Beste golfhandschoen 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Wat heb je nodig om veel plezier op de golfbaan te leveren? Onder meer de juiste golfclubs, idealiter lekker weer, leuk gezelschap, de juiste golfballen én de beste golfhandschoen. Met een goede golfhandschoen ligt de club nog beter in de hand en sla je dus nog gerichter. Je voorkomt hier ook eenvoudig eventuele irritaties aan/in de handpalm mee. Een ander voordeel is dat je met een goede golfhandschoen van nog meer grip geniet. Voldoende reden dus om op zoek naar de beste golfhandschoen voor op de golfbaan te gaan!

5 beste golfhandschoenen van 2024

Speciaal voor jou heb ik de beste golfhandschoenen geselecteerd, evenals de beste prijs golfhandschoen:


Top 5 beste golfhandschoen: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste golfhandschoen en de andere golfhandschoenen uit mijn top 5!

1. YourGolf Golfhandschoen

€14,92
€17,55
Op voorraad
Bol.com

Mijn persoonlijke ervaringen met de YourGolf Golfhandschoen

Zelf golf ik al geruime tijd met de YourGolf Golfhandschoen. Aangezien deze golfhandschoen aan al mijn eisen voldoet, vind ik dit de beste golfhandschoen van 2024. Deze handschoen heft een ideale pasvorm, is volledig van leer gemaakt en zorgt voor een optimale grip. Je golfclub ligt heerlijk in je hand en is hierdoor perfect te sturen. Grote kans dat je met deze golfhandschoen een stuk betere prestaties op de golfbaan levert!

De belangrijkste voordelen van de YourGolf Golfhandschoen

Dat dit de beste golfhandschoen van 2024 is, komt ook door de kwaliteit. Het merk YourGolf heeft voor louter de juiste materialen gekozen, waaronder leer. Dit leer gaat lang mee én is van luchtgaten voorzien. Zeg dus maar gedag tegen zwetende handen tijdens het golfen. Wat mij betreft zijn deze golfhandschoenen voor zowel dames als heren geschikt. Dit komt ook doordat je uit maar liefst 5 maten kunt kiezen. Ongeacht voor welke maat je kiest, geniet je van een zeer scherpe prijs. Deze beste golfhandschoen kost je slechts €17,55!

2. Footjoy GTxtreme Glove

€31,95
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Mijn persoonlijke ervaringen met de Footjoy GTxtreme Glove

Een goede nummer 2 in mijn top 5 is de Footjoy GTxtreme Glove. Ook deze golfhandschoen heb ik lange tijd gebruikt, totdat ‘ie niet meer zo wit was. Dat vind ik dan ook direct het enige nadeel van deze golfhandschoen. De vele voordelen zijn gelukkig niet meer op één hand te tellen. Zo zijn deze golfhandschoenen van super zacht en hoogwaardig leer gemaakt. Ook heeft het merk Footjoy voor een extra beschermende stof gekozen op de handpalm en duim. Bij de knokkels zorgt de flexibele stof ervoor dat je je hand perfect in deze handschoen kunt bewegen. Wel zo prettig bij het afslaan.

De belangrijkste voordelen van de Footjoy GTxtreme Glove

Met de Footjoy GTxtreme Glove ga je absoluut je golfprestaties verbeteren. Deze golfhandschoen zit als gegoten, biedt extra grip en gaat ook nog lang mee. Wat ik zelf dus wel jammer vind, is dat ‘ie volledig in het wit uitgevoerd is. Wat ik dan wel weer subliem vind, is het elastische sluitsysteem. Dit systeem stelt je in staat om deze golfhandschoen echt strak aan te trekken. Doe dat vooral, zodat je de optimale grip ervaart. Voor deze prima golfhandschoen betaal je overigens wel iets meer geld; pakweg €32.

