Beste inductie koekenpan 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Heb je voor een inductie kookplaat gekozen? Met het oog op onder meer de veiligheid en energiezuinigheid is dat een geweldige keuze geweest. Maar, voor je inductie kookplaat heb je wel speciale pannen nodig. Ben je daarom op zoek naar de beste inductie koekenpan van 2024? Check hieronder mijn persoonlijke top 5 van inductie koekenpannen. Deze pannen doen uitmuntend hun werk op een inductie kookplaat.

5 beste inductie koekenpannen van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste inductie koekenpannen geselecteerd, evenals de beste prijs per inductie koekenpan:


Top 5 beste inductie koekenpan: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste inductie koekenpan en de andere inductie koekenpannen uit mijn top 5:

1. GreenPan Memphis Keramische Koekenpan

Mijn persoonlijke ervaringen met de GreenPan Memphis Keramische Koekenpan

Zelf heb ik ook een inductie kookplaat; op die kookplaat maak ik gebruik van de GreenPan Memphis Keramische Koekenpan. Met deze koekenpan heb ik veel positieve ervaringen, waardoor ik kan stellen dat dit de beste inductie koekenpan van 2024 is. Deze koekenpan is voor inductie geschikt, maar ook voor alle andere warmtebronnen. Door de diameter van 24 cm is ‘ie bovendien voor veel huishoudens geschikt. De prijs-kwaliteitsverhouding is ook helemaal naar mijn wens, evenals het feit dat deze koekenpan volledig PFAS-vrij is.

De belangrijkste voordelen van de GreenPan Memphis Keramische Koekenpan

De GreenPan Memphis Keramische Koekenpan is ideaal voor huishoudens tot 3 personen. Heb je een groter huishouden? Dan kun je ‘m bij Bol in andere diameters verkrijgen. Super handig dus. Dankzij de keramische antikleeflaag kook je met deze pan 100% veilig en gezond. Deze pan is ook nog een krasvast en slijtvast. Wil je ‘m schoonmaken? Dit kan in de vaatwasser, maar GreenPan adviseert om ‘m even met de hand af te wassen. Voor deze beste inductie koekenpan betaal je slechts €34,99!

2. BK Universe Koekenpan

Mijn persoonlijke ervaringen met de BK Universe Koekenpan

Met het merk BK heb ik bijzonder goede ervaringen. Hierdoor had ik ook hoge verwachtingen van de BK Universe Koekenpan en die zijn volledig uitgekomen. Deze inductie koekenpan is speciaal voor inductie kookplaten ontworpen en dit merk je aan alles. De koekenpan is veilig, zuinig en snel in gebruik. Hij beschikt bovendien over een veilige antiaanbaklaag en is volledig PFAS-vrij. Door de diameter van 28 cm is deze koekenpan ook nog voor de grotere huishoudens geschikt. Je kunt ‘m ook nog in een diameter van 20 en 24 cm bestellen.

De belangrijkste voordelen van de BK Universe Koekenpan

Met de BK Universe Koekenpan geniet je van een snelle opwarming en gelijkmatige warmteverdeling. Dit komt door de kookplaat én door de hoogwaardige coating waar deze koekenpan over beschikt. Daarbij ben ik ook uitermate te spreken over het feit dat de handgreep altijd koel blijft. Dit komt uiteraard de veiligheid verder ten goede. Tevens geniet je met déze inductie koekenpan van een (zeer) lange levensduur. Met alle dank aan het merk BK en de algehele kwaliteit van deze koekenpan. Voor al dit moois hoef je bovendien maar €46,99 te betalen. Gezien de kwaliteit en lange levensduur valt mij dit prijskaartje reuze mee.

3. GreenPan Cambridge koekenpan

Mijn persoonlijke ervaringen met de GreenPan Cambridge koekenpan

De beste inductie koekenpan van 2024 is dus van het merk GreenPan. Ook over de GreenPan Cambridge koekenpan ben ik zeer te spreken. Ook bij deze pan laat GreenPan blijken dat ze geweldige inductie koekenpannen leveren tegen scherpe prijzen. Deze koekenpan heeft een diameter van 28 cm en beschikt over een prachtige bronzen kleurstelling. Dit maakt deze koekenpan sowieso al uniek. Een ander belangrijk kenmerk is de speciale antiaanbaklaag. Deze antiaanbaklaag zorgt voor heerlijk eten, veel gemak en een uitmuntende veiligheid.

De belangrijkste voordelen van de GreenPan Cambridge koekenpan

Met de GreenPan Cambridge koekenpan doe je jarenlang. Dat is te danken aan het merk GreenPan, de hoogwaardige coating en de afwerking van deze pan. Uiteraard is deze koekenpan volledig PFAS-vrij en geniet je van een fijne handgreep. Deze koekenpan is eventueel in de vaatwasser te reinigen, maar het is beter om de pan even met de hand af te wassen. Deze koekenpan is overigens ook nog voor andere warmtebronnen en voor in de oven/magnetron geschikt.

