Beste hapjespan inductie 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Een hapjespan is een unieke pan waarmee je snel eenpersoonsgerechten bereidt. Ook ben je hiermee in staat om snel grotere hoeveelheden eten te bakken. Is dat precies waar je naar op zoek bent en heb je een inductie kookplaat? Dan heb je de beste hapjespan inductie van 2024 nodig. Met zo’n hapjespan haal je alles uit je inductie kookplaat!

5 beste hapjespannen inductie van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste hapjespannen inductie geselecteerd, evenals de beste prijs per inductie hapjespan:


Top 5 beste hapjespan inductie: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste hapjespan inductie en de andere hapjespannen uit mijn top 5!

1. Westinghouse Hapjespan Inductie

Mijn persoonlijke ervaringen met de Westinghouse Hapjespan Inductie

Op mijn eigen inductie kookplaat heb ik de Westinghouse Hapjespan Inductie uit mogen proberen. Dat was een waar feestje, vandaar ook dat ik dit de beste hapjespan inductie van 2024 vind. Deze hapjespan heeft een diameter van 32 cm, is dus lekker groot en wordt ook nog met een deksel geleverd. Dit maakt deze pan ideaal voor het bereiden van allerlei soorten maaltijden. Doordat deze inductie hapjespan van aluminium is, is ‘ie ook nog lekker licht van gewicht. Wel heeft het merk Westinghouse voor een soort van marmeren look gekozen; het is hierdoor ook een bijzonder fraaie hapjespan inductie!

De belangrijkste voordelen van de Westinghouse Hapjespan Inductie

Met de Westinghouse Hapjespan Inductie is het op en top genieten. De hapjespan is lekker groot, is dus makkelijk te verplaatsen en beschikt over een geweldige antiaanbaklaag. Dankzij deze laag heb je minder olie of vet nodig om te bakken. Dankzij de grote handgrepen til je de volle pan eenvoudig naar je eettafel toe. Voor deze beste hapjespan inductie hoef je bovendien slechts €57 te betalen. Dit prijskaartje vind ik persoonlijk heel erg meevallen, mede kijkende naar de uitmuntende kwaliteit.

2. GreenPan Cambridge hapjespan

Mijn persoonlijke ervaringen met de GreenPan Cambridge hapjespan

Ook de GreenPan Cambridge hapjespan heb ik met veel plezier uit mogen proberen. Bij deze hapjespan viel direct de robuustheid en uitmuntende kwaliteit op. De hapjespan gaat probleemloos jarenlang mee en is ook nog in de vaatwasser te reinigen. De pan zelf heeft een diameter van 28 cm en is daarmee dus een stuk kleiner dan bovenstaande pan. Ook bij deze hapjespan krijg je een deksel meegeleverd; super handig! Uiteraard is ook deze hapjespan inductie 100% PFAS-vrij.

De belangrijkste voordelen van de GreenPan Cambridge hapjespan

De GreenPan Cambridge hapjespan is een ideale pan voor in je keuken. De pan is van een top kwaliteit, is van een perfecte antiaanbaklaag voorzien en is ontzettend duurzaam. De antiaanbaklaag zorgt onder meer voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling. Voordat je het doorhebt, is je maaltijd dus al klaar. Een ander groot pluspunt vind ik de stevige handgrepen en de prachtige uitstraling. Voor deze prima GreenPan inductie hapjespan betaal je ongeveer €67.

3. GreenChef Diamond Inductie Hapjespan

Mijn persoonlijke ervaringen met de GreenChef Diamond Inductie Hapjespan

Een GreenChef hapjespan inductie lijkt een verstandige aanschaf te zijn. Toen ik de GreenChef Diamond Inductie Hapjespan uit mocht proberen, bleek dat inderdaad het geval te zijn. Dit is gewoonweg één van de betere hapjespannen voor op een inductie kookplaat. De pan heeft een diameter van 28 cm, is van een duurzame keramische antikleeflaag voorzien en warmt ontzettend snel op. Deze pan is ook nog van handige handgrepen voorzien en wordt met een handig deksel geleverd. Je komt met deze GreenChef hapjespan inductie dus helemaal niks te kort!

De belangrijkste voordelen van de GreenChef Diamond Inductie Hapjespan

Een groot voordeel vind ik de samenstelling. De GreenChef Diamond Inductie Hapjespan heeft een diameter van 28 cm en is dus van twee grote handgrepen voorzien. In combinatie met het gebruikte materiaal – aluminium – zorgt dit voor veel gebruiksgemak. Dankzij dit materiaal is deze pan namelijk relatief licht. Dat je voor deze hapjespan inductie slechts €41,99 hoeft te betalen, vind ik oprecht indrukwekkend. Ik durf dan ook wel te stellen dat dit de beste goedkope hapjespan inductie van 2024 is!

