Beste Downdraft pannenset 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Heb je voor een kookplaat met afzuiging gekozen? Dan heb je niks meer dan de beste Downdraft pannenset nodig. Dit zijn speciale pannen die op zo’n kookplaat veilig en eenvoudig te gebruiken zijn. Andere pannen werken overigens niet op een dergelijke kookplaat. Bij een kookplaat met afzuiging moet je dus wel voor Downdraft pannen kiezen!

5 beste Downdraft pannensets van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste Downdraft pannensets geselecteerd, evenals de beste prijs per pannenset:


Top 5 beste Downdraft pannenset: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste Downdraft pannenset en de andere pannensets uit mijn top 5!

1. BergHOFF GEM Downdraft pannenset

Mijn persoonlijke ervaringen met de BergHOFF GEM Downdraft pannenset

Voor de beste Downdraft pannenset kom je al snel bij een BergHOFF pannenset uit. Binnen het huidige aanbod is mijn keuze gevallen op de BergHOFF GEM Downdraft pannenset. Dit is een set bestaande uit twee koekenpannen en een deksel. Aangezien koekenpannen de meest gebruikte pannen zijn, is dit een zeer praktische set. Van deze set maak je simpelweg elke dag met veel plezier gebruik. Beide koekenpannen hebben overigens ook nog beide een andere diameter: 24 en 28 cm. Beide pannen zijn perfect geschikt voor een kookplaat met afzuiging en stellen je in staat om zéér energiezuinig te koken.

De belangrijkste voordelen van de BergHOFF GEM Downdraft pannenset

Ja, de samenstelling vind ik toch wel het grootste voordeel. Dit is simpelweg een pannenset waar je elke dag gebruik van gaat maken. Je geniet hierbij van een glazen deksel met geïntegreerde luchtkanalen, koel blijvende handgrepen en een snelle afvoer van de kookgeuren. Dat is uiteraard ook te danken aan de werking van het afzuigingssysteem in de kookplaat. Voor deze beste Downdraft pannenset betaal je ongeveer €150. Een geweldige prijs, kijkende naar de prijzen van veel andere pannensets.

2. BergHOFF Essentials 7-delige set Hotel Downdraft

Mijn persoonlijke ervaringen met de BergHOFF Essentials 7-delige set Hotel Downdraft

Met de BergHOFF Essentials 7-delige set Hotel Downdraft doe je ook een prima aankoop. Toen ik deze set voor het eerst zag, viel vooral de diversiteit mij op. Dit is een set die uit maar liefst 7 onderdelen bestaat: een steelpan met deksel, een kookpot met deksel, een andere kookpot met deksel en een braadpan. Door deze samenstelling is dit een set waar je dagelijks gebruik van maakt. Ongeacht wat voor maaltijd je op tafel wilt zetten, doe je een beroep op deze pannen. Ook niet geheel onbelangrijk: deze pannen zien er echt magnifiek uit!

De belangrijkste voordelen van de BergHOFF Essentials 7-delige set Hotel Downdraft

De compleetheid van de BergHOFF Essentials 7-delige set Hotel Downdraft is het grootste voordeel. Naast deze pannenset heb je verder geen andere pannen nodig. De pannen zijn bovendien vaatwasserbestendig, zien er prachtig uit en koken zeer energiezuinig. De pannen zijn bovendien allemaal van een deksel voorzien en van handgrepen die koel blijven. Ook het feit dat alle pannen 100% PFAS-vrij zijn, spreekt in het voordeel van deze pannenset. Voor de BergHOFF Essentials 7-delige set Hotel Downdraft betaal je ongeveer €239.

3. BergHOFF Pannenset Leo Stone

Mijn persoonlijke ervaringen met de BergHOFF Pannenset Leo Stone

Voor dit artikel ben ik ook op zoek gegaan naar de beste uitgebreide Downdraft pannenset. Al snel bleek dat de BergHOFF Pannenset Leo Stone deze titel verdient. Dit is een geweldige pannenset bestaande uit maar liefst 15 pannen. Alle pannen die je ook maar in je keuken nodig kunt hebben, vind je in deze set terug. Je hoeft dus maar één keer een investering te doen, waarna je nergens omkijken naar hebt. Bij deze Downdraft pannenset krijg je ook nog een handige spatel meegeleverd.

De belangrijkste voordelen van de BergHOFF Pannenset Leo Stone

De samenstelling van de BergHOFF Pannenset Leo Stone is uiteraard uitmuntend. Je krijgt de beschikking over alle mogelijke pannen en geniet hiermee van de gewenste kookmogelijkheden. Een ander sterk punt vind ik de samenstelling van elke pan. De meeste pannen worden met deksel geleverd, terwijl alle pannen er ontzettend strak uitzien. Dit komt onder meer doordat ze van gegoten aluminium gemaakt zijn. Dit materiaal brengt ook nog een snelle gelijkmatige warmteverdeling met zich mee. Voor deze geweldige Downdraft pannenset moet je wel diep in de buidel tasten; ongeveer €590.

