Beste hamburgerpers van 2024

Laatst bijgewerkt op 16 april 2024

Kun je ook zo genieten van een heerlijke hamburger? Je bent niet de enige. Een hamburger valt bij ontzettend veel mensen in de smaak, mede omdat er veel bereidingen van bestaan. Daarbij is het zelfs mogelijk om zelfs hamburgers te maken. Wat je hiervoor nodig hebt? Vlees en de beste hamburgerpers. Met een goede hamburgerpers is het eenvoudig en super leuk om zelf hamburgers te maken!

Top 5 beste hamburgerpersen van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste hamburgerpersen geselecteerd, evenals de beste prijs per hamburgerpers:


5 beste hamburgerpersen besproken: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste hamburgerpers en de andere hamburgerpersen uit mijn top 5!

1. Sense of Taste Hamburgerpers

De Sense of Taste Hamburgerpers is de beste hamburgerpers van 2024. Deze hamburgerpers is eenvoudig in gebruik, is voor iedereen geschikt en is ook nog vaatwasserbestendig. Na gebruik was je ‘m hierdoor eenvoudig af.

Met deze hamburgerpers kun je alle kanten op. Je hoeft hier alleen maar gehakt in te doen, waarna je dit gehakt eenvoudig kunt persen. Nadien geniet je direct van een heerlijke hamburger! Bij aanschaf krijg je overigens ook nog 10x wax papier geleverd.

De Sense of Taste Hamburgerpers kost je slechts €11,89. Voor nog geen 12 euro heb je dus al de beschikking over de beste hamburgerpers van 2024. Deze pers is ook nog van een top kwaliteit, eenvoudig in gebruik en je krijgt er ook nog een e-book bij meegeleverd.

2. TTD® Hamburgerpers en Hamburgermaker

De TTD® Hamburgerpers en Hamburgermaker is een geschikte hamburgerpers. Deze pers is eenvoudig in gebruik, is voor alle hamburgers geschikt en biedt veel gemak.

Met deze hamburgerpers maak je eenvoudig een heerlijke hamburger klaar. Leg een wax papier in de pers, leg het gehakt in de pers en druk de pers goed aan. Je geniet nu direct van een perfect gevormde hamburger. Eet smakelijk!

De TTD® Hamburgerpers en Hamburgermaker wordt geleverd met 100 wax papiertjes. Je kunt dus lange tijd vooruit met deze handige hamburgerpers. Dit wordt nog verder versterkt door de uitmuntende kwaliteit. Voor al dit moois betaal je bovendien slechts €13,77!

3. Rednas Hamburgerpers in giftbox

De Rednas Hamburgerpers in giftbox is de beste luxe hamburgerpers van 2024. Dit komt onder meer doordat je deze pers in een luxe giftbox geleverd krijgt. Het is hierdoor erg leuk om deze hamburgerpers als cadeau te geven.

Je krijgt bovendien niet alleen de hamburgerpers geleverd. In de giftbox vind je ook nog een bakkwast, vleestang en kruidenpotje terug. Dit maakt het des te eenvoudiger (en leuker) om een hamburger helemaal naar eigen wens te bereiden.

De Rednas Hamburgerpers in giftbox is eenvoudig in gebruik, gaat jarenlang mee en ziet er stijlvol en strak uit. Bijkomend voordeel is dat je hier snel en probleemloos perfecte gevormde hamburgers mee maakt. Wel moet je hier iets meer geld aan uitgeven; ongeveer €33.

4. Roegaarden hamburgerpers

€14,95
€15,95
Op voorraad
Bol.com

De Roegaarden hamburgerpers is ook een geschikte hamburgerpers. Met deze pers maak je eenvoudig perfect gevormde hamburgers. Dit komt onder meer door het gemak, door de perfecte vorm en door het meegeleverde wax papier (100 stuks).

