Beste lettertang 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Een goede labelprinter is voor in elk magazijn, kantoor of huishouden eigenlijk onmisbaar. spreekt zo’n printer jou echter minder aan? Ben je eigenlijk op zoek naar een apparaat dat makkelijker werkt en/of kleiner is? Dan heb je baat bij een goede lettertang. Met zo’n lettertang maak je super eenvoudig labels! Uiteraard is het daarvoor wel zaak om voor de beste lettertang van 2024 te kiezen. Speciaal voor jou ben ik alvast op zoek naar de beste varianten gaan; mijn bevindingen en top 5 deel ik graag met je in dit artikel!

5 beste lettertangen van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste lettertangen geselecteerd, evenals de beste prijs per lettertang:


Top 5 beste lettertang: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste lettertang en de andere lettertangen uit mijn top 5!

1. Kwali.® Lettertang Pro 2024

€29,95
€47,00
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Mijn persoonlijke ervaringen met de Kwali.® Lettertang Pro 2024

Een goede lettertang moet compact zijn, efficiënt in gebruik en ook nog veelzijdig instelbaar zijn. Aan al deze eisen voldoet de Kwali.® Lettertang Pro 2024; dit is wat mij betreft dan ook de beste lettertang van 2024. Deze lettertang doet zijn werk uitmuntend, is van een absolute topkwaliteit én wordt goed beoordeeld. Wel moet je er rekening mee houden dat dit een relatief dure lettertang is.

De belangrijkste voordelen van de Kwali.® Lettertang Pro 2024

Een groot voordeel van de Kwali.® Lettertang Pro 2024 vind ik de draadloze werking. Deze lettertang koppel je middels bluetooth aan je smartphone, waarna je vanaf je smartphone een gewenst etiket uit kunt laten printen. Makkelijker kan het eigenlijk niet! Bij aanschaf krijg je ook nog een labelrol meegeleverd; je kunt dus direct aan de slag met deze lettertang.

Wat je verder nog moet weten over de Kwali.® Lettertang Pro 2024

 • Compact formaat. Zoals je aan de productfoto’s al kunt zien, is dit een zeer compacte lettertang. Je zet ‘m hierdoor eenvoudig in je kantoor, magazijn of thuis neer!
 • Geen inkt nodig. Uiteraard heb je bij deze beste lettertang geen inkt nodig. Je hebt alleen maar de juiste etiketten/labels nodig. Een kind kan de was doen met deze lettertang.

2. Sounix Lettertang D30

Mijn persoonlijke ervaringen met de Sounix Lettertang D30

De bovenstaande lettertang vind ik geweldig, maar hij is wel vrij prijzig. Vandaar dat ik ook op zoek ben gegaan naar de beste goedkope lettertang. Daarbij kwam ik al snel uit bij de Sounix Lettertang D30. In mijn ogen is dit een geweldige lettertang, mede door de uitstraling en het voordelige prijskaartje. Met deze draadloze lettertang geniet je van veel gemak, mede door de bluetooth ontvanger en meegeleverde labelrol.

De belangrijkste voordelen van de Sounix Lettertang D30

In mijn ogen is dit een ontzettend slim en handig apparaat. Dit apparaat is handig, is krachtig, print zonder inkt en is volledig draadloos. De Sounix Lettertang D30 beschikt over een bluetooth ontvanger; koppel ‘m aan je smartphone en print elk gewenst label direct uit. Een ander groot pluspunt vind ik de groene kleurstelling; deze lettertang ziet er bijzonder leuk uit, niet waar?

Wat je verder nog moet weten over de Sounix Lettertang D30

 • In 9 kleuren te verkrijgen. Deze handige én betaalbare lettertang is in maar liefst 9 kleuren te verkrijgen. Zelf vind ik de groene variant geweldig, maar ook de 8 andere kleuren zien er stuk voor stuk leuk (en vrolijk) uit.
 • Erg betaalbaar. Voor de Sounix Lettertang D30 betaal je slechts €30. Hij is hiermee dus een heel stuk goedkoper dan bovenstaande variant. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

3. DYMO Omega Lettertang

Mijn persoonlijke ervaringen met de DYMO Omega Lettertang

Toen ik de DYMO Omega Lettertang voor het eerst zag, werd ik direct enthousiast. Dit is namelijk exact een lettertang zoals een lettertang zou moeten zijn. Hij is klein, hij is eenvoudig te bedienen en hij beschikt over een ergonomisch ontwerp. Deze handige lettertang is ideaal voor doe-het-zelvers, voor thuisgebruik of voor in je kantoor.

