Beste handdoeken van 2024

Laatst bijgewerkt op 16 april 2024

Stel nou dat je net uit een warme douche of warm bad stapt. Wat wil je op dat moment doen? Juist; je wilt je zo aangenaam en comfortabel mogelijk afdrogen. Daarvoor heb je de beste handdoeken nodig. Goede handdoeken zijn zacht, nemen het vocht goed op en gaan ook nog eens jarenlang mee. Jammer genoeg geldt dit niet voor alle handdoeken, zoals ik tijdens mijn handdoeken test opgemerkt hebt. Uiteindelijk ben ik, door mijn test, in staat geweest om de 5 beste handdoeken van 2024 aan te wijzen. Daar vertel ik je hieronder graag meer over!

Top 5 beste handdoeken van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste handdoeken geselecteerd, evenals de beste prijs per handdoek:


5 beste handdoeken besproken: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste handdoeken en de andere handdoeken uit mijn top 5!

1. Byrklund handdoeken 70×140

Mijn persoonlijke ervaringen met de Byrklund handdoeken 70×140

Toen ik me met de Byrklund handdoeken 70×140 af kon drogen, werd ik direct enthousiast. Deze handdoeken hebben een, voor mij, ideale afmeting, zijn super zacht en zijn van absolute hotelkwaliteit. Dit uit zich ook in het gewicht van 500 gram per vierkante meter. Indien je voor deze beste handdoeken van 2024 kiest, krijg je maar liefst 5 handdoeken geleverd. Verder ben ik over de kwaliteit én kleurstelling uitermate te spreken. Zelf heb ik de taupe variant, maar mogelijk spreekt één van de 5 andere kleuren jou meer aan.

De belangrijkste voordelen van de Byrklund handdoeken 70×140

Met de Byrklund handdoeken 70×140 haal je de beste handdoeken van 2024 in huis. Dit komt onder meer doordat men voor 100% katoen heeft gekozen. Dit 100% natuurlijke materiaal neemt vocht goed op, blijft lang goed en voelt ultrazacht aan. De handdoeken drogen, na gebruik, ook weer snel op. Het is mogelijk om deze handdoeken op 60 graden te wassen en vervolgens in de droger te laten drogen. Dankzij de handige ophanglus hang je deze handdoeken na gebruik eenvoudig op!

2. Walra handdoeken 60×110 Soft Cotton

Mijn persoonlijke ervaringen met de Walra handdoeken 60×110 Soft Cotton

Als je net iets kleinere handdoeken wilt, raad ik je Walra handdoeken 60×110 Soft Cotton van harte aan. Deze handdoeken zijn 60 bij 110 cm groot, waardoor ze ook voor kinderen uiterst geschikt zijn. Ook bij deze handdoeken viel direct de zachtheid mij op, evenals het gewicht van 550 gram per vierkante meter. De handdoeken zijn hierdoor van premium hotelkwaliteit, drogen snel op en zijn dus ontzettend zacht. Ik vond het oprecht een feestje om me af te drogen met deze handdoeken van Walra!

De belangrijkste voordelen van de Walra handdoeken 60×110 Soft Cotton

Net zoals bovenstaande handdoeken zijn ook de Walra handdoeken 60×110 Soft Cotton van 100% katoen gemaakt. Dit is 100% natuurlijk materiaal, waardoor deze handdoeken voor alle huidtypes geschikt zijn. Verder is het makkelijk om deze handdoeken op te hangen, krijg je ze in een set van 4 stuks geleverd en betaal je ongeveer €10 per handdoek. Dat valt mij reuze mee, met name kijkende naar de uitmuntende kwaliteit en de zachtheid. De luxe uitstraling maakt voor mij overigens het plaatje compleet!

3. PandaHome Handdoeken

Mijn persoonlijke ervaringen met de PandaHome Handdoeken

Uiteraard heb ik ook naar grotere sets handdoeken gekeken. Daarbij viel al snel de PandaHome Handdoeken in positieve zin op. Als je voor deze set kiest, krijg je maar liefst 10 handdoeken geleverd. Deze handdoeken zijn 50 bij 100 cm groot en zijn van 100% katoen gemaakt. De handdoeken zijn hierdoor erg zacht, nemen het vocht goed op en zien er ook nog eens fraai uit. Ik vind het hierbij ook leuk dat je uit maar liefst 15 kleuren kunt kiezen.

De belangrijkste voordelen van de PandaHome Handdoeken

Om meerdere redenen spreken de PandaHome Handdoeken mij aan. Dit komt dus door het fraaie design, de zachtheid en het zware gewicht van 500 gram per vierkante meter. De handdoeken nemen het vocht hierdoor goed op én drogen ook weer snel. Tevens vind ik het ideaal dat je maar liefst 10 handdoeken geleverd krijgt. Met name voor de grotere huishoudens – of voor grootverbruikers – vind ik dit een groot voordeel.

