Beste doucheset van 2024

Laatst bijgewerkt op 16 april 2024

Wil je graag je douche (en badkamer) een upgrade geven? Wil je hierbij graag voor een totaaloplossing gaan? Dan kun je niet om een doucheset heen. Een doucheset bestaat uit een douchekop, glijstang en doucheslang. Je hebt binnen het huidige aanbod bovendien uit meerdere varianten de keuze, waardoor je je douche helemaal naar wens kunt maken. Speciaal voor jou ben ik alvast op zoek gegaan naar de beste doucheset van 2024. Mijn bevindingen en complete top 5 deel ik graag met je in dit artikel.

Top 5 beste douchesets van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste douchesets geselecteerd, evenals de beste prijs per doucheset:


5 beste douchesets besproken: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste doucheset en de andere douchesets uit mijn top 5!

1. GROHE New Tempesta Doucheset

Mijn persoonlijke ervaringen met de GROHE New Tempesta Doucheset

Toen ik de GROHE New Tempesta Doucheset voor het eerst zag, werd ik direct blij. Dit komt onder meer door het merk; GROHE. Dit is naar mijn mening één van de beste merken in de wereld van doucheartikelen. Daarbovenop komt dat deze set een geweldige samenstelling heeft. Een 900 mm lange glijstang, een doucheslang van 1756 cm en een handdouche van 10 diameter behoren tot deze set. Je kunt met deze beste doucheset van 2024 dírect optimaal douchen!

De belangrijkste voordelen van de GROHE New Tempesta Doucheset

Het gemak van de GROHE New Tempesta Doucheset is één van de grootste voordelen. Hang deze beste doucheset in je badkamer op en je kunt direct douchen. Je hebt hierbij ook nog de keuze uit 2 straalstanden. Waar je wel even goed naar moet kijken, is dat je geen douche thermostaatkraan meegeleverd krijgt. Deze zou je dus nog los aan moeten schaffen. Of je moet je huidige kraan betalen. Voor deze beste doucheset betaal je overigens slechts €51,99!

2. SCHÜTTE Fresh Doucheset met Handdouche

Mijn persoonlijke ervaringen met de SCHÜTTE Fresh Doucheset met Handdouche

Op voorhand sprak de prijs van de SCHÜTTE Fresh Doucheset met Handdouche mij zeer aan. Toen ik ‘m eenmaal uit mocht proberen, spraken meerdere dingen mij aan. Zo vind ik de handdouche met maar liefst 8 straalstanden ideaal. Ook vind ik de glijstang van 76 cm ideaal, evenals de eenvoudige wandbevestiging. Dit kun je eenvoudig op elke gewenste hoogte doen. Overigens heeft de handdouche een diameter van 9 cm; hij is hierdoor uitermate geschikt voor in de kleinere badkamers.

De belangrijkste voordelen van de SCHÜTTE Fresh Doucheset met Handdouche

Een van de grootste voordelen vind ik toch wel het prijskaartje. Voor de SCHÜTTE Fresh Doucheset met Handdouche betaal je namelijk slechts €29,99. Voor nog geen 3 tientjes heb je dus een geweldige douche in je badkamer gecreëerd. Daarbovenop komt dat deze douche eenvoudig naar wens te verstellen is, van een top kwaliteit is en ook nog waterbesparend werkt. Door een unieke pakking bespaar je tot wel 50% water!

3. SCHÜTTE Florenz Doucheset

Mijn persoonlijke ervaringen met de SCHÜTTE Florenz Doucheset

Over de SCHÜTTE Florenz Doucheset ben ik ook vol lof. Dit komt onder meer doordat deze doucheset van het merk SCHÜTTE is. Dit is naar mijn mening één van de betere merken. Verder ben ik over de verstelbare glijstang te spreken; deze stel je in op een lengte van 56 tot 67 glijstang. Aan deze glijstang zit ook nog een handdouche vast. Deze douche is in maar liefst 5 straalstanden in te stellen!

De belangrijkste voordelen van de SCHÜTTE Florenz Doucheset

Een groot voordeel van de SCHÜTTE Florenz Doucheset vind ik het stijlvolle design. Deze doucheset ziet er fraai, strak en modern uit. De vele chromen onderdelen worden perfect gecombineerd met een paar donkere onderdelen. Verder ben ik over de prijsstelling (slechts €31,99), de handige handdouche en de algehele kwaliteit erg te spreken. Ook deze doucheset kan ik je van harte aanraden!

