Beste RVS koekenpan 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Een koekenpan behoort tot de basisattributen van een keuken. Ben je echter niet tevreden over je huidige koekenpan? Of wil je graag nieuwe koekenpannen voor in je keuken aanschaffen? Kijk dan zeker eens naar een goede RVS koekenpan. Met een koekenpan van RVS geniet je onder meer van een lange levensduur, fraai design én een optimale verdeling van de warmte. Dat is al helemaal het geval als je voor de beste RVS koekenpan van 2024 kiest.

5 beste RVS koekenpannen van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste RVS koekenpannen geselecteerd, evenals de beste prijs per RVS koekenpan:


Top 5 beste RVS koekenpan: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste RVS koekenpan en de andere RVS koekenpannen uit mijn top 5!

1. GreenPan Cambridge koekenpan

Mijn persoonlijke ervaringen met de GreenPan Cambridge koekenpan

Tijdens mijn onderzoek werd het me al snel duidelijk: de GreenPan Cambridge koekenpan is de beste RVS koekenpan van 2024. Deze koekenpan is voor alle warmtebronnen geschikt, inclusief inductie. Bovendien biedt de diameter van 30 cm uitkomst voor bijvoorbeeld grotere huishoudens. En grotere hoeveelheden eten. Deze beste RVS koekenpan is volledig PFAS-vrij, beschikt over een fijne handgreep en is van de juiste coating voorzien. Het eten smaakt hierdoor nóg beter en het koken verloopt nog prettiger. Deze coating zorgt, samen met de antiaanbaklaag, ook nog voor een lange levensduur!

De belangrijkste voordelen van de GreenPan Cambridge koekenpan

De GreenPan Cambridge koekenpan is niet voor niets de beste RVS koekenpan van 2024. Deze eretitel heeft ‘ie ook te danken aan de uitmuntende kwaliteit. Het merk GreenPan weet nu eenmaal wat een goede koekenpan is. Bovendien hoef je voor deze koekenpan van RVS slechts €44 te betalen. Je geniet dus van een prima prijs-kwaliteitsverhouding en lange levensduur. Deze RVS koekenpan is ook nog bestand tegen metalen spatels. Handig als je hier graag gebruik van maakt. Goed om te weten: deze RVS koekenpan is vaatwasserbestendig, maar je kunt ‘m beter even met de hand afwassen.

2. Tefal Virtuoso Gourmet koekenpan

Mijn persoonlijke ervaringen met de Tefal Virtuoso Gourmet koekenpan

De Tefal Virtuoso Gourmet koekenpan is precies hoe een RVS koekenpan moet zijn. Kijk maar eens naar de productfoto’s; is het geen lust voor het oog? Deze koekenpan is volledig van RVS gemaakt en hierdoor tegen een stootje bestand. Dit uit zich ook in een lange garantieperiode van maar liefst 10 jaar. Uiteraard is deze koekenpan volledig PFAS-vrij en ook nog voor alle warmtebronnen geschikt. Door de diameter van 28 cm is dit ook voor kleinere huishoudens een ideale optie.

De belangrijkste voordelen van de Tefal Virtuoso Gourmet koekenpan

Met de Tefal Virtuoso Gourmet koekenpan zit je qua kwaliteit sowieso goed. Het merk Tefal weet nu eenmaal wat het is om topkwaliteit te leveren. Met deze RVS koekenpan bak je onder meer vlees heerlijk krokant. Dit komt door het ontbreken van een coating. Door het ontbreken van een coating moet je wel oppassen voor het aanbranden van je eten. Voor deze Tefal RVS koekenpan betaal je slechts €40. Een geweldige prijs, ook met het oog op de lange levensduur.

3. Demeyere Classico 3 RVS Koekenpan

Mijn persoonlijke ervaringen met de Demeyere Classico 3 RVS Koekenpan

In mijn top 5 mag de Demeyere Classico 3 RVS Koekenpan uiteraard niet ontbreken. Deze koekenpan van RVS is van een absoluut A-merk en dat merk je aan alles. Deze koekenpan is tegen een stootje bestand, gaat jarenlang mee en ziet er ook nog eens fraai uit. Uiteraard is ook deze koekenpan volledig PFAS- en PFTE vrij. Deze RVS koekenpan is door een diameter van 24 cm overigens ook voor de kleinere huishoudens uiterst geschikt.

