Beste snijplanken van 2024

Laatst bijgewerkt op 16 april 2024

In een ideale wereld heb je binnen een paar minuten een gezonde maaltijd op tafel staan. De werkelijkheid laat echter iets anders zien; je moet de nodige tijd uittrekken voor het bereiden van een gezonde maaltijd. Daarvoor heb je ook meerdere benodigdheden nodig, waaronder een snijplank. Idealiter kies je voor een set van beste snijplanken. Daarmee kun je allerlei ingrediënten eenvoudig en snel snijden. Heb je daar baat bij? Speciaal voor jou ben ik op zoek gegaan naar de beste snijplanken van 2024. Neem hieronder direct mijn bevindingen door!

Top 5 beste snijplanken van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste snijplanken geselecteerd, evenals de beste prijs per snijplank:


5 beste snijplanken besproken: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste snijplank en de andere snijplanken uit mijn top 5!

1. Joseph Joseph Index Large Snijplankenset

Mijn persoonlijke ervaringen met de Joseph Joseph Index Large Snijplankenset

Toen ik deze snijplanken set tegenkwam, werd ik direct enthousiast. Toen ik deze set eenmaal zelf uit kon proberen, werd ik nog enthousiaster. De snijplanken hebben allemaal een ideale hoogte, zijn allemaal 34 bij 24 cm groot en zijn in een andere kleur uitgevoerd. In combinatie met de opdruk aan de bovenzijde zorgt dit voor veel duidelijkheid. Verder ben ik uitermate te spreken over de meegeleverde houder. Dankzij deze houder stonden deze beste snijplanken prachtig in mijn keuken.

De belangrijkste voordelen van de Joseph Joseph Index Large Snijplankenset

Een groot voordeel van deze set is de samenstelling. Je krijgt namelijk maar liefst 4 snijplanken geleverd, waarmee je elk mogelijk voedingsmiddel eenvoudig kunt snijden. De snijplanken zijn ook nog vaatwasserbestendig en houden lekker vast. Bijkomend voordeel is, wat mij betreft, dat ze van kunststof gemaakt zijn. Dit materiaal is tegen een stootje bestand en gaat hierdoor erg lang mee.

Wat je verder nog moet weten over de Joseph Joseph Index Large Snijplankenset

 • Niet de goedkoopste set. Als je voor de beste snijplanken wilt gaan, moet je diep in de buidel tasten. Dat blijkt in ieder geval uit deze set; je betaalt hier ruim €50 voor. Veel geld, maar deze set is dit prijskaartje elke cent dubbel en dwars waard.
 • Handige inkeping. Elke snijplank uit deze set is van een handige inkeping voorzien. In deze inkeping komen de kruimels en vloeistoffen terecht die vrijkomen tijdens het snijden van voedsel. Dit kun je vervolgens makkelijk weggooien!

2. Budu Snijplankenset 3 stuks

Mijn persoonlijke ervaringen met de Budu Snijplankenset 3 stuks

Voorheen had ik geen hoge pet op van een houten snijplank. De Budu Snijplankenset 3 stuks heeft die gedachte echter doen veranderen. Bij deze set viel onder meer de duurzaamheid mij op, evenals de slijtvastheid. Bamboe sluit nagenoeg niet, waardoor je super lang met deze set doet. Je krijgt ook nog eens 3 snijplanken geleverd; super handig wat mij betreft.

De belangrijkste voordelen van de Budu Snijplankenset 3 stuks

Een van de grootste voordelen vind ik de samenstelling. Zoals ik hierboven al zei, krijg je 3 snijplanken geleverd. Deze planken hebben echter allemaal een andere maat; je kunt hierdoor voor elk voedingsmiddel de beste snijplank uitkiezen. Handig en gemakkelijk. Verder ben ik uitermate te spreken over de prijs. Voor deze set van 3 snijplanken betaal je slechts €19,95. Een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding dus.