3. Wilson Staff Grip Plus

Mijn persoonlijke ervaringen met de Wilson Staff Grip Plus

De Wilson Staff Grip Plus golfhandschoen voldoet ook volledig aan mijn wensen. Deze golfhandschoen is voor de linkerhand geschikt, waardoor het de juiste handschoen is voor alle rechtshandige golfers. Deze golfhandschoen zit als gegoten, ziet er ook nog fraai uit en is van de juiste materialen gemaakt. Deze materialen zorgen onder andere voor een optimale pasvorm, de gewenste grip en een comfortabel gevoel. Dit komt ook nog door de zachtheid van deze comfortabel zittende golfhandschoen.

De belangrijkste voordelen van de Wilson Staff Grip Plus

De Wilson Staff Grip Plus stelt je in staat om betere prestaties op de golfbaan te leveren. De handschoen zit namelijk lekker en biedt te allen tijde de gewenste grip. Een ander voordeel is de sluiting; je kunt deze lekker strak aantrekken. Dit stelt je al helemaal in staat om je golfclub prettig vast te houden. Doordat het merk Wilson ook nog voor een uniek ventilatiesysteem gezorgd heeft, geniet je van een nog betere ventilatie. Voor deze golfhandschoen van Wilson betaal je ongeveer €21. Een geweldige prijs met het oog op de kwaliteit.

4. Footjoy WinterSof Heren winter handschoenen

Mijn persoonlijke ervaringen met de Footjoy WinterSof Heren winter handschoenen

Wie zegt dat je alleen in de zomer kunt golfen? In de winter is dit ook prima mogelijk, zolang je je maar warm genoeg aankleedt. Daarvoor kun je de Footjoy WinterSof Heren winter handschoenen maar al te goed gebruiken. Dit is een set van 2 handschoenen die lekker dik zijn, lekker strak zitten en daarmee je handen perfect warm houden. Ondertussen geniet je ook nog van de optimale grip. Je kunt zelfs als het echt koud is, perfect de golfclub in je handen houden en de ballen op de gewenste manier slaan. Al met al kan ik stellen dat deze golfhandschoenen oprecht uniek zijn.

De belangrijkste voordelen van de Footjoy WinterSof Heren winter handschoenen

De samenstelling van de Footjoy WinterSof Heren winter handschoenen spreekt mij volledig aan. De golfhandschoenen zijn bijvoorbeeld volledig waterafstotend, volledig waterdicht en zijn ook nog ademend. Ondertussen houden deze handschoenen ook de warmte nog goed vast. Je geniet hierdoor tijdens het golfen van lekker warme handen én je kunt de beste prestaties op de golfbaan leveren. Voor deze set van golfhandschoenen (2 stuks dus) betaal je €40,90.

5. Callaway Syntech handschoen

€19,49
€21,49
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Mijn persoonlijke ervaringen met de Callaway Syntech handschoen

Zelf heb ik geen ervaringen met deze golfhandschoen, maar mijn vaste golfmaatje wel. Hij heeft relatief kleine handen, waardoor dit een uiterst geschikte handschoen is. De Callaway Syntech handschoen wordt namelijk in maatje S aangeboden op Bol. Dit is wat mij betreft dan ook de beste golfhandschoen voor mensen met kleinere handen. De handschoen zit als gegoten, ziet er ook nog strak uit en is van een top kwaliteit.

De belangrijkste voordelen van de Callaway Syntech handschoen

De Callaway Syntech handschoen bieden een geweldige pasvorm. De duim en handpalm zijn versterkt, waardoor je van een indrukwekkende grip geniet. Deze versterkte delen komen uiteraard de duurzaamheid ook ten goede. Het materiaal op de rug verbetert onder meer de flexibiliteit en de afvoer van vocht. Ook heeft het merk Callaway voor een handig sluitingssysteem gekozen. Je trekt de handschoen hier eenvoudig én strak mee aan. Uiteraard komt ook dit de pasvorm en het comfort ten goede. Voor deze golfhandschoen betaal je slechts €21,49.

Waarom heb je een golfhandschoen nodig?