4. Tefal Unlimited Hapjespan

Mijn persoonlijke ervaringen met de Tefal Unlimited Hapjespan

Zelf heb ik goede ervaringen met pannen van het merk Tefal. Vandaar ook dat ik erg nieuwsgierig was naar de Tefal Unlimited Hapjespan. Nadat ik deze hapjespan inductie uit mocht proberen, kon ik niks anders dan vol lof spreken. Deze hapjespan heeft een ontzettend handige handgreep, wordt met een deksel geleverd en is van een geweldige antiaanbaklaag voorzien. Deze laag voorkomt ook nog krassen en gaat ontzettend lang mee. De komende jaren heb je dus géén andere hapjespan inductie nodig.

De belangrijkste voordelen van de Tefal Unlimited Hapjespan

Met name voor de kleinere huishoudens vind ik dit een geweldige hapjespan inductie. Dit is onder meer aan de diameter van 24 cm te danken. Ben je alleen? Dan heb je aan deze hapjespan heel erg veel; dit is namelijk de ideale pan voor het bereiden van kleinere eenpansgerechten. Dankzij de deksel geniet je van extra veel gemak, terwijl deze pan ook nog makkelijk schoon te maken is. Met alle dank aan de coating aan binnen- én buitenzijde van de Tefal Unlimited Hapjespan. Voor deze Tefal hapjespan inductie betaal je ongeveer €75.

5. BK Easy Induction Ceramic hapjespan

Mijn persoonlijke ervaringen met de BK Easy Induction Ceramic hapjespan

Ook een BK hapjespan inductie mag in mijn top 5 niet ontbreken. Over de BK Easy Induction Ceramic hapjespan ben ik uitermate te spreken, mede door de uitmuntende kwaliteit. Deze pan is 100% PFAS-vrij, is van aluminium gemaakt en beschikt over een hoogwaardige coating. Deze coating én de antiaanbaklaag samen zorgen voor veel kookgemak, overheerlijke maaltijden en een korte bereidingstijd. Deze hapjespan inductie heeft overigens een diameter van 28 cm; je kunt ‘m ook nog in een variant van 24 cm bestellen.

De belangrijkste voordelen van de BK Easy Induction Ceramic hapjespan

De BK Easy Induction Ceramic hapjespan is een ideale hapjespan. Dit komt mede door de uitmuntende antiaanbaklaag en coating. Door de coating is deze pan bijvoorbeeld bijzonder makkelijk schoon te houden. Doordat de pan van het A-merk BK is, geniet je ook nog van een (zeer) lange levensduur. De handgreep is bovendien stevig en handig én deze pan kost slechts €65. Een prima prijs met het oog op de uitmuntende kwaliteit en veelzijdigheid.

Waarom heb je een hapjespan inductie nodig?

Als je een inductie kookplaat hebt, heb je ook een goede hapjespan nodig. Met de beste hapjespan inductie geniet je van talloze voordelen:

  • Snelle bereiding van eenpansgerechten. Een eenpansgerecht is niet alleen gezond en lekker, maar ook nog snel te bereiden. Dat is althans het geval als je de beschikking over een goede hapjespan inductie hebt. Je geniet van een snelle en gelijkmatige warmteverdeling in de pan en daarmee van een snelle bereiding!
  • Geschikt voor grotere hoeveelheden eten. Een gemiddelde hapjespan inductie heeft een diameter van 28 cm. Dat is meer dan voldoende om grote hoeveelheden eten in één keer te bereiden. Wil je nóg meer eten in één keer kunnen bereiden? Kies dan voor een variant van 30 cm of zelfs 32 cm!
  • Eenvoudig eten bereiden. Een hapjespan inductie is eigenlijk niks meer dan een koekenpan met een hoge rand. Juist door de hoge rand kun je echter grotere hoeveelheden eten bereiden. Bijkomend voordeel is dat je het eten makkelijk kunt roeren in de pan. Je kunt hierdoor eenvoudig grotere hoeveelheden eten bereiden!

Welke merken bieden goede hapjespannen inductie aan?

Kies altijd voor een GreenChef hapjespan inductie, GreenPan hapjespan inductie, Tefal hapjespand inductie, BK hapjespan inductie of Westinghouse hapjespan inductie. Dit zijn nu eenmaal merken die een geweldige kwaliteit leveren zonder schofterige prijzen te vragen. Een win-win situatie dus, ook omdat de inductie hapjespannen van deze merken ontzettend lang mee gaan.

Westinghouse Hapjespan
De Westinghouse hapjespan is de beste hapjespan inductie van 2024

Beste hapjespan inductie kopen: hier moet je op letten

Wil je echt alles uit je inductie kookplaat halen? En wil je ook graag grote hoeveelheden eten kunnen bereiden? Dan kun je dus niet om een goede hapjespan voor je inductiekookplaat heen. Een terechte vraag hierbij is wel wat nou voor jóu de beste hapjespan inductie is. Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je goed op onderstaande punten letten.

Diameter

Ten eerste raad ik je aan om goed naar de diameter van de hapjespan inductie te kijken. Een normale variant heeft een diameter van 28 cm; dit staat gelijk aan een inhoud van maar liefst 4,6 liter. Het kan nog groter, aangezien de beste hapjespan inductie uit mijn top 5 een diameter van 32 cm heeft!

