Beste kelnersmes van 2024

Laatst bijgewerkt op 16 april 2024

Een kelnersmes is praktisch, veelzijdig en eigenlijk elke dag te gebruiken. Zeker als je een wijnliefhebber bent, kun je niet zonder een goed kelnersmes. Speciaal voor jou zijn wij daarom op zoek gegaan naar het beste kelnersmes. Onze bevindingen, inclusief top 5, delen we graag met je in dit artikel. Neem onze korte reviews door en schaf direct het gewenste kelnersmes aan!

Onze 5 beste kelnersmessen van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste kelnersmessen geselecteerd, evenals de beste prijs per kelnersmes:


5 beste kelnersmessen besproken: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over het beste kelnersmes en de andere kelnersmessen uit mijn top 5!

1. Bar Essentials® Heavy Duty Kelnersmes

Het Bar Essentials® Heavy Duty Kelnersmes is het beste kelnersmes van 2024. Dit kelnersmes voldoet aan alle eisen, is veelzijdig te gebruiken en wordt erg goed beoordeeld door huidige gebruikers. Meer dan 120 tevreden gebruikers hebben al een review bij Bol achtergelaten over dit kelnersmes!

Dit kelnersmes is voor alle flessen geschikt. Wil je een flesje wijn of bubbels openmaken? Pak dit mes bij de hand en geniet van veel gemak. Dankzij de tweetraps hefboom hoef je sowieso niet bang te zijn dat de kurk afbreekt. Dit mechanisme brengt bovendien veel extra gemak met zich mee.

Het Bar Essentials® Heavy Duty Kelnersmes is ook nog van een gesleufde schroef voorzien. Deze schroef vermijd kruimelen van de kurk, waardoor je van een glas wijn zonder stukjes kurk geniet. Dit beste kelnersmes van 2024 is zéér zeker de moeite waard en kost je ongeveer €25. Een prima prijs wat ons betreft.

2. Nimma® Kelnersmes

€12,79
€14,19
Op voorraad
Bol.com

Het Nimma® Kelnersmes is ook een aanrader. Dit kelnersmes lijkt veel op bovenstaande variant, maar is dan een stuk goedkoper. Voor dit kelnersmes betaal je slechts €14,19. Een geweldige prijs met het oog op de samenstelling en kwaliteit.

Dit kelnersmes is volgens ons vooral erg stijlvol en handig. Het ziet er strak uit en is eenvoudig te gebruiken. Ook hierbij geniet je weer van een handig hefboommechanisme. Dit komt het trekken van de kurk alleen maar ten goede.

Het Nimma® Kelnersmes is voordelig, maar dit zie je nergens aan af. Dit kelnersmes is namelijk bijzonder duurzaam, mede doordat het van hoogwaardig RVS gemaakt is. Dit kelnersmes weg ongeveer 100 gram en gaat jarenlang mee. Wij zijn groot fan!

3. Le Creuset Kelnersmes WT-110

Ben je bereid om geld aan je nieuwe kelnersmes uit te geven? Bekijk dan het Le Creuset Kelnersmes WT-110 eens. Wij vinden dit het beste high end kelnersmes van dit moment. Dit mes heeft veel in zijn mars en ziet er bijzonder stijlvol uit.

Je merkt aan alles dat dit mes van het A-merk Le Creuset is. Dit merk levert pure kwaliteit en gebruikt hier de juiste materialen voor. Dit kelnersmes is van zowel RVS als hout vervaardigd. Beide materialen zijn duurzaam en gaan dus jarenlang mee.

Met het Le Creuset Kelnersmes WT-110 kun je alle flessen openen. Het mesje stelt je in staat om de folie er eenvoudig af te halen, waarna de kurkentrekker de rest van het werk doet. Deze trekker werkt bijzonder snel en efficiënt. Al dit moois brengt wel een hoger prijskaartje met zich mee: ongeveer €43.