Wat je verder nog moet weten over de Budu Snijplankenset 3 stuks

 • Dubbelzijdig te gebruiken. Door een slimme vormgeving zijn de snijplanken aan beide kanten te gebruiken. Dit houdt in dat je op één snijplank twee voedingsmiddelen kunt snijden, indien dit gewenst is.
 • Handige saprand. Alle snijplanken zijn ook nog van een handige saprand voorzien. Deze rand valt al het sap op, waardoor het sap niet op je aanrechtblad terechtkomt.

3. BK Universele snijplanken

Mijn persoonlijke ervaringen met de BK Universele snijplanken

Toen ik de BK Universele snijplanken opgestuurd kreeg, had ik hoge verwachtingen. Die verwachtingen bleken volledig uit te komen. Deze set van 3 snijplanken is handig, is van een geweldige kwaliteit en is van verschillende kleuren voorzien. Elke kleur kun je aan bepaalde voedingsmiddelen koppelen; wel zo prettig met het oog op de hygiëne. Een ander groot voordeel vind ik dat deze snijplanken geschikt zijn voor de vaatwasser.

De belangrijkste voordelen van de BK Universele snijplanken

Een groot voordeel van deze set vind ik de samenstelling. Je krijgt namelijk drie snijplanken geleverd waarbij elke snijplank dezelfde maat heeft. Je kunt deze snijplanken hierdoor eenvoudig opbergen, bijvoorbeeld in je kast. Jammer genoeg krijg je bij deze snijplanken géén houder meegeleverd. Dat had ik eerlijk gezegd toch wel graag gezien.

Wat je verder nog moet weten over de BK Universele snijplanken

 • Bijzonder duurzaam. De 3 snijplanken uit deze set zijn allemaal van kunststof gemaakt. Dit materiaal is slijtvast, tegen een stootje bestand en gaat hierdoor jarenlang mee. De komende jaren hoef je dus geen nieuwe snijplanken meer te kopen.
 • Handig vast te pakken. Door de uitsnijding in de snijplanken zijn deze planken eenvoudig vast te pakken. Via deze uitsnede kunnen overigens ook nog de sappen verdwijnen; handig als je de sappen in de gootsteen weg wilt spoelen.

4. MyCuisine – Snijplankenset met Houder

Mijn persoonlijke ervaringen met de MyCuisine – Snijplankenset met Houder

Toen ik de MyCuisine – Snijplankenset met Houder online tegenkwam, wist deze set direct mijn aandacht te grijpen. Toen ik ‘m eenmaal uit mocht proberen, wist ik precies waarom. Deze set heeft namelijk een ideale samenstelling en wordt met een handige houder geleverd. Deze houder was ook nog eens in de stijl van mijn keuken uitgevoerd! Verder ben ik over het meegeleverde kookboek erg te spreken.

De belangrijkste voordelen van de MyCuisine – Snijplankenset met Houder

Een groot voordeel vind ik dat deze set uit 4 snijplanken bestaat. Deze planken zijn allemaal even groot, maar wel in een andere kleur uitgevoerd. Ook zijn alle planken van een uniek label (aan de bovenzijde) voorzien. Je ziet hierdoor direct welke snijplank je voor welk voedingsmiddel je nodig hebt. Een ander groot pluspunt vind ik dat deze snijplanken van kunststof gemaakt zijn. Dit materiaal is slijtvast én ook nog eens vaatwasserbestendig.

Wat je verder nog moet weten over de MyCuisine – Snijplankenset met Houder

 • Mesvriendelijk materiaal. Als je met je dure mes eten snijdt, wil je uiteraard niet dat je mes snel bot wordt. Daar hoef je bij deze snijplanken set sowieso niet bang voor te zijn. Het gaat namelijk om mesvriendelijk materiaal.
 • 30 bij 22 centimeter groot. Elke snijplank uit deze set is 30 bij 22 centimeter groot. Dit is volgens ons groot genoeg voor in elke keuken. Ook is dit groot genoeg voor alle voedingsmiddelen.