Deze hamburgerpers is overigens veelzijdig te gebruiken. Je gebruikt ‘m niet alleen voor hamburgers, maar ook voor andere soorten hamburgers. Dit is namelijk een combinatie van een hamburgerpers en tofu pers.

De Roegaarden hamburgerpers kost je slechts €15,95. Dat valt reuze mee, met name kijkende naar de kwaliteit en naar de leveringsomvang. Met deze hamburgerpers is het in ieder geval erg goed te doen om heerlijke hamburgers te bereiden. Geniet ervan!

5. Brisket bbq Hamburger pers

Onze top 5 sluiten we graag af met de Brisket bbq Hamburger pers. Deze hamburgerpers is op zijn eigen manier uniek en levert hierdoor het gewenste gemak op. Je bereidt hier sowieso snel en eenvoudig heerlijke hamburgers mee.

Wat direct opvalt, is het materiaalgebruik. Deze hamburgerpers is namelijk volledig van RVS gemaakt. Dit materiaal is tegen een stootje bestand, vaatwasserbestendig en ziet er ook nog eens strak uit. Hij past bovendien mooi bij je barbecue, mocht je deze hamburgerpers in combinatie met je BBQ willen gebruiken.

De Brisket bbq Hamburger pers is van een uitmuntende kwaliteit. Dit komt door het RVS materiaal en door de algehele afwerking. Jammer genoeg zie je deze kwaliteit wel in het prijskaartje terug. Voor deze hamburgerpers betaal je ongeveer €27. Daarmee is ‘ie duurder dan de meeste bovenstaande varianten.

beste hamburgerpers

Tips om een hamburgerpers op de juiste manier te gebruiken

  • Gebruik bakpapier: Plaats een stuk bakpapier op de bodem van de pers voordat je het vlees toevoegt, en leg nog een stuk bovenop het vlees voordat je de deksel sluit. Dit voorkomt dat het vlees aan de pers blijft plakken en maakt het makkelijker om de gevormde burger uit de pers te halen. Bovendien vergemakkelijkt het het proces om de burgers op te stapelen en in de koelkast of vriezer te bewaren.
  • Niet te stevig aandrukken: Hoewel het verleidelijk kan zijn om het vlees stevig aan te drukken om de burger zo compact mogelijk te maken, kan dit resulteren in een dichtere en taaiere burger na het koken. Druk het vlees licht aan, zodat het zijn vorm behoudt maar toch sappig blijft na het bakken of grillen.
  • Experimenteer met ingrediënten: Een hamburgerpers beperkt zich niet tot het vormen van gewone rundvleesburgers. Experimenteer met verschillende soorten vlees, zoals kip, kalkoen, of een mix van vleessoorten. Je kunt ook kruiden, specerijen, fijngesneden groenten, of zelfs kleine blokjes kaas toevoegen aan het vleesmengsel voordat je het perst, voor extra smaak en variatie.
  • Maak een kuiltje in het midden: Voordat je de burger perst, maak een klein kuiltje in het midden van de burger met je duim. Dit helpt om de burger tijdens het koken gelijkmatig plat te houden en voorkomt dat hij in het midden opbolt.
  • Reinig de pers grondig: Omdat je met rauw vlees werkt, is het cruciaal om je hamburgerpers na elk gebruik grondig te reinigen om kruisbesmetting te voorkomen. Demonteer indien mogelijk de pers en was alle onderdelen met warm water en zeep of plaats ze in de vaatwasser als ze vaatwasmachinebestendig zijn.

Welke merken bieden goede hamburgerpersen aan?

Onder meer een Weber hamburgerpers, Gefu hamburgerpers en OutdoorChef hamburgerpers zijn aanraders. Deze merken staan voor pure kwaliteit en bieden ook nog meerdere soorten hamburgerpers aan. Uiteraard kun je ook kiezen voor één van de merken die in dit artikel de revue gepasseerd zijn.

Sense of Taste Hamburgerpers
De Sense of Taste Hamburgerpers is de beste hamburgerpers van 2024

Informatie: Hoe vind je de beste hamburgerpers?

