Beste LED kaarsen 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Wil je op een eenvoudige en voordelige manier meer sfeer in je woning creëren? Kies dan voor LED kaarsen. Met LED kaarsen geniet je van gezellige verlichting, veel sfeer en een realistisch vlammenspel. Het is net alsof je naar echte kaarsen zit te kijken.

5 beste LED kaarsen van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste LED kaarsen geselecteerd, evenals de beste prijs per LED kaars:


Top 5 beste LED kaarsen: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste LED kaars en de andere LED kaarsen uit mijn top 5!

1. Goliving Led Kaarsen

De Goliving Led Kaarsen zijn de beste LED kaarsen van 2024. Deze kaarsen krijg je in een set van maar liefst 9 stuks geleverd. Je kunt hierdoor je gehele met alleen deze set al een stuk gezelliger maken. Het fijne hierbij is dat je ook 2 afstandsbedieningen meegeleverd krijgt. Met deze afstandsbedieningen geniet je van een eenvoudige bediening op afstand.

De kaarsen zijn van een realistische bewegende vlam voorzien. Zodra je ze aanzet, is het dus net alsof er een echte kaars in je huis brandt. Maar, dan zonder de vervelende rook, het vervelende kaarsvet en de hoge kosten. Met de Goliving Led Kaarsen geniet je overigens van warm wit licht. Dit staat ongetwijfeld ook in jouw woning erg mooi.

Leuk detail: de Goliving Led Kaarsen zijn van echt wax gemaakt. De kaarsen zelf zien er hierdoor ook erg realistisch uit. Krijg je visite over de vloer? Grote kans dat zij denken dat het om echte kaarsen gaat. Voor deze set van de 9 beste LED kaarsen betaal je ook nog een zacht prijsje. Maak je huis hier direct gezellig mee!

2. Nince Led Kaarsen met Bewegende Vlam

De Nince Led Kaarsen met Bewegende Vlam zijn ook geweldige LED kaarsen voor in huis. Deze kaarsen zijn van glas gemaakt en geven fraai warm licht af. Dit licht gaat heel erg naar geel toe, waardoor deze kaarsen een ander effect met zich meebrengen dan bovenstaande kaarsen.

De vlam van deze kaarsen beweegt voortdurend. Het is hierdoor net alsof je naar echte kaarsen zit te kijken. In werkelijkheid zijn deze kaarsen nep, maar wel een stuk veiliger. Ook heb je voor deze kaarsen geen aansteker of lucifers nodig. Een win-win situatie dus.

Kies je voor deze set? Dan kies je voor een set van 3 stuks. Deze 3 LED kaarsen zien er prachtig uit, zijn op afstand te bedienen en beschikken ook nog over een timerfunctie. Je hebt hierdoor niet eens omkijken naar het uitschakelen van de Nince Led Kaarsen met Bewegende Vlam!

3. Comforder 2 LED kaarsen met Flikkerende Vlam

Denk je voldoende aan 2 LED kaarsen in je woning te hebben? Kies dan voor de Comforder 2 LED kaarsen met Flikkerende Vlam. Deze set bestaat uit 2 kaarsen, waarbij de beide kaarsen maar liefst 25 cm lang zijn. Het zijn hierdoor ware eyecatchers voor in je huis, bijvoorbeeld op de eettafel.

Een groot pluspunt vinden wij de ingebouwde timer. Je kunt de timer op 6 uur minuten instellen. De Comforder 2 LED kaarsen met Flikkerende Vlam branden 6 uur lang en schakelen zich vervolgens uit. Super prettig en ook nog goed voor de levensduur van de oplaadbare batterijen.

Deze LED kaarsen zien er zeer realistisch uit. Dit geldt voor de kaars zelf én voor de vlam. Als je niet beter zou weten, zou je het idee hebben dat je naar echte kaarsen zit te kijken. In werkelijkheid geniet je van prachtige LED kaarsen die jarenlang mee gaan.

4. Happy Goods® – 9 delige Led kaarsen set

De Happy Goods® – 9 delige Led kaarsen set is een geweldige set LED kaarsen. In deze set tref je maar liefst 9 kaarsen aan, net zoals bij de beste koop het geval is. Dit houdt in dat je direct je hele woning gezellig(er) kunt maken.

Uiteraard zijn ook deze LED kaarsen super realistisch. Dit komt doordat de kaarsen van echt wax gemaakt zijn, doordat de kaarsen de vorm van een echte kaars hebben en doordat de vlam zeer realistisch is. Je geniet hierdoor elke avond weer van deze prachtige LED kaarsen.

