Beste groentesnijder van 2024

Laatst bijgewerkt op 16 april 2024

Bij een gezonde leefstijl hoort uiteraard gezond eten. Bij gezond eten horen uiteraard heel veel soorten groenten. Jammer genoeg is het niet altijd eenvoudig om groenten te bereiden. Je moet de groenten eerst snijden of in kleine stukjes hakken, waardoor dit al snel de nodige tijd kost. Gelukkig kun je dit een stuk makkelijker (en sneller) voor jezelf laten verlopen. Dát doe je met de beste groentesnijder van 2024. Speciaal voor jou ben ik alvast op zoek gegaan naar de 5 beste groentesnijders.

Top 5 beste groentesnijders van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste groentesnijders geselecteerd, evenals de beste prijs per groentesnijder:


5 beste groentesnijders besproken: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste groentesnijder en de andere groentesnijders uit mijn top 5!

1. Kitchen Royal® Groentesnijder

Mijn persoonlijke ervaringen met de Kitchen Royal® Groentesnijder

Voor het samenstellen van mijn top 5 heb ik veel groentesnijders uit mogen proberen. Daarbij viel de Kitchen Royal® Groentesnijder mij al snel in positieve zin op. Sterker nog: op basis van mijn bevindingen durf ik te stellen dat dit de beste groentesnijder van 2024 is. Deze groentesnijder vind ik bijzonder makkelijk in gebruik, is veelzijdig inzetbaar én vind ik erg makkelijk op te bergen.

De belangrijkste voordelen van de Kitchen Royal® Groentesnijder

Met deze veelzijdige groentesnijder kun je alle mogelijke groenten snijden. Dit doe je snel, doe je eenvoudig en doe je uitermate nauwkeurig. Zoals ik hierboven al aangaf, ben ik ook te spreken over het opbergen van deze groentesnijder. Dit doe je erg snel dankzij het inklapbare handvat; hij neemt hierdoor een stuk minder ruimte in beslag. Ook vind ik het handig dat je deze beste groentesnijder van 2024 in 4 varianten kunt bestellen.

Wat je verder nog moet weten over de Kitchen Royal® Groentesnijder

 • Voor alle groenten geschikt. Het is belangrijk om te weten dat deze groentesnijder voor alle groenten geschikt is. Je hebt dus niks anders nodig dan deze handige groentesnijder.
 • Vlijmscherpe messen. Niet alleen de veelzijdigheid is geweldig, maar ook de snelheid van snijden. Dankzij de vlijmscherpe messen is het een koud kunstje om alle mogelijke groenten te snijden.

2. Stosh Groentesnijder

€29,95
€34,95
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Mijn persoonlijke ervaringen met de Stosh Groentesnijder

Met de Stosh Groentesnijder heb ik ook bijzonder goede ervaringen. Dit is voornamelijk aan de handige opvangbak te danken. Alle groenten die ik met deze groentesnijder snij, komen in de opvangbak terecht. Het is hierdoor des te eenvoudiger om een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Een ander groot voordeel vind ik de instelbaarheid en het feit dat je talloze inzetstukken meegeleverd krijgt. Dat maakt deze groentesnijder écht multifunctioneel.

De belangrijkste voordelen van de Stosh Groentesnijder

Een van de grootste voordelen vind ik de eenvoudige werking. Zet het gewenste opzetstuk op deze groentesnijder, stel ‘m naar wens in en snij zonder enig probleem alle mogelijke groenten. Dit doe je snel, eenvoudig en zonder ook maar enige moeite. Verder ben ik te spreken over de vlijmscherpe messen in combinatie met de snijsnelheid. Ik heb zelf opgemeten dat je maar liefst 3x sneller snijdt met deze groentesnijder ten opzichte van snijden met de hand!