4. BergHOFF 7-delige Kookpottenset Downdraft

Mijn persoonlijke ervaringen met de BergHOFF 7-delige Kookpottenset Downdraft

De BergHOFF 7-delige Kookpottenset Downdraft sprak mij al snel aan. Dit is namelijk een Downdraft pannenset bestaande uit 7 onderdelen: 3 deksels, 2 grote kookpotten, een braadpan en een steelpan. Dit zijn pannen die je elke dag nodig hebt, waardoor dit een zeer complete pannenset is. De pannenset ziet er bovendien strak uit en past qua design perfect bij elkaar. De pannen zijn prettig te ‘bedienen’, zijn van fijne handgrepen voorzien en zijn uiteraard van een uitmuntende kwaliteit.

De belangrijkste voordelen van de BergHOFF 7-delige Kookpottenset Downdraft

Met de BergHOFF 7-delige Kookpottenset Downdraft kun je werkelijk waar alle kanten op. Het maakt niet uit wat voor maaltijd je op tafel wilt zetten, aangezien je met deze set alle mogelijke maaltijden kunt bereiden. Voor deze set hoef je bovendien maar €370 te betalen. Voor de begrippen van zo’n uitgebreide Downdraft pannenset valt dat heel erg mee. Een absolute aanrader dus!

5. DUCQ 3-laags pannenset 6 delig

Mijn persoonlijke ervaringen met de DUCQ 3-laags pannenset 6 delig

Even dacht ik dat ik alleen maar BergHOFF pannensets in mijn top 5 op zou nemen. Totdat ik met de DUCQ 3-laags pannenset 6 delig in aanraking kwam. Dit is een geweldige set die uitermate geschikt is voor een kookplaat met geïntegreerd afzuiging. De set bestaat uit maar liefst 6 Downdraft pannen, waardoor je elke mogelijke maaltijd op tafel neer kunt zetten. Tijdelijk krijg je ook nog eens 3 pannen gratis bij deze set!

De belangrijkste voordelen van de DUCQ 3-laags pannenset 6 delig

Het belangrijkste voordeel vind ik toch wel de veelzijdigheid. Dit is simpelweg een pannenset waar je elke mogelijke maaltijd mee op tafel kunt zetten. Je krijgt vier hogere pannen geleverd, evenals een steelpan en een sautepan. Alle pannen zien er strak uit, gaan lang mee en worden met een deksel geleverd. Dat dit een geweldige Downdraft pannenset is, zie je wel aan het prijskaartje terug. Voor de DUCQ 3-laags pannenset 6 delig betaal je ongeveer €680.

Waarom heb je een Downdraft pannenset nodig?

Als je een kookplaat met geïntegreerde afzuiging hebt, kun je niet voor een normale pannenset kiezen. Je hebt in dat geval gewoonweg de beste Downdraft pannenset nodig.

Met een dergelijke pannenset geniet je van een paar voordelen:

  • Zo min mogelijk kookgeuren. Een voordeel van een geïntegreerde afzuiging is dat de kookgeuren direct opgezogen worden. Je hebt hierdoor in je keuken zo min mogelijk last van deze geuren. Dáárvoor heb je echter wel de juiste Downdraft pannen nodig.
  • Energiezuinig koken. Met de beste Downdraft pannenset breng je je energierekening ook nog omlaag. De kookplaat in combinatie met de pannenset verbruikt zo min mogelijk energie. Ideaal met het oog op je portemonnee én het milieu.
  • Je hoeft maar één aankoop te doen. Je kunt uiteraard ook voor losse Downdraft pannen kiezen, maar dat raad ik je af. Door voor de beste Downdraft pannenset te kiezen, hoef je maar één aankoop te doen. De pannen passen dan ook nog eens feilloos bij elkaar en vormen samen een prachtige en functionele set!

Welke merken bieden goede Downdraft pannensets aan?

Je komt al snel bij het merk BergHOFF aan. Dit is het beste merk in de wereld van Downdraft pannensets, maar vlak het merk DUCQ niet uit. Zoals ik hierboven al aangaf, is ook dat merk met een prima Downdraft pannenset op de markt gekomen.

BergHOFF GEM
De BergHOFF GEM is de beste Downdraft pannenset van 2024

Beste Downdraft pannenset kopen: hier moet je op letten

Als je de beste Downdraft pannenset wilt kopen, raad ik je de bovenstaande 5 sets aan. Maar, wat is dan voor jóu de beste koop? Dat achterhaal je door goed op onderstaande punten te letten.