De Happy Goods® – 9 delige Led kaarsen set gaan ook nog eens super lang mee. Dit blijkt alleen al uit het energielabel: A+++. Dit is het beste energielabel in het aanbod van LED kaarsen. Ook nog goed om te weten: je krijgt bij aanschaf 2 afstandsbediening geleverd voor een fijne bediening op afstand.

5. Ozocozy – LED Kaarsen met Afstandsbediening

Ook over de Ozocozy – LED Kaarsen met Afstandsbediening zijn wij uiterst te spreken. Deze LED kaarsen zien er geweldig uit, krijg je in een set van 3 stuks geleverd en werken langdurig op batterijen. Je geniet hiermee zowel van de gewenste veiligheid als de gewenste duurzaamheid.

Deze prachtige LED kaarsen zijn van echt wax gemaakt. Het is hierdoor net alsof je naar echte kaarsen zit te kijken. Dit gevoel wordt nog verder versterkt door de zeer realistische vlam. Al met al is het een feestje om naar deze kaarsen te kijken.

De Ozocozy – LED Kaarsen met Afstandsbediening krijg je dus in een set van 3 stuks geleverd. Elke kaars heeft een andere hoogte, waardoor het leuk is om deze kaarsen fraai bij elkaar te zetten. Met dank aan de afstandsbediening bedien je deze kaarsen moeiteloos op afstand.

Beste LED kaarsen

LED kaarsen of echte kaarsen: wat is de beste keuze?

Onze voorkeur gaat absoluut uit naar LED kaarsen. Dat heeft met de volgende redenen te maken:

  • Ze zien er zeer realistisch uit. Als je voor de bovenstaande LED kaarsen kiest, kies je voor kaarsen die er zeer realistisch uitzien. Dit geldt voor de kaars zelf en voor de realistische vlam van de kaars.
  • Je hebt geen vuur meer nodig. Als je een echte kaars aan wilt steken, heb je lucifers of een gasaansteker nodig. Niet ideaal, ook niet met het oog op de veiligheid. Voor de beste LED kaarsen heb je gelukkig helemaal geen vuur meer nodig!
  • Je hebt geen last van kaarsvet. Bij echte kaarsen is het kaarsvet bij veel mensen een doorn in het oog. Bij LED kaarsen heb je ook van dit kaarsvet gelukkig geen last.
  • Op afstand te bedienen. De beste LED kaarsen zijn eenvoudig op afstand te bedienen. Je kunt hierdoor vanaf je luie bank de kaarsen aan- en uitzetten. Sommige Led kaarsen zijn zelfs van een timer voorzien!
  • De LED kaarsen gaan lang mee. Een gekend nadeel van echte kaarsen is dat ze maar een beperkte gebruiksduur hebben. Daar is bij LED kaarsen juist geen sprake van. Deze kaarsen kunnen oneindig lang mee gaan.

Tips om LED kaarsen op de juiste manier te gebruiken

  • Creëer dynamische lichtarrangementen: Combineer verschillende maten en kleuren LED-kaarsen om visueel aantrekkelijke arrangementen te creëren. Je kunt ze rangschikken op basis van hoogte voor een gelaagd effect of groeperen in clusters voor een gezellige sfeer. Plaats LED-kaarsen in lantaarns of achter doorschijnende vazen voor zachte, verspreide verlichting.
  • Gebruik als veilige nachtverlichting: LED-kaarsen zijn perfect als nachtlampjes, vooral in kinderkamers of gangen. Omdat ze geen hitte afgeven, kunnen ze veilig worden achtergelaten terwijl je slaapt. Sommige LED-kaarsen hebben een timerfunctie die automatisch uitschakelt na een bepaalde tijd, wat energie bespaart en gemak biedt.
  • Inzet voor outdoor decoratie: Veel LED-kaarsen zijn specifiek ontworpen voor buitengebruik en zijn weerbestendig. Gebruik ze om een magische sfeer te creëren in je tuin, op je balkon of terras zonder je zorgen te maken over wind die echte kaarsen uitblaast. Ze zijn ook ideaal voor evenementen buiten, zoals bruiloften of tuinfeesten.
  • Verbeteren van wellness en meditatie ruimtes: LED-kaarsen kunnen een serene en veilige omgeving creëren voor meditatie of yoga. Ze simuleren het kalmerende effect van echte kaarsen zonder de zorgen over vuur, wat ze perfect maakt voor ontspanningsoefeningen of als onderdeel van je dagelijkse wellnessroutine.
  • Gebruik in DIY projecten en decoraties: LED-kaarsen kunnen veilig worden ingebouwd in creatieve projecten en decoraties waar echte kaarsen een brandgevaar zouden vormen. Ze kunnen worden gebruikt in papieren lantaarns, binnen kransen, of als onderdeel van tafeldecoraties voor feesten en diners. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor het versieren met licht zonder de beperkingen van open vlammen.