5. ViveGrace HOME® Bamboe Snijplank

Mijn persoonlijke ervaringen met de ViveGrace HOME® Bamboe Snijplank

Vooraf had ik het idee dat deze snijplank overdreven duur is. Toen ik ‘m echter uit mocht proberen, veranderden mijn gedachten. Het is inderdaad een relatief prijzige snijplank, maar hij doet zijn werk wel magnifiek. Ook ziet ‘ie er uit strak uit, geniet je van veel gemak en geniet je van een lange levensduur. Ik ben zelf erg fan van deze bamboe snijplank!

De belangrijkste voordelen van de ViveGrace HOME® Bamboe Snijplank

Een groot voordeel van bamboe is de duurzaamheid. Dit materiaal gaat lang mee, is slijtvast en is eenvoudig onder de kraan schoon te houden. Wel raad ik je aan om deze snijplank niet in de vaatwasser te reinigen. Doe dit even met de hand en geniet hierdoor van een nog langere levensduur. Een ander groot pluspunt vind ik de saprand; hier komen alle sappen in terecht, waarna je deze eenvoudig weg kunt gooien.

Wat je verder nog moet weten over de ViveGrace HOME® Bamboe Snijplank

 • 40 bij 30 cm groot. Dit is een behoorlijk grote snijplank, gezien deze afmetingen. Ik vond dit zelf erg prettig, aangezien ik hierdoor grote hoeveelheden groente tegelijkertijd kon snijden.
 • Hygiënisch. De saprand is niet alleen praktisch, maar ook nog hygiënisch. De sappen komen bijvoorbeeld niet in de voedingsmiddelen terecht, maar dus direct in de saprand. Ideaal als je meerdere voedingsmiddelen op deze snijplank wilt snijden.
Beste snijplanken

Hoe heb ik de beste snijplanken geselecteerd?

Uitproberen, uitproberen en nog eens uitproberen. Dat zijn de stappen die ik doorlopen heb voor het aanwijzen van de 5 beste snijplanken van 2024. Alle bovenstaande varianten heb ik zelf uit mogen proberen, waardoor ik hier een duidelijk beeld van gekregen heb. Zoals je in bovenstaande reviews kunt lezen, ben ik over deze 5 soorten snijplanken uitermate te spreken. Vandaar ook dat ze onderdeel uitmaken van mijn persoonlijke top 5.

Voor wie zijn nieuwe snijplanken geschikt?

Elk huishouden heeft baat bij goede snijplanken. Deze snijplanken zijn namelijk onmisbaar in elke keuken, ongeacht op welke manier je kookt. Ben je een ware hobbykok? Dan hoef ik je niet uit te leggen wat het belang van goede snijplanken is. Heb je een hekel aan koken? Ook dan zijn de beste snijplanken een absolute aanrader. Deze snijplanken maken het koken een stuk eenvoudiger voor je, waardoor je hier minder tijd aan hoeft te besteden.

Zijn alle snijplanken geschikt?

Nee, het is zeker niet zo dat alle snijplanken geschikt zijn. Tijdens mijn test ben ik meerdere snijplanken tegengekomen waar ik eerlijk gezegd van schrok. Die snijplanken waren onhandig vormgegeven, van slecht materiaal gemaakt of erg klein (of juist te groot). Mede daarom raad ik je specifiek de 5 bovenstaande snijplanken aan.

Wat zijn de voor- en nadelen van nieuwe snijplanken?

