Beste staafmixer 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Voor het mixen van ingrediënten heb je meerdere mogelijkheden. Je kunt een normale keukenmixer of keukenmachine gebruiken, maar je kunt ook voor een staafmixer gaan. Dit is een eenvoudige mixer waarmee je bijvoorbeeld gebonden soep of saus kunt maken. Je hoeft de staafmixer hiervoor alleen maar in je hand te houden en naar wens in te stellen. Ik ben in ieder geval alvast op zoek gegaan naar de beste staafmixer van 2024. Mijn bevindingen deel ik graag met je in dit artikel!

5 beste staafmixers van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste staafmixers geselecteerd, evenals de beste prijs per staafmixer:


Top 5 beste staafmixer: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste staafmixer en andere staafmixers uit mijn top 5!

1. Bosch MSM67170 ErgoMixx

Mijn persoonlijke ervaringen met de Bosch MSM67170 ErgoMixx

Al op voorhand had ik hoge verwachtingen van de Bosch MSM67170 ErgoMixx. Dit bleek volledig terecht te zijn; dit is wat mij betreft de beste staafmixer van 2024. Deze mixer ligt heerlijk in de hand, werkt ontzettend snel en beschikt over maar liefst 12 snelheidsinstellingen. Verder vind ik het ideaal dat deze staafmixer met talloze accessoires meegeleverd wordt, waaronder een hakmolen, garde, maatbeker en mes voor ijsblokjes. Dit stelt je in staat om deze beste staafmixer van 2024 veelzijdig in te zetten.

De belangrijkste voordelen van de Bosch MSM67170 ErgoMixx

Met de Bosch MSM67170 ErgoMixx haal je een complete staafmixer in huis. Hij wordt met alle mogelijke toebehoren geleverd, waardoor je ‘m zo’n beetje elke dag in je keuken kunt gebruiken. Je geniet hierbij van het vermogen van 750 Watt en de vele snelheidsstanden. Met dank aan de knoppen stel je deze staafmixer bovendien eenvoudig naar wens in. Ook kun je van een pulsefunctie gebruik maken; hiermee krijg je kort de beschikking over het maximale vermogen. Voor al dit moois betaal je ongeveer €64. Een geweldige prijs met het oog op de vele mogelijkheden én gekende kwaliteit van Bosch.

2. Safecourt Kitchen 6-delige Staafmixer Set

Mijn persoonlijke ervaringen met de Safecourt Kitchen 6-delige Staafmixer Set

Van het merk Safecourt heb ik zelf een hoge pet op. Mede daarom had ik hoge verwachtingen van de Safecourt Kitchen 6-delige Staafmixer Set. Deze verwachtingen bleken uit te komen. Deze staafmixer ligt heerlijk in de hand, wordt als een complete set geleverd en is hierdoor veelzijdig inzetbaar. Je geniet bovendien van het vermogen van 1000 Watt en de fijne bediening. Bijkomend pluspunt vind ik de instelbaarheid; je kunt uit maar liefst 20 snelheden kiezen! Deze staafmixer is ook nog eens pakweg €15 goedkoper dan bovenstaande beste staafmixer van 2024.

De belangrijkste voordelen van de Safecourt Kitchen 6-delige Staafmixer Set

Eigenlijk vind ik dat de Safecourt Kitchen 6-delige Staafmixer Set heel veel voordelen biedt. Zo vind ik het ideaal dat je onder meer een hakmolen, melkopschuimer en maatbeker meegeleverd krijgt. Je zet deze staafmixer hierdoor zeer veelzijdig in. Ook ben ik te spreken over de brute kracht en de vele snelheidsstanden; je bereidt hiermee alles op geheel eigen wens. Daarbij kun je kiezen uit mixen, hakken, kloppen, snijden en pureren! De ergonomische handgreep maakt deze staafmixer ook nog geschikt voor lang gebruik. De algehele prijs-kwaliteitsverhouding is ook indrukwekkend.

3. Bosch MSM66110 ErgoMixx

Mijn persoonlijke ervaringen met de Bosch MSM66110 ErgoMixx

Het merk levert geweldige staafmixers, getuige de Bosch MSM66110 ErgoMixx. Uit mijn test is gebleken dat dit de beste Bosch staafmixer van 2024 is. Deze staafmixer valt vooral op door de eenvoud. Je krijgt uitsluitend de mixer en een maatbeker geleverd, maar geen andere attributen. Je stelt de mixer eenvoudig in en doet hierbij een beroep op het vermogen van 600 Watt. Hierbij heb je de keuze uit 2 snelheidsstanden. Dit klinkt allemaal niet zo luxe als bij bovenstaande varianten het geval is, maar dat hoeft wat mij betreft ook niet. Deze Bosch staafmixer doet namelijk perfect wat ‘ie moet doen!