Goliving Led Kaarsen
De Goliving Led Kaarsen zijn de beste LED kaarsen

Welke merken bieden goede LED kaarsen aan?

Kies niet voor LED kaarsen van Action of andere budgetketen. Deze ketens richten zich puur op kwantiteit in plaats van op kwaliteit. Je kunt daarom beter voor Countryfield LED kaarsen, Deluxe Home Art Kaarsen, Anna’s Collection LED kaarsen en Goliving LED kaarsen kiezen. Deze merken leveren wel absolute kwaliteit!

Hoe vind je de beste LED kaarsen?

Het aanbod van LED kaarsen is door de jaren heen steeds uitgebreider geworden. In deze koopgids bespreken wij daarom graag hoe je snel de juiste LED kaarsen vindt.

Bepaal hoeveel stuks je wilt hebben

Hoeveel LED kaarsen wil je graag in je woning hebben? Dat is iets waar je op voorhand al goed over na moet denken. De LED kaarsen worden namelijk allemaal in sets aangeboden, bijvoorbeeld van 3 of 9 stuks. Denk daarom op voorhand al over de kwantiteit na.

Kijk goed naar het design van de LED kaarsen

Het leuke van LED kaarsen is dat ze super realistisch zijn. Dit geldt voor zowel de kaarsen zelf als voor de vlam. Ons advies is daarom om bij alle LED kaarsen even goed naar het design te kijken. De kaarsen gaan mogelijk dé eyecatcher van je woning vormen, dus neem dit punt zeker serieus.

Kijk goed naar de batterij

LED kaarsen werken uiteraard op basis van een batterij. Ga per soort LED kaars goed na om wat voor batterij het precies gaat. Is het een vervangbare batterij? Of kun je de batterijen opladen? Idealiter beschikt een LED kaars over een oplaadbare batterij!

Kijk goed naar de bediening

De betere LED kaarsen kun je allemaal op afstand bedienen. Dat is te danken aan de afstandsbediening die je bij aanschaf meegeleverd krijgt. Check in ieder geval even of je inderdaad een afstandsbediening meegeleverd krijgt.

Bepaal hoeveel geld je uit wilt geven

Tijdens onze zoektocht hebben wij één ding opgemerkt: de prijzen lopen nogal uiteen. Wij adviseren je daarom om op voorhand na te denken over je budget. Hoeveel geld heb je over voor je nieuwe LED kaarsen? Neem hierbij de lange levensduur zeker in ogenschouw.

Bekijk ook onze andere koopgidsen!

Veelgestelde vragen over LED kaarsen

Wat zijn LED kaarsen en hoe werken ze?

LED-kaarsen zijn elektronische kaarsen die licht geven door middel van kleine, energiezuinige LED-lampjes. Ze simuleren het effect van een echte vlam zonder open vuur, rook, of druipend kaarsvet. LED-kaarsen werken op batterijen of via een USB-aansluiting en sommige modellen zijn oplaadbaar.

Zijn LED kaarsen veilig in gebruik?

Ja, LED-kaarsen zijn zeer veilig in gebruik. Omdat ze geen echt vuur gebruiken, is er geen risico op brandgevaar of brandwonden. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor huishoudens met kinderen, huisdieren, of in situaties waar open vuur ongewenst is.

Kunnen LED kaarsen buitenshuis worden gebruikt?

Veel LED-kaarsen zijn ontworpen voor zowel binnen- als buitengebruik. Echter, het is belangrijk om te controleren of de kaarsen specifiek weerbestendig zijn om schade door regen of vocht te voorkomen. Sommige modellen zijn specifiek gemaakt om bestand te zijn tegen weersinvloeden.

Kunnen LED kaarsen op afstand worden bediend?

Ja, veel LED-kaarsen komen met een afstandsbediening waarmee je ze aan en uit kunt zetten, de helderheid kunt aanpassen, en soms zelfs de kleur van het licht kunt veranderen. Dit is vooral handig voor kaarsen die op moeilijk bereikbare plaatsen staan.