De belangrijkste voordelen van de DYMO Omega Lettertang

Het belangrijkste voordeel vind ik toch wel de compactheid. Deze lettertang hou je probleem in de hand en is ook eenvoudig overal mee naar toe te nemen. Dankzij het draaiklikwiel geniet je ook nog van veel gemak en label je etiketten razendsnel. Voor deze lettertang heb je bovendien geen batterijen nodig; het is een geweldige labelmaker met reliëfdruk!

Wat je verder nog moet weten over de DYMO Omega Lettertang

 • Erg goedkoop. Voor deze prima lettertang betaal je slechts €18. Een geweldige prijs, ook met het oog op de samenstelling en uitmuntende kwaliteit.
 • Eenvoudig aan te passen. Je bepaalt volledig zelf wat de tekst op het label moet zijn. Dit pas je eenvoudig aan, waarbij je uit maar liefst 49 tekens kunt kiezen. Het gaat hierom zowel letters als cijfers en symbolen.

4. YE® Lettertang Pro 2024

€69,00
€79,95
Op voorraad
Bol.com

Mijn persoonlijke ervaringen met de YE® Lettertang Pro 2024

Toen ik voor het eerst de YE® Lettertang Pro 2024 tegenkwam, was ik eigenlijk direct onder de indruk. Deze lettertang is namelijk lekker compact, ziet er geweldig uit en doet zijn werk uitmuntend. Zo vind ik het ideaal dat je ’m volledig draadloos kunt gebruiken, dankzij de bluetooth ontvanger. Ook vind ik het geweldig dat je bij aanschaf direct een labelrol meegeleverd krijgt.

De belangrijkste voordelen van de YE® Lettertang Pro 2024

Een van de grootste pluspunten vind ik de compactheid. Doordat deze lettertang zo compact is, zet je ‘m makkelijk in je kantoor, in je magazijn of ergens anders thuis neer. Je geniet hierbij ook nog van de perfecte draadloze werking. Koppel ‘m aan je smartphone en maak op je smartphone direct het gewenste etiket. Deze handige lettertang doet de rest van het werk voor je.

Wat je verder nog moet weten over de YE® Lettertang Pro 2024

 • Voor elke smartphone geschikt. De YE® Lettertang Pro 2024 is compatibel met zowel Android als met iOS. Dit betekent concreet dat deze lettertang voor elke smartphone geschikt is.
 • Duurzaam in gebruik. Deze handige lettertang is ook nog duurzaam in gebruik. Hij doet uiterst zuinig zijn werk én je hebt hier dus geen inkt voor nodig!

5. DYMO Rhino M1011 Industriële Lettertang

Mijn persoonlijke ervaringen met de DYMO Rhino M1011 Industriële Lettertang

Tijdens mijn zoektocht viel het diverse aanbod me direct op. Je kunt uit meerdere soorten lettertangen kiezen, waaronder industriële lettertangen. Binnen dit aanbod is de DYMO Rhino M1011 Industriële Lettertang absoluut de beste koop. Dit is een lettertang die voor het échte werk geschikt is. Hij doet zijn werk perfect, is robuust en is van een professionele kwaliteit.

De belangrijkste voordelen van de DYMO Rhino M1011 Industriële Lettertang

Het belangrijkste voordeel vind ik toch wel de toepasbaarheid. Dit is nou echt een lettertang die voor het serieuze, grote en professionele werk geschikt is. Hij werkt ontzettend snel, is makkelijk in te stellen en zorgt voor een uitzonderlijke leesbaarheid van de tekens. Dit komt vooral door de diepe reliëfdruk in combinatie met de drukkwaliteit. Al met al ik dit een geweldige manier om zakelijke labels te maken.