4. GROHE Euphoria Massage Doucheset

Mijn persoonlijke ervaringen met de GROHE Euphoria Massage Doucheset

Zelf ben ik gek op het krijgen van een massage. Mede daarom was ik op voorhand erg benieuwd naar de GROHE Euphoria Massage Doucheset. Nadat ik deze doucheset uitgeprobeerd had, was ik bijzonder enthousiast. Deze doucheset kent een ideale samenstelling, is van een handige zeepschaal voorzien en is ook nog veelzijdig in gebruik. Zo kun je de handdouche in maar liefst 3 verschillende straalsoorten instellen. Verder ben ik over de uitmuntende kwaliteit uiteraard ook erg te spreken.

De belangrijkste voordelen van de GROHE Euphoria Massage Doucheset

Met de GROHE Euphoria Massage Doucheset haal je echte kwaliteit in huis. Deze doucheset is van het A-merk GROHE, wordt goed beoordeeld en biedt dus 3 straalsoorten aan. Met name over de massage-straal ben ik zelf erg te spreken. Verder vind ik de diameter van 11 cm van de handdouche ideaal, evenals de in hoogte verstelbare douchestang. Als klap op de vuurpijl is dit ook nog een doucheset die er strak uitziet!

5. Hansgrohe Croma Select E doucheset

Mijn persoonlijke ervaringen met de Hansgrohe Croma Select E doucheset

Vind je het niet erg om iets meer geld uit te geven? Dan raad ik je graag de Hansgrohe Croma Select E doucheset aan. Uit mijn test is gebleken dat dit een geweldige doucheset is met een dito kwaliteit. Deze set bevat onder meer een glijstang van 90 cm, een complete set met douchehouder en handdouche. Deze handdouche is ook nog in 3 standen in te stellen.

De belangrijkste voordelen van de Hansgrohe Croma Select E doucheset

Het fijne is dat je de Hansgrohe Croma Select E doucheset helemaal naar wens in kunt stellen. Je hebt dus uit meerdere straalsoorten de keuze, terwijl de handdouchehouder ook nog traploos in hoogte te verstellen in. Je kunt het schuifstuk ook nog 90 graden draaien. Verder ben ik over het strakke design erg te spreken. Met name de chromen kleur vind ik bijzonder fraai. Dat dit een high end doucheset is, zie je wel aan het prijskaartje. Je betaalt hier pakweg 100 euro voor.

Waarom heb je een doucheset nodig?

Met de beste doucheset geniet je vooral van veel gemak. Je hoeft namelijk niet meer los een douche glijstang, een handdouche en een doucheslang te kopen. Nee, in plaats daarvan koop je al deze onderdelen in een alles-in-één-variant. Handig en veelal ook nog kostenbesparend.

Bijkomend voordeel is dat de drie onderdelen perfect bij elkaar passen. Ze zijn in dezelfde stijl uitgevoerd, in dezelfde kleur en zijn allemaal van de gewenste kwaliteit. Dat is althans het geval als je voor één van bovenstaande douchesets kiest.

Welke merken bieden goede douchesets aan?

Ga voor een Grohe doucheset, Hansgrohe doucheset, Plieger doucheset of SCHÜTTE doucheset. Met een set van één van deze merken zit je qua prijs-kwaliteitsverhouding absoluut goed. Ook deze hebben deze sets een ideale samenstelling.

GROHE New Tempesta Doucheset
De GROHE New Tempesta Doucheset is de beste doucheset van 2024

Beste doucheset kopen: hier moet je op letten

Wil je graag de beste doucheset kopen? Dan raad ik je graag aan om een vergelijking tussen de 5 bovenstaande varianten te maken. Al deze varianten hebben veel te bieden en zijn van een top kwaliteit. Om tussen deze 5 varianten de juiste vergelijking te maken, moet je even goed op onderstaande eigenschappen letten.

Glijstang

Kijk allereerst goed naar de glijstang. Hoe lang is deze glijstang precies? Is het makkelijk om deze glijstang zelf aan de muur te bevestigen? Is het eventueel mogelijk om de glijstang in hoogte te verstellen? In welke kleur is de glijstang uitgevoerd? Met andere woorden: kijk kritisch naar de algehele samenstelling en mogelijkheden van de glijstang.

