Beste huishoudtrap van 2024

Laatst bijgewerkt op 16 april 2024

Is huishouden niet je favoriete hobby? Goed voor te stellen. Het kost veel tijd, het vuil lijkt snel terug te komen en het is niet het leukste werk om te doen. Toch is het noodzakelijk om het huishouden te doen, waarvoor je gelukkig handige hulpmiddelen in kunt zetten. Een goed voorbeeld hiervan is een goede huishoudtrap. Met zo’n huishoudtrap maak je niet alleen het huishouden eenvoudiger, maar ook het doen van kleine klusjes in en rondom je huis eenvoudiger. Spreekt dit je aan? Maak hieronder direct kennis met de beste huishoudtrap en geniet daarmee spoedig van veel gemak!

Top 5 beste huishoudtrappen van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste huishoudtrappen geselecteerd, evenals de beste prijs per huishoudtrap:


5 beste huishoudtrappen besproken: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste huishoudtrap en de andere huishoudtrappen uit mijn top 5!

1. Altrex Double Decker® Huishoudtrap 5 treeds

De Altrex Double Decker® Huishoudtrap 5 treeds is volgens ons de beste huishoudtrap van 2024. Deze trap beschikt over maar liefst 5 treden en biedt hiermee een werkhoogte van 3,0 meter aan. Dit houdt in dat je elke klus in en rondom je huis uit kunt voeren.

Dit is dus niet zomaar een huishoudtrapje. Het is een volwaardige trap die je eenvoudig thuis kunt gebruiken. Hierbij geniet je onder meer van het lichtgewicht aluminium frame. Dit maakt het erg eenvoudig om deze trap op te tillen en te verplaatsen.

De Altrex Double Decker® Huishoudtrap 5 treeds beschikt over veel handige extra’s. Een goed voorbeeld hiervan is de SmartBox; dit is een klein component aan de bovenzijde waarin je gereedschap kunt bewaren. Tevens beschikt deze beste huishoudtrap van 2024 over een inklapmechanisme. Al met al een absolute aanrader voor nog geen €150!

2. Giga Meubel Keukentrap Inklapbaar 3 Treden

De Giga Meubel Keukentrap Inklapbaar 3 Treden is het beste huishoudtrapje van 2024. Qua samenstelling en mogelijkheden is deze trap absoluut niet te vergelijken met bovenstaande trap. Deze trap heeft bijvoorbeeld 3 treden en een stahoogte van 71 cm.

Dit maakt deze trap uiterst geschikt voor gebruik in huis. Wil je stof van een kast afhalen? Wil je een lamp vervangen? Of wil je een andere klus ‘op hoogte’ uitvoeren? Dan heb je deze huishoudtrap nodig. Door de compactheid weegt ‘ie overigens slechts 5,5 kilogram. Dit maakt ‘m voor iedereen uiterst geschikt!

De Giga Meubel Keukentrap Inklapbaar 3 Treden kost slechts €39,99. Voor ongeveer 4 tientjes heb je al de beschikking over deze handige en veelzijdige huishoudtrap. Na gebruik kun je ‘m uiteraard inklappen en makkelijk opbergen. Dankzij de antislipvoeten geniet je ook nog van de gewenste veiligheid.

3. Altrex Giant Total Black

De Altrex Giant Total Black verdient absoluut een plekje in deze top 5. Deze trap is de kleinste trap die door het merk Altrex aangeboden wordt. De trap beschikt over 2 treden en heeft een stahoogte van 45 cm. In combinatie met je lichaamslengte reik je dus eenvoudig tot plus 2 meter.

Deze huishoudtrap is van de gekende Altrex kwaliteit. Dit merk je aan de afwerking, veiligheid en lange levensduur. Tevens zijn wij van mening dat deze huishoudtrap bijzonder stijlvol is om te zien.

De Altrex Giant Total Black kost je ongeveer €70. Een prima prijs met het oog op alle voordelen. Eén van de belangrijkste voordelen is de eenvoudige inklapbaarheid. Nadat je ‘m ingeklapt hebt, is ‘ie nog maar 3,5 cm dik. Je bergt hem hierdoor erg eenvoudig in je woning op. Dankzij de duurzaamheid geniet je dus jarenlang van deze huishoudtrap van het merk Altrex!

