Beste inductie wokpan 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Elke avond een gezonde maaltijd op tafel zetten; het kan een uitdaging zijn. Je hebt hier wellicht niet altijd tijd voor nodig of het ontbreekt aan inspiratie voor lekkere gerechten. Heb je wel voldoende tijd en inspiratie? Dan heb je nog maar één ding nodig: de beste inductie wokpan. Met zo’n pan maak je heerlijke wok gerechten klaar op je inductie kookplaat. Dat is nog eens op en top genieten!

5 beste inductie wokpannen van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste inductie wokpannen geselecteerd, evenals de beste prijs per inductie wokpan:


Top 5 beste inductie wokpan: mijn mening

Hieronder deel ik graag mijn mening met je over de beste inductie wokpan en de andere inductie wokpannen uit mijn top 5!

1. Royalty Line® BW32M Wokpan Inductie

Mijn persoonlijke ervaringen met de Royalty Line® BW32M Wokpan Inductie

Zelf vind ik een wok gerecht heerlijk. Voor in mijn eigen keuken heb ik daarom vorig jaar gekozen voor de Royalty Line® BW32M Wokpan Inductie. Dit bleek de juiste keuze te zijn; dit is zeker de beste inductie wokpan van 2024. Deze wokpan wordt met een deksel geleverd, heeft een diameter van 32 cm en een inhoud van 5,9 liter. Ideaal voor de grotere huishoudens en hoeveelheden eten dus. Deze wokpan is van aluminium gemaakt en is magnetisch aan de onderzijde. Hierdoor is ‘ie dus perfect geschikt voor een inductie kookplaat.

De belangrijkste voordelen met de Royalty Line® BW32M Wokpan Inductie

Met de Royalty Line® BW32M Wokpan Inductie is wokken een waar feestje. De handgreep blijft altijd koud, de pan beschikt over een antiaanbaklaag en is van een speciale coating voorzien. Je geniet hierdoor van een korte opwarmtijd en gelijkmatige warmteverdeling. Voordat je het doorhebt, zet je al een lekkere (en gezonde) maaltijd op tafel. Voor deze beste inductie wokpan van 2024 hoef je bovendien maar €37,95 te betalen. Dat vind ik reuze meevallen, ook kijkende naar de uitmuntende kwaliteit. Dit is een inductie wokpan waar je probleemloos jarenlang van geniet!

2. BK Universe wok Ø 28cm

€44,00
€58,00
Op voorraad
Bol.com

Mijn persoonlijke ervaringen met de BK Universe wok Ø 28cm

Voor een goede inductie wokpan moet je bij het merk BK zijn. Dat was me op voorhand al duidelijk en werd me nog duidelijker na het uitproberen van de BK Universe wok Ø 28cm. Deze wokpan is van een top kwaliteit, heeft een diameter van 28 cm en is volledig PFAS-vrij. Ook beschikt ‘ie over een prima antiaanbaklaag, fijne handgreep en hoogwaardige coating. Deze wokpan gaat hierdoor ontzettend lang mee en zorgt voor smaakvol eten.

De belangrijkste voordelen van de BK Universe wok Ø 28cm

Bij de BK Universe wok Ø 28cm krijg je jammer genoeg geen deksel meegeleverd. Dit nadeel weegt echter niet op tegen de vele voordelen. Zo is deze inductie wokpan voor elk huishouden geschikt, is ‘ie van een uitmuntende kwaliteit en blijft de handgreep altijd koud. In combinatie met de normale eigenschappen van inductie kook je hierdoor altijd op een veilige manier. Deze inductie wokpan is eventueel in de vaatwasser te reinigen, maar was ‘m vooral even met de hand af. De coating blijft hierdoor langer goed zitten, waardoor je nóg langer optimaal geniet van deze hoogwaardige inductie wokpan.

3. BIKO Wokpan Inductie met deksel

Mijn persoonlijke ervaringen met de BIKO Wokpan Inductie met deksel

Als je op zoek naar een echt grote inductie wokpan bent, raad ik je de BIKO Wokpan Inductie met deksel van harte aan. Dit is een inductie wokpan met een diameter van maar liefst 36 cm. Hij is hierdoor perfect geschikt voor de grotere huishoudens. Of voor mensen die veel eten in één keer willen bereiden. Deze inductie wokpan is ontzettend duurzaam, wordt met een deksel geleverd en beschikt over een marmeren coating. Deze coating geeft de wokpan een luxe uitstraling én draagt bij aan de lange levensduur.

De belangrijkste voordelen van de BIKO Wokpan Inductie met deksel

Met de BIKO Wokpan Inductie met deksel ben je van een lange levensduur verzekerd. Deze wokpan is van een top kwaliteit, beschikt dus over een marmeren coating en is ook van een antiaanbaklaag voorzien. Al deze eigenschappen komen de levensduur en óók de smaak van het eten ten goede. Deze inductie wokpan heeft een ideale vorm inclusief hoge rand, waardoor ‘ie perfect geschikt is voor het wokken van een heerlijke maaltijd. Voor deze grote inductie wokpan hoef je maar €49,95 te betalen. Een uitmuntende prijs wat mij betreft.

