Beste keepershandschoenen van 2024

Laatst bijgewerkt op 16 april 2024

Een keeper vervult een unieke rol in het voetbalveld. Het is immers de enige speler die zijn/haar handen mag gebruiken. Uiteraard is het daarbij het doel van elke keeper om zoveel mogelijk ballen uit het doel te houden. Daar is één ding sowieso voor nodig: de beste keepershandschoenen. Deze handschoenen zitten prettig, bieden de gewenste grip en leveren daarmee punten voor je voetbalelftal op. In dit artikel maak je direct kennis met de beste keepershandschoenen van 2024!

Top 5 beste keepershandschoenen van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste keepershandschoenen geselecteerd, evenals de beste prijs per paar keepershandschoen:


5 beste keepershandschoenen besproken: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste keepershandschoenen en de andere keepershandschoenen uit mijn top 5!

1. Stanno Hardground RFH III

€49,99
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

De Stanno Hardground RFH III zijn de beste keepershandschoenen van 2024. Deze handschoenen zijn voor zowel dames als heren geschikt, bieden een geweldige grip en hebben een lange levensduur.

Deze levensduur is onder meer te danken aan de rubberen patch. Deze patch versterkt de handpalm, waardoor de handpalm weinig tot niet slijt. Je geniet ondertussen ook nog van een betrouwbare grip en uitstekende demping. Door deze versterking zijn dit overigens ook geschikte keepershandschoenen voor op kunstgras.

De Stanno Hardground RFH III zijn in een felle kleur uitgevoerd: fel rood. Je valt hierdoor als keeper nog beter op in het veld. Wel zo prettig als je uitkomt om een bal te vangen. Voor deze keepershandschoenen betaal je ongeveer €50. Je kunt ze in 9 verschillende maten bestellen; je vindt hierdoor altijd de juiste maat voor je handen.

2. Elite Aqua Hybrid Keepershandschoenen

De Elite Aqua Hybrid Keepershandschoenen zijn de beste keepershandschoenen met goede grip. Deze handschoenen stellen je in staat om elke bal klemvast te pakken. Daar hoef je echt geen Justin Bijlow, Manuel Neuer of Daphne van Domselaar voor te heten.

Deze handschoenen vallen op door de 4 mm foam extra bescherming laag. Deze laag zorgt voor extra grip, een goede demping en een lange levensduur. Bovendien zijn deze handschoenen in zowel droge- als natte omstandigheden uiterst geschikt.

De Elite Aqua Hybrid Keepershandschoenen zijn alles behalve goedkoop. Je betaalt ongeveer €125 voor deze keepershandschoenen. Dit is vrij veel geld, maar toch raden wij je aan om dit bedrag uit te geven. Met deze keepershandschoenen doe je namelijk jarenlang én lever je de best mogelijke prestaties in het doel.

3. DB Keepershandschoenen fingersave Hybrid

De DB Keepershandschoenen fingersave Hybrid zijn geweldige keepershandschoenen met fingersave. De vingers zijn dikker uitgevoerd, waardoor je vingers minder snel ‘knakken’. Dit voorkomt niet alleen blessures, maar verhoogt ook je redding percentage.

Overigens komt dat niet alleen door de fingersave. De handschoenen beschikken namelijk ook over een stevig vlak bij de handpalm, waarmee je van een geweldige demping geniet. Bijkomend voordeel is de uitmuntende grip.

De DB Keepershandschoenen fingersave Hybrid kosten je ongeveer €70. Een prima prijs met het oog op de fingersave. Mocht deze fingersave je niet helemaal aan staan, kun je het overigens ook eenvoudig verwijderen. Deze prima keepershandschoenen zijn overigens in meerdere maten te verkrijgen bij onze partner Bol.

4. Elite sport keepershandschoenen

De Elite sport keepershandschoenen zijn geweldige keepershandschoenen voor jong en oud. Deze handschoenen worden in 7 maten aangeboden; ook voor kinderen zijn dit hierdoor geschikte handschoenen.

Bij deze keepershandschoenen valt de rode kleur direct op. Deze kleur bevindt zich zowel aan de buitenzijde als op de handpalm, waardoor je in je doelmond direct opvalt. De keepershandschoenen bieden bovendien veel grip en een prima demping.

De Elite sport keepershandschoenen beschikken onder meer over een dubbele laag bij de duim. Ook zijn de keepershandschoenen goed ademend; je hebt hierdoor nooit last van zweethanden. Voor al dit moois betaal je bovendien slechts €70. Een geweldige prijs met het oog op de samenstelling.

5. Uhlsport Next Level Supergrip Finger Surround

Deze top 5 sluiten we in stijl af met de Uhlsport Next Level Supergrip Finger Surround. Dit zijn geschikte keepershandschoenen voor jong en oud én voor op normaal gras. Voor op kunstgras zijn ze iets minder geschikt.

Deze keepershandschoenen vallen door de oranje kleurstelling direct op. Trek je deze handschoenen aan? Dan val je dus direct in je doelmond op. Wel zo prettig als je bij een voorzet of corner uitkomt.

De Uhlsport Next Level Supergrip Finger Surround bieden een geweldige grip. Dit is onder meer aan de versterkte handpalm te danken. Verder geniet je van een uitmuntende afwerking en vrij dik materiaal. Dit biedt een extra stevigheid en voorkomt ook nog blessures aan je vingers, pols of hand.

Beste keepershandschoenen

Wat is de juiste maat keepershandschoenen?

De juiste maat keepershandschoenen bereken je als volgt:

 • Meet de breedte van je handpalm: Gebruik een meetlint om de breedte van je handpalm te meten, net onder de knokkels, exclusief de duim. Houd het meetlint strak, maar niet te strak.
 • Meet de lengte van je hand: Meet van de top van je middelvinger tot de onderkant van je handpalm.