Wil je graag genieten van een heerlijke hamburger? Dan heb je het beste gehakt en de beste hamburgerpers nodig. De beste hamburgerpers vind je eenvoudig door goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Materiaal

Een van de belangrijkste eigenschappen van een hamburgerpers is het materiaal. Het materiaal is bepalend voor meerdere punten:

  • De schoonmaakmogelijkheden. Een RVS hamburgerpers is eenvoudig in de vaatwasser te reinigen. Dát is precies wat je wilt, waardoor een RVS pers sowieso een verstandige keuze is. Dit geldt gelukkig ook voor een kunststof- en aluminium variant.
  • De werking. Een hamburgerpers moet idealiter vrij zwaar zijn. Des te zwaarder de hamburgerpers is, des te beter je het gehakt plat kunt drukken. Dat is precies wat je wilt bij een goede hamburgerpers.
  • De uitstraling. Het materiaal is ook nog bepalend voor de uitstraling van de hamburgerpers. Kijk maar eens naar de verschillen tussen een RVS en kunststof pers.

Vormgeving

Bij een hamburgerpers moet je ook even goed naar de vorm kijken. Je weet sowieso dat zo’n pers rond is, maar ga ook eens na hoe groot de pers precies is. Of hoe het opzetstuk van de pers precies vormgegeven is. Idealiter beschikt dit opzetstuk over een fijne handgreep.

Accessoires

Wil je tussen meerdere goede hamburgerpersen een goede vergelijking maken? Dan is het raadzaam om even goed naar de accessoires te kijken. Idealiter krijg je wax papier meegeleverd, maar daar is niet bij alle varianten sprake van. Ga dit daarom even goed na.

Prijs & kwaliteit

Uiteraard heb je ook nog met de prijs en kwaliteit te maken. Hierover adviseren wij je het volgende:

  • Kies voor één van bovenstaande varianten. Door voor de beste hamburgerpers te gaan, ga je voor een variant die jarenlang mee gaat. Dat geldt in ieder geval voor alle bovenstaande varianten.
  • Investeer in de beste hamburgerpers. Het is niet verstandig om een paar euro te besparen door voor een minder goede hamburgerpers te gaan. Je kunt veel beter direct voor de beste hamburgerpers gaan, ook al kost dit je een paar euro meer.

Bekijk ook onze andere koopgidsen!

Veelgestelde vragen over hamburgerpersen

Waarom zou je een hamburgerpers gebruiken in plaats van je handen?

Een hamburgerpers zorgt voor gelijkmatig gevormde hamburgers die niet alleen professioneel ogen maar ook gelijkmatig koken. Het voorkomt ook dat de hamburgers tijdens het koken uit elkaar vallen, iets wat moeilijker te bereiken is als je alleen je handen gebruikt.

Kan een hamburgerpers met verschillende soorten vlees worden gebruikt?

Ja, je kunt een hamburgerpers gebruiken met verschillende soorten vlees, zoals rund, kip, kalkoen, of zelfs plantaardige mengsels. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat het vlees een geschikte consistentie heeft om te persen.

Hoe maak je een hamburgerpers schoon?

Om een hamburgerpers schoon te maken, demonteer je eerst alle verwijderbare onderdelen. Deze kun je vervolgens met de hand wassen met warm zeepsop of, als het materiaal het toelaat, in de vaatwasser plaatsen. Zorg ervoor dat je de pers volledig laat drogen voordat je deze weer in elkaar zet en opbergt.

Hoe voorkom je dat het vlees aan de hamburgerpers blijft plakken?

Om te voorkomen dat het vlees aan de hamburgerpers blijft plakken, kun je de binnenkant van de pers lichtjes invetten met een beetje olie of een stukje bakpapier gebruiken tussen het vlees en de pers. Dit maakt het makkelijker om de gevormde burger te verwijderen zonder deze te beschadigen.