Je kunt echter ook voor een kleinere hapjespan inductie kiezen. Wat vooral belangrijk is, is dat de hapjespan inductie aansluit op je huishouden en het gewenste gebruik. Breng dat dus eerst in beeld en bepaal vervolgens de juiste diameter.

Handgrepen en deksel

Ten tweede raad ik je aan om goed naar deze twee onderdelen te kijken:

  • Handgrepen. Een goede hapjespan inductie beschikt over 2 stevige handgrepen. Met deze handgrepen til je de pan eenvoudig op. Erg prettig, aangezien je behoorlijk veel eten in zo’n pan kunt bereiden. Het is dan wel zo prettig dat je de pan veilig en handig naar je eettafel kunt tillen.
  • Deksel. Ga goed na of je bij de hapjespan inductie een deksel meegeleverd krijgt. Dit is bij de meeste varianten wél het geval; zeer wenselijk ook wat mij betreft.

Materiaal

Ten derde is het verstandig om goed naar het materiaal te kijken. Idealiter is de hapjespan inductie van aluminium gemaakt. Waarom? Omdat aluminium licht van gewicht is; je tilt de hapjespan hierdoor eenvoudig op. Ook als ‘ie helemaal vol met eten zit.

Coating & antiaanbaklaag

Ten vierde wijs ik je op de coating en antiaanbaklaag van de hapjespan. Dit zijn twee zaken waar elke hapjespan inductie over moet beschikken. De coating zorgt onder meer voor een eenvoudige schoonmaak van de pan. De antiaanbaklaag zorgt ervoor dat je minder olie/vet nodig hebt tijdens het koken. Deze laag zorgt namelijk voor een snelle en gelijkmatige verdeling van de warmte.

Opties

Ten vijfde kun je nog met een schuin oog naar extra opties kijken. Zo bestaan er hapjespannen inductie die ovenbestendig zijn, een cool touch handgreep hebben en/of over een maatverdeling beschikken. Het is aan jou om te bepalen aan welke opties je waarde hecht.

Kwaliteit

Ten zesde heb je uiteraard met de kwaliteit van de hapjespan inductie te maken. Hier kan ik echter kort over zijn: kies altijd voor een hapjespan inductie van een A-merk. Of kies voor één van de pannen uit mijn top 5. Dan weet je zeker dat je qua kwaliteit goed zit. Dit uit zich in extra veel gebruiksgemak en een lange levensduur.

Prijs

Tot slot kun je nog met een schuin oog naar de prijs kijken. Dit vind ik echter minder belangrijk; durf gewoon te investeren in de beste hapjespan inductie. Daar heb je op korte- en op de hele lange termijn het meeste aan. De beste hapjespan inductie biedt namelijk veel gebruiksgemak en gaat ontzettend lang mee. Dat je hier mogelijk een paar euro extra aan uit moet geven, is wat mij betreft van ondergeschikt belang.

Beste hapjespan inductie

Andere soorten pannen

Een inductie hapjespan is voor elk huishouden met een inductie kookplaat aan te raden. Dat geldt ook voor een inductie koekenpan en inductie wokpan. Ook kun je kijken naar een RVS koekenpan of een gietijzeren koekenpan. Heb je een speciaal soort kookplaat? Kijk dan naar een Downdraft pannenset.

Veelgestelde vragen over hapjespannen inductie

Hoe bepaal je of een hapjespan geschikt is voor inductie?

Controleer of de bodem van de hapjespan magnetisch is door een magneet tegen de onderkant te houden. Als de magneet blijft plakken, is de pan geschikt voor inductie. Dit is belangrijk omdat inductiekookplaten werken met een magnetisch veld dat warmte genereert in de bodem van de pan.

Wat zijn de voordelen van het koken met een hapjespan op inductie?

Koken met een hapjespan op inductie biedt snelle verwarming en precieze temperatuurcontrole, waardoor je efficiënt kunt koken en energie bespaart. Inductie verwarmt alleen de pan en niet het oppervlak eromheen, wat het een veiligere optie maakt, vooral als je kinderen in huis hebt.

Hoe onderhoud je een hapjespan voor inductie om de levensduur te verlengen?

Houd je hapjespan schoon door deze na elk gebruik te wassen met warm water en een mild afwasmiddel. Gebruik geen schurende sponsjes of schoonmaakmiddelen die het oppervlak kunnen beschadigen. Droog de pan na het wassen grondig af, vooral de magnetische bodem, om roestvorming te voorkomen.

Kun je een hapjespan op inductie gebruiken voor alle soorten gerechten?

Ja, een hapjespan op inductie is veelzijdig en geschikt voor het bereiden van diverse gerechten. Of je nu vlees wilt braden, groenten wilt sauteren of een saus wilt maken, de gelijkmatige warmteverdeling zorgt voor uitstekende resultaten. Let erop dat de grootte en diepte van de pan aansluiten bij het soort gerechten dat je vaak maakt.