Beste scheenbeschermers voetbal van 2024

Laatst bijgewerkt op 16 april 2024

Een ongeluk zit in een klein hoekje; hier is ook sprake van op het voetbalveld. Je tegenstander kan je erg lomp onderuithalen, tegen je schenen trappen of op een andere manier bezeren. Om je hier tegen te wapenen, heb je de beste scheenbeschermers voetbal nodig. Deze scheenbeschermers beschermen in ieder geval je schenen erg goed en mogelijk ook nog je enkels. Voldoende reden dus om nieuwe scheenbeschermers voetbal uit te zoeken en aan te schaffen.

Top 5 beste scheenbeschermers voetbal van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste scheenbeschermers voetbal geselecteerd, evenals de beste prijs per scheenbeschermer:


5 beste scheenbeschermers voetbal besproken: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste scheenbeschermers voetbal en de andere scheenbeschermers voor voetbal uit mijn top 5!

1. THR Scheenbeschermers voetbal

De THR Scheenbeschermers voetbal zijn de beste scheenbeschermers voetbal van 2024. Deze scheenbeschermers zijn volledig van deze tijd; kijk maar eens naar de scheenbeschermers die professionele voetballers dragen. Die lijken heel erg op deze scheenbeschermers.

Dit zijn eigenlijk niks meer dan zogeheten shinpads. Alleen een deel van je schenen wordt hiermee beschermd, maar dat is voor veel voetballers voldoende. Een belangrijk voordeel is immers de uitmuntende pasvorm. Deze scheenbeschermers voetbal zijn super licht van gewicht, zitten niet in de weg en zakken ook niet naar beneden.

De THR Scheenbeschermers voetbal zijn tegen een stootje bestand. Deze lange levensduur zie je niet in de voordelige prijs terug: slechts €14,99. Dat valt reuze mee, niet waar? Bijkomend voordeel is dat deze scheenbeschermers een ademend ontwerp hebben. Zeg dus maar gedag tegen zwetende en jeukende schenen!

2. ProSocks – Scheenbeschermers Voetbal

De ProSocks – Scheenbeschermers Voetbal zijn ook zeer geschikte voetbal scheenbeschermers. Dit zijn volwaardige scheenbeschermers: je gehele scheenbeen wordt met deze beschermers uitmuntend beschermd. Dit maakt het voetballen wel zo prettig en veilig.

Deze variant beschikt over handige antislipranden. Deze randen voorkomen dat de scheenbeschermers omlaag zakken; dat is voor veel voetballers één van de grootste irritaties. Dit los je dus gelukkig en eenvoudig op met deze handige scheenbeschermers.

De ProSocks – Scheenbeschermers Voetbal zijn voor volwassenen en kinderen geschikt. Dit komt onder meer doordat je deze variant in 3 verschillende maten kunt bestellen. Ongeacht voor welke maat je kiest, betaal je hier ongeveer €30 voor. Een prima prijs met het oog op de veiligheid en bescherming.

3. AnoStreme Scheenbeschermers voetbal kind

De AnoStreme Scheenbeschermers voetbal kind zijn de beste scheenbeschermers voor een kind. Deze scheenbeschermers zijn klein en hierdoor uitermate geschikt voor de schenen van een kind.

Uiteraard bieden deze scheenbeschermers een perfecte bescherming. Dit komt onder meer doordat het vrij hoge beschermers zijn. Een groot gedeelte van de scheenbenen zijn hierdoor bedekt met deze beschermer. Deze scheenbeschermers zijn ook nog eens licht van gewicht.

Bij aanschaf van de AnoStreme Scheenbeschermers voetbal kind krijg je sokjes meegeleverd. Deze sokjes dragen bij aan de perfecte pasvorm; deze voetbal scheenbeschermers voor kinderen zakken absoluut niet af! Super fijn dus. Wat wij ook nog fijn vinden, is het prijskaartje. Voor deze scheenbeschermers voetbal betaal je slechts €29,95.

4. Avento Scheenbeschermers

De Avento Scheenbeschermers zijn ook absolute aanraders. Deze scheenbeschermers kun je op twee manieren dragen: als losse shinpads of als scheenbeschermers met sok. Wij raden het laatste aan; je enkels zijn hierdoor namelijk ook beschermd.

Deze beschermers hebben een dikte van 8 mm. Deze dikte is in staat om een trap tegen de beschermers perfect te elimineren; je hoeft dus niet bang te zijn voor pijn aan je schenen. Deze voetbal scheenbeschermers blijven ook nog subliem zitten.

De Avento Scheenbeschermers zijn in meerdere kleuren te bestellen. Bij elke kleur geniet je ook nog van een divers aanbod van maten: je kunt uit maar liefst 5 maten kiezen. Met deze scheenbeschermers voetbal je in ieder geval vrijuit en pijnvrij!