Wat je verder nog moet weten over de Stosh Groentesnijder

 • Eenvoudig schoon te maken. Het ‘lastige’ van een groentesnijder is dat hier allemaal sappen en dergelijke opkomen. Gelukkig is het erg eenvoudig om deze groentesnijder schoon te maken. Dit is vooral te danken aan het feit dat ‘ie volledig vaatwasserbestendig is.
 • In 4 varianten te verkrijgen. Deze groentesnijder kun je in 4 varianten bij mijn partner Bol bestellen. Graag raad ik je aan om deze varianten even te bekijken, zodat je voor jezelf de juiste keuze kunt maken.

3. Lekro Multifunctionele Groentesnijder

Mijn persoonlijke ervaringen met de Lekro Multifunctionele Groentesnijder

Toen ik de Lekro Multifunctionele Groentesnijder uit mocht proberen, werd ik direct enthousiast. Deze groentesnijder voelde direct robuust aan, was ontzettend handig in gebruik en beschikte over een paar fijne extra’s. Zo vind ik de meegeleverde antislipmat bijzonder handig. Ook over de opvangbak van deze groentesnijder ben ik uitermate enthousiast; deze opvangbak vormt voor mij de spreekwoordelijke kers op de taart.

De belangrijkste voordelen van de Lekro Multifunctionele Groentesnijder

In mijn ogen brengt deze veelzijdige groentesnijder veel voordelen met zich mee. De multifunctionele glazen opvangbak is geweldig, evenals de talloze opzetstukken. Je krijgt een 12-delige set geleverd, waardoor je met deze snijder echt alle groenten kunt snijden. Ook krijg je nog een paar andere handige extra’s meegeleverd, waarmee je veel tijd weet te besparen en van extra veel gemak geniet. Ook de prijsstelling is nog een groot voordeel wat mij betreft.

Wat je verder nog moet weten over de Lekro Multifunctionele Groentesnijder

 • Makkelijk in en uit elkaar te halen. Een groot voordeel vind ik dat je de Lekro Multifunctionele Groentesnijder makkelijk in en uit elkaar kunt halen. Hij is hierdoor eenvoudig schoon te maken en ook nog handig om op te bergen.
 • Vlijmscherpe messen. Met deze groentesnijder is het een koud kunstje om allerlei groenten te snijden. Dit komt onder meer door de vlijmscherpe messen; deze messen gaan echt als een mes door warme boter heen.

4. Cavos Groentesnijder

Mijn persoonlijke ervaringen met de Cavos Groentesnijder

Op voorhand had ik zo mijn twijfels over de Cavos Groentesnijder. Dit kwam voornamelijk door het prijskaartje; dit is één van de goedkopere groentesnijders van dit moment. Toen ik ‘m uit mocht proberen, verdwenen mijn twijfels echter als sneeuw voor de zon. Deze groentesnijder doet zijn werk subliem, is handig in gebruik en beschikt over vlijmscherpe messen. Zelf vond ik het een feestje om met deze groentesnijder groenten te snijden.

De belangrijkste voordelen van de Cavos Groentesnijder

Met de Cavos Groentesnijder haal je een veelzijdige groentesnijder in huis. Deze groentesnijder wordt met meerdere opzetstukken geleverd, waardoor je ‘m voor alle groenten kunt gebruiken. In combinatie met de glazen opvangbak levert dit je veel gemak op. Het is hoe dan ook een koud kunstje om groenten te snijden. Overigens is het met deze snijder óók mogelijk om friet te snijden!

Wat je verder nog moet weten over de Cavos Groentesnijder

 • Opvallend betaalbaar. Zoals ik eerder in deze review al aangaf, is deze groentesnijder opvallend betaalbaar. Je betaalt hier nog geen €30 voor, terwijl deze groentesnijder van een top kwaliteit is. Prijstechnisch dus zéker een interessante optie.
 • Eenvoudig schoon te maken/houden. Deze groentesnijder is volledig vaatwasserbestendig, waarmee je ‘m dus eenvoudig schoon kunt maken en houden. Dit komt de hygiëne – en daarmee de levensduur – alleen maar ten goede!

