Beste tafeltennisbatje 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Hoe leuk is tafeltennissen? Nou, dat is héél leuk. Het is één van de snelste sporten ter wereld, het is een uitdagende sport en elk potje tafeltennissen is weer anders. Om de beste prestaties te kunnen leveren, heb je het beste tafeltennisbatje van 2024 nodig. Zo’n batje ligt heerlijk in de hand en zorgt voor extra grip. Ook kun je, met het beste tafeltennisbatje, de bal precies het effect meegeven dat je wilt!

5 beste tafeltennisbatjes van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 tafeltennisbatjes geselecteerd, evenals de beste prijs per tafeltennisbatje:


Top 5 beste tafeltennisbatje: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over het tennistafelbatje en de andere tennistafelbatjes uit mijn top 5!

1. EdelSport Tafeltennis Batjes

Mijn persoonlijke ervaringen met de EdelSport Tafeltennis Batjes

Graag raad ik je de EdelSport Tafeltennis Batjes aan. Dit zijn de tafeltennisbatjes die ik al langere tijd gebruik én waar ik veel plezier mee ervaar. Dit is wat mij betreft dan ook de het tafeltennisbatje van 2024. Deze batjes liggen heerlijk in de hand en krijg je in een complete set geleverd. In de set tref je onder meer een tafeltennisnet, 10 ballen en een handige opbergtas. In deze tas berg je de batjes en overige spullen geordend op. Ideaal op de momenten dat je de batjes niet gebruikt.

De belangrijkste voordelen van de EdelSport Tafeltennis Batjes

Met de EdelSport Tafeltennis Batjes is het op en top tafeltennissen. Deze tafeltennisbatjes liggen heerlijk in de hand, zijn volledig glad en bieden hierdoor de ideale grip. Wil je een bal met topspin geven? Met dit beste tafeltennisbatje van 2024 behoort dit zeker tot de mogelijkheden. Wat ik ook erg handig vind, is de samenstelling van de complete set. Dankzij deze set kun je altijd en overal tafeltennissen, veel plezier beleven en je vaardigheden verbeteren. Voor deze complete set betaal je bovendien slechts €37.

2. Meteor Professionele TafeltennisBatjes

Mijn persoonlijke ervaringen met de Meteor Professionele TafeltennisBatjes

Voordat ik de bovenstaande tafeltennisbatjes begon te gebruiken, gebruikte ik de Meteor Professionele TafeltennisBatjes. Deze tafeltennisbatjes zijn mij absoluut goed bevallen, vandaar ook dat ik deze batjes graag in mijn top 5 opneem. Deze tafeltennisbatjes liggen heerlijk in de hand, zijn ontzettend duurzaam en bieden een perfecte controle. Deze controle is zowel aan de 2,5 mm dikke padding als aan de ergonomische handgreep te danken. En weet je wat het gevolg is van de beste controle? Je gaat minder fouten maken en bestuurt de bal precies zoals je wilt. Een absolute win-win situatie voor jou dus.

De belangrijkste voordelen van de Meteor Professionele TafeltennisBatjes

De Meteor Professionele TafeltennisBatjes raad ik je om meerdere redenen aan. Zo vind ik het ideaal dat je met dit batje snel wisselt van backhand naar forehand. Met dank dus aan de fijne handgreep en de klassieke grip. Je kunt, dankzij de dikkere padding, ook de hardere ballen perfect ‘opvangen’ en daarmee gericht terugslaan. Indien je voor de Meteor Professionele TafeltennisBatjes kiest, krijg je uiteraard 2 batjes geleverd. Voor al dit moois hoef je maar €23,95 te betalen. De ideale optie dus voor mensen die thuis aangenaam willen tafeltennissen én hun vaardigheden willen verbeteren.

3. Cornilleau Tafeltennisbat Perform 500

Mijn persoonlijke ervaringen met de Cornilleau Tafeltennisbat Perform 500

Met de Cornilleau Tafeltennisbat Perform 500 heb ik ook bijzonder goede ervaringen. Ik durf zelfs te stellen dat dit het beste tafeltennisbatje voor de ervaren tafeltennisser is. Dit batje ligt heerlijk in de hand en beschikt over een unieke aero soft structuur. Door deze structuur wordt de impact op het batje perfect opgevangen en voer je elke reactie perfect uit. Met dít batje is de kans dus vele malen groter dat je het gewenste resultaat behaalt. Het merk Cornilleau heeft bij dit batje gekozen voor een 1,8 mm dikke padding. Je vangt de ballen hier perfect mee op én kunt ballen ook vrij hard terugslaan!