4. Demeyere Alu Comfort 3 Wokpan

Mijn persoonlijke ervaringen met de Demeyere Alu Comfort 3 Wokpan

Met een pan van het merk Demeyere zit je altijd goed. Dat werd mij snel duidelijk toen ik de Demeyere Alu Comfort 3 Wokpan uit mocht proberen. Deze inductie wokpan kent een geweldige samenstelling, is van een top kwaliteit en is volledig PFAS-vrij. Deze wokpan heeft bovendien een diameter van 28 cm, waardoor ‘ie voor zo’n beetje alle huishoudens geschikt is. Je geniet van een snelle opwarming, gelijkmatige verdeling van de warmte en dus snel van een heerlijke maaltijd.

De belangrijkste voordelen van de Demeyere Alu Comfort 3 Wokpan

De samenstelling vind ik het belangrijkste voordeel van de Demeyere Alu Comfort 3 Wokpan. Deze inductie wokpan is van het juiste materiaal gemaakt, beschikt over een antiaanbaklaag en doet dus snel zijn werk. In combinatie met de lange levensduur zorgt dit voor een geweldig geheel. Voor deze inductie wokpan hoef je bovendien maar €55 te betalen. Aangezien dit een inductie wokpan van een absoluut A-merk is, vind ik dit bedrag reuze meevallen.

5. ISENVI Victoria Forged wokpan 32CM

Mijn persoonlijke ervaringen met de ISENVI Victoria Forged wokpan 32CM

Toen ik de ISENVI Victoria Forged wokpan 32CM uit mocht proberen, werd ik eigenlijk direct enthousiast. Deze inductie wokpan ziet er prachtig uit en voelt robuust aan. De handgreep ligt ook prettig in de hand en de pan heeft dus een diameter van 32 cm. Hij is hierdoor uiterst geschikt voor de grotere huishoudens. Uiteraard is ook deze wokpan volledig PFAS-vrij. Doordat deze pan over een keramische laag met coating beschikt, geniet je optimaal van de mogelijkheden van een inductie kookplaat. Bijkomend voordeel is de ontzettend lange levensduur.

De belangrijkste voordelen van de ISENVI Victoria Forged wokpan 32CM

Met de ISENVI Victoria Forged wokpan 32CM haal je pure kwaliteit in huis. Je geniet bovendien van veel gemak, mede door de hoogwaardige coating. De wokpan doet hierdoor snel zijn werk, gaat lang mee en zorgt voor overheerlijk eten. De antiaanbaklaag zorgt op zijn beurt ook nog voor een gelijkmatige- en snelle verdeling van de warmte. Je zet dus binnen mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel! Voor deze prima inductie wokpan betaal je ongeveer €53. Een geweldige prijs, mede met het oog op de lange levensduur.

Waarom heb je een inductie wokpan nodig?

Heb je een inductie kookplaat? Dan heb je speciale pannen met een magnetisch vlak aan de onderzijde. Alleen met dergelijke pannen geniet je optimaal van de vele voordelen van een inductie kookplaat.

Heb je dan specifiek een inductie wokpan nodig? Ja, dat is wat mij betreft wel het geval. Met een inductie wokpan geniet je namelijk van specifieke voordelen:

  • Ideaal voor grotere maaltijden en wokgerechten. Als je voor een groter gezelschap een maaltijd op tafel neer wilt zetten, biedt een inductie wokpan uitkomst. Zo’n wokpan is lekker groot en hoog, waardoor je veel eten in één keer kunt bereiden. Dat is bij bijvoorbeeld een koekenpan een ander verhaal.
  • Veel gemak tijdens en na het koken. Met de beste inductie wokpan geniet je van veel gemak tijdens het koken. De antiaanbaklaag doet geweldig zijn werk en je geniet van een korte opwarmtijd. In combinatie met de gelijkmatige warmteverdeling zorgt dit voor ontzettend veel kookgemak. Ook na het koken geniet je van veel gemak. De maaltijden zijn namelijk overheerlijk die je met een inductie wokpan klaarmaakt.
  • Je hoeft geen concessies te doen. Met een goede inductie wokpan hoef je verder geen concessies te doen. Je kookt snel, veilig en duurzaam. Ook geniet je dus van een lange levensduur en hoef je absoluut niet de hoofdprijs te betalen.

Welke merken bieden goede inductie wokpannen aan?

Voor de betere inductie wokpannen kom je bij A-merken uit. Denk hierbij aan BK, Demeyere, Tefal, Royalty Line, BIKO en ISENVI. Al deze merken dragen zorg voor kwaliteit, gebruiken de juiste materialen en dragen hiermee zorg voor een lange levensduur.

Royalty Line® BW32M Wokpan Inductie
De Royalty Line® BW32M Wokpan Inductie is de beste inductie wokpan van 2024

Beste inductie wokpan kopen: hier moet je op letten

Als je een inductie kookplaat hebt, heb je specifieke pannen nodig. Een inductie wokpan is hier een goed voorbeeld van. Je zet hiermee snel en eenvoudig grote maaltijden op tafel. Heerlijk!