5. Qualisce Kitchenware 15-Delige Groentesnijder

Mijn persoonlijke ervaringen met de Qualisce Kitchenware 15-Delige Groentesnijder

Wat voor bovenstaande groentesnijder geldt, geldt ook voor de Qualisce Kitchenware 15-Delige Groentesnijder. Over deze snijder had ik vooraf ook wat twijfels, met name door het voordelige prijskaartje. Al snel bleek dat mijn twijfels ongegrond waren. Deze groentesnijder doet namelijk geweldig zijn werk, is ontzettend veelzijdig en brengt het nodige gebruiksgemak met zich mee. Ik heb het zelf als erg prettig ervaren om met deze snijder groente te snijden.

De belangrijkste voordelen van de Qualisce Kitchenware 15-Delige Groentesnijder

Het belangrijkste voordeel vind ik toch wel de veelzijdigheid. Bij aanschaf van deze groentesnijder krijg je talloze opzetstukken meegeleverd, waarmee je dus alle mogelijke groenten kunt snijden. Je gebruikt deze handige groentesnijder hierdoor echt elke dag! Een geweldig pluspunt vind ik ook de bijgeleverde handschoenen; het gebruik maken van een groentesnijder kán namelijk gevaarlijk zijn voor je handen.

Wat je verder nog moet weten over de Qualisce Kitchenware 15-Delige Groentesnijder

 • Opvallend goedkoop. Net zoals bovenstaande variant kost ook deze variant nog geen €30. Voor nog geen 3 tientjes maak je het koken een stuk gemakkelijker en sneller voor jezelf.
 • Handige opvangbak. Ook deze groentesnijder is van een opvangbak voorzien. Dit brengt tijdens het koken nog meer gemak met zich mee. Je kunt deze opvangbak overigens ook veelzijdig gebruiken, bijvoorbeeld in de koelkast of in de oven.
Beste groentesnijder

Hoe heb ik de beste groentesnijders geselecteerd?

Voor de selectie van de beste groentesnijders ben ik niet over één nacht ijs gegaan. Integendeel zelfs; talloze groentesnijders heb ik zelf uitgeprobeerd. Ik heb hier zelf meerdere soorten groenten mee gesneden, waardoor ik een goed beeld van alle snijders heb gekregen. Dit stelde mij in staat om uiteindelijk een top 5 van groentesnijders samen te stellen. Over deze 5 groentesnijders ben ik heel enthousiast, zoals je mogelijk al gemerkt hebt.

Voor wie is een goede groentesnijder geschikt?

Kook je wel eens? Dan is een goede groentesnijder voor jou geschikt. Met zo’n groentesnijder maak je het koken een stuk leuker, makkelijker en sneller. Je hoeft niet meer minuten te besteden aan het snijden van allerlei soorten groenten. Nee, met een groentesnijder heb je de verschillende groenten in een handomdraai gesneden!

Ben je iemand die koken echt leuk vindt? Dan kun je al helemaal niet om de beste groentesnijder heen. Zo’n snijder draagt namelijk ook nog bij aan de kwaliteit van je maaltijden. Heb je juist een hekel aan koken? Dan komt de snelheid van een groentesnijder maar al te goed van pas. Je hoeft hierdoor minder lang in de keuken te staan.

Zijn alle groentesnijders geschikt?

Nee, het is absoluut niet zo dat alle groentesnijders geschikt zijn. Tijdens mijn onderzoek ben ik meerdere varianten tegengekomen die niet aan mijn eisen voldoen. Zo zijn sommige groentesnijders van een matige kwaliteit of worden ze zonder opzetstukken geleverd. Daar heb je, wat mij betreft, dan toch een stuk minder aan. Kies daarom direct voor één van bovenstaande varianten!

Wat zijn de voor- en nadelen van een nieuwe groentesnijder?