 • In handige sets te verkrijgen. Als ik zo vrij mag zijn om je een advies te geven: ga altijd voor een set van snijplanken. Een set biedt nog meer mogelijkheden, meer gemak en levert je nog meer tijdsbesparing op.
 • Ideale vormgeving & samenstelling. De betere snijplanken beschikken allemaal over een ideale vormgeving en samenstelling. Dit uit zich onder meer in de aanwezigheid van een saprand, de juiste afmetingen en een handige handgreep.
 • Duurzaam = jarenlange levensduur. De beste snijplanken zijn van kunststof of bamboe vervaardigd. Deze beide materialen zijn slijtvast en gaan hierdoor erg lang mee. Dit uit zich in een (zeer) lange levensduur van de snijplanken.
 • Handig in gebruik. De snijplanken die ik in dit artikel besproken heb, zijn allemaal handig in gebruik. Dit komt onder meer doordat ze in verschillende kleuren uitgevoerd zijn en over een saprand beschikken. Dit maakt het allemaal nog eenvoudiger om voedsel te snijden.
 • Kan prijzig zijn. Een set van snijplanken kan behoorlijk prijzig zijn, zoals uit een paar van bovenstaande sets blijkt. Toch kan ik je maar één ding aanraden: investeer in de beste set van snijplanken. Daar heb je op termijn het meeste aan. Goedkoop is altijd duurkoop.

Tips om snijplanken op de juiste manier te gebruiken

 • Gebruik verschillende snijplanken voor rauw vlees en groenten: Om kruisbesmetting te voorkomen, is het essentieel om aparte snijplanken te gebruiken voor rauw vlees, vis, en gevogelte, en een andere voor groenten, fruit, en brood. Dit helpt bij het handhaven van hygiënische keukenpraktijken.
 • Onderhoud houten snijplanken met minerale olie: Als je houten snijplanken gebruikt, behandel ze dan regelmatig met voedselveilige minerale olie. Dit voorkomt dat het hout uitdroogt, scheurt of vervormt. Breng een dunne laag olie aan en laat het een nacht intrekken voordat je het overtollige olie verwijdert.
 • Reinig snijplanken grondig na elk gebruik: Was je snijplanken met warm water en zeep na elk gebruik, vooral na het snijden van rauw vlees of vis. Voor een diepere reiniging kun je een oplossing van water en witte azijn of een pasta van zuiveringszout en water gebruiken om geurtjes te neutraliseren en vlekken te verwijderen.
 • Bewaar snijplanken correct om kromtrekken te voorkomen: Bewaar houten en plastic snijplanken rechtop in een droge omgeving om luchtcirculatie mogelijk te maken en kromtrekken of schimmelvorming te voorkomen. Zorg ervoor dat ze volledig droog zijn voordat je ze opbergt.
 • Gebruik een antislipmat of vochtige doek onder je snijplank: Om te voorkomen dat de snijplank wegglijdt tijdens het snijden, plaats je een antislipmat of een vochtige doek onder de plank. Dit verhoogt de veiligheid tijdens het snijden door de stabiliteit van de snijplank te garanderen.

Welke merken bieden goede snijplanken aan?

Met een Joseph Joseph snijplank, Brabantia snijplank, Zwilling snijplank, Point Virgule snijplank en Butler snijplank doe je prima aankopen. Deze snijplanken zijn van de gewenste kwaliteit, tegen een stootje bestand en gaan hierdoor jarenlang mee.

Joseph Joseph Index Large Snijplanken
De Joseph Joseph Index Large Snijplanken zijn de beste snijplanken van 2024

Hoe vind je de beste snijplanken?

Wat mij betreft zijn goede snijplanken onmisbaar in een keuken. Deel je deze mening met me? Dan is het zaak om op zoek naar de beste snijplanken voor in je keuken op zoek te gaan. Let hierbij goed op onderstaande eigenschappen.

Aantal stuks

Je moet allereerst bepalen hoeveel snijplanken je nodig hebt. Denk je voldoende aan één snijplank in je keuken te hebben? Of ga je liever voor een set van meerdere snijplanken? Ik kan je eigenlijk alleen maar aanraden om voor een set te kiezen. Des te meer snijplanken je hebt, des te makkelijker je alle groenten kunt snijden.