4. Betully ® Gibby XL Handdoeken

Mijn persoonlijke ervaringen met de Betully ® Gibby XL Handdoeken

De beste handdoeken, zie hierboven, zijn 70 bij 140 centimeter groot. Die maat spreekt mij wel aan, vandaar dat ik ook over de Betully ® Gibby XL Handdoeken erg te spreken ben. Zoals de naam al aangeeft, zijn dit XL handdoeken. Ze zijn hierdoor ook voor grotere/langere mensen geschikt, nemen het vocht geweldig op en zijn van 100% katoen gemaakt. Dit uit zich in een zacht gevoel, lange levensduur en snelle opdroging.

De belangrijkste voordelen van de Betully ® Gibby XL Handdoeken

Als je voor de Betully ® Gibby XL Handdoeken kiest, krijg je 3 handdoeken geleverd. Deze handdoeken zien er luxe uit, zijn behoorlijk zwaar en zien er luxe uit. Voor deze 3 handdoeken betaal je ongeveer €25; dat is dus ongeveer €8 per handdoek! Deze handdoeken zijn van absolute topkwaliteit, zijn in 6 kleuren te verkrijgen en gaan oprecht jarenlang mee. Wel is het advies van Betully om de handdoeken op 40 graden te wassen. Let daar dus even goed op.

5. DoubleDry Handdoek Hotel Collectie

Mijn persoonlijke ervaringen met de DoubleDry Handdoek Hotel Collectie

Voor deze handdoeken test ben ik uiteraard op zoek gegaan naar goede kwaliteit handdoeken. Daarbij kwam ik al snel bij de DoubleDry Handdoek Hotel Collectie uit. Zoals de naam al aangeeft, zijn deze handdoeken van hotelkwaliteit. Ze zijn van 100% katoen gemaakt, hebben een dikte van 500 gram per vierkante meter en werken geweldig absorberend. Je droogt je lichaam hier dus eenvoudig, snel en aangenaam mee af!

De belangrijkste voordelen van de DoubleDry Handdoek Hotel Collectie

De DoubleDry Handdoek Hotel Collectie krijg je geleverd in een set van 6 stuks. Voor deze set betaal je slechts €22; het is hiermee dus de goedkoopste set uit mijn top 5. Deze handdoeken zijn 50 bij 100 cm groot, zijn in het lichtgrijs uitgevoerd en voelen bijzonder zacht aan. Spreekt de lichtgrijze kleur je niet helemaal aan? Je kunt deze handdoeken in nog eens 8 andere kleuren bestellen. Bekijk deze kleuren en schaf deze goede kwaliteit handdoeken direct in de gewenste kleur aan!

Waarom heb je goede handdoeken nodig?

De beste kwaliteit handdoeken zijn in elke badkamer onmisbaar. Je moet je nu eenmaal in de badkamer afdrogen en dit wil je graag zo aangenaam mogelijk doen. Dit is mogelijk als je voor handdoeken van goede kwaliteit kiest, zoals de 5 bovenstaande varianten.

Deze handdoeken drogen je lichaam snel af, drogen snel weer op en voelen super zacht aan. Doordat deze handdoeken van 100% katoen zijn gemaakt, gaan de handdoeken ook nog eens lang mee. Kies je voor de beste handdoeken van Egyptisch katoen? Ook dan ben je van een zeer lange levensduur verzekerd.

Heb je op dit moment nog oudere handdoeken in je badkamer liggen? Heb je het idee dat je huidige handdoeken niet meer goed afdrogen? Zie je al slijtageplekken op de handdoeken? Of wil je het afdrogen een stuk comfortabeler maken? In al deze situaties heb je de beste handdoeken van 2024 nodig.

Welke merken bieden goede handdoeken aan?

Laat handdoeken van Action, Hema en Ikea links liggen. Kies in plaats daarvan altijd voor Walra handdoeken, Aquanova handdoeken, Vandyck handdoeken, DoubleDry handdoeken, Betully handdoeken, PandaHome handdoeken of Byrklund handdoeken!

Byrklund handdoeken 70x140
De Byrklund handdoeken 70×140 zijn de beste handdoeken van 2024

Beste handdoeken kopen: hier moet je op letten

Goede handdoeken heb je in elke badkamer nodig. Dit houdt in dat elk huishouden dus één keer in de zoveel tijd in nieuwe handdoeken moet investeren. Wil je dat nu ook doen? Dan raad ik je graag aan om goed op onderstaande punten & eigenschappen te letten. Aan de hand hiervan vind je snel de beste handdoeken voor in jouw situatie.

Afmetingen

Je moet allereerst een keuze tussen de verschillende maten maken. Een handdoek van 140 bij 70 cm is lekker groot, maar neemt ook meer opbergruimte in beslag. Een handdoek van 100 bij 50 cm is een stuk kleiner, maar daardoor ook minder geschikt voor grotere/langere mensen. Stem al met al de afmetingen van de handdoeken goed af op het gewenste gebruik, de eindgebruiker en je persoonlijke voorkeuren.