 • Snel en eenvoudig groente snijden. Met de beste groentesnijder geniet je van veel gemak en een indrukwekkende tijdsbesparing. Je maakt het snijden van groenten een koud kunstje, mede door de vlijmscherpe messen!
 • Veelzijdig inzetbaar. De betere groentesnijders zijn ook nog veelzijdig inzetbaar. Dit betekent onder meer dat je de groentesnijder voor alle mogelijke groenten kunt gebruiken.
 • Handige opvangbak. Graag raad ik je aan om altijd voor een groentesnijder met opvangbak te kiezen. Dankzij de opvangbak geniet je tijdens (en na) het koken van nóg meer gemak.
 • Eenvoudig schoon te maken. Met het oog op de hygiëne is het belangrijk om je groentesnijder regelmatig schoon te maken. Bij de betere varianten is dit gelukkig een koud kunstje. Deze varianten zijn namelijk vaatwasserbestendig.
 • Kan lastig zijn om op te bergen. Bij sommige groentesnijders heb ik opgemerkt dat ze nogal groot en lomp zijn. Het gevolg hiervan is dat ik zo’n variant lastiger op kon bergen in mijn keuken. Heb je zelf een relatief kleine keuken? Dan is het verstandig(er) om voor een kleinere groentesnijder te kiezen.

Tips om een groentesnijder op de juiste manier te gebruiken

 • Gebruik altijd de veiligheidshouder of duwbescherming: Veel groentesnijders worden geleverd met een houder of een duwbescherming die je vingers beschermt tegen de scherpe messen. Zorg ervoor dat je deze altijd gebruikt om snijwonden te voorkomen, vooral wanneer je kleine stukjes groente of fruit snijdt.
 • Bereid je groenten en fruit voor op het snijden: Was je groenten en fruit grondig en droog ze af voordat je ze gaat snijden. Snijd grote stukken in een formaat dat gemakkelijk te hanteren is met je groentesnijder. Dit zorgt voor gelijkmatig gesneden stukken en helpt verstopping van de messen te voorkomen.
 • Kies het juiste mes voor de klus: Groentesnijders komen vaak met verschillende messen voor verschillende snijstijlen, zoals plakjes, julienne, of blokjes. Zorg ervoor dat je het juiste mes kiest voor de gewenste snijstijl en dat het stevig en correct is bevestigd voordat je begint met snijden.
 • Houd de groentesnijder stabiel tijdens het gebruik: Plaats de groentesnijder op een vlakke, stabiele ondergrond. Sommige modellen hebben zuignappen of antislipvoetjes die helpen om de snijder op zijn plaats te houden. Een stabiele snijder vermindert het risico op ongelukken en zorgt voor een gelijkmatiger snijresultaat.
 • Reinig de groentesnijder zorgvuldig na elk gebruik: Groenteresten kunnen bacteriën bevatten en de messen kunnen gaan roesten als ze niet goed worden schoongemaakt. Demonteer de groentesnijder indien mogelijk en reinig elk onderdeel met warm water en milde zeep. Laat alle onderdelen volledig drogen voordat je ze weer in elkaar zet en opbergt. Dit helpt ook om de scherpte van de messen te behouden.

Welke merken bieden goede groentesnijders aan?

Kies vooral voor een Kitchenaid groentesnijder, Hendi groentesnijder, Tefal groentesnijder, Börner groentesnijder en Gefu groentesnijder. Deze merken staan voor kwaliteit en zorgen ervoor dat je jarenlang van je nieuwe groentesnijder geniet.

Kitchen Royal® Groentesnijder
De Kitchen Royal® Groentesnijder is de beste groentesnijder van 2024

Hoe vind je de beste groentesnijder?

Wil je het koken graag eenvoudiger voor jezelf maken? Dan kan ik je maar één ding aanraden: investeer in een goede groentesnijder. Een goede groentesnijder biedt ontzettend veel gemak en levert een aanzienlijke tijdsbesparing op. Dat is zeker het geval als je kiest voor één van bovenstaande varianten. Om de voor jou beste groentesnijder uit te kiezen, raad ik je aan om goed op onderstaande eigenschappen te letten.

Opzetstukken

Je moet allereerst goed naar het aantal opzetstukken kijken. Des te meer opzetstukken je geleverd krijgt, des te veelzijdiger je de groentesnijder in kunt zetten. In mijn ogen is juist de veelzijdigheid van een groentesnijder ideaal. Kies daarom altijd voor een groentesnijder met meerdere opzetstukken.