5. Nike Mercurial Lite Scheenbeschermer

De Nike Mercurial Lite Scheenbeschermer zijn de beste scheenbeschermers voetbal van Nike. Deze scheenbeschermers zijn van de gekende Nike kwaliteit, zitten heerlijk en bieden een prima bescherming.

Wel valt op dat het relatief kleine scheenbeschermers zijn; alleen je schenen zijn met deze beschermers beschermd. Gelukkig zijn deze beschermers wel tegen een flinke stoot bestand. De dunne buitenlang voelt bovendien heerlijk zacht voor je schenen aan.

De Nike Mercurial Lite Scheenbeschermer worden in combinatie met sokjes geleverd. Deze zogeheten sleeves zorgen ervoor dat de scheenbeschermers perfect blijven zitten. Dit maakt het voetballen met deze Nike scheenbeschermers des te prettiger. Je kunt je maar op één ding richten: de wedstrijd winnen!

Beste scheenbeschermers voetbal

Verschillende soorten scheenbeschermers voetbal

In de afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Leg maar eens 10 jaar oude scheenbeschermers naast nieuwe scheenbeschermers. Je ziet dan direct grote verschillen, bijvoorbeeld op het gebied van afmetingen en dikte. Dit uit zich ook in het huidige aanbod, waarin je meerdere soorten scheenbeschermers aantreft:

 • Kleine shinpads. Dit zijn de scheenbeschermers die door veel professionele voetballers gedragen worden. Deze beschermers bieden op een klein oppervlakte bescherming, maar zitten wel uitermate fijn. Het pascomfort is de grootste reden om voor deze scheenbeschermers te kiezen.
 • Scheenbeschermers met enkelsok. Dit zijn scheenbeschermers waaraan een enkelsok vast zit. Je kunt je voet door deze sok steken, waarna de scheenbeschermers ook goed blijven zitten. Sommige voetballers vinden dit echter minder prettig; de enkelsok zit immers in de voetbalschoen.

Daarnaast zijn er scheenbeschermers voetbal speciaal voor kinderen ontwikkeld. Deze scheenbeschermers zijn een stuk kleiner, maar bieden een net zo’n goede bescherming. Deze varianten zitten voor kinderen ook nog uitermate fijn.

Wat is de juiste maat scheenbeschermers voetbal?

De juiste maat scheenbeschermers voetbal is van meerdere factoren afhankelijk. Zo maakt het merk c.q. fabrikant van de scheenbeschermers voetbal nogal veel uit. Kies je voor Nike scheenbeschermers voetbal? Dan kun je van de volgende maten uitgaan:

 • XS: Lengte (cm) 140 – 150
 • S: Lengte (cm) 150 – 160
 • M: Lengte (cm) 160 – 170
 • L: Lengte (cm) 170 – 180
 • XL: Lengte (cm) 180 – 200

Met andere woorden: je moet je lichaamslengte afstemmen op de maat van de scheenbeschermers.

Zijn alle scheenbeschermers voetbal geschikt?

Nee, wij zijn tijdens ons onderzoek de meest gekke dingen tegengekomen. Zo zijn wij veel scheenbeschermers tegengekomen die helemaal geen goede bescherming bieden. Ze zijn óf veel te klein óf ze zijn veel te dun. Je zou in dat geval beter geen scheenbeschermers kunnen dragen op het veld. Kies daarom echt voor één van bovenstaande scheenbeschermers voetbal. Deze beschermers bieden namelijk wel de gewenste bescherming en gaan ook nog jarenlang mee.

Tips om scheenbeschermers voetbal op de juiste manier te gebruiken

 • Kies de juiste maat en pasvorm: Het is cruciaal dat je scheenbeschermers kiest die goed passen. Ze moeten je scheenbeen van net onder de knie tot boven de enkel bedekken zonder je bewegingsvrijheid te beperken. Een goede pasvorm zorgt ervoor dat de beschermers niet verschuiven tijdens het spel, wat cruciaal is voor effectieve bescherming.
 • Draag ze onder je sokken: Plaats je scheenbeschermers direct op je benen en trek je sokken eroverheen. Dit helpt de beschermers op hun plaats te houden. Sommige spelers gebruiken ook speciale banden of tape rond de beschermers en sokken om extra zekerheid te bieden dat ze niet verschuiven.
 • Zorg voor voldoende ventilatie: Kies scheenbeschermers met voldoende ventilatie om overmatig zweten en ongemak te verminderen. Goede luchtcirculatie helpt ook bij het voorkomen van huidirritaties en onaangename geuren na langdurig gebruik.
 • Reinig ze regelmatig: Het is belangrijk om je scheenbeschermers na elk gebruik schoon te maken. Dit voorkomt de opbouw van bacteriën en vermindert de kans op huidirritaties of infecties. Volg de wasinstructies van de fabrikant voor de beste resultaten en laat ze volledig drogen voordat je ze weer gebruikt.
 • Combineer met compressiekousen: Overweeg het dragen van compressiekousen onder je scheenbeschermers. Compressiekousen kunnen de bloedcirculatie in je benen verbeteren en spiervermoeidheid verminderen. Ze kunnen ook helpen om je scheenbeschermers op hun plaats te houden en extra comfort bieden tijdens lange wedstrijden of trainingssessies.