4. Pulltex Kelnersmes Pulltap

Het Pulltex Kelnersmes Pulltap is één van onze favorieten. Dit is onder meer aan de voordelige prijsstelling te danken. Voor dit kelnersmes betaal je slechts €14,95. Voor nog geen 15 euro krijg je al de beschikking over een geweldig en veelzijdig kelnersmes.

Bij dit kelnersmes valt de fraaie uitstraling uiteraard direct op. Het mes heeft een soort van bordeauxrode kleur, waardoor ‘ie veel luxe en stijl uitstraalt. Deze stijl wordt ook nog gecombineerd met veel gemak. Dit mes is namelijk ook van het handige 2-traps mechanisme voorzien.

Het Pulltex Kelnersmes Pulltap kost je dus weinig geld, maar levert je oneindig veel gemak op. Dit kelnersmes werkt bijzonder eenvoudig, snel en doet zijn werk uitmuntend. Dankzij de gecoate spiraal gaat de trekker bovendien perfect de kruk in.

5. Catrinaz® Premium kelnersmes

Voor de levensgenieter is het Catrinaz® Premium kelnersmes ook een aanrader. Dit kelnersmes ziet er strak en stijlvol uit, mede door het materiaalgebruik. Dit mes is namelijk deels van hout en deels van RVS gemaakt. Deze materialen vullen elkaar perfect aan en brengen een fraaie uitstraling met zich mee.

Met dit kelnersmes kun je elke fles wijn openen. Ook is het hiermee dus mogelijk om bijvoorbeeld een fles champagne te ontkurken. Dankzij het 2traps mechanisme doe je dit snel en eenvoudig.

Het Catrinaz® Premium kelnersmes is volgens ons een zeer geschikt kelnersmes. Hij gaat jarenlang mee, ziet er stijlvol uit en is dus bijzonder prettig te gebruiken. Als klap op de vuurpijl hoef je hier slechts €24,95 voor te betalen. Deze prijs ligt volledig in lijn met de uitmuntende kwaliteit!

beste kelnersmes

Voor wie is een kelnersmes geschikt?

Een goed kelnersmes is zeker niet voor iedereen geschikt. Drink je bijvoorbeeld nooit wijn of champagne? Dan heb je niet zoveel aan zo’n mes. In de volgende situaties heb je echter wel super veel aan zo’n mes:

 • Als je gek op wijn en/of champagne bent. Vind je het heerlijk om een fles bubbels of wijn open te trekken? Dan kun je eigenlijk niet zonder goed kelnersmes. Dit mes maakt het ontkurken van de flessen namelijk bijzonder eenvoudig.
 • Als je een ware vinoloog bent. Kun je echt intens genieten van een heerlijk glas wijn? Dan zit je niet te wachten op de aanwezigheid van (teveel) kurk in de wijn. Door een goed kelnersmes te gebruiken, is daar gelukkig geen sprake van. Dit mes voorkomt dat kurk in de wijn terechtkomt.
 • Als je van gemak houdt. Met een goed kelnersmes geniet je onder aan de streep vooral van veel gemak. Het ontkurken van een fles wijn is nog nooit zo gemakkelijk geweest als met een goed kelnersmes!

Is elk kelnersmes aan te raden?

Nee, het is absoluut niet zo dat je voor een willekeurig kelnersmes kunt kiezen. De beste varianten zijn van een A-merk, van een goede kwaliteit en beschikken over het 2traps mechanisme. Over dat mechanisme beschikken echter lang niet alle kelnersmessen.

Wij raden je daarom aan om heel kritisch te zijn. Net zoals dat je moet zijn bij je zoektocht naar het beste wafelijzer, beste keukengerei set en beste keukenmixer. Kies je voor één van bovenstaande kelnersmessen? Dan ben je van de gewenste kwaliteit verzekerd.

