Beste ijsschep 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Kun je ook zo genieten van een heerlijk bolletje ijs? Om een bolletje ijs uit een bak met ijs te halen, heb je sowieso de beste ijsschep nodig. Dit is een soort lepel waarmee je de perfecte ijsbolletjes kunt maken. Net zoals men dat in een echte ijssalon doet. Met een goede ijsschep geniet je thuis van meer gemak en van overheerlijk ijs. Althans; dat is het geval als je ook een goede ijsmachine thuis gebruikt!

5 beste ijsscheppen van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste ijsschepen geselecteerd, evenals de beste prijs per ijsschep:


Top 5 beste ijsschep: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste ijsschep en de andere ijsschepen uit mijn top 5.

1. Brabantia Profile IJsschep

Mijn persoonlijke ervaringen met de Brabantia Profile IJsschep

Al op voorhand was het me duidelijk: de Brabantia Profile IJsschep is de beste ijsschep van 2024. Deze ijsschep is van een absoluut top merk, ligt heerlijk in de hand en is ook nog vaatwasmachinebestendig. Je maakt ‘m hierdoor dus zeer eenvoudig schoon; belangrijk met het oog op de hygiëne. Deze ijsschep heeft ook nog de perfecte vorm en bolling, waarmee je dus eenvoudig de perfecte ijsbolletjes uit een bak ijs schept. Eet smakelijk!

De belangrijkste voordelen van de Brabantia Profile IJsschep

Een groot voordeel van de Brabantia Profile IJsschep vind ik het materiaal. Deze beste ijsschep van 2024 is volledig van RVS gemaakt. Dit materiaal is stevig, gaat lang mee en is ook nog goed schoon te houden. Een ander pluspunt vind ik de handgreep; deze is ergonomisch gevormd, waardoor deze ijsschep heerlijk in de hand ligt. Voor deze beste ijsschep betaal je ongeveer €15. Is dat veel geld? Dat is aan jezelf om te bepalen. Ik kan niks anders dan je aanraden om voor deze ijsschep te kiezen!

2. What’s Goods® Professionele ijsschep

Mijn persoonlijke ervaringen met de What’s Goods® Professionele ijsschep

Toen ik de What’s Goods® Professionele ijsschep voor het eerst zag, was ik direct onder de indruk. Deze ijsschep heeft namelijk een andere vorm dan bovenstaande variant. Kijk maar eens naar de handgreep en de vorm van de schep zelf. De handgreep zorgt voor veel comfort, terwijl de vorm van de schep voor perfect gevormde ijsbolletjes zorgt. Ook deze ijsschep is volledig van RVS gemaakt; je geniet hierdoor van de gewenste kracht en een lange levensduur.

De belangrijkste voordelen van de What’s Goods® Professionele ijsschep

De unieke vorm is één van de grootste voordelen van de What’s Goods® Professionele ijsschep. Dit gaat niet alleen om de vorm van de ijsschep, maar ook om het groeven design. Dit design zorgt ervoor dat je zelfs uit ijskoud ijs een perfect bolletje kunt scheppen. Voor deze beste professionele ijsschep moet je ongeveer €16,50 betalen. Hij is hiermee dus net een paar euro duurder dan bovenstaande variant.

3. Zeroll Orginal Scoop Ijsschep

Mijn persoonlijke ervaringen met de Zeroll Orginal Scoop Ijsschep

De Zeroll Orginal Scoop Ijsschep is uniek in zijn soort. Dit is namelijk de originele ijsschep zoals deze in 1935 gelanceerd werd. Op deze ijsschep rust nog een patent, waardoor andere merken deze ijsschep niet zomaar na kunnen maken. Deze ijsschep heeft een brede handgreep, waardoor ‘ie heerlijk in de hand ligt. De schep heeft een ideale bolling en vorming; hiermee haal je eenvoudig de perfecte bolletjes ijs uit een bak met ijs. Overigens heeft deze schep een diameter van 55 mm. Je zou hiermee ongeveer 20 bollen ijs per liter ijs kunnen scheppen!

De belangrijkste voordelen van de Zeroll Orginal Scoop Ijsschep

De Zeroll Orginal Scoop Ijsschep is een prachtige ijsschep om te zien. Dat vind ik één van de grootste voordelen. Een ander groot voordeel vind ik het gebruikte materiaal; aluminium. Dit materiaal is lekker licht, maar is toch krachtig. Je kunt hierdoor eenvoudig ijs scheppen terwijl het ijs nog vrij hard is. Deze ijsschep is jammer genoeg wel vrij duur; je moet hier zo’n €30 voor betalen. Toch raad ik je aan om dit bedrag aan deze ijsschep uit te geven. Dit is namelijk dé ijsschep zoals een ijsschep ooit bedoeld was!

