Beste slowjuicer 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Bij een gezonde leefstijl horen onder meer gezonde sapjes en smoothies. Deze kun je kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar daar kun je een tweede hypotheek voor afsluiten. Het is interessanter om zelf de gezonde sapjes en smoothies te maken. Wat je hiervoor nodig hebt? De juiste ingrediënten en een goede slowjuicer. In dit artikel maak je direct kennis met de beste slowjuicer van 2024. Neem mijn korte reviews door en schaf de gewenste variant direct aan!

5 beste slowjuicers van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste slowjuicers geselecteerd, evenals de beste prijs per slowjuicer:


Top 5 beste slowjuicer: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste slowjuicer en de andere slowjuicers uit mijn top 5!

1. KitchenBrothers Slowjuicer

Mijn persoonlijke ervaringen met de KitchenBrothers Slowjuicer

Zelf heb ik veel goede ervaringen met de producten van KitchenBrothers. Op voorhand had ik dan ook hoge verwachtingen van de KitchenBrothers Slowjuicer. Dit bleek volledig terecht te zijn; op basis van mijn test kan ik stellen dat dit de beste slowjuicer van 2024 is. Deze slowjuicer heeft een inhoud van 700 ml, kent een ideale samenstelling en is geheel naar wens in te stellen. Ook het pulpreservoir van 1400 ml vind ik een belangrijk voordeel. Niet geheel onbelangrijk: ook de prijs-kwaliteitsverhouding is dik in orde.

De belangrijkste voordelen van de KitchenBrothers Slowjuicer

Met de KitchenBrothers Slowjuicer haal je een veelzijdige slowjuicer in huis. Je kunt deze variant namelijk voor alle mogelijke sapjes en smoothies gebruiken. Hierbij geniet je van een maximale sap opbrengst (tot wel 90%), een minimale oxidatie (slechts 3%) en een relatief laag geluidsniveau. Het vermogen van 150 Watt brengt bovendien een laag energieverbruik met zich mee. De KitchenBrothers Slowjuicer ziet er verder strak uit én is in drie kleuren te verkrijgen. Mijn voorkeur gaat naar de witte variant uit, maar check ook zeker de andere kleuren even. Tot slot nog een belangrijk voordeel: de bediening van deze beste slowjuicer van 2024 is praktisch en prettig!

2. MOA Horizontale Slowjuicer

Mijn persoonlijke ervaringen met de MOA Horizontale Slowjuicer

De MOA Horizontale Slowjuicer is een goede nummer 2 in mijn top 5. Deze slowjuicer voldoet aan mijn eisen, is opvallend compact en doet zijn werk uitmuntend. Stop groente of fruit aan de bovenzijde in de slowjuicer en laat de rest van het werk over aan het apparaat. Voordat je het doorhebt, geniet je van heerlijk sap. Dit sap komt in de mengbeker van 700 ml terecht, terwijl het pulp aan de onderzijde van de machine eenvoudig opgevangen wordt. Deze slowjuicer is door zijn compactheid bovendien voor in veel keukens uiterst geschikt!

De belangrijkste voordelen van de MOA Horizontale Slowjuicer

De handige werking is één van de grootste voordelen. Bij de MOA Horizontale Slowjuicer laat je het meeste aan de slowjuicer zelf over, waarna je snel van een heerlijke smoothie kunt genieten. Je geniet hierbij onder meer van het vermogen van 150 Watt en de rotatie van 70 rotaties per minuut. Deze slowjuicer werkt hierdoor lekker snel. Een ander groot pluspunt vind ik de strakke uitstraling. Deze horizontale slowjuicer ziet er strak uit en neemt ook niet al te veel ruimte in beslag. Net zoals voor de beste slowjuicer betaal je ook voor de MOA Horizontale Slowjuicer ongeveer €80. Een prima prijs wat mij betreft!

3. KitchenMasters Slowjuicer

Mijn persoonlijke ervaringen met de KitchenMasters Slowjuicer

Voorafgaand mijn test had ik nog niet eerder van de KitchenMasters Slowjuicer gehoord. Toen ik ‘m eenmaal uit mocht proberen, werd ik echter super enthousiast. Deze slowjuicer doet zijn werk uitmuntend, is naar wens in te stellen en werkt erg eenvoudig. Dit laatste voordeel is onder meer aan de extra grote opening te danken. Ook de meegeleverde maatbeker, van 600 ml, vind ik een geweldige toevoeging. Als klap op de vuurpijl werkt deze slowjuicer ook nog met een vermogen van 800 Watt; je geniet hierdoor nóg sneller van een heerlijke smoothie.

De belangrijkste voordelen van de KitchenMasters Slowjuicer

Met de KitchenMasters Slowjuicer haal je een geweldige slowjuicer in huis. Hij doet zijn werk top en is ook nog naar wens instelbaar. Je kunt ‘m namelijk op 3 verschillende snelheden zijn werk laten doen. Hiermee hou je de totale controle en geniet je snel van een lekker groentesapje. Ook deze slowjuicer is van een grote pulpcontainer voorzien en ziet er strak uit. Eén van de grootste voordelen vind ik het prijskaartje; voor deze prima slowjuicer betaal je slechts €49,99. Een geweldige prijs, mede met het oog op de uitmuntende kwaliteit en werking!