Materiaal

In mijn ogen is het materiaal één van de belangrijkste eigenschappen. Kies daarom altijd voor een kunststof of bamboe snijplank. Deze materialen zijn slijtvast, tegen een stootje bestand, gaan jarenlang mee én zijn ook nog eenvoudig schoon te houden.

Afmetingen

Graag raad ik je ook aan om goed naar de afmetingen te kijken. Heb je een relatief kleine snijplank nodig in je relatief kleine keuken? Of wil je juist voor grotere snijplanken gaan? De keuze is reuze én volledig aan jou. Ik ben zelf in ieder geval voorstander van vrij grote snijplanken.

Samenstelling

Bij elke snijplank moet je goed naar de samenstelling kijken. Let bijvoorbeeld op de aanwezigheid van een saprand, kijk goed naar de kleur en bekijk of de snijplank over een bepaald label beschikt. Dat laatste is bij alle sets in ieder geval zo.

Houder

Kies je voor een snijplanken set? Kies dan idealiter voor een set inclusief een houder. Met zo’n houder berg je de snijplanken netjes, geordend en makkelijk op. Een houder is – in mijn ogen – onmisbaar bij een goede set van snijplanken.

Kwaliteit

Qua kwaliteit kan ik je twee dingen aanraden: ga voor een snijplank van bamboe of kunststof en ga voor één van bovenstaande snijplanken. Deze snijplanken zijn van de beste merken en worden erg goed beoordeeld door andere gebruikers. Zelf heb ik deze snijplanken dus ook erg goed beoordeeld!

Prijs

Tot slot heb je nog met de prijs te maken. Hier kan ik kort over: bespaar nooit onnodig op de aanschaf van snijplanken. Je kunt beter net iets meer geld uitgeven, waardoor je de beschikking over de beste snijplanken krijgt. Nu en in de komende jaren.

Aanvullende producten voor in je keuken

In je keuken kun je eigenlijk niet zonder goede snijplanken. Ook kun je niet zonder een fijne keukengerei set, een keukenmixer, een dunschiller, een mandoline, een groentesnijder, een kaasschaaf, een blender to go, een wafelijzer, een hamburgerpers, een broodmes en een kelnersmes.

Veelgestelde vragen over snijplanken

Hoe kies ik de beste snijplank uit voor verschillende soorten voedsel?

Gebruik voor het snijden van rauw vlees, gevogelte en vis een kunststof snijplank, omdat deze gemakkelijker grondig te reinigen en te desinfecteren is. Voor groenten, fruit, brood en kaas kun je houten of bamboe snijplanken gebruiken, omdat deze minder snel groeven ontwikkelen waarin bacteriën zich kunnen nestelen.

Hoe maak ik mijn houten snijplank grondig schoon?

Reinig je houten snijplank met warm water en milde zeep, spoel deze goed af en droog hem direct met een handdoek. Voor een diepere reiniging, wrijf het oppervlak in met een halve citroen en een handvol grof zout, laat het even intrekken en schraap het zout dan weg met de citroen. Spoel en droog na.

Kan ik mijn snijplank in de vaatwasser doen?

Kunststof snijplanken kunnen vaak in de vaatwasser, maar houten en bamboe snijplanken kun je beter niet in de vaatwasser doen omdat ze kunnen kromtrekken, barsten of uitdrogen. Controleer altijd de instructies van de fabrikant.

Hoe voorkom ik dat mijn snijplank gaat schuiven op het aanrecht?

Plaats een vochtige doek of antislipmat onder je snijplank voordat je gaat snijden. Dit zorgt voor extra grip en stabiliteit, waardoor de plank niet wegglijdt tijdens het gebruik.

Hoe verwijder ik vlekken en geurtjes van mijn snijplank?

Voor het verwijderen van vlekken, wrijf je de snijplank in met een pasta van zuiveringszout en water, laat het even intrekken, en spoel het daarna af. Om geurtjes te verwijderen, wrijf je de plank in met witte azijn of een halve citroen en spoel je het vervolgens af.