4. VONROC PRO Dubbele trap 2 treden

De VONROC PRO Dubbele trap 2 treden is een geweldige huishoudtrap voor in huis. Deze huishoudtrap is op z’n eigen manier uniek; kijk maar eens naar de productfotos’s. Vooral het feit dat de trap van beide kanten oploopbaar is, is bijzonder praktisch.

Deze huishoudtrap heeft een maximale stahoogte van 43 cm. Dit maakt ‘m dus uiterst geschikt voor veel klusjes in huis. Na het uitvoeren van een klus geniet je van de makkelijke inklapbaarheid. Het opbergen is vervolgens ook een fluitje van een cent.

De VONROC PRO Dubbele trap 2 treden is stevig doch zeer licht van gewicht. Hij heeft een draaggewicht van 150 kg en weegt zelfs slechts 2 kg. Dit biedt dus extra veel gemak en comfort met zich mee. Voor al dit moois betaal je net iets meer dan €40. Je begrijpt nu ongetwijfeld waarom wij zo enthousiast zijn over dit huishoudtrapje!

5. Hailo K45 Keukentrap 2-treeds

Onze top 5 sluiten we af met de Hailo K45 Keukentrap 2-treeds. Dit huishoudtrapje is ideaal voor in huis en dus ook voor in de keuken, zoals uit de naam ook al blijkt. Deze trap heeft een maximale stahoogte van 1 meter.

Wat deze huishoudtrap zo uniek maakt, is de hoge beugel. Door deze beugel kun je ‘m ook neerzetten op lastig te bereiken plekjes. Op die plekjes voer je eenvoudig je (huishoudelijke) klus uit. Een kind kan de was doen met deze trap.

De Hailo K45 Keukentrap 2-treeds is bijzonder stevig, getuige het max. draaggewicht van 150 kg. De trap zelf heeft een breedte van 40 cm, waardoor je aangenaam en stevig op de trap staat. Voor dit handige huishoudtrapje hoef je bovendien slechts €55 te betalen. Een huishoudtrap met een prima prijs-kwaliteitsverhouding dus!

beste huishoudtrap

Veel soorten huishoudtrappen

Kies niet zomaar voor de eerste de beste huishoudtrap. Dat is één van de belangrijkste adviezen die wij je mee willen geven. Uit ons onderzoek is namelijk gebleken dat je uit veel soorten huishoudtrappen kunt kiezen:

 • Lage huishoudtrapjes. Deze huishoudtrapjes bieden een beperkte maximale werkhoogte aan, maar dat is juist ook niet nodig. Een groot voordeel van deze lage huishoudtrapjes is dat je ze prima binnenshuis kunt gebruiken.
 • Hoge huishoudtrappen. De hoge huishoudtrappen zijn veelzijdig inzetbaar. Je kunt ze prima in je huis gebruiken, terwijl ze ook perfect zijn voor gebruik rondom je huis. Handig als je bijvoorbeeld in je tuin ook de nodige klussen uit wilt/moet voeren.
 • Voor particulier gebruik. De meeste huishoudtrappen zijn voor particulier gebruik geschikt. Ze zijn uitermate veilig, staan stabiel en zijn dus veelzijdig inzetbaar.
 • Voor professioneel gebruik. Je kunt ook kiezen voor huishoudtrappen voor professioneel gebruik. Deze huishoudtrappen bieden net dat beetje extra, maar zijn veelal wel een stuk prijziger.

Zijn alle huishoudtrappen geschikt?

Nee, uit ons onderzoek is gebleken dat niet alle huishoudtrappen geschikt zijn. Veel trappen zijn bijvoorbeeld niet veilig of stevig genoeg. Of ze worden slecht beoordeeld door huidige gebruikers. Dat is voor ons één van de grootste rode vlaggen.

Wij raden je daarom het volgende aan: kies voor één van bovenstaande huishoudtrappen. Al deze trappen voldoen aan onze strenge eisen, zijn van een top kwaliteit en bieden de gewenste veiligheid. In combinatie met de geboden veelzijdigheid maakt dit deze huishoudtrappen bijzonder interessant.