Voordat je hiervan kunt genieten, moet je de beste inductie wokpan voor jezelf uitkiezen. Mijn advies is simpel: maak daarvoor een vergelijking tussen bovenstaande wokpannen. Let daarbij vooral goed op onderstaande punten.

Materiaal

Kijk allereerst naar het materiaal van de inductie wokpan. Wat hierbij het belangrijkste is, is dat de pan over een magnetische onderzijde beschikt. Die onderzijde is nodig om samen te werken met het magnetische veld van de inductie kookplaat.

Diameter

Kijk ook goed naar de diameter van inductie wokpan. Deze diameter is namelijk bepalend voor de inhoud van de wokpan en daarmee voor de bereidingsmogelijkheden. Mijn advies is vooral om dit af te stemmen op de grootte van je huishouden. Grotere huishoudens hebben baat bij een inductie wokpan met een diameter van minimaal 30 cm.

Met of zonder deksel

Kijk goed naar de eventuele aanwezigheid van een deksel. Dit geniet in ieder geval wel mijn voorkeur, maar mogelijk sta je hier anders in. Tijdens mijn onderzoek heb ik in ieder geval opgemerkt dat elke fabrikant op dit gebied andere keuzes maakt. Bepaal in ieder geval voor jezelf alvast of je wel of niet een deksel wenst te hebben.

Samenstelling

Bij een inductie wokpan moet je goed naar het totale plaatje kijken. Beschikt de wokpan over een antiaanbaklaag en is ‘ie volledig PFAS-vrij? Dan zit je goed. Ga ook goed na of de wokpan over een speciale coating beschikt. Dit is zeer wenselijk, aangezien zo’n coating bijdraagt aan de smaak van het eten én het gemak tijdens het koken.

Kijk ook nog even goed naar de handgreep van de inductie wokpan. Deze handgreep moet fijn in de hand liggen en moet idealiter ook nog altijd koel blijven.

Bonustip: kijk ook goed naar de manier van reinigen. Idealiter kun je een inductie wokpan in de vaatwasser reinigen, maar bij de beste inductie wokpan uit mijn top 5 wordt dat min of meer afgeraden. Door de wokpan even met de hand af te wassen, geniet je van een veel langere levensduur!

Prijs & kwaliteit

Als laatste punt wijs ik je op zowel de prijs als op de kwaliteit. Hier kan ik echter kort over zijn:

  • Ga altijd voor een inductie wokpan van een A-merk. Met bijvoorbeeld de 5 bovenstaande inductie wokpannen ben je van een lange levensduur verzekerd. Dat is uiteindelijk waar het omdraait, niet waar?
  • Durf te investeren. Ook raad ik je aan om te investeren in de beste inductie wokpan. Juist door net iets meer geld uit te geven, ga je voor de inductie wokpan die volledig op jouw wensen aansluit. Daar heb je op termijn het meeste aan.
Beste inductie wokpan

Andere soorten pannen

De aanschaf van een inductie wokpan raad ik je van harte aan. Dit geldt ook voor de aanschaf van een inductie koekenpan. Daarnaast kun je nog kijken naar een gietijzeren koekenpan en RVS koekenpan.

Veelgestelde vragen over inductie wokpannen

Hoe kies je de juiste inductie wokpan voor jouw kookstijl?

Kies een wokpan die zwaar genoeg is om warmte goed te geleiden en te behouden, maar ook licht genoeg om gemakkelijk te kunnen hanteren. Voor inductiekookplaten moet je ervoor zorgen dat de bodem van de wok vlak en van magnetisch materiaal is, zodat deze compatibel is met de inductietechnologie.

Wat is het verschil tussen een traditionele wok en een inductie wokpan?

Het grootste verschil is de bodem. Een traditionele wok heeft meestal een afgeronde bodem, ideaal voor gasbranders waar de vlam de wok van alle kanten verwarmt. Een inductie wokpan daarentegen heeft een platte bodem die nodig is om volledig contact te maken met de inductiekookplaat voor effectieve verwarming.

Hoe verzorg je een inductie wokpan om de levensduur te verlengen?

Na gebruik was je de wokpan met de hand met warm water en een zachte borstel of spons. Vermijd het gebruik van schuurmiddelen en staalwol die het oppervlak kunnen beschadigen. Droog de wokpan goed af na het wassen en bewaar deze op een droge plaats om roesten te voorkomen. Als je wokpan een antiaanbaklaag heeft, gebruik dan geen metalen keukengerei om krassen te vermijden.

Wat zijn de voordelen van het koken met een inductie wokpan vergeleken met andere kookmethodes?

Het koken met een inductie wokpan biedt snelle en gelijkmatige verwarming, waardoor je ingrediënten snel kunt bakken op hoge temperaturen — essentieel voor roerbakken. Dit type koken zorgt ervoor dat de smaken en voedingsstoffen beter bewaard blijven. Bovendien is inductie koken energiezuiniger en veiliger omdat de kookplaat zelf niet heet wordt zoals bij andere methodes.