Wat je verder nog moet weten over de DYMO Rhino M1011 Industriële Lettertang

 • Niet goedkoop. Dat dit een industriële lettertang is, zie je wel aan het prijskaartje terug. Voor deze lettertang betaal je meer dan 500 euro.
 • Gebruiksvriendelijk. Dankzij de labelsnijhendel is dit een zeer gebruiksvriendelijke lettertang. Ideaal als je heel veel labels wilt maken.
Beste lettertang

Hoe heb ik de beste lettertangen geselecteerd?

Uitproberen, uitproberen en nog eens uitproberen. Dat is de manier waarop ik te werk ben gegaan voor dit artikel. Talloze lettertangen heb ik uitgeprobeerd, waardoor ik een duidelijk beeld van het aanbod heb gekregen. Dit stelde me uiteindelijk in staat om een top 5 van beste lettertangen samen te stellen.

Voor wie is een goede lettertang geschikt?

Een goede lettertang is handig voor thuis- en zakelijk gebruik. Zo’n tang werkt met een reliëfdruk, waardoor er geen sprake van inktgebruik is. Dit is duurzaam en stelt je in staat om snel labels te maken. Deze labels, of etiketten, kun je vervolgens op de gewenste manier gebruiken. Ongeacht waar je bent of wat je op het etiket wilt zetten, biedt de beste lettertang van 2024 uitkomst!

Zijn alle lettertangen geschikt?

Nee, het is absoluut niet zo dat alle lettertangen geschikt zijn. Tijdens mijn onderzoek ben ik ook vreselijk slechte lettertangen tegengekomen. Deze tangen zijn onhandig in gebruik, véél te groot of van een mindere kwaliteit. Hier heb je uiteraard niks aan, dus kies echt voor één van bovenstaande varianten.

Wat zijn de voor- en nadelen van een nieuwe lettertang?

 • Lekker compact. Een van de grootste voordelen van een lettertang vind ik de compactheid. Zo’n tang is eenvoudig te gebruiken en stelt je in staat om snel een label of etiket te maken.
 • Veelzijdig inzetbaar. De veelzijdigheid van een lettertang is ook een groot voordeel. Juist doordat je ‘m voor meerdere doeleinden kunt gebruiken, is zo’n tang voor veel mensen geschikt.
 • Duurzaam. Wat mij betreft is een lettertang ook bijzonder duurzaam. De tang werkt zonder inkt en gebruikt een reliëfdruk. Je maakt hiermee op een duurzame en milieuvriendelijke manier een etiket of label.
 • Divers aanbod. Het diverse aanbod is ook nog een voordeel. Ongeacht waar je precies naar op zoek bent, kun je altijd voor een perfecte lettertang kiezen. Met dank aan de diversiteit binnen het huidige aanbod.
 • Niet allemaal even goedkoop. Tijdens mijn onderzoek heb ik opgemerkt dat de prijzen van lettertangen uiteenlopen. Voor sommige lettertangen betaal je een paar tientjes, terwijl je voor andere varianten een paar honderd euro moet betalen. Dit maakt het des te belangrijker om voor jezelf een goede vergelijking te maken.

Tips om een lettertang op de juiste manier te gebruiken

 • Oefen druk gelijkmatig uit: Voor een consistent en duidelijk resultaat, oefen je een gelijkmatige druk uit op de tang bij het embossen van elke letter. Dit voorkomt vage of onvolledige letters en zorgt ervoor dat je label er professioneel en netjes uitziet.
 • Plan je tekst vooruit: Voordat je begint met het maken van je label, plan je de tekst vooruit. Dit helpt je om spelfouten te voorkomen en zorgt ervoor dat je label niet te lang of te kort wordt. Bedenk ook of je spaties, symbolen of speciale tekens nodig hebt en of je lettertang deze ondersteunt.
 • Gebruik contrastrijke tape: Voor een betere leesbaarheid, gebruik je tape met een hoge contrastverhouding tussen de tapekleur en de letterkleur. Zwart op wit of wit op zwart zijn klassieke combinaties die zorgen voor een duidelijke zichtbaarheid.
 • Maak gebruik van marges: Begin niet direct aan de rand van de tape met je eerste letter en stop ook niet te abrupt aan het einde. Laat aan beide kanten van je tekst een kleine marge over. Dit maakt het makkelijker om je label netjes uit te knippen en op te plakken, en voorkomt dat de letters aan de randen beschadigd raken.
 • Reinig en onderhoud je lettertang: Om ervoor te zorgen dat je lettertang soepel blijft werken, is regelmatig onderhoud belangrijk. Reinig de tang en de embossingband regelmatig met een droge doek om stof en vuil te verwijderen. Als je tang verwisselbare tapes of letterwieltjes heeft, bewaar deze dan op een droge plaats om te voorkomen dat ze vastlopen of beschadigd raken.