De belangrijkste voordelen van de Demeyere Classico 3 RVS Koekenpan

Met de Demeyere Classico 3 RVS Koekenpan zet je snel een lekkere maaltijd op tafel. Deze RVS koekenpan is voor alle warmtebronnen geschikt, zorgt voor een snelle warmteverdeling en beschikt over een fijne handgreep. Deze handgreep ligt prettig in de hand; je kunt hierdoor zelfs een pannenkoek in de lucht gooien en op de andere kant neer laten komen in de pan. Voor deze prima RVS koekenpan moet je wel diep(er) in de buidel tasten. Houd rekening met een investering van pakweg €79.

4. Demeyere Proline Koekenpan

Mijn persoonlijke ervaringen met de Demeyere Proline Koekenpan

Met een Demeyere RVS koekenpan zit je dus altijd goed. Daar is bij de Demeyere Proline Koekenpan ook absoluut sprake van. Dit is een luxe koekenpan van RVS die je ook perfect thuis kunt gebruiken. Deze pan is van 7 lagen voorzien, heeft een dikke rand en biedt hierdoor tot 50% meer bakoppervlakte. Dankzij de hoge rand kun je simpelweg nog meer eten in deze koekenpan kwijt. Ook deze koekenpan van RVS is voor alle warmtebronnen geschikt.

De belangrijkste voordelen van de Demeyere Proline Koekenpan

Met de Demeyere Proline Koekenpan haal je pure kwaliteit in huis. Deze koekenpan van RVS gaat jarenlang mee en is dus van een absoluut top merk. Het is mogelijk om deze RVS koekenpan in de vaatwasser te reinigen, maar het advies is om ‘m even met de hand af te wassen. Ook raad ik je aan om even goed naar de prijs te kijken. Voor deze koekenpan betaal je namelijk €176. Het is hierdoor vooral voor de fanatieke kok een aanrader.

5. WMF Durado Koekenpan

Mijn persoonlijke ervaringen met de WMF Durado Koekenpan

Bij mijn test is de WMF Durado Koekenpan ook goed naar voren gekomen. Dit is een RVS koekenpan zoals een koekenpan van RVS hoort te zijn. Robuust, fraai en veelzijdig in gebruik. Deze veelzijdigheid is ook te danken aan de diameter van 28 cm. Dankzij deze diameter is ‘ie voor zowel kleinere- als grotere huishoudens geschikt. Deze RVS koekenpan beschikt ook nog over een speciale coating; dit komt zowel het koken zelf als de smaak van het eten ten goede. Met deze koekenpan kook je bovendien op alle mogelijke warmtebronnen.

De belangrijkste voordelen van de WMF Durado Koekenpan

Een groot pluspunt van de WMF Durado Koekenpan vind ik coating. Dit is het zwarte gedeelte aan de binnenzijde van de pan. Deze coating verspreidt de warmte goed, zorgt voor heerlijk eten en draagt ook nog bij aan de lange levensduur. Een ander groot pluspunt vind ik de prijsstelling. Voor deze WMF koekenpan van RVS hoef je slechts €55 te betalen. Met het oog op de kwaliteit en veelzijdigheid vind ik dit een meer dan interessant prijskaartje.

Waarom heb je een RVS koekenpan nodig?

Het is geen vast gegeven dat je een RVS koekenpan nodig hebt. Het is wel een vast gegeven dat je een koekenpan in je keuken nodig hebt. Dit is immers dé pan waar je zo’n beetje alle gerechten mee klaar kunt maken. Om meerdere redenen is het verstandig om specifiek voor een variant van RVS te kiezen:

  • Voor alle warmtebronnen geschikt. Een belangrijk voordeel van RVS is dat dit materiaal voor alle warmtebronnen geschikt is. Je kunt zo’n pan in veel gevallen ook nog in de magnetron/oven gebruiken. Door de magnetische onderzijde is zo’n pan ook geschikt voor een inductie kookplaat.
  • Prachtig design. In mijn ogen brengt een RVS koekenpan ook nog een prachtig design met zich mee. Dit design komt onder meer door de unieke kleur van roestvrijstaal.
  • Lange levensduur. Het belangrijkste voordeel is toch wel de lange levensduur. RVS is tegen een stootje bestand en gaat hierdoor ontzettend lang mee. Kies je in 2024 voor de aanschaf van een RVS koekenpan? Dan geniet je hier probleemloos in 2035 nog steeds van.

Welke merken bieden goede RVS koekenpannen aan?

Met een goede RVS koekenpan geniet je van ultiem gemak en een lange levensduur. Daarvoor is het wel belangrijk om voor een RVS koekenpan van een A-merk te kiezen. De RVS koekenpannen van onder meer Tefal, Demeyere, BK, GreenPan en WMF raad ik je van harte aan.