De belangrijkste voordelen van de Cornilleau Tafeltennisbat Perform 500

Een groot voordeel van de Cornilleau Tafeltennisbat Perform 500 is de samenstelling. Dit tafeltennisbatje is van de beste materialen vervaardigd en beschikt over een zeer ergonomische handgreep. Hij ligt dus perfect in de hand en is ook urenlang achter elkaar te gebruiken. Ondertussen geniet je ook nog van de gekende kwaliteit van het merk Cornilleau; dit is nu eenmaal één van de beste merken in de wereld van tafeltennisbatje. Goed om te weten: voor dit batje betaal je €32,95. Voor dit bedrag krijg je dus maar één tafeltennisbatje geleverd.

4. Cornilleau Excell 1000

Mijn persoonlijke ervaringen met de Cornilleau Excell 1000

Stel je zeer hoge eisen aan je nieuwe tafeltennisbatje? Dan kun je eigenlijk niet om de Cornilleau Excell 1000 heen. Dit is één van de beste tafeltennisbatjes voor professionele sporters, mede door de professionele eigenschappen. Hij biedt bijvoorbeeld een maximum aan topspin en ligt heerlijk in de hand. Door de dikke padding van 2 mm geniet je bovendien van een optimale balcontrole. Met dit professionele tafeltennisbatje doet de tafeltennisbal precies wat jij wilt.

De belangrijkste voordelen van de Cornilleau Excell 1000

De algehele kwaliteit van de Cornilleau Excell 1000 is subliem. Dit is, wederom, aan het merk Cornilleau te danken. Dit merk gebruikt de beste materialen en draagt zorg voor een uitmuntende afwerking. Een bijkomend voordeel is de ergonomische handgreep en het gebruikte materiaal. Mede door het hoogwaardige rubber geniet je van de optimale balcontrole en het gewenste balgevoel. Al met al raad ik je dit tafeltennisbatje van harte aan, maar kijk wel even goed naar de prijs. Voor 1 tafeltennisbatje betaal je ongeveer €54,95.

5. DSK Champs Line 150

€17,95
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Mijn persoonlijke ervaringen met de DSK Champs Line 150

Voor in mijn kantoor heb ik gekozen voor de DSK Champs Line 150. Waarom? Omdat dit vrij goedkope tafeltennisbatjes zijn die uitermate geschikt zijn voor het ‘normale’ gebruik. Je moet hier geen hoge verwachtingen bij hebben, maar deze batjes stellen je wel ‘gewoon’ in staat om op een recreatieve manier te tafeltennissen. Perfect voor in je pauze dus of als je met vrienden een balletje wilt slaan. Kies je voor de DSK Champs Line 150? Dan krijg je overigens 2 tafeltennisbatjes en 3 balletjes geleverd. Je kunt dus dírect met deze set aan de slag!

De belangrijkste voordelen van de DSK Champs Line 150

Zoals ik hierboven al aangaf, moet je geen wonderen verwachten van de DSK Champs Line 150. Toch doen deze tafeltennisbatjes precies wat ze moeten doen. Ze liggen fijn in de hand, ze zijn voor recreatief gebruik geschikt en ze bieden de gewenste controle. Dit komt onder meer doordat er geen spons in de batjes aanwezig is. In plaats daarvan zit het rubber direct op het hout vastgeplakt; dit brengt nog meer gevoel in het tafeltennisbatje met zich mee. Voor deze set betaal je overigens slechts €17,95. Ideaal dus voor recreatief gebruik!

Waarom heb je een nieuw tafeltennisbatje nodig?

Het is prima mogelijk om je leven te leiden zonder een tafeltennisbatje. Maar, vind je tafeltennissen leuk? Dan heb je zéker baat bij het beste tafeltennisbatje van 2024. Dat heeft, wat mij betreft, meerdere redenen.

Met een goed tafeltennisbatje verbeter je bijvoorbeeld je vaardigheden. Tafeltennis je wel eens en wil je hier graag steeds beter in worden? Dan zou je regelmatig een potje moeten spelen én daarbij een goed tafeltennisbatje gebruiken. Dit batje ligt fijn in de hand, biedt het gewenste balgevoel en zorgt daarmee voor een verbetering van je skills.

Met een goed tafeltennisbatje beleef je ook nog veel plezier. Dit is het geval als je op serieus niveau tafeltennist, maar ook als je dit gewoon voor recreatief gebruik doet. Dit maakt de betere tafeltennisbatjes dan ook veelzijdig inzetbaar. Overal waar een tafeltennistafel staat, kun je deze batjes in principe gebruiken.

Tafeltennis je al langere tijd? Dan heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat je huidige tafeltennisbatje aan slijtage onderhevig is. Logisch, aangezien je heel veel tafeltennisballen behoorlijk hard slaat. Het rubber op het tafeltennisbatje slijt, waardoor je met enige regelmaat een nieuw tafeltennisbatje nodig hebt!

Welke merken bieden goede tafeltennisbatjes aan?

Voor het beste tafeltennisbatje kom je al snel bij het merk Cornilleau uit. Dit is althans het geval als je een serieuze tafeltennisser bent. Voor het recreatieve gebruik zijn de batjes van EdelSport, Meteor en DSK Champs meer dan prima. Deze merken leveren kwaliteit en zorgen voor het gewenste comfort tijdens het tafeltennissen.

