Goedkoop in op Europa vakantie? 3x inspiratie!

Laatst bijgewerkt op 9 april 2024

Europa, met zijn rijke cultuur, historie, en adembenemende landschappen, biedt een schat aan vakantiebestemmingen. Maar een reis door dit continent hoeft niet altijd een aanslag op je portemonnee te betekenen. Hier zijn drie inspirerende en betaalbare vakantiebestemmingen in Europa die bewijzen dat je niet diep in de buidel hoeft te tasten voor een onvergetelijke ervaring.

1. Albanië: onontdekt en betaalbaar

Albanië staat bekend als een van de meest betaalbare bestemmingen in Europa, maar is nog steeds relatief onontdekt door het massatoerisme. Met zijn ongerepte stranden aan de Ionische Zee, het indrukwekkende berglandschap van de Albanese Alpen, en de rijke historische steden zoals Berat en Gjirokastër, biedt Albanië een unieke mix van natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed. De kosten voor levensonderhoud en toeristische activiteiten zijn hier aanzienlijk lager dan in de meeste Europese landen, waardoor je meer kunt zien en doen zonder je budget te overschrijden.

2. Bulgarije: cultuur en kust voor een koopje

Bulgarije verrast reizigers met zijn diversiteit: van de gouden stranden aan de Zwarte Zee tot de historische steden en de adembenemende natuur in het binnenland. Bezoek de hoofdstad Sofia voor een duik in de Bulgaarse geschiedenis en cultuur zonder veel geld uit te geven. De stad is rijk aan goed bewaarde historische sites, zoals de Alexander Nevski-kathedraal en het Romeinse forum van Serdica, waar je gratis of voor een kleine vergoeding naar binnen kunt. Buiten de stad bieden het Rilagebergte en de Zeven Rila-meren fantastische mogelijkheden voor wandelen en natuurliefhebbers, terwijl de Zwarte Zeekust ideaal is voor een budgetvriendelijke strandvakantie.

3. Portugal: voordelig genieten in het zuiden

Hoewel Portugal steeds populairder wordt onder toeristen, blijft het een van de meest betaalbare bestemmingen in West-Europa, vooral buiten de piekseizoenen. De Algarve, bekend om zijn prachtige kustlijn en pittoreske dorpjes, biedt zonovergoten stranden en een scala aan activiteiten voor elke reiziger. Maar ook het noorden van Portugal, met steden als Porto en het Douro-dal, is een bezoek meer dan waard. Hier kun je genieten van de Portugese gastvrijheid, heerlijke wijnen, en het rijke culturele erfgoed zonder dat je je zorgen hoeft te maken over hoge prijzen. Bovendien is het openbaar vervoer in Portugal uitstekend en voordelig, waardoor het gemakkelijk is om het land te verkennen.

Bonustip: neem een reisgids mee op vakantie. Ga je bijvoorbeeld naar Granada? Neem dan een Granada reisgids mee en geniet nóg meer van je vakantie!