THR Scheenbeschermers voetbal
De THR Scheenbeschermers voetbal zijn de beste scheenbeschermers voetbal van 2024

Welke merken bieden goede scheenbeschermers voor voetbal aan?

Met scheenbeschermers voor voetbal van de meerken Adidas, Nike, Kipsta, Jako, Puma en Stanno zit je sowieso goed. Zelf zijn wij dus ook behoorlijk fan van het merk THR; dat merkt levert ook prima scheenbeschermers voor voetbal!

Hoe vind je de beste scheenbeschermers voetbal?

Voetbal je met veel plezier? Ben je soms alleen een beetje bang voor je schenen? Dan kun je niet om de beste scheenbeschermers voetbal heen. Deze beschermers zijn nu eenmaal nodig om veilig het einde van de wedstrijd te halen. Voldoende reden dus om direct nieuwe scheenbeschermers voetbal aan te schaffen. Let daarbij goed op de volgende punten.

Soort scheenbeschermers voetbal

Je moet allereerst een keuze maken tussen de soorten scheenbeschermers voetbal. Wil je een zogeheten shinpad hebben die maar een klein deel van je schenen beschermd? Of wil je grotere scheenbeschermers voetbal met een enkelsok hebben? Aan jou de keus.

Afmetingen

In het verlengde van bovenstaand punt moet je goed naar de afmetingen kijken. Hierbij moet je dus ook naar de maat kijken; deze maat moet je op je lichaamslengte afstemmen. Als je dat succesvol doet, kies je de juiste scheenbeschermers voetbal uit.

Pasvorm & materiaal

Bij scheenbeschermers voetbal zou je ook even goed naar de pasvorm moeten kijken. Zakken de scheenbeschermers voetbal bijvoorbeeld niet af? Of krijg je hier handige sokjes bij meegeleverd? In het verlengde hiervan zou je ook even goed naar het gebruikte materiaal moeten kijken. Dit materiaal is (groten)deels bepalend voor de bescherming van je schenen.

Design

Je zou ook nog met een schuin oog naar het design kunnen kijken. Check bijvoorbeeld of de kleurstelling van de scheenbeschermers voetbal naar je wens is. In onze ogen is dit echter één van de minst belangrijke punten.

Prijs & kwaliteit

Wat het belangrijkste punt is bij het uitkiezen van nieuwe scheenbeschermers voetbal? De prijs én kwaliteit. Ten eerste raden wij je aan om echt voor bovenstaande varianten te gaan. Deze scheenbeschermers voetbal doen hun werk uitmuntend en gaan ook nog jarenlang mee.

Ten tweede raden wij je aan om te durven investeren. Je kunt beter één keertje iets meer geld aan de beste scheenbeschermers voetbal uitgeven. Als je dat hebt gedaan, geniet je namelijk jarenlang van de betreffende scheenbeschermers voetbal. Ondertussen geniet je ook nog van de gewenste bescherming op het veld.

Bekijk ook onze andere koopgidsen!

Veelgestelde vragen over scheenbeschermers voetbal

Waarom zijn scheenbeschermers verplicht bij voetbal?

Scheenbeschermers zijn verplicht omdat ze een essentiële rol spelen in het beschermen van spelers tegen blessures. Het scheenbeen is een van de meest kwetsbare delen van het lichaam tijdens het voetballen, en een goede beschermer kan het risico op breuken, kneuzingen en snijwonden aanzienlijk verminderen.

Hoe kies ik de juiste maat scheenbeschermer?

De juiste maat scheenbeschermer bedekt de lengte van het scheenbeen van net onder de knie tot boven de enkel zonder het bewegingsbereik te beperken. Een algemene regel is dat er ongeveer 2 cm ruimte moet zijn tussen de bovenkant van de beschermer en de onderkant van de knie. Veel merken bieden een maattabel aan die gebaseerd is op je lengte.

Hoe vaak moet ik mijn scheenbeschermers vervangen?

Je moet overwegen je scheenbeschermers te vervangen als ze tekenen van slijtage vertonen, zoals scheuren in de schaal, significante vervorming, of als de demping zijn veerkracht verliest. Regelmatig controleren op slijtage kan helpen om te bepalen wanneer het tijd is voor een nieuw paar.

Wat is het verschil tussen shinpads en die met enkelbescherming?

Shinpads zijn ontworpen voor lichtgewicht en flexibiliteit en worden op hun plaats gehouden met sokken of compressiemouwen. Scheenbeschermers met enkelbescherming bieden extra bescherming voor de enkels en hebben vaak bandjes of een sokontwerp om ze op hun plaats te houden, maar kunnen iets meer gewicht en beperking bieden.