Materiaal

Ga altijd voor handdoeken van katoen. Ongeacht of dit nou 100% katoen of Egyptisch katoen is, geniet je met katoen van de belangrijkste voordelen. Kom je handdoeken van een ander materiaal tegen? Dan raad ik je graag aan om die handdoeken links te laten liggen. Het is niet voor niets dat de beste merken uitsluitend voor katoen kiezen.

Bonustip: kijk goed naar de dikte van het materiaal. Deze dikte wordt altijd aangeduid in een aantal gram per vierkante meter. Idealiter is dit 500 gram per vierkante meter óf nog meer!

Aantal stuks

Je moet ook even bepalen hoeveel nieuwe handdoeken je wilt hebben. Denk je aan 3 stuks voldoende te hebben? Of heb je een set van 8 of 10 handdoeken nodig? De mogelijkheden op dit gebied zijn eindeloos, getuige de bovenstaande sets. Stem het aantal stuks goed af op je huishouden en het gewenste gebruik.

Samenstelling

Graag raad ik je aan om ook goed naar de samenstelling van de handdoeken te kijken. Meerdere zaken zijn hierbij van belang:

  • Afwerking. Sommige handdoeken zijn van een leuk patroon of iets dergelijks voorzien. Dit zorgt voor een nog mooiere uitstraling en draagt mogelijk ook nog aan de kwaliteit bij.
  • Ophanglus. De beste handdoeken moeten een ophanglus hebben, wat mij betreft. Je kunt ‘m hiermee immers handig ophangen aan bijvoorbeeld een haak in je badkamer.
  • Woonstijl. Je kunt zelfs nog kijken naar je woonstijl. Hier kun je vervolgens je nieuwe handdoeken op afstemmen. Bij mijn partner Bol is dit zelfs een filter waar je op kunt filteren!

Kleur

Hierboven heb ik je dus aangeraden om goed naar de samenstelling te kijken. Daarbij wil ik ook nog benadrukken dat je even goed naar de kleur moet kijken. Je kunt de huidige handdoeken namelijk in tal van kleuren bestellen, uiteenlopend van fel roze tot aan een effen en neutrale kleur. Goed om te weten: de bovenstaande handdoeken kun je allemaal in meerdere kleuren bestellen. Ideaal!

Kwaliteit & merk

Kies voor één van bovenstaande handdoeken. Dat is dé tip die ik je met betrekking tot de kwaliteit kan geven. Deze handdoeken zijn van de juiste kwaliteit, gaan lekker lang mee en zijn van de beste merken. Mijn advies is daarom om sowieso voor handdoeken van één van bovenstaande merken te kiezen.

Prijs

Tot slot heb je nog met de prijs te maken. Hierover kan ik kort zijn: investeer in de beste handdoeken. Met goede kwaliteit handdoeken doe je een stuk langer, waardoor je minder vaak een investering hoeft te doen. Overigens raad ik je ook aan om naar de prijs per stuk te kijken. Dat is belangrijker dan de totaalprijs voor een set.

Beste handdoeken

Aanvullende producten voor je badkamer

Heb je de beste handdoeken gekocht? Dan kun je je in ieder geval aangenaam afdrogen. Heb je echter de wens om je badkamer nóg meer naar wens te maken? Kijk dan eens naar lekker badschuim, bruisballen, goede handzeep, een fijn badkussen, een goede badmat en een handige doucheset

Veelgestelde vragen over handdoeken

Hoe vaak moet ik mijn handdoek wassen om hygiënisch te blijven?

Het wordt aanbevolen om je handdoek na drie tot vier gebruiken te wassen. Als je handdoek niet goed droogt tussen de gebruiken door of als je een actieve levensstijl hebt, wil je deze misschien vaker wassen om de opbouw van bacteriën en schimmels te voorkomen.

Kan ik mijn badhanddoeken en gezichtshanddoeken samen wassen?

Ja, je kunt badhanddoeken en gezichtshanddoeken samen wassen, mits ze vergelijkbare kleuren hebben en dezelfde was instructies volgen. Het is echter een goed idee om ze op hoge temperatuur te wassen om bacteriën en huismijt effectief te doden.

Waarom worden mijn handdoeken hard na het wassen en hoe kan ik ze weer zacht maken?

Handdoeken kunnen hard worden door de opbouw van wasmiddelresten of het gebruik van te veel wasverzachter. Om je handdoeken weer zacht te maken, kun je ze wassen met een kopje witte azijn of baking soda in plaats van wasmiddel, en zorg ervoor dat je ze volledig droogt in de droger of in de buitenlucht.

Is het beter om handdoeken aan de lucht te drogen of in de droger?

Beide methoden hebben hun voordelen. Aan de lucht drogen is energiezuiniger en kan de levensduur van je handdoeken verlengen, maar het kan resulteren in een minder zachte handdoek. Gebruik van de droger maakt handdoeken pluiziger en zachter, maar kan de handdoeken sneller doen slijten. Gebruik een lage of gemiddelde warmte-instelling en droogballen om de handdoeken zacht te houden bij gebruik van de droger.