Samenstelling van de set

Uiteraard moet je goed naar de samenstelling van de set kijken. Meerdere zaken spelen hier een cruciale rol bij:

  • Manier van koken. Op welke manier kook je graag? Door hier even goed naar te kijken, weet je al snel welke pannen je sowieso nodig hebt.
  • Aantal pannen. Kijk goed naar het aantal pannen binnen de pannenset. Des te meer pannen, des te veelzijdiger je de set kunt gebruiken. Maar, de pannen moeten uiteraard wel op de gewenste manier van koken aansluiten.
  • Soort pannen. Kijk daarom ook heel goed naar het soort pannen uit de set. Zijn dit pannen die je nodig hebt? Of zijn het pannen die veelvuldig in je kast blijven staan? Dat laatste zou zonde zijn, dus kijk even kritisch naar de soort pannen uit de set.

Daarnaast wijs ik je graag op meegeleverde extra’s. Hierbij denk ik zelf direct aan deksels; deze moeten idealiter direct meegeleverd worden.

Samenstelling van de pannen

Je moet niet alleen naar de samenstelling van de set kijken, maar ook naar de samenstelling van de pannen. Beschikken de pannen bijvoorbeeld over een cool touch handgreep? Van welk materiaal zijn de pannen gemaakt? Zijn de pannen 100% PFAS-vrij? En zijn de pannen van een coating en/of antiaanbaklaag voorzien? Dit zijn allemaal zaken waar je even goed naar moet kijken.

Design van de pannen

Ook raad ik je aan om even naar het design van de pannen te kijken. De verschillen op dit gebied zijn behoorlijk groot, mede doordat fabrikanten uit meerdere materialen de keuze hebben. Kijk daarom goed naar het design én de kleurstelling van de Downdraft pannen.

Kwaliteit

Ga altijd voor een BergHOFF Downdraft pannenset of een pannenset van DUCQ. Dat is met het oog op de kwaliteit de beste tip die ik je kan geven. Deze merken leveren kwaliteit en dragen daarmee zorg voor een lange levensduur. Uiteraard geniet je met de beste Downdraft pannenset ook van extra veel kookplezier!

Prijs

Tot slot heb je nog met de prijs van de Downdraft pannenset te maken. Hier kan ik kort over zijn: investeer in de beste Downdraft pannenset. Op voorhand weet je al dat een dergelijke pannenset niet goedkoop gaat zijn, dus ga niet onnodig besparen. Ga puur voor de pannenset die het beste op jouw wensen aansluit!

Beste downdraft pannenset

Andere soorten pannen

Alleen als je een kookplaat met afzuiging hebt, heb je de beste Downdraft pannenset nodig. In andere gevallen wijs ik je graag op een hapjespan inductie, inductie wokpan, inductie koekenpan, gietijzeren koekenpan en/of RVS koekenpan.

Veelgestelde vragen over Downdraft pannensets

Wat maakt een Downdraft pannenset anders dan gewone pannensets?

Een Downdraft pannenset is speciaal ontworpen om te werken met Downdraft kooksystemen, waarbij de ventilatie in het kookoppervlak is geïntegreerd en dampen en geuren direct bij het kookoppervlak worden afgezogen. Deze pannen hebben vaak platte en brede bodems die de efficiëntie van de afzuiging maximaliseren door meer oppervlak te bieden voor de afzuiging.

Hoe kies je de juiste Downdraft pannenset voor jouw keuken?

Kijk bij het kiezen van een Downdraft pannenset naar de materialen en de compatibiliteit met jouw kookplaat. Zorg ervoor dat de set inductiegeschikt is als je een inductiekookplaat hebt. Kies ook pannen met een stevige, vlakke bodem die goed contact maakt met het kookoppervlak voor optimale warmtegeleiding en efficiënte dampafzuiging.

Hoe onderhoud je een Downdraft pannenset om de levensduur te verlengen?

Reinig de pannen na elk gebruik met warm water en een mild afwasmiddel. Vermijd het gebruik van schurende reinigingsmiddelen of staalwol die het oppervlak kunnen beschadigen. Als je pannen van roestvrij staal zijn, kun je af en toe een speciale reiniger voor roestvrij staal gebruiken om vlekken te verwijderen en de glans te herstellen. Droog de pannen goed af voordat je ze opbergt.

Wat zijn de voordelen van het koken met een Downdraft pannenset?

Het grootste voordeel van het koken met een Downdraft pannenset is dat je keuken frisser blijft doordat kookgeuren en dampen effectief worden afgevoerd. Dit is vooral handig in open keukens of kleinere ruimtes waar geuren snel kunnen ophopen. Bovendien zorgt de goede pasvorm en constructie van de pannen voor een gelijkmatige warmteverdeling, wat resulteert in gelijkmatig gekookte gerechten.