Tips om veilig een kelnersmes te gebruiken

 • Open de foliesnijder zorgvuldig: De foliesnijder van het kelnersmes is scherp genoeg om door de folie rond de hals van de wijnfles te snijden. Open de foliesnijder voorzichtig en houd je vingers weg van het snijvlak om snijwonden te voorkomen. Gebruik de foliesnijder met een stabiele hand en snijd de folie rond de fles net onder de rand van de flesmond, zodat er geen folie in contact komt met de wijn.
 • Gebruik de hefboomfunctie correct: Wanneer je de kurkentrekker gebruikt om de kurk uit de fles te trekken, zorg er dan voor dat je de hefboomfunctie in twee stappen gebruikt (indien beschikbaar op je kelnersmes). Plaats eerst de eerste stap op de rand van de flesmond om een deel van de kurk eruit te trekken, en gebruik vervolgens de tweede stap voor extra hefboomwerking om de kurk volledig te verwijderen. Dit vermindert de kans dat de kurk breekt.
 • Houd de kurkentrekker recht: Zorg ervoor dat de kurkentrekker recht in het midden van de kurk wordt gestoken om te voorkomen dat de kurk beschadigd raakt of afbreekt. Een rechte insteek helpt ook om te voorkomen dat stukjes kurk in de wijn terechtkomen.
 • Sluit het kelnersmes volledig na gebruik: Zodra je de wijnfles hebt geopend en de foliesnijder hebt gebruikt, vouw dan alle onderdelen van het kelnersmes weer veilig in. Dit voorkomt ongelukken bij het oppakken of opbergen van het mes.
 • Reinig het kelnersmes regelmatig: Wijn en andere residuen kunnen zich ophopen op het kelnersmes, wat niet alleen onhygiënisch is, maar ook de bewegende delen kan beïnvloeden. Reinig het kelnersmes regelmatig met een beetje warm water en zeep, en droog het goed af om roest en slijtage te voorkomen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een kelnersmes?

 • Voor elke fles geschikt. Een goed kelnersmes is voor elke fles geschikt. Ongeacht of het nou om een fles wijn of een fles champagne gaat, doe je een beroep op je kelnersmes.
 • Eenvoudig in gebruik. Een van de grootste voordelen van een kelnersmes is de eenvoud. Het mes doet nagenoeg al het werk voor je, waardoor je zelf weinig hoeft te doen. Voordat je het doorhebt, geniet je al van een heerlijk glas wijn.
 • Draagt bij aan de smaak. Het beste kelnersmes draagt ook nog bij aan de heerlijke smaak. Dat is vooral te danken aan het feit dat er geen kurk in de wijn terechtkomt. Bij een matige kelnersmes of een ander product loop je dat risico wel.
 • Fraai en duurzaam. De betere kelnersmessen zijn zowel fraai als duurzaam. Ze zien er bijzonder fraai uit en ze gaan jarenlang mee. Dat is vooral het geval bij de kelnersmessen van RVS en hout.
 • Soms vrij prijzig. Voor sommige goede kelnersmessen moet je meer dan 40 á 50 euro uitgeven. Dat is vrij veel geld, dus maak op dit gebied de juiste afweging voor jezelf. Goed om te weten: met een goed kelnersmes doe je jarenlang. Dit stelt het prijskaartje wellicht in een ander daglicht voor je.

Welke merken bieden een goed kelnersmes aan?

Op onder meer een Laguiole kelnersmes, Le Creuset kelnersmes, Pulltex kelnersmes en Zwilling kelnersmes kun je echt vertrouwen. Deze merken leveren kwaliteit, bieden ook nog meerdere kelnersmessen aan en hanteren prima prijzen. Wil je graag minder geld uitgeven? Check dan de bovenstaande 5 kelnersmessen even goed!

Bar Essentials® Heavy Duty Kelnersmes
Het Bar Essentials® Heavy Duty Kelnersmes is het beste kelnersmes van 2024

Hoe vind je het beste kelnersmes?