Doucheslang

Kijk ook goed naar de doucheslang. Hoe lang is de doucheslang precies? Van welk materiaal is de doucheslang? Is het makkelijk om de doucheslang geordend te laten hangen in de douche? Ook dit zijn belangrijke vragen waar je even goed naar moet kijken.

Handdouche

Tevens heb je met de handdouche van de doucheset te maken. Kijk eerst wat de diameter van de handdouche is. Idealiter ligt deze diameter tussen de 9 en 12 centimeter in; je geniet daarmee van veel gemak én de handdouche neemt zo min mogelijk ruimte in beslag.

Kijk ten tweede goed naar de straal van de handdouche. Biedt de handdouche maar één straal aan? Of heb je de mogelijkheid om uit 3 of meer straalsoorten te kiezen? Dat laatste geniet absoluut mijn voorkeur!

Met of zonder kraan

Kies je voor de beste doucheset van 2024? Dan kies je voor een variant zonder douchekraan. Het is echter ook mogelijk om voor een variant mét douchekraan te kiezen. Voor zo’n variant betaal je echter fors meer. Bovendien is dit niet altijd even handig; je hebt mogelijk nog een goede douchekraan hangen.

Kleur & design

Kijk bij elke doucheset even goed naar de kleur. De meeste varianten zijn in het chroom uitgevoerd, maar je kunt ook voor een zwarte varianten kiezen. Dit is een punt dat je vooral goed op de rest van je badkamer af moet stemmen.

Uiteraard moet je ook goed naar het totale design kijken. Spreekt de vormgeving en afwerking van de doucheset je aan? Heb je ook het idee dat de doucheset qua design in je badkamer past? Dan heb je waarschijnlijk de beste doucheset voor in jouw badkamer te passen.

Kwaliteit

Kies voor één van bovenstaande douchesets. Qua kwaliteit is dat de beste tip die ik je mee kan geven. Deze douchesets zijn van A-merken en daardoor van de beste kwaliteit. Dit uit zich in veel gebruiksgemak, veel instelmogelijkheden én een lange levensduur.

Prijs

Voor de beste doucheset betaal je tussen de €30 en €150. Dit is een vrij brede prijsrange, dus bepaal voor jezelf hoeveel geld je uit wilt geven. Hierbij raad ik je zeker aan om niet te besparen. Investeer in de beste doucheset; daar heb je op termijn het meeste aan!

Beste doucheset

Aanvullende producten voor je doucheset

Als je voor de beste doucheset hebt gekozen, douche je met veel plezier. Dit plezier versterk je nog door ook in de beste droogdoek badkamer, beste douchewisser, beste douchegoot en beste douchestoel te investeren. Ook kun je kijken naar een handige antislip douchemat en badkamer ventilator.

Veelgestelde vragen over douchesets

Hoe kan ik de waterdruk in mijn doucheset verhogen als deze te laag aanvoelt?

Als de waterdruk te laag aanvoelt, controleer dan eerst of de waterbesparende functie geactiveerd is en of je deze kunt aanpassen of verwijderen. Controleer ook op eventuele verstoppingen in de douchekop of slangen. Als dat niet helpt, kan een waterdruk verhogende pomp een oplossing bieden.

Kan ik zelf een doucheset installeren of heb ik een professional nodig?

Veel douchesets zijn ontworpen voor eenvoudige installatie en komen met gedetailleerde instructies, waardoor je ze zelf kunt installeren als je handig bent en basisgereedschap hebt. Voor complexere installaties of als je niet zeker bent van je vaardigheden, is het raadzaam een professional in te schakelen.

Hoe maak ik de douchekop van mijn doucheset schoon om kalkaanslag te verwijderen?

Verwijder de douchekop en week deze in een oplossing van gelijke delen witte azijn en water voor enkele uren of zelfs een nacht om kalkaanslag op te lossen. Spoel hem daarna grondig af met schoon water. Voor douchekoppen die niet verwijderd kunnen worden, kun je een zakje met de azijnoplossing rond de douchekop bevestigen.

Is het mogelijk om onderdelen van mijn doucheset te vervangen zonder de hele set te moeten vervangen?

Ja, veel fabrikanten bieden reserveonderdelen aan voor hun douchesets, waardoor je specifieke componenten zoals de douchekop, slang of handvatten kunt vervangen zonder de noodzaak om de hele set te vernieuwen. Controleer bij de fabrikant of er onderdelen beschikbaar zijn voor jouw specifieke model.