4. OXO Good Grips IJsschep

Mijn persoonlijke ervaringen met de OXO Good Grips IJsschep

Toen ik de OXO Good Grips IJsschep voor het eerst zag, moest ik even goed kijken. Het lijkt namelijk op het eerste gezicht geen ijsschep te zijn. Dit komt onder meer doordat het een combinatie van meerdere keukenapparaten is; een ijsschep en olieboltang in één. Je kunt ‘m hierdoor in ieder geval veelzijdig gebruiken! Deze ijsschep heeft een diameter van 55 mm, waardoor je de perfecte bolletjes ijs kunt scheppen. De schep ligt bovendien heerlijk in de hand en is ook nog handig op te hangen.

De belangrijkste voordelen van de OXO Good Grips IJsschep

Een groot voordeel van de OXO Good Grips IJsschep vind ik de ergonomie. De handgreep is ergonomisch gevormd en ook nog van een zachte laag voorzien. Dit zorgt ervoor dat deze ijsschep heerlijk in de hand ligt én fijn te bedienen is. Tevens is de ijsschep perfect gevormd; het is hierdoor een koud kunstje om een bolletje ijs te scheppen. Ondertussen geniet je ook nog van de gekende kwaliteit van het merk OXO. Voor deze ijsschep betaal je ongeveer €18; een prima prijs.

5. Brabantia Tasty+ IJsschep

Mijn persoonlijke ervaringen met de Brabantia Tasty+ IJsschep

De beste ijsschep van 2024 is al van het merk Brabantia. Juist daarom had ik ook hoge verwachtingen van de Brabantia Tasty+ IJsschep. Dit bleek volledig terecht te zijn; ook deze ijsschep doet precies wat ‘ie moet doen. Hij ligt lekker in de hand en heeft een vrij grote bolling. Je schept hiermee eenvoudig perfect gevormde bolletjes ijs. Een groot pluspunt vind ik het prijskaartje; voor deze ijsschep hoef je slechts €11,95 te betalen. Het is daardoor de beste goedkope ijsschep van 2024 wat mij betreft!

De belangrijkste voordelen van de Brabantia Tasty+ IJsschep

Een leuk detail van de Brabantia Tasty+ IJsschep vind ik de kleurstelling. Veel ijsscheppen zijn in het zwart of in de RVS kleur uitgevoerd, maar déze ijsschep niet. De soort van terracotta kleur staat prachtig en brengt een extra dimensie met zich mee. Een ander pluspunt is de fijne handgreep met ophangoog. Je geniet hiermee van een fijne bediening en je kunt ‘m ook nog handig ophangen. Deze ijsschep is uiteraard van de kwaliteit zoals ik gewend ben van Brabantia. De komende jaren heb je dus geen andere ijsschep nodig. En dat voor nog geen €12!

Waarom heb je een ijsschep nodig?

Je kunt uiteraard prima leven zonder een ijsschep. Maar, met een goede ijsschep maak je je leven wel een stuk makkelijker. Zit je nu wel eens te klooien om een goed bolletje ijs uit een bak met ijs te scheppen? Dan kun je niet om de beste ijsschep heen.

Je geniet van veel gemak en van perfect gevormde bolletjes. Ideaal als je na je maaltijd een lekker ijsje thuis wilt eten. Of als je veel visite over de vloer krijgt en hen ijs als toetje voorschotelt. Een goede ijsschep gaat bovendien ontzettend lang mee en ligt heerlijk in de hand. Dit maakt het des te fijner om een ijsschep te gebruiken.

Met een ijsschep kun je ook nog geld besparen. Huh, hoe dan? Nou, koop een bak ijs en de beste ijsschep. Je kunt dan zelf thuis een heerlijk ijsje creëren. Of investeer in de beste ijsmachine. Met deze middelen hoef je niet meer naar de ijssalon toe. Want ja, de prijzen in de ijssalon zijn ontzettend hard gestegen de afgelopen tijd.

Welke merken bieden goede ijsscheppen aan?

Ga voor een Brabantia ijsschep, OXO ijsschep, Zeroll ijsschep of ijsschep van een ander A-merk. Deze merken leveren kwaliteit; dat is bij bijvoorbeeld een Action ijsschep een heel ander verhaal. Zo’n ijsschep trek je al snel krom.

Brabantia Profile IJsschep
De Brabantia Profile IJsschep is de beste ijsschep van 2024

Beste ijsschep kopen: hier moet je op letten

Heb je oren naar de aanschaf van een goede ijsschep? Dan ben je in dit artikel uiteraard goed. Hierboven heb je immers kennisgemaakt met mijn persoonlijke top 5 beste ijsscheppen. Daarnaast vertel ik je in deze koopgids meer over het uitkiezen van een nieuwe ijsschep. Graag geef ik je tips waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar de beste ijsschep voor in jouw situatie.