Wil je graag profiteren van alle voordelen van een kelnersmes? Dan is het zaak om op zoek naar de beste koop te gaan. Daar helpen wij je graag nog een extra handje bij. Hoe? Door in deze koopgids de belangrijkste aandachtspunten te benoemen.

Mechanisme & schroef

Je moet altijd eerst naar het mechanisme van het kelnersmes kijken. Alleen de betere varianten beschikken namelijk over een 2traps mechanisme. Kom je een ander soort mechanisme tegen? Dan moet je dat mes vooral links laten liggen.

Daarbij moet je ook goed naar de schroef kijken. Idealiter gaat het om een bewerkte c.q. gesleufde schroef; zo’n schroef voorkomt dat er kurk in de wijn terechtkomt.

Foliesnijder/mes

Bij een kelnersmes gaat het niet alleen om de schroef, maar ook om de foliesnijder. Met deze snijder, ook wel het mes genoemd, kun je het folie van de fles afhalen. Ga daarom goed na om wat voor snijder/mes het precies gaat.

Materiaal & design

Het beste kelnersmes bestaat uit zowel RVS als hout. Deze beide materialen gaan jarenlang mee en brengen een fraaie uitstraling met zich mee. Wij hebben wel opgemerkt dat de uitstraling per kelnersmes verschillend is. Kijk daarom per kelnersmes even goed naar het design.

Prijs & kwaliteit

Uiteraard heb je ook nog met de prijs en kwaliteit te maken. Wij hebben onder meer opgemerkt dat niet alle kelnersmessen aan de kwaliteitseisen voldoen. Ook hebben wij opgemerkt dat de prijzen enigszins uiteenlopen. Mede daarom adviseren wij je om te durven investeren in het beste kelnersmes. Voor kwaliteit moet je te allen tijde betalen.

Bekijk ook onze andere koopgidsen!

Veelgestelde vragen over kelnersmessen

Wat is een kelnersmes en waarvoor wordt het gebruikt?

Een kelnersmes, ook wel sommeliersmes genoemd, is een multifunctioneel gereedschap dat voornamelijk door kelners en sommeliers wordt gebruikt om wijnflessen te openen. Het bestaat uit een klein mesje, een spiraalvormige kurkentrekker en een hevel (soms met een dubbeltraps mechanisme) die je helpt om de kurk uit de fles te wrikken. Het mesje kan worden gebruikt om de capsule, de beschermende folie die de kurk en de flessenhals bedekt, te snijden.

Hoe open je een wijnfles met een kelnersmes?

Eerst snijd je met het kleine mesje de capsule rond de hals van de fles net onder de rand. Verwijder de capsule. Plaats vervolgens de punt van de spiraalvormige kurkentrekker in het midden van de kurk en draai het zo dat de spiraal volledig in de kurk zit. Gebruik daarna het hevelgedeelte op de rand van de flessenhals om de kurk geleidelijk en voorzichtig omhoog te wrikken totdat je deze volledig kunt verwijderen.

Wat maakt een kelnersmes beter dan andere kurkentrekkers?

Het kelnersmes is compact, multifunctioneel en biedt een grote mate van controle tijdens het openen van de fles, waardoor de kans op het breken van de kurk kleiner is. Het dubbeltraps hevelmechanisme, aanwezig in sommige modellen, maakt het makkelijker om de kurk geleidelijk en met minder inspanning uit de fles te halen. Dit maakt het een favoriet gereedschap voor professionals in de horeca.

Hoe onderhoud je een kelnersmes?

Houd het mes schoon en droog om roest en corrosie te voorkomen. Reinig de bladen en de spiraal na elk gebruik met een vochtige doek en droog ze goed af. Smeer de scharnierpunten af en toe in met een druppeltje olie om ze soepel te houden. Bewaar het kelnersmes op een droge plaats om schade door vocht te voorkomen.