Tips om veilig van een huishoudtrap gebruik te maken

 • Inspecteer voor gebruik: Voordat je de huishoudtrap gebruikt, moet je deze altijd inspecteren op beschadigingen of defecten. Controleer of alle schroeven en scharnieren stevig vastzitten en of er geen beschadigde of versleten onderdelen zijn, zoals gebarsten treden of een wiebelig frame. Een snelle controle kan voorkomen dat de trap tijdens gebruik bezwijkt.
 • Gebruik antislipmatten: Plaats een antislipmat onder de poten van de huishoudtrap, vooral als je de trap op gladde vloeren zoals tegels of gepolijst hout gebruikt. Antislipmatten verminderen de kans dat de trap wegglijdt wanneer je erop klimt of erop staat, waardoor je veiligheid aanzienlijk wordt verhoogd.
 • Draag geschikt schoeisel: Vermijd het gebruik van de huishoudtrap op blote voeten, met sokken of in schoenen met hoge hakken. Draag platte schoenen met een goede grip om te voorkomen dat je wegglijdt of je evenwicht verliest terwijl je op de trap staat.
 • Handhaaf een 3-puntscontactregel: Zorg altijd voor drie punten van contact met de trap – twee handen en één voet of twee voeten en één hand – terwijl je klimt, staat, of van de trap afdaalt. Deze regel zorgt voor maximale stabiliteit en balans, waardoor de kans op vallen wordt verkleind.
 • Positioneer de trap correct: Zorg ervoor dat de huishoudtrap volledig is uitgeklapt en dat alle vergrendelingsmechanismen goed zijn ingeschakeld voordat je de trap beklimt. De trap moet op een stabiele, vlakke ondergrond worden geplaatst, ver weg van gesloten deuren die plotseling kunnen worden geopend en de trap kunnen omstoten. Vermijd het plaatsen van de trap in de buurt van drukke gebieden waar mensen langs kunnen lopen en deze per ongeluk kunnen stoten.

Altrex Double Decker® Huishoudtrap 5 treeds
De Altrex Double Decker® Huishoudtrap 5 treeds is de beste huishoudtrap van 2024

Wat zijn de voor- en nadelen van een goede huishoudtrap?

 • Je maakt het huishouden eenvoudiger voor jezelf. Ga maar eens na hoe vaak je tijdens het doen van het huishouden baat hebt bij een trapje. Door in de beste huishoudtrap te investeren, maak je het doen van het huishouden dus een stuk eenvoudiger voor jezelf.
 • Veilig, stabiel en betrouwbaar. Als je voor één van de betere huishoudtrappen kiest, ben je van de gewenste veiligheid, stevigheid en betrouwbaarheid verzekerd. Je maakt dus te allen tijde met een gerust hart gebruik van de huishoudtrap.
 • Veelzijdig inzetbaar. Eén van de grootste voordelen is de veelzijdigheid. Een goede huishoudtrap kun je namelijk in huis gebruiken, buiten huis gebruiken en zelfs overal mee naar toe nemen. Dat laatste komt onder meer door de eenvoudige inklapbaarheid.
 • In tal van varianten te verkrijgen. Wij vinden het ook een groot voordeel dat je uit zoveel soorten en varianten kunt kiezen. Ongeacht wat je wensen zijn, kun je hierdoor voor de beste huishoudtrap kiezen.
 • Je hebt opbergruimte nodig. Ongeacht voor welke huishoudtrap je kiest, heb je voor deze trap opbergruimte nodig. Wij raden je daarom aan om altijd voor een inklapbare huishoudtrap te gaan. Ga ook goed na hoe groot de trap precies is nadat je ‘m ingeklapt hebt.

Welke merken bieden goede huishoudtrapjes aan?

Met een Altrex huishoudtrap, Alumexx huishoudtrap of VONROC huishoudtrap zit je zeker goed. Deze merken leveren kwaliteit en bieden ook nog veel soorten huishoudtrappen aan. Graag raad ik je aan om bijvoorbeeld een huishoudtrap van HEMA of Action links te laten liggen. De huishoudtrappen van deze aanbieders zijn niet van de gewenste kwaliteit.

Hoe vind je de beste huishoudtrap?

Is het voor jou de hoogste tijd om een nieuwe huishoudtrap aan te schaffen? Dan zit je in dit artikel in ieder geval goed! Je hebt hierboven immers al kennisgemaakt de 5 beste huishoudtrappen van 2024. Om tussen deze 5 varianten de juiste keuze te maken, moet je goed naar onderstaande aandachtspunten kijken.

Gewenste gebruik

Je moet eerst heel goed over het gewenste gebruik nadenken. Waar wil je je nieuwe huishoudtrap precies voor inzetten? Welke klussen wil je hiermee uitvoeren en wat verwacht je daarbij precies van de trap? Ga ook goed na of de trap vooral binnen of vooral buiten gebruikt gaat worden.