Afmetingen

Je zou ten eerste goed naar de afmetingen moeten kijken. Het gaat hierbij onder meer om de diameter van de bol van de ijsschep. Hoe groot is dit precies? Idealiter gaat het om een diameter van ongeveer 55 mm. Met zo’n diameter kun je namelijk 20 bolletjes ijs uit 1 liter ijs halen. Handig!

Kijk ook goed naar de afmeting van de handgreep. De ijsschep moet immers fijn in de hand liggen. Belangrijk hierbij is ook dat je de ijsschep nog makkelijk in je keukenla op moet kunnen bergen.

Ergonomie

Sowieso vind ik het raadzaam om goed naar de ergonomie te kijken. Is de handgreep bijvoorbeeld ergonomisch gevormd? Of is de handgreep van een softgrip laag voorzien? Beide is zeer wenselijk wat mij betreft.

Verder raad ik je aan om goed naar de gebruikte materialen te kijken. Een goede ijsschep is van RVS of van aluminium gemaakt. Deze materialen bieden de gewenste ergonomie én zijn krachtig. Je kunt hierdoor eenvoudig een perfect bolletje ijs scheppen. Nu en in de komende jaren.

Extra’s

Sommige merken kiezen ervoor om hun ijsscheppen van extra’s te voorzien. Een goed voorbeeld hiervan is een ophangoog; met zo’n oog hang je je ijsschep eenvoudig in je keuken op. Handig!

Ook zijn er merken die voor veelzijdige ijsscheppen kiezen. Zij kiezen bijvoorbeeld voor een combinatie van een ijsschep en olieboltang. Kan handig zijn, maar hangt uiteraard volledig van het gewenste gebruik af.

Kwaliteit

Ga altijd voor de beste ijsschep die je kunt vinden. De betere ijsscheppen zijn krachtiger en gaan hierdoor langer mee. Je hoeft hierdoor maar éen keer in de zoveel jaar een investering te doen.

Prijs

Ga altijd voor de beste ijsschep, ongeacht wat je hiervoor moet betalen. Dat is mijn beste tip met betrekking tot de prijs. Besef dat je voor kwaliteit moet betalen en dat de prijsverschillen bij ijsscheppen niet al te groot zijn. Je kunt daarom beter maar een paar euro extra uitgeven voor je nieuwe ijsschep!

Beste ijsschep

Aanvullende producten voor je keuken

De combinatie van een ijsschep en ijsmachine is uiteraard goud waard. Mogelijk kun je ook nog een goed wafelijzer, een yoghurtmaker, een broodrooster of een broodsnijmachine gebruiken. Dit zijn andere keukenapparaten waarmee je van veel gemak gaat genieten!

Veelgestelde vragen over ijsscheppen

Kan ik een ijsschep gebruiken voor andere doeleinden dan het scheppen van ijs?

Ja, een ijsschep is veelzijdig en kan ook gebruikt worden voor het portioneren van koekjesdeeg, het maken van uniforme balletjes meloen of het scheppen van aardappelpuree. Door zijn stevige ontwerp is het ideaal voor het scheppen van elk halfzacht tot zacht voedsel.

Hoe voorkom ik dat ijs aan mijn ijsschep blijft kleven?

Om te voorkomen dat ijs aan de schep blijft kleven, kun je de ijsschep voor gebruik onder warm water dompelen. De warmte helpt om het ijs gemakkelijker los te laten van de schep. Sommige ijsscheppen hebben ook een antivriescoating of een mechanisme dat het ijs met een simpele knijpbeweging losmaakt.

Wat is het verschil tussen een ijsschep met een trigger en een zonder?

Een ijsschep met een trigger heeft een handvat met een mechanisme dat helpt bij het vrijgeven van het ijs uit de schep. Dit is vooral handig om mooi gevormde ijsbollen te maken zonder veel inspanning. Een schep zonder trigger vereist meer handvaardigheid en kracht om het ijs los te maken, maar is vaak steviger en duurzamer voor hardere ijstexturen.

Hoe reinig en onderhoud ik mijn ijsschep om de levensduur te verlengen?

Om je ijsschep goed te onderhouden, was je deze na elk gebruik met de hand in warm, zeepachtig water en droog je hem grondig af om roesten te voorkomen. Vermijd het gebruik van de vaatwasser, vooral als de schep een antivriescoating heeft of gemaakt is van materialen die kunnen degraderen in een vaatwasmachine. Berg de schep op een droge plaats op om verdere schade te voorkomen.