Kikkererwten

Eenvoudig Kikkererwten Soep Met Een Kruidige Twist

Kikkererwten zijn een veelzijdig en heerlijk eten. Ze worden op smaak gebracht met zout en peper, geserveerd rauw in salades, gebakken, bestrooid met kruiden, of zelfs gebotteld als een warm drankje!

Hoe om te eten het is de vraag van veel mensen.

Kikkererwten zelf zijn niet moeilijk te bereiden. U kunt ze gebruiken om een stevige dip genoemd hummus, of u kunt genieten kikkererwten in water en kook ze met de tomaten, knoflook, komkommer, uien en kruiden. Ik heb een aantal gerechten waar de tomaten zijn geplaatst in het water in een zip-lock zakje en gemengd met de diep water zodat ze gemakkelijk zijn in te bijten en release.

Kikkererwten zelf zijn zeer laag in vet, maar ze zal zeker hoger in zetmeel en dus hoger in suiker als ze worden gekookt. Dit kan als een verrassing sommige lezers die gewend zijn aan het denken van kikkererwten als een zeer dunne, bijna bladgroente. Ze hebben een milde smaak is licht zoet, en er is een vage geur van de kruiden in het water als ze gaar zijn, dat is niet prettig. Als u wilt een smakelijk gerecht dat heeft veel voordelen voor de gezondheid, koken met een kopje gekookte kikkererwten (niet uitgelekt degenen) die een nacht in water geweekt en vervolgens ingevoegd in een blender of een ander apparaat dat vloeibaar ze tot ze een dikke puree.

Dan moet je gewoon meng ze samen tot een glad en romig is, voeg wat vloeibare zuivelproducten zoals melk of water, wat zeezout en wat andere specerijen die u wenst.

Er zijn een aantal verschillende mengsels te kiezen uit met inbegrip van degenen die een pittige Cajun smaak voor hen. Als je niet van pittig voedsel dan kunt u ook gebruik maken van een milde mengsel van kaneel en suiker voor een gemakkelijke pick-me-up. De enige manier om ervoor te zorgen dat uw kikkererwten en fris blijven aroma is om de spoel ze goed af nadat ze zijn gekookt.

U kunt het opslaan van uw gedroogde kikkererwten in de koelkast voor maximaal twee weken en ontdooien ze aan de kant als je ze op te eten de volgende dag. U kunt ook het bevriezen van het afgewerkte product in een luchtdichte containers, zodat u kunt serveer ze direct uit de container. De gedroogde erwten behouden veel van hun voedingsstoffen en eiwitten, ook al zijn ze gaar zijn en dit is de reden waarom ze worden vaak gebruikt in Indiase en Mexicaanse gerechten, waar ze bekend als chimneas. Wanneer u op te frissen voor het gerecht en serveer het direct uit de container, de smaken mooi groepje met wat u al aan het koken.

Voor dit recept, moet u om te genieten van de gedroogde kikkererwten en gooi ze in een pan met wat water of leg ze op een bovenste rek van een slowcooker. Je zou In feite kunnen beide gebruiken. Voeg een beetje olijfolie in het water, omdat dit zal helpen de olie op de bodem blijven liggen en maken een diepe schotel in plaats van een dunne. Breng op een zacht vuur en voeg een eetlepel of zo van elk van de kruiden genoemd, zout en knoflookpoeder. Deksel voor ongeveer drie uur of totdat het zout en de ingrediƫnten beginnen te verliezen hun verpletterende eigenschappen.

klik hier voor meer informatie: https://novusventus.shop/nl/product-categorie/luxe-snacks/crunchy-kikkererwten-en-fava-bonen/

Scroll to top