4. Ocina Gietijzeren Pannen Set

Mijn persoonlijke ervaringen met de Ocina Gietijzeren Pannen Set

Tijdens mijn zoektocht naar de beste inductie koekenpan van 2024 ben ik veel varianten tegengekomen. Mijn oog viel hierbij ook al snel op de Ocina Gietijzeren Pannen Set. Dit is namelijk een uitmuntende en uitgebreide set van inductie koekenpannen. Door voor déze set te kiezen, hoef je in principe geen andere koekenpannen meer aan te schaffen. De set bestaat namelijk uit drie pannen: van 16 cm, van 19,5 cm en van 25 cm. Je slaat hiermee dus alle vliegen in één klap.

De belangrijkste voordelen van de Ocina Gietijzeren Pannen Set

De algehele samenstelling vind ik het grootste voordeel van de Ocina Gietijzeren Pannen Set. Deze set bestaat dus uit 3 pannen en is hierdoor veelzijdig te gebruiken. Deze set is bovendien van een uitmuntende kwaliteit, doordat het merk Ocina voor onverwoestbaar gietijzer gekozen heeft. Het is met deze inductie koekenpannen uiteraard PFAS-vrij koken. Een ander groot pluspunt vind ik de prijsstelling. Voor deze uitgebreide set betaal je slechts €39,95!

5. Demeyere Alu Cosi 3 Koekenpan

Mijn persoonlijke ervaringen met de Demeyere Alu Cosi 3 Koekenpan

In mijn top 5 mag ook de Demeyere Alu Cosi 3 Koekenpan niet ontbreken. Deze inductie koekenpan is van het A-merk Demeyere. Dit merk je aan alles, inclusief de afwerking en lange levensduur van deze koekenpan. Deze koekenpan heeft een diameter van 30 cm en is hierdoor voor de grootste huishoudens geschikt. De koekenpan is uiteraard volledig PFAS-vrij, beschikt over een antiaanbaklaag en is van een speciale coating voorzien. Deze coating komt de smaak van het eten evenals de levensduur van deze inductie koekenpan ten goede.

De belangrijkste voordelen van de Demeyere Alu Cosi 3 Koekenpan

Een groot voordeel van de Demeyere Alu Cosi 3 Koekenpan vind ik de kwaliteit. Demeyere is nu eenmaal een merk dat altijd uitmuntende kwaliteit levert. Iets dat je aan deze inductie koekenpan op meerdere manieren opmerkt. Deze koekenpan voelt robuust aan, is van een fijn handvat voorzien en gaat probleemloos jarenlang mee. Dat je hier slechts €69,99 voor hoeft te betalen, vind ik toch wel uniek. Met deze Demeyere inductie koekenpan zit je hoe dan ook goed!

Waarom heb je een inductie koekenpan nodig?

Als je een inductie kookplaat nodig hebt, kun je niet zomaar een pan gebruiken. Dit moet altijd een pan zijn die geschikt is voor inductie koken. Dat geldt sowieso voor de 5 bovenstaande inductie koekenpannen. Met deze pannen geniet je van meerdere voordelen:

  • Veilig, snel en gezond koken. Door de samenstelling van een inductie koekenpan verloopt het koken volledig naar je wens. Je doet dit veilig, snel en ook nog eens gezond. Dit komt onder meer door de snelle warmteverdeling, de korte opwarmtijd en de afwezigheid van PFAS.
  • Voor elk huishouden geschikt. Elk huishouden dat een inductie kookplaat heeft, heeft de beste inductie koekenpan nodig. Wat hierbij zo prettig is, is dat de inductie koekenpannen in allerlei diameters aangeboden worden. Altijd een geschikte inductie koekenpan voor in jouw situatie dus.
  • Jarenlange levensduur. Een belangrijk voordeel van bovenstaande inductie koekenpannen is de jarenlange levensduur. Ongeacht voor welke variant je kiest, maak je hier in bijvoorbeeld 2030 nog steeds gebruik van. Met alle dank aan de robuustheid en de manier waarop de inductie technologie werkt.

Welke merken bieden goede inductie koekenpannen aan?

Bij een inductie koekenpan moet je altijd voor A-kwaliteit gaan. Dit betekent dat je voor een GreenPan inductie koekenpan, GreenChef inductie koekenpan, Tefal inductie koekenpan, BK inductie koekenpan of Demeyere inductie koekenpan kunt kiezen. Deze merken leveren namelijk altijd top kwaliteit!

GreenPan Memphis Keramische Koekenpan
De GreenPan Memphis Keramische Koekenpan is de beste inductie koekenpan van 2024

Beste inductie koekenpan kopen: hier moet je op letten

Met een goede inductie koekenpan is het op en top genieten. Zowel tijdens het koken als tijdens het eten. De samenstelling van een inductie koekenpan zorgt namelijk ook voor een betere smaak van het eten!

Voordat je hiervan kunt genieten, moet je de beste inductie koekenpan uitkiezen. Daarvoor raad ik je dus de 5 varianten uit mijn top 5 aan. Maar, wat is nou voor jóu de meest geschikte variant? Het antwoord op die vraag vind je door goed op onderstaande punten te letten.