Welke merken bieden goede lettertangen aan?

Bij mijn onderzoek heb ik opgemerkt dat de verschillen tussen merken vrij groot zijn. Juist daarom raad ik je een Dymo lettertang, Brother lettertang of Souni lettertang aan. Deze merken leveren kwaliteit; de lettertang is hierdoor vele malen beter dan bijvoorbeeld een lettertang van Action.

Kwali.® Lettertang Pro 2024
De Kwali.® Lettertang Pro 2024 is de beste lettertang van 2024

Hoe vind je de beste lettertang?

Ben je overtuigd geraakt van de voordelen van een lettertang? Dan raad ik je graag aan om tussen bovenstaande varianten een vergelijking te maken. Dit stelt je in staat om de meest geschikte lettertang uit te kiezen. Let daarbij sowieso goed op onderstaande aandachtspunten.

Gewenste gebruik

Bepaal allereerst hoe, waar en waarvoor je je nieuwe lettertang wilt gebruiken. Als je dat weet, kun je al direct een flinke schifting in het aanbod maken.

Soort & vormgeving

Je moet ook goed naar het soort lettertang en bijbehorende vormgeving kijken. Wil je bijvoorbeeld een staand exemplaar hebben? Dan vertoont de lettertang veel gelijkenissen met een labelprinter. Wil je een handmodel hebben? Dan kun je het beeste voor bovenstaande variant van Sounix kiezen.

Instelbaarheid

Ga bij elke lettertang goed na wat je zoal in kunt stellen. Kun je bijvoorbeeld via je smartphone of pc een ontwerp maken? Of moet je het ontwerp via de lettertang zelf maken?

Kwaliteit

Ga voor één van bovenstaande lettertangen. Het is namelijk niet voor niets dat ik juist deze 5 lettertangen in mijn top 5 opgenomen heb. Deze varianten zijn van de beste merken, gaan jarenlang mee én worden goed beoordeeld door huidige gebruikers.

Prijs

Hoeveel geld heb je over voor de beste lettertang? Dat is tot slot de laatste vraag waar je even goed naar moet kijken. In mijn ogen is het verstandig om te investeren in de beste variant. Daar heb je op termijn nu eenmaal het meeste profijt van.

Aanvullende producten voor je kantoor

In een kantoor is een lettertang toch wel heel handig. Dat geldt ook voor de eerdergenoemde labelprinter, een duurzame stoelfiets en een mechanisch toetsenbord. Al met al voldoende mogelijkheden om je (thuis)kantoor helemaal naar wens te maken.

Veelgestelde vragen over lettertangen

Kan ik verschillende lettergroottes gebruiken met mijn lettertang?

Dit hangt af van je lettertangmodel. Sommige lettertangen bieden de mogelijkheid om verschillende letterwieltjes te gebruiken, die verschillende lettergroottes of stijlen kunnen hebben. Controleer de specificaties of accessoires van je model om te zien of dit mogelijk is.

Hoe maak ik symbolen of speciale tekens met mijn lettertang?

Als je lettertang speciale tekens of symbolen ondersteunt, vind je deze meestal door het letterwiel verder te draaien voorbij de Z of terug voorbij de A, afhankelijk van het model. Sommige tangen hebben een aparte selectie of toets voor symbolen.

Kan ik gekleurde tape gebruiken in mijn lettertang?

Ja, de meeste lettertangen zijn compatibel met verschillende kleuren tape. Dit stelt je in staat om creatief te zijn met je labels door verschillende kleuren te gebruiken voor verschillende organisatiedoelen of decoratie.

Hoe corrigeer ik een fout als ik een verkeerde letter heb geëmbosseerd?

Helaas bieden de meeste lettertangen geen eenvoudige manier om fouten te corrigeren. Je zult het stuk tape met de fout moeten afsnijden en opnieuw moeten beginnen vanaf het punt voor de fout.