Vervolgens kun je deze keepershandschoenen maattabel aanhouden:

 • Maat 3 en 4: Voor de jongste keepers van 4 tot 9 jaar oud.
 • Maat 5: Voor jonge keepers van 9 tot 10 jaar oud of met een handbreedte van ongeveer 6,3 tot 6,6 cm.
 • Maat 6: Voor jonge keepers van 10 tot 11 jaar oud of met een handbreedte van ongeveer 6,7 tot 7,1 cm.
 • Maat 7: Geschikt voor oudere kinderen van 12 tot 13 jaar oud of met een handbreedte van ongeveer 7,2 tot 7,8 cm.
 • Maat 8: Voor tieners of kleine volwassen handen met een handbreedte van ongeveer 7,9 tot 8,5 cm.
 • Maat 9: Geschikt voor volwassenen met een handbreedte van ongeveer 8,6 tot 9,2 cm.
 • Maat 10: Voor volwassenen met een handbreedte van ongeveer 9,3 tot 9,9 cm.
 • Maat 11: Geschikt voor volwassenen met een grotere handbreedte van ongeveer 10 tot 10,6 cm.
 • Maat 12: Voor volwassenen met een zeer grote handbreedte van meer dan 10,6 cm.
Stanno Hardground RFH III
De Stanno Hardground RFH III zijn de beste keepershandschoenen van 2024

Welke merken bieden goede keepershandschoenen aan?

Kies voor Titan keepershandschoenen, Adidas keepershandschoenen, Stanno keepershandschoenen, Gladiator keepershandschoenen of Uhlsport keepershandschoenen. Dit zijn, binnen het huidige aanbod, de beste merken. Ze leveren kwaliteit en zorgen voor handschoenen met écht goede grip.

Hoe vind je de beste keepershandschoenen?

Ben je als keeper hard toe aan nieuwe keepershandschoenen? Dan is het verstandig om voor één van bovenstaande 5 modellen te kiezen. Voordat je de knoop doorhakt, zou je even goed op de volgende punten moeten letten.

Kijk goed naar de maat & grip

Allereerst moet je goed naar de juiste maat keepershandschoenen kijken. Hiervoor verwijzen wij je graag naar bovenstaande maattabel. In deze tabel zie je precies welke handschoenen je nodig hebt.

Bepaal je behoeften

Ten tweede moet je je behoeften bepalen. Geef voor jezelf antwoord op deze vragen:

 • Op wat voor veld moet je de keepershandschoenen dragen? Het maakt namelijk nogal uit of je op normaal gras of op kunstgras keept. Mocht je op beide soorten velden moeten keepen, heb je sowieso de beste keepershandschoenen nodig.
 • Wat verwacht je van je keepershandschoenen? Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat de keepershandschoenen een goede grip bieden? Of wil je vooral dat je vingers beschermd worden tegen het knikken van je vingers? Denk goed over je wensen na.

Kijk goed naar de pasvorm

Ten derde zou je goed naar de pasvorm moeten kijken. Ga goed na over wat voor klittenbandsluiting de keepershandschoenen beschikken, van welk materiaal de handschoenen gemaakt zijn en of de handpalm versterkt is. Als dat laatste het geval is, geniet je van een (nog) betere demping.

Kijk naar de kleurstelling

Ten vierde zou je nog even naar de kleurstelling van de keepershandschoenen kunnen kijken. Dit is niet het belangrijkste punt, maar kan toch de doorslag geven. Wij adviseren je in ieder geval om voor lekker opvallend gekleurde keepershandschoenen te gaan.

Durf te investeren

Ten vijfde raden wij je aan om te durven investeren in de beste keepershandschoenen. Juist door je budget net iets op te rekken, kun je voor de beste koop gaan. Uiteindelijk geniet je daarmee van een lange levensduur; je hoeft hierdoor minder vaak geld uit te geven aan je keepershandschoenen.

Bekijk ook onze andere koopgidsen

Veelgestelde vragen over keepershandschoenen

Wat maakt een keepershandschoen goed?

Een goede keepershandschoen biedt een uitstekende grip, comfort, en duurzaamheid. De grip wordt bepaald door het soort foam of latex aan de palmzijde, terwijl het comfort en de pasvorm afhangen van het ontwerp en de gebruikte materialen. Duurzaamheid is essentieel voor keepers die regelmatig trainen of spelen, en dit wordt vaak bereikt door hoogwaardige materialen en constructietechnieken.

Hoe kies ik de juiste maat keepershandschoenen?

Om de juiste maat te vinden, meet je de breedte van je handpalm op het breedste punt, zonder de duim, en rond je deze meting af naar boven. Vervolgens vergelijk je deze meting met de maattabel van de fabrikant. Het is belangrijk dat de handschoenen strak zitten, maar niet te strak, om zowel controle als comfort te garanderen.

Hoe onderhoud ik mijn keepershandschoenen?

Na elk gebruik is het belangrijk om je handschoenen schoon te maken met lauw water en eventueel een milde zeep. Vermijd het gebruik van harde borstels of schrobben, omdat dit het materiaal kan beschadigen. Laat de handschoenen natuurlijk drogen, ver weg van directe warmtebronnen zoals radiatoren of zonlicht.

Wat is het verschil tussen handschoenen met fingersave en zonder?

Handschoenen met fingersave hebben verstevigingen in de vingers om te voorkomen dat de vingers naar achteren buigen, wat een extra beschermingsniveau biedt. Handschoenen zonder deze verstevigingen bieden meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid voor de handen, wat sommige keepers prefereren voor een beter balgevoel.