gedetailleerde instructies en het juiste gereedschap kun je zelf een douchegoot installeren. Echter, basisvaardigheden in loodgieterij en tegelzetten zijn handig. Als je twijfelt, is het raadzaam een professional in te schakelen om lekkages en andere problemen te voorkomen.

Hoe vaak moet ik mijn douchegoot reinigen om verstoppingen te voorkomen?

Het is aan te raden om je douchegoot minstens eens per maand te reinigen. Verwijder haren en ander vuil dat zich heeft opgehoopt om te zorgen voor een goede doorstroming en om verstoppingen te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van een douchegoot ten opzichte van een traditionele doucheafvoer?

Douchegoten bieden een efficiëntere waterafvoer en hebben vaak een moderner ontwerp. Ze zijn ook makkelijker schoon te houden dan traditionele doucheafvoeren en kunnen beter worden afgestemd op het esthetische ontwerp van je badkamer.