Opvangbak

Ga ook goed na of de groentesnijder met een opvangbak geleverd wordt. Als dat inderdaad het geval is, geniet je van nóg meer gemak met de groentesnijder. Alle stukjes groenten worden in de opvangbak opgevangen, waarna je de bak bijvoorbeeld in de koelkast kunt zetten.

Messen

Bij een groentesnijder moet je uiteraard even goed naar de messen kijken. Deze messen moeten vlijmscherp zijn, maar hoe kun je dit nou beoordelen? Dat doe je onder meer door goed naar het materiaal te kijken. Idealiter zijn de messen volledig van RVS gemaakt. Ook kun je de reviews van andere gebruikers even doornemen.

Samenstelling

Graag wijs ik je ook nog op de algehele samenstelling van de groentesnijder. Ga goed na hoe groot de groentesnijder is, hoe je ‘m kunt schoonmaken en wat je precies allemaal meegeleverd krijgt. Daarbij wil ik je ook op de veiligheid wijzen;  draag bijvoorbeeld altijd handschoenen als je de groentesnijder gebruikt.

Kwaliteit

Als je voor de beste groentesnijder wilt gaan, kies je voor één van bovenstaande varianten. Al deze varianten zijn door mij goed beoordeeld en dat is uiteraard niet zonder reden. Bovendien worden deze snijders goed beoordeeld door huidige gebruikers. Dát is naar mijn mening ook veelzeggend.

Prijs

Uiteraard heb je ook nog met de prijs van de groentesnijder te maken. Toch wil ik je graag aanraden om hier zo min mogelijk op te letten. Goedkoop is namelijk duurkoop, waardoor je maar beter in de beste groentesnijder kunt investeren. Ongeacht wat de prijs precies is. Daarbij moet je ook even goed beseffen dat de betere groentesnijders jarenlang meegaan. Je kunt de iets hogere investering dus over veel meer jaren ‘uitspreiden.

Aanvullende producten voor je keuken

Met een groentesnijder geniet je in je keuken van veel gemak. Dat geldt ook voor een keukengerei set, keukenmixer, wafelijzer, mandoline, dunschiller en snijplanken. Al deze producten voor in je keuken heb ik ook alvast aan een strenge keuring onderworpen.

Veelgestelde vragen over groentesnijders

Hoe zorg ik ervoor dat mijn groentesnijder lang mee gaat?

Om ervoor te zorgen dat je groentesnijder lang meegaat, maak je hem na elk gebruik grondig schoon met warm water en milde zeep. Droog de snijder en de mesjes goed af voordat je ze opbergt om roest te voorkomen. Bewaar de mesjes op een veilige plaats om beschadiging te vermijden.

Kan ik alle soorten groenten snijden met mijn groentesnijder?

De meeste groentesnijders zijn ontworpen om een breed scala aan groenten te snijden, maar voor zeer harde of zeer zachte groenten moet je mogelijk een specifieke techniek gebruiken of een ander type mes kiezen. Lees de instructies van je groentesnijder om te zien of er beperkingen zijn voor bepaalde groenten.

Hoe houd ik mijn vingers veilig tijdens het gebruiken van een groentesnijder?

Gebruik altijd de voedselhouder of veiligheidshandschoen die bij je groentesnijder hoort om je vingers weg te houden van de scherpe mesjes. Begin met het snijden van de groente aan de kant die het verst van je handen af is en werk naar je toe om controle te behouden en je vingers veilig te houden.

Hoe kan ik het beste mijn groentesnijder schoonmaken als er voedselresten vastzitten?

Demonteer je groentesnijder volgens de instructies van de fabrikant en week de onderdelen die in contact zijn gekomen met voedsel in warm zeepsop om vastzittende voedselresten los te maken. Gebruik een zachte borstel of spons om de onderdelen schoon te maken, spoel ze af met schoon water en droog ze grondig af voordat je ze weer in elkaar zet.