Bij alle goede golfers zie je een paar overeenkomsten naar voren komen. Zo nemen alle goede golfers de tijd voor een afslag, houden ze voortdurend de juiste houding aan en dragen ze een goede golfhandschoen. Dat laatste heeft met meerdere redenen te maken:

  • Je krijgt minder last van je handen. Met name als je een lange dag op de golfbaan staat, heb je veel baat bij het comfort van een golfhandschoen. Een dergelijke handschoen voorkomt onder meer irritaties aan je duim en handpalm. Dit is dus een aangename vorm van extra comfort.
  • Je geniet van een betere grip. Met de beste golfhandschoen aan ligt je golfclub nog fijner in je hand. Je geniet van een betere grip, kunt de golfclub beter ‘sturen’ en je krijgt dus minder last van je handen. Dit stelt je in staat om de gehele dag plezier op de golfbaan te maken!
  • Voor alle weersomstandigheden geschikt. Als je voor een goede golfhandschoen kiest, kun je deze het gehele jaar door doen. De handschoen geeft ventilatie op warme dagen, terwijl ‘ie de hand ook lekker warm houdt tijdens de koudere dagen.
  • Voor iedereen geschikt. De betere golfhandschoenen zijn voor iedereen geschikt. Er bestaan bijvoorbeeld weinig uitgesproken designs voor specifiek mannen of vrouwen. Nagenoeg alle golfhandschoenen zijn unisex. Daarnaast zijn golfhandschoenen voor zowel links- als rechtshandigen te koop.

Welke merken bieden goede golfhandschoenen aan?

Als je naar een goede golfhandschoen op zoek bent, kom je al snel bij de betere merken uit. Het gaat hierbij om onder meer de merken Footjoy, Callaway, Wilson en YourGolf. Deze merken zorgen voor golfhandschoenen die lekker zitten én jarenlang meegaan. Precies dat is wat je wilt als je een goede golfhandschoen aan wilt schaffen.

YourGolf Golfhandschoen
De YourGolf Golfhandschoen is de beste golfhandschoen van 2024

Beste golfhandschoen kopen: hier moet je op letten

Wil je graag je prestaties op de golfbaan verbeteren? Wil je tijdens het golfen ook van extra veel gemak genieten? Dan heb je absoluut een golfhandschoen nodig. Of wil je je huidige golfhandschoen vervangen? Dan is het ook zaak om op zoek naar de beste golfhandschoen voor in jouw situatie te gaan. Daarbij moet je vooral op onderstaande punten letten.

Situatie & wensen

Ten eerste moet je goed naar je situatie & wensen kijken. Speel je bijvoorbeeld elke dag golf? Of doe je dit alleen in de zomermaanden? Dit kan al van invloed zijn op je keuze voor een bepaalde golfhandschoen. Uiteraard heb je ook nog met je eigen lichaam te maken: ben je links- of rechtshandig? Bepaal dit en hou ook hier rekening mee tijdens je zoektocht naar een nieuwe golfhandschoen.

Materiaal

Ten tweede moet je goed naar het materiaal van de golfhandschoen kijken. Idealiter is een golfhandschoen van leer gemaakt, aangezien dit materiaal tegen alle weersomstandigheden bestand is. Ga ook goed na of de handschoen over versterkte delen bij bijvoorbeeld de duim en handpalm beschikt. Dat is zeer wenselijk, wat mij betreft.

Ga ook goed na hoe het met de ventilatie gesteld is. Idealiter beschikt een golfhandschoen over ventilatiegaten, zodat je nooit last van een zwetende hand krijgt. Wel zo prettig tijdens het golfen.

Pasvorm

Ten derde is het verstandig om goed naar de pasvorm te kijken. Idealiter zit een golfhandschoen erg strak, aangezien dit de pasvorm én de grip verbetert. Daarnaast is het wenselijk dat je de golfhandschoen op een prettige manier kunt sluiten. Check daarom even goed wat de sluiting van de golfhandschoen is.