GreenPan Cambridge koekenpan
De GreenPan Cambridge koekenpan is de beste RVS koekenpan van 2024

Beste RVS koekenpan kopen: hier moet je op letten

Een goede RVS koekenpan is dus zeker aan te raden. Maar, wat is nou de beste RVS koekenpan voor in je keuken? Dat moet je voor jezelf bepalen aan de hand van onderstaande aandachtspunten. Dit zijn, naar mijn mening, de belangrijkste eigenschappen van een koekenpan van RVS.

Diameter

Graag raad ik je aan om goed naar de diameter van de RVS koekenpan te kijken. Deze diameter moet je vooral op het gewenste gebruik, en je huishouden, afstemmen. Een normale koekenpan heeft een diameter van 24 á 26 cm. Als je een groter huishouden hebt, kies je echter beter voor een diameter van 28 á 30  cm.

Antiaanbaklaag

Ga ook goed na of de koekenpan van RVS over een antiaanbaklaag beschikt. Dit is wat mij betreft ideaal, maar is zeker niet bij alle RVS koekenpannen aanwezig. Ga daarom goed na of de laag aanwezig is en om wat voor laag het precies gaat.

Samenstelling

Waar je ook verstandig aan doet, is om naar de gehele samenstelling te kijken. Wat voor handgreep heeft de RVS koekenpan bijvoorbeeld? Is de koekenpan van een coating voorzien? Is de koekenpan van RVS van een dikke rand voorzien? Dat is wat mij betreft toch wel handig; je kunt hierdoor nog meer eten in de koekenpan kwijt.

Moraal van het verhaal: kijk goed naar de totale samenstelling. Dit is ook een prima punt waarop je een goede vergelijking kunt maken.

Merk & kwaliteit

Ga altijd voor een RVS koekenpan van een absoluut A-merk. Met het oog op de kwaliteit is dat de beste tip die ik je kan geven. Onder meer bovengenoemde merken leveren pure kwaliteit, waardoor je ontzettend lang met je RVS koekenpan doet. Kies je voor de beste RVS koekenpan uit mijn top 5? Dan ben je uiteraard óók van een lange levensduur verzekerd.

Prijs

Als laatste punt wijs ik je graag op de prijs van de RVS koekenpan. Wat moet je precies voor betalen voor de koekenpan van RVS? Tijdens mijn onderzoek heb ik opgemerkt dat de prijsverschillen aanzienlijk zijn. Juist daarom raad ik je aan om goed naar bovenstaande punten te kijken. Of om direct voor de beste RVS koekenpan van 2024 te kiezen; deze koekenpan van RVS kost je immers slechts €44.

Beste RVS koekenpan

Andere pannen

Moet je per sé voor een RVS koekenpan kiezen? Nee, dat is niet het geval. Je kunt ook voor een gietijzeren koekenpan kiezen. Als je een inductie kookplaat hebt, raad ik je een inductie koekenpan en inductie wokpan aan.

Veelgestelde vragen over RVS koekenpannen

Hoe voorkom je dat eten aan een RVS koekenpan blijft plakken?

Om te voorkomen dat eten aan je RVS koekenpan blijft plakken, zorg je ervoor dat de pan goed heet is voordat je olie toevoegt. Laat de olie ook opwarmen tot het begint te glinsteren of een beetje rookt, voordat je het eten toevoegt. Dit creëert een natuurlijke antiaanbaklaag door de poriën in het metaal te sluiten.

Kun je een RVS koekenpan in de oven gebruiken?

Ja, je kunt een RVS koekenpan in de oven gebruiken, mits de handgrepen ook van roestvrij staal zijn of een ander ovenbestendig materiaal. Controleer de maximale temperatuurgrens die je pan kan verdragen, zoals aangegeven door de fabrikant, voordat je deze in de oven plaatst.

Hoe maak je een RVS koekenpan schoon als er voedsel is aangebrand?

Als er voedsel is aangebrand in je RVS koekenpan, vul de pan dan met een laagje water en voeg wat afwasmiddel toe. Breng het water aan de kook op het fornuis en laat het enkele minuten sudderen. Dit helpt om het aangebrande voedsel los te maken. Laat het daarna afkoelen en schrob de pan met een zachte spons of borstel.

Wat zijn de nadelen van koken met een RVS koekenpan?

Een nadeel van koken met een RVS koekenpan is dat het voedsel kan aanbakken als de pan niet correct wordt gebruikt of niet goed is voorverwarmd. Bovendien vereisen ze meer olie of vet om een anti-aanbakoppervlak te creëren. Ook kunnen ze vlekken vertonen door hard water of blootstelling aan hoge temperaturen, wat regelmatig poetsen noodzakelijk maakt om ze glanzend en mooi te houden.