EdelSport Tafeltennis Batjes
De EdelSport Tafeltennis Batjes zijn het beste tafeltennisbatjes van 2024

Beste tafeltennisbatje kopen: hier moet je op letten

Is je huidige tafeltennisbatje aan vervanging toe? Wil je je vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Of wil je voor het eerst nieuwe tafeltennisbatjes aanschaffen? Het komt uiteindelijk aan op het maken van een goede vergelijking. Daarvoor raad ik je graag aan om goed op onderstaande punten te letten. Aan de hand van deze punten vind je voor jezelf snel het beste tafeltennisbatje van 2024.

Niveau

Ten eerste moet je goed naar je eigen niveau kijken. Waarom? Omdat je eigen niveau bepalend is voor de eerste schifting in het huidige aanbod. Voor de meer ervaren tafeltennissers raad ik bijvoorbeeld de batjes van Cornilleau aan. Voor de beginnende tafeltennissers raad ik je aan om iets minder geld uit te geven. Je moet immers nog ervaren wat je precies prettig vindt aan tafeltennisbatjes.

Materiaal

Ten tweede moet je goed naar het materiaal kijken. Idealiter bestaat een goed tafeltennisbatje uit hout en rubber. Dit rubber moet direct op het hout geplakt zijn en dus géén spons bevatten. Bevat een batje wel spons? Dan zit er een tussenlaag in, waardoor je minder balcontrole ervaart.

Bonustip: kijk ook goed naar de dikte van de padding van het tafeltennisbatje. Idealiter is de padding tussen de 1,8 en 2,2 mm dik; dat is voor veel tafeltennissers de ideale dikte.

Handgreep

Ten derde is de handgreep van essentieel belang. De handgreep is bepalend voor het balgevoel, voor de controle die je ervaart en voor een mogelijk snelle wissel. Met het beste tafeltennisbatje wissel je razendsnel van backhand naar forehand. En andersom. Zeer wenselijk, aangezien het tempo bij tafeltennissen erg hoog ligt.

Set

Ten vierde moet je even goed naar de leveringsomvang of de set kijken. Wil je alleen het beste tafeltennisbatje kopen? Of wil je liever voor een complete set van tafeltennisbatjes, tafeltennisballen en een netje gaan? De mogelijkheden zijn op dit gebied zeer divers. Bepaal daarom goed waar je naar op zoek bent en wat je precies wilt kopen.

Kwaliteit

Ten vijfde raad ik je aan om goed naar de kwaliteit te kijken. Dit kun je gelukkig erg makkelijk voor jezelf maken: gewoon kiezen voor één van bovenstaande tafeltennisbatjes. Deze batjes zijn van de gewenste kwaliteit én gaan daarmee jarenlang mee.

Prijs

Tot slot kun je nog met een schuin oog naar de prijs kijken. Mijn advies is om vooral bovenstaande punten als uitgangspunt te nemen. Aan de hand daarvan vind je snel het beste tafeltennisbatje met het juiste prijskaartje voor jezelf!

Beste tafeltennisbatje

Andere sportproducten

Met het beste tafeltennisbatje beleef je veel plezier aan tafeltennissen. Wil je ook nog andere sporten beoefenen? Kijk dan eens naar een goede zwembril, sporttas, outdoor basketbal, tennisballen, golfballen, golfhandschoen en/of inline skates.

Veelgestelde vragen over tafeltennisbatjes

Hoe kies je het juiste tafeltennisbatje voor je speelstijl?

Als je een offensieve speler bent, kies dan voor een batje met een harde spons onder het rubber voor snellere slagen. Als je meer defensief speelt, is een zachtere spons beter, wat meer controle en spin mogelijk maakt. Het is ook belangrijk om te letten op het gewicht van het batje; een lichter batje kan sneller zijn, terwijl een zwaarder batje meer kracht achter je slagen kan zetten.

Wat betekent de rating op een tafeltennisbatje?

De rating op een tafeltennisbatje geeft meestal de snelheid, spin en controle aan. Deze waarden worden vaak weergegeven op een schaal van 1 tot 100 of 1 tot 10. Een hogere snelheidsrating is geschikt voor aanvallende spelers, een hogere spinrating helpt bij het genereren van meer draai aan de bal, en een hogere controle rating is ideaal voor beginners of defensieve spelers die precisie nodig hebben.

Hoe onderhoud je een tafeltennisbatje om de levensduur te verlengen?

Reinig het rubber van je batje na elk gebruik met een speciale tafeltennisbatje reiniger of met lauw water en een zachte doek. Dit helpt om olie, stof en ander vuil dat de prestaties kan beïnvloeden te verwijderen. Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen die het rubber kunnen beschadigen. Bewaar je batje in een hoes op een droge plaats wanneer je het niet gebruikt om het te beschermen tegen zonlicht en vuil.