Maat

Ten vierde heb je uiteraard met de maat van de golfhandschoen te maken. Mijn advies hierover is eenvoudig: check de maattabel van het merk. Elk merk geeft aan of je de normale maat kunt kopen of dat je beter voor een maatje groter of kleiner kunt gaan.

Kleurstelling

Ten vijfde kun je nog naar de kleurstelling van de handschoen kijken. Vind je een volledig witte handschoen mooi? Die mening deel ik met je, maar het is wel lastig om zo’n golfhandschoen netjes/schoon te houden. Bepaal in ieder geval voor jezelf welke kleur je mooi vindt.

Kwaliteit

Ten zesde moet je goed naar de kwaliteit van de golfhandschoen kijken. Mij is namelijk opgevallen dat de kwaliteit van de handschoenen behoorlijk uiteenloopt. Ga daarom altijd voor een golfhandschoen van een A-merk. Of kies direct voor één van bovenstaande golfhandschoenen!

Prijs

Tot slot heb je nog met de prijs van de golfhandschoen te maken. Ik raad je echter niet aan om hier héél erg naar te kijken. Dat heeft twee redenen:

  • Voor kwaliteit moet je betalen. Voor de beste golfhandschoen betaal je nu eenmaal iets meer dan voor een golfhandschoen van een mindere kwaliteit. Dat heeft puur met onder meer materiaalgebruik en afwerking te maken.
  • Beter golfen is onbetaalbaar. Als je de beste golfhandschoen draagt, is de kans groot dat je beter gaat golfen. Dát is uiteraard onbetaalbaar, met name als je je ‘tegenstanders’ op de baan weet te verslaan.
Beste golfhandschoen

Andere sportproducten

Voor Filoblog.nl ben ik op zoek naar de beste golfballen en beste golfhandschoen gegaan. Ook heb ik onderzoek gedaan naar de beste voetbal voor op straat, de beste outdoor basketbal en de beste kniebeschermers volleybal. Mogelijk kun je één van deze producten ook nog gebruiken voor het sporten.

Veelgestelde vragen over golfhandschoenen

Hoe weet je welke maat golfhandschoen je nodig hebt?

Om de juiste maat golfhandschoen te bepalen, meet je de omtrek van je dominante hand net onder de knokkels, zonder je duim. Gebruik deze meting en vergelijk het met de maattabel die door de fabrikant wordt aangeboden. De handschoen moet goed aansluiten zonder dat het te strak zit of knelt, en er mag geen overtollig materiaal aan de vingertoppen zitten.

Waarom is het belangrijk om een golfhandschoen te dragen?

Een golfhandschoen helpt om een betere grip op de club te krijgen, wat essentieel is voor consistente slagen. Het dragen van een handschoen kan ook blaarvorming voorkomen, die vaak voorkomt bij het frequent slaan van golfballen. Daarnaast biedt een handschoen stabiliteit en kan het helpen om de effecten van vocht of zweet op je greep te verminderen.

Van welk materiaal zijn golfhandschoenen meestal gemaakt en waarom?

Golfhandschoenen zijn meestal gemaakt van leer, synthetisch leer, of een combinatie van beide. Lederen handschoenen bieden een natuurlijke grip en zijn zeer zacht, waardoor ze comfortabel zijn en een goed gevoel geven. Synthetische handschoenen zijn meestal duurzamer en beter bestand tegen vocht, en ze zijn vaak goedkoper dan volledig lederen handschoenen.

Hoe onderhoud je een golfhandschoen om de levensduur te verlengen?

Om de levensduur van je golfhandschoen te verlengen, zorg je ervoor dat je hem na gebruik plat laat drogen, weg van directe warmtebronnen. Als de handschoen vochtig of nat is geworden, laat het dan natuurlijk drogen. Vermijd het opbergen van een vochtige handschoen in je golftas, omdat dit kan leiden tot de vorming van schimmel of onaangename geuren. Wrijf de handschoen af en toe in met een leerconditioner als deze van leer is gemaakt, om het materiaal soepel te houden.