4. DistinQ® Slowjuicer met Pulpcontainer

Mijn persoonlijke ervaringen met de DistinQ® Slowjuicer met Pulpcontainer

Ook met de DistinQ® Slowjuicer met Pulpcontainer heb ik goede ervaringen. Deze slowjuicer heb ik met veel plezier uit mogen proberen, waarbij meerdere zaken mij opvielen. Ten eerste viel de grote pulpcontainer van 1400 ml me op; je hoeft dit reservoir hierdoor niet al te vaak te legen. Ook over de sapbeker van 700 ml ben ik erg te spreken. Ten tweede viel de instelbaarheid mij op; je kunt deze slowjuicer in twee standen zijn werk laten doen. Hiermee hou je des te meer controle over de bereiding van je sapje.

De belangrijkste voordelen van de DistinQ® Slowjuicer met Pulpcontainer

De eenvoudige werking vind ik een groot pluspunt. Stop de groenten (en het fruit) aan de bovenzijde in de slowjuicer en leun vervolgens achterover. De DistinQ® Slowjuicer met Pulpcontainer zorgt voor een heerlijk vers sapje. Hierbij geniet je van een ultiem laag geluidsniveau; je kunt ‘m hierdoor ook prima op de vroege ochtend gebruiken. Een ander groot pluspunt vind ik de eenvoudige schoonmaak; meerdere onderdelen zijn vaatwasserbestendig! Voor al dit moois betaal je ongeveer €80. Dat prijskaartje komt ongeveer overeen met de prijs voor de beste slowjuicer van 2024.

5. COOK-IT Slowjuicer XL

€149,95
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Mijn persoonlijke ervaringen met de COOK-IT Slowjuicer XL

De COOK-IT Slowjuicer XL sprak mij vanaf het eerste moment al aan. Deze slowjuicer heeft een unieke uitstraling en vormgeving; dit is namelijk een verticale slowjuicer, terwijl bovenstaande varianten horizontale slowjuicers zijn. Je geniet hierdoor van een net iets andere werking én een extra brede toevoer. Dit maakt het makkelijker om alle groenten en fruit in deze slowjuicer te stoppen. Je geniet vervolgens van een zeer snelle werking en een heerlijke sapje.

De belangrijkste voordelen van de COOK-IT Slowjuicer XL

Een groot pluspunt vind ik de veelzijdigheid. De COOK-IT Slowjuicer XL is uiteraard voor alle groenten en fruit geschikt, maar is ook geschikt voor noten en tarwegras. Deze slowjuicer kent bovendien een paar handige extra’s, waaronder een antidrup systeem en een slimme dop. Tevens is deze slowjuicer eenvoudig schoon te houden, is de kwaliteit uitmuntend en geniet je van een geweldige anti oxiderende werking. De sappen zijn hierdoor echt vers en volledig vrij van zuurstof en pulp. Geniet optimaal van deze geweldige slowjuicer. Goed om te weten: je betaalt hier wel pakweg €150 voor. Het is daarmee de duurste slowjuicer uit mijn top 5.

Waarom heb je een slowjuicer nodig?

Als je gezond wilt leven, heb je een goede slowjuicer nodig. Dat is één van de weinige zekerheden die je in het leven hebt. Met ene goede slowjuicer maak je eenvoudig gezonde sapjes en smoothies klaar. Je hoeft hiervoor alleen maar groenten en fruit in huis te halen. De slowjuicer doet de rest van het werk voor je.

Graag raad ik je aan om een goede vergelijking tussen een slowjuicer en sapcentrifuge te maken. Een slowjuicer werkt met een lagere snelheid, waardoor groenten en fruit de voedingswaarden perfect behoudt. Dit is perfect voor in een gezond sapje.

Met de beste slowjuicer geniet je op meerdere manieren van veel gemak. Je hebt geen omkijken naar het persen van fruit en groenten, je geniet snel van een lekkere smoothie en het sapje is ook nog eens super gezond. Bovendien zijn de betere slowjuicers eenvoudig te bedienen en van een top kwaliteit. Een absolute aanrader dus vanuit mijn kant!

KitchenBrothers Slowjuicer
De KitchenBrothers Slowjuicer is de beste slowjuicer van 2024

Beste slowjuicer kopen: hier moet je op letten

Voor veel mensen – en huishoudens – is een goede slowjuicer onmisbaar. De werking is subliem, terwijl het apparaat ook nog voor gezonde sapjes zorgt. Voordat het zover is, moet je op zoek naar de beste slowjuicer gaan. Hoe vind je nou tussen de 5 bovenstaande varianten de beste koop voor jou? Dat doe je door goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Model slowjuicer

Je moet eerst een keuze tussen beide soorten modellen maken:

  • Verticale slowjuicer: deze variant is ideaal voor het persen van zachte groente- en fruit. Ook kun je een verticale variant inzetten voor hardere groenten- en fruitsoorten.
  • Horizontale slowjuicer: deze variant is ideaal voor het bovengenoemde en voor het persen van sap uit bladgroenten, tarwegras en vezelige groenten. Met een horizontale slowjuicer kun je dus nóg meer.