Materiaal

Bij een inductie koekenpan raad ik je aan om eerst goed naar het materiaal te kijken. Je kunt voor onder meer aluminium, RVS en gietijzer kiezen. Al deze merken zijn geschikt voor inductie koken, zolang het maar speciale inductie koekenpannen zijn. Elke inductie koekenpan moet van een materiaal gemaakt zijn dat magnetisch is. Een inductie kookplaat werkt namelijk met een magnetisch veld.

Goed om te weten: veel inductie koekenpannen zijn uit meerdere lagen opgebouwd. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om lagen van RVS en aluminium. Dergelijke lagen vormen ook de perfecte basis voor een inductie kookplaat.

Diameter

Bij een inductie koekenpan moet je ook goed naar de diameter kijken. Deze diameter moet je afstemmen op je huishouden en dus de hoeveelheid eten. Voor de kleinere huishoudens is een diameter van 24 cm voldoende. Grotere huishoudens kiezen beter voor een inductie koekenpan van 28 cm of 30 cm.

Samenstelling

Bij een inductie koekenpan moet je ook goed naar de samenstelling kijken. Let bijvoorbeeld op de volgende punten:

  • PFAS-vrij. Elke inductie koekenpan moet hoe dan ook PFAS-vrij zijn. Als dit niet het geval is, moet je absoluut níet voor die koekenpan kiezen.
  • Handgreep. Kijk ook goed naar de handgreep van de inductie koekenpan. Deze handgreep moet altijd koud blijven en moet idealiter prettig in de hand liggen.
  • Coating. Ga ook goed na of de inductie koekenpan over een speciale coating beschikt. Dit is wenselijk met het oog op de levensduur van de koekenpan én smaak van het eten.

Manier van reinigen

Wil je jarenlang genieten van je inductie koekenpan? Dan is het advies om de koekenpan met de hand af te wassen. Onder meer de beste inductie koekenpan uit mijn top 5 kán wel in de vaatwasser, maar dit raadt de fabrikant niet zozeer aan. Door de koekenpan met de hand af te wassen, blijft de coating lang perfect zitten.

Merk & kwaliteit

Ga altijd voor een inductie koekenpan van een A-merk. Eerder in dit artikel heb ik al besproken welke merken sowieso een top kwaliteit leveren. Of je kiest direct voor één van bovenstaande inductie koekenpannen. Ook bij deze pannen ben je van een top kwaliteit en jarenlange levensduur verzekerd.

Prijs

Tot slot kún je nog met een schuin oog naar de prijs kijken. Dit is echter niet iets waar je je keuze volledig op moet baseren, wat mij betreft. De prijsverschillen vallen namelijk wel mee én je doet ontzettend lang met een goede inductie koekenpan. Ga daarom voor de beste inductie koekenpan die het beste op je wensen aansluit. Ongeacht wat je hier nou precies voor moet betalen.

Beste inductie koekenpan

Andere soorten pannen

Een inductie koekenpan is dus een absolute aanrader voor mensen met een inductie kookplaat. Dit geldt ook voor een inductie wokpan. Ook kun je nog kijken naar een gietijzeren koekenpan, RVS koekenpan of koekenpan van aluminium.

Veelgestelde vragen over inductie koekenpannen

Hoe weet ik of mijn koekenpan geschikt is voor inductie?

Je kunt controleren of je koekenpan geschikt is voor inductie door een magneet aan de onderkant van de pan te houden. Als de magneet blijft kleven, dan is de pan geschikt voor inductie. Dit komt doordat inductiekookplaten werken met een magnetisch veld om de pan te verhitten.

Hoe kan ik het beste mijn inductie koekenpan onderhouden om de levensduur te verlengen?

Om je inductie koekenpan goed te onderhouden, zorg je ervoor dat je deze na elk gebruik schoonmaakt. Gebruik warm water en een zachte spons of borstel, en vermijd het gebruik van schurende reinigingsmiddelen of metalen schuursponsjes die het oppervlak kunnen beschadigen. Droog de pan goed af na het wassen om watervlekken te voorkomen.

Kan ik metalen keukengerei gebruiken in mijn inductie koekenpan?

Het is beter om siliconen, houten of kunststof keukengerei te gebruiken in plaats van metalen, om krassen op het oppervlak van je inductie koekenpan te voorkomen. Als je pan echter een krasbestendige laag heeft, zoals een hoogwaardige anti-aanbaklaag, dan kun je mogelijk wel voorzichtig metalen gereedschap gebruiken.

Wat zijn de voordelen van koken met een inductie koekenpan?

Koken met een inductie koekenpan biedt verschillende voordelen: het is energie-efficiënt, de kookplaat warmt snel op en alleen de pan wordt verhit, niet de kookplaat zelf. Dit maakt het veiliger en helpt om de keuken koeler te houden. Bovendien biedt inductie nauwkeurige temperatuurcontrole, wat geweldig is voor gerechten die een specifieke verwarming vereisen.