De belangrijkste voordelen van de Bosch MSM66110 ErgoMixx

Een van de grootste voordelen vind ik het comfort. Kijk maar eens naar de vormgeving van de staafmixer; de handgreep is volledig naar je hand gevormd. In combinatie met de softgrip laag biedt dit heel veel gemak. Je kunt ‘m hierdoor ook voor langdurig gebruik inzetten. Verder valt de uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding mij in positieve zin op. Voor de Bosch MSM66110 ErgoMixx betaal je slechts €32, terwijl het wel een staafmixer van absolute A-kwaliteit is. Je geniet probleemloos jarenlang van deze uitmuntende staafmixer!

4. Brabantia BBEK1063

€69,99
Op voorraad
Blokker.nl
€79,99
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Mijn persoonlijke ervaringen met de Brabantia BBEK1063

Met producten van het merk Brabantia zit je altijd goed. Dat was mijn gedachte op voorhand en werd bevestigd door de Brabantia BBEK1063. Deze staafmixer doet zijn werk uitmuntend en wordt in een volledige set geleverd. Je krijgt onder meer een hakmolen, snijschijven, raspschijven, maatbeker en garde/kloppers meegeleverd. Hiermee kun je dus alle mogelijke bereidingen maken. Bij deze bereidingen geniet je van het vermogen van 1000 Watt en de 8 snelheidsstanden. Door deze eigenschappen gebruik je deze prima staafmixer hoe dan ook altijd op de gewenste manier!

De belangrijkste voordelen van de Brabantia BBEK1063

Om meerdere redenen raad ik je de Brabantia BBEK1063 van harte aan. Ten eerste vanwege de geweldige bereidingen. Niet alleen de diversiteit hiervan spreekt mij aan, maar ook de snelheid. Dit is gewoonweg een krachtige staafmixer. Ten tweede vanwege de uitmuntende kwaliteit; dit is iets dat je altijd wel aan het merk Brabantia over kunt laten. Ten derde vanwege de vele positieve beoordelingen; ik ben niet als enige erg enthousiast. Voor al dit moois betaal je overigens wel pakweg €80. Het is hiermee één van de duurdere staafmixers uit mijn top 5.

5. Philips ProMix Viva HR2657/90

Mijn persoonlijke ervaringen met de Philips ProMix Viva HR2657/90

Dat mijn beste staafmixer van 2024 van Philips is, mag geen verrassing zijn. Dit merk levert nu eenmaal altijd uitmuntende kwaliteit. Daar is bij de Philips ProMix Viva HR2657/90 ook zeker sprake van. Dit is een vrij luxe staafmixer, gezien de vele meegeleverde accessoires. Onder meer een blender en hakmolen krijg je bij deze staafmixer meegeleverd. Daarbij ben ik ook te spreken over de kracht van 800 Watt en de veel instelmogelijkheden.

De belangrijkste voordelen van de Philips ProMix Viva HR2657/90

De algehele samenstelling vind ik het grootste voordeel. De staafmixer zelf doet zijn werk perfect, terwijl dit ook voor alle accessoires geldt. Dankzij deze accessoires maak je elke bereiding echt volledig naar wens. Zonder dat je hier zelf moeite voor hoeft te doen. Je geniet hierbij ook nog van een traploze snelheidsinstelling; je bepaalt dus zelf met welke snelheid de Philips ProMix Viva HR2657/90 rond moet draaien. Dat dit een luxe staafmixer is, blijkt wel uit het prijskaartje van pakweg €90.

Waarom heb je een staafmixer nodig?

Voor in de meeste keukens is een staafmixer onmisbaar. Wil je bijvoorbeeld zelf een soep of saus kunnen maken? Dan heb je baat bij een staafmixer. Of wil je een heerlijke smoothie maken? Ook dan kun je de keuze voor een goede staafmixer maken.

Belangrijk voordeel van een staafmixer is het gemak. Je hoeft ‘m alleen maar in de hand te houden, waarna de mixer de rest van het werk doet. Daarbij valt ook de veelzijdigheid in positieve zin op. Een goede staafmixer kan niet alleen mixen, maar ook mengen, kneden, kloppen en zelfs pureren. Dit stelt je dus al helemaal in staat om de staafmixer veelzijdig in te zetten.

Overigens geniet je ook nog van de compactheid. Doordat de staafmixers zo compact zijn, berg je ‘m eenvoudig op. Hij neemt weinig ruimte in je keuken in beslag én is hierdoor voor in elke keuken geschikt. Ook als je een kleine keuken hebt.

Welke merken bieden goede staafmixers aan?

Ga altijd voor een staafmixer van Braun, Bosch, KitchenAid, Philips, Brabantia, Safecourt of een ander A-merk. Deze merken leveren kwaliteit, bieden meerdere soorten staafmixers aan en voorzien hun modellen ook nog van veel handige extra’s.

Bosch MSM67170 ErgoMixx
De Bosch MSM67170 ErgoMixx is de beste staafmixer van 2024

Beste staafmixer kopen: hier moet je op letten

Met een goede staafmixer geniet je van onwijs veel gemak. Dat is al helemaal het geval als je voor één van bovenstaande staafmixers kiest. Het is niet voor niets dat dit, volgens mijn test, de beste staafmixers van 2024 zijn.