Stahoogte & treden

Je moet ten tweede goed naar de stahoogte kijken. De stahoogte plus je eigen lichaamslengte is de maximale werkhoogte van de huishoudtrap. Dit is iets dat je goed op het gewenste gebruik af moet stemmen.

Daarbij heb je uiteraard ook met de treden te maken. De treden zijn bepalend voor de werkhoogte, maar ook voor de stabiliteit. Of voor het gemak dat je op de huishoudtrap ervaart. Ga daarom goed na wat je qua aantal treden fijn en veilig lijkt.

Draaggewicht & gewicht

Je moet ten derde goed naar het draaggewicht kijken. Wat is het maximale gewicht dat door de trap gehouden kan worden? Dit moet je op je lichaamsgewicht afstemmen.

Daarbij moet je ook goed naar het gewicht van de huishoudtrap zelf kijken. Idealiter is de huishoudtrap zo licht mogelijk, aangezien dit het verplaatsen en optillen vergemakkelijkt.

Materiaal & samenstelling

Je zou ten vierde even goed naar het materiaal moeten kijken. Wij raden je vooral aan om voor een aluminium huishoudtrap te gaan. Dit materiaal is tegen een stootje bestand, is stevig en weegt opvallend weinig. Dit brengt dus extra veel gemak met zich mee.

Daarbij is het ook verstandig om naar de totale samenstelling te kijken. Biedt de huishoudtrap bijvoorbeeld nog handige extra’s aan? Wij hebben bij veel varianten opgemerkt dat dit inderdaad het geval is.

Inklapbaarheid & opbergen

Je moet ten vijfde goed naar de inklapbaarheid kijken. Hoe kun je de huishoudtrap precies opbergen? Welke handeling moet je hiervoor uitvoeren en hoe ziet de huishoudtrap er vervolgens uit? Kijk daarbij ook goed naar de afmetingen van de ingeklapte huishoudtrap. Hier kun je het opbergen van de huishoudtrap vervolgens perfect op afstemmen.

Prijs & kwaliteit

Tot slot heb je met de prijs en kwaliteit van de huishoudtrap te maken. Wij adviseren je sowieso om voor een trap van het merk Altrex te gaan óf voor één van bovenstaande huishoudtrappen. Deze trappen zijn van de beste kwaliteit en gaan jarenlang mee.

Daarbij adviseren wij je ook om net iets meer geld vrij te maken. Met een iets ruimer budget kun je voor de beste huishoudtrap van 2024 gaan, waarmee je dus van alle mogelijke voordelen geniet. Veel plezier met het doen van je huishouden en huishoudelijke taken in en rondom je huis!

Bekijk ook onze andere koopgidsen!

Veelgestelde vragen over huishoudtrappen

Wat is de ideale hoogte voor een huishoudtrap?

De ideale hoogte voor een huishoudtrap hangt af van het gebruik. Voor de meeste huishoudelijke taken, zoals het bereiken van hoge kasten of plafondlampen, zijn trappen met 3 tot 5 treden (ongeveer 70 cm tot 1,5 meter hoog) meestal voldoende.

Hoe kies ik de juiste huishoudtrap voor mijn behoeften?

Overweeg de taken waarvoor je de trap voornamelijk zult gebruiken, de opslagruimte die je hebt, en je budget. Let op de hoogte, het materiaal (aluminium of kunststof voor lichtgewicht, staal voor duurzaamheid), het draagvermogen, en veiligheidsvoorzieningen zoals antislip treden en stabiliteitsbalken.

Zijn er specifieke veiligheidsrichtlijnen die ik moet volgen bij het gebruik van een huishoudtrap?

Ja, zorg ervoor dat de trap volledig is uitgeklapt en op een stabiele, vlakke ondergrond staat. Klim niet op de bovenste trede of het platform, tenzij dit duidelijk is toegestaan door de fabrikant. Leun niet te ver naar de zijkanten om kantelen te voorkomen. Gebruik altijd beide handen bij het beklimmen of afdalen.

Kan een huishoudtrap buiten gebruikt worden?

Ja, maar zorg ervoor dat het materiaal van de trap geschikt is voor buitengebruik en dat de trap stabiel staat op de ondergrond. Wees extra voorzichtig bij natte of gladde omstandigheden.