Inhoud reservoirs

Je moet ook goed kijken naar de inhoud van de reservoirs. Ten eerste naar de inhoud van het sap reservoir; een inhoud van 700 ml is gemiddeld. Uiteraard kun je voor een groter of kleiner reservoir kiezen.

Ten tweede zou je goed naar de inhoud van het pulpreservoir moeten kijken. In dit reservoir komt alle pulp terecht; dit pulp hoef je niet weg te gooien, maar kun je hergebruiken. Het is daarom handig als het pulpreservoir vrij groot is. Denk hierbij aan een inhoud van minimaal 1 liter.

Instelmogelijkheden

Bij een slowjuicer moet je ook goed naar de instelmogelijkheden kijken. Kun je bijvoorbeeld een stand of snelheid bij de slowjuicer instellen? Bij sommige slowjuicers is dit mogelijk, maar bij lang niet alle varianten. Het is aan jou om te bepalen in hoeverre je hier wel of geen waarde aan hecht.

Opties & extra’s

Ook raad ik je aan om goed naar extra’s en opties te kijken. Hierbij kun je denken aan een druppelstopsysteem, een spoelfunctie, een antislip bodem en een snoeropbergruimte. Ook kun je kiezen voor een slowjuicer met vaatwasserbestendige onderdelen. Dat geniet in ieder geval wel mijn voorkeur.

Design & afmetingen

Kijk goed naar het design van de slowjuicer. Dit design moet idealiter bij de rest van je keukenapparaten en keuken zelf passen. Daarbij raad ik je ook aan om goed naar de afmetingen te kijken. De afmetingen lopen tussen de verschillende modellen flink uiteen; bepaal daarom goed hoe groot je ideale slowjuicer moet zijn. Hierbij uiteraard rekening houdend met de ruimte in je keuken.

Merk & kwaliteit

Kies altijd voor één van bovenstaande slowjuicers. Of kies voor een slowjuicer van een A-merk. Je verzekert jezelf daarmee van een prima kwaliteit, prima werking en een lange levensduur. Wel zo prettig, aangezien een slowjuicer geen goedkoop keukenapparaat is.

Prijs

Wat heb je over voor de beste slowjuicer? Mijn advies is om vooral te durven investeren. Bespaar niet onnodig, maar ga echt puur voor de beste slowjuicer voor in jouw situatie. Daar geniet je op zowel korte- als op lange termijn het meeste van.

Beste slowjuicer

Aanvullende producten voor je keuken

Een goede slowjuicer is voor in de meeste keukens een pure aanwinst. Dit geldt ook voor een goede staafmixer of handmixer, een goede set snijplanken, een goede soepmaker en een goede vleesmolen.

Veelgestelde vragen over slowjuicers

Kan ik met een slowjuicer ook notenmelk maken?

Ja, veel slowjuicers zijn in staat om notenmelk te maken, zoals amandelmelk of cashewmelk. Je moet de noten eerst weken in water om ze zachter te maken, en daarna kun je ze door de slowjuicer halen met water om notenmelk te produceren. Controleer wel of jouw specifieke model deze functie ondersteunt.

Wat is het verschil in sap kwaliteit tussen een slowjuicer en een traditionele centrifugale juicer?

Sap uit een slowjuicer is over het algemeen van hogere kwaliteit omdat het proces van langzaam persen minder hitte en oxidatie veroorzaakt, waardoor meer voedingsstoffen en enzymen behouden blijven. Ook zorgt het voor sap met minder schuim en een helderdere kleur, en het kan langer vers blijven dan sap uit een centrifugale juicer.

Kan ik de pulp die overblijft na het juicen hergebruiken?

Ja, de pulp die overblijft na het juicen kan op verschillende manieren worden hergebruikt, zoals in bakrecepten, soepen, compost of als een toevoeging aan tuinaarde. Groentepulp kan bijvoorbeeld worden gebruikt in broden of muffins om extra vezels toe te voegen, terwijl fruitpulp heerlijk is in smoothies of als basis voor fruitige desserts.

Hoe onderhoud en reinig ik mijn slowjuicer om zijn levensduur te verlengen?

Reinig je slowjuicer direct na elk gebruik om te voorkomen dat pulp en sapresten opdrogen en moeilijker te verwijderen zijn. Demonteer de juicer volgens de instructies van de fabrikant en was de afneembare onderdelen met warm, zeepachtig water. Gebruik een zachte borstel om moeilijk bereikbare plekken schoon te maken. Droog alle onderdelen grondig af voordat je ze weer in elkaar zet en opbergt. Sommige onderdelen kunnen vaatwasmachinebestendig zijn, maar controleer dit voor jouw model.