Maar, wat is nou voor jou de beste staafmixer? Dat bepaal je door goed op onderstaande punten te letten. Maak aan de hand van deze punten een goede vergelijking tussen de 5 bovenstaande staafmixers.

Gewenste gebruik

Denk eerst over het gewenste gebruik na. Waar wil je je staafmixer precies voor gebruiken? Op welke momenten wil je de staafmixer gebruiken? Wat voor bereidingen wil je met je staafmixer klaar kunnen maken? Dit zijn belangrijke vragen waar je op voorhand goed over na moet denken.

Samenstelling

Vervolgens kun je naar de samenstelling van de staafmixer kijken. Hierbij doel ik met name op de accessoires die je meegeleverd krijgt. Krijg je bijvoorbeeld een hakmolen, blender, kloppers en andere accessoires meegeleverd? Dan kun je echt alle kanten met je staafmixer op. Dit is iets dat je goed op het gewenste gebruik af moet stemmen.

Vermogen & snelheid

Bij een staafmixer moet je goed naar het vermogen kijken. Des te hoger dit vermogen is, des te sneller je een bereiding klaar kunt maken. Daarbij raad ik je ook aan om goed naar de snelheidsstanden te kijken. Idealiter beschikt een goede staafmixer over meerdere snelheidsstanden. Check ook even goed of ‘ie mogelijk nog over een turbostand beschikt.

Ergonomie

De ergonomie van een staafmixer vind ik bijzonder belangrijk. De mixer moet fijn in de hand liggen en hierdoor fijn te bedienen zijn. Check daarom goed hoe de handgreep gevormd is en of deze van een softgrip laag voorzien is. Ook zou je even goed naar de bediening moeten kijken. Ook de bediening moet namelijk ergonomisch (en handig) zijn.

Merk & kwaliteit

Mijn advies is om voor een A-merk staafmixer te kijken. Alle merken die in dit artikel benoemd hebben, verdienen dit stempel. Zij leveren topkwaliteit en zorgen hiermee voor een lange levensduur. Kies je voor één van bovenstaande staafmixers? Dan geniet je sowieso van een lange levensduur. En veel gebruiksgemak uiteraard.

Prijs

Hoeveel geld heb je over voor je nieuwe staafmixer? Mijn advies is om vooral te investeren in de beste staafmixer. Als de mixer volledig op je wensen aansluit, moet je ‘m gewoon kopen. Ongeacht wat de prijs is. Je geniet vervolgens jarenlang van deze mixer en ervaart hierbij veel gemak. De iets hogere prijs ben je zodoende alweer snel vergeten!

Beste staafmixer

Aanvullende producten voor je keuken

Een goede staafmixer is voor veel keukens zeker een aanrader. Dit geldt echter ook voor een mandoline, snijplanken, slacentrifuge, passeerzeef en rasp. Durf ook te investeren in deze attributen voor je keuken!

Veelgestelde vragen over staafmixers

Kan ik een staafmixer gebruiken om ijs te crushen voor smoothies of cocktails?

Hoewel sommige krachtigere staafmixers in staat kunnen zijn om ijs te crushen, zijn de meeste modellen niet ontworpen voor deze taak en kan het proberen om ijs te crushen de messen beschadigen. Het is beter om een blender te gebruiken die specifiek is ontworpen voor het crushen van ijs.

Hoe voorkom ik spatten en rommel tijdens het gebruik van mijn staafmixer?

Om spatten en rommel te voorkomen, zorg ervoor dat de staafmixerkop volledig ondergedompeld is in de ingrediënten voordat je hem aanzet. Begin met mixen op de laagste snelheid en verhoog geleidelijk, houd de kop van de staafmixer schuin en beweeg deze langzaam op en neer en in cirkels. Gebruik indien mogelijk een hoge, smalle mengbeker of pot om de ingrediënten te mixen.

Is het mogelijk om hete soepen of sauzen direct in de pan te pureren met een staafmixer?

Ja, een van de grote voordelen van een staafmixer is dat je hete vloeistoffen, zoals soepen of sauzen, direct in de pan kunt pureren. Dit maakt het kookproces eenvoudiger en je hebt minder afwas. Zorg er wel voor dat je voorzichtig te werk gaat om spatten en mogelijk brandwonden te voorkomen.

Hoe onderhoud en reinig ik mijn staafmixer na gebruik?

Om je staafmixer te reinigen, koppel je het apparaat eerst los van de stroombron. Veel staafmixers hebben een afneembare mixerkop die in warm, zeepachtig water gewassen kan worden. Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of borstels die de messen of het oppervlak kunnen beschadigen. Controleer de handleiding van je staafmixer voor specifieke reinigingsinstructies en of bepaalde onderdelen vaatwasmachinebestendig zijn.