Beste vloertrekker badkamer van 2024

Laatst bijgewerkt op 16 april 2024

Douchen is heerlijk, maar gaat ook gepaard met een paar verplichtingen. Met de beste douchewisser moet je bijvoorbeeld de douchewanden goed droogmaken. Daarnaast heb je de beste vloertrekker badkamer nodig. Met deze vloertrekker maak je ook de vloer in/van je douche keurig droog. Hiermee voorkom je onder meer kalkaanslag. Speciaal voor jou ben ik alvast op zoek naar de beste vloertrekkers voor je badkamer gegaan. Mijn bevindingen – en top 5 – deel ik graag hieronder met je.

Top 5 beste vloertrekkers badkamer van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste vloertrekkers badkamer geselecteerd, evenals de beste prijs per vloertrekker voor in de badkamer:


5 beste vloertrekkers badkamer besproken: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste vloertrekker badkamer en de andere vloertrekkers voor in de badkamer uit mijn top 5!

1. CLEANLY® Vloertrekker met Steel

Mijn persoonlijke ervaringen met de CLEANLY® Vloertrekker met Steel

Toen ik de CLEANLY® Vloertrekker met Steel thuis geleverd kreeg, werd ik direct enthousiast. Deze vloertrekker voelt namelijk robuust aan, ligt heerlijk in de hand en is van een lange steel (130 cm) voorzien. Ik heb hierdoor op een zeer comfortabele en aangename manier mijn badkamervloer droog weten te maken. Tijdens het droogtrekken van de vloer werd ik ook nog blij van de breedte van 34 cm!

De belangrijkste voordelen van de CLEANLY® Vloertrekker met Steel

Een van de grootste voordelen vind ik toch wel de ergonomie. Door de lange steel hoef je nooit met je rug gebogen te staan. Ook is deze watertrekker in staat om vuil en stof te verwijderen, met alle dank aan de 180 graden draaiende kop. Je haalt hiermee zelfs het vocht en vuil uit alle hoekjes in je douche. Het feit dat je de steel ook nog in lengte kunt verstellen, maakt voor mij het plaatje compleet.

Wat je verder nog moet weten over de CLEANLY® Vloertrekker met Steel

 • Erg betaalbaar. Tijdens mijn zoektocht naar de beste vloertrekker badkamer van 2024 ben ik héél veel varianten tegengekomen. Bij déze variant viel het voordelige prijskaartje mij direct op. Je betaalt hier net iets meer dan 15 euro voor!
 • Zacht EVA-foam. Het merk CLEANLY heeft voor zacht EVA-foam gekozen. Dit foam is uitermate zacht, neemt het vocht goed op en reinigt volledig krasvrij. Je hoeft dus niet bang te zijn voor krassen of schade in/op je douche.

2. Prolife P35-EVA

€15,49
€18,50
Op voorraad
Bol.com

Mijn persoonlijke ervaringen met de Prolife P35-EVA

Met de Prolife P35-EVA heb ik ook bijzonder goede ervaringen. Dit is in eerste instantie aan de lange en verstelbare steel te danken. Zelf ben ik behoorlijk lang, waardoor de steel van 140 cm absoluut uitkomst biedt. Ook ben ik erg te spreken over de breedte van 35 cm. Ik kon hierdoor mijn douchevloer erg snel droog en schoon maken. Een ander groot voordeel vind ik de prima kwaliteit.

De belangrijkste voordelen van de Prolife P35-EVA

De algehele samenstelling vind ik het grootste voordeel. Deze vloertrekker is eenvoudig te verstellen, is hiermee voor iedereen geschikt en is dus lekker breed. Tevens heeft het merk Profile voor een dubbele EVA schuimrubber lip gekozen. Deze lip neemt het water perfect op en voorkomt schade aan de vloer. Tot slot wil ik graag de scherpe prijs als voordeel benoemen.

Wat je verder nog moet weten over de Prolife P35-EVA

 • Ontzettend duurzaam. Door de gehele samenstelling is dit een ontzettend duurzame vloertrekker voor in je badkamer. Hiermee bedoel ik onder meer dat je hier jarenlang gebruik van maakt.
 • Veelzijdig inzetbaar. Door de gehele samenstelling is de Prolife P35-EVA ook nog veelzijdig inzetbaar. Je gebruikt ‘m voor de vloer in je douche, maar je kunt ‘m ook op andere onderdelen in je badkamer gebruiken.

3. Leifheit Classic Watertrekker

Mijn persoonlijke ervaringen met de Leifheit Classic Watertrekker

Met het merk Leifheit heb ik bijzonder goede ervaringen. Ik had daardoor dan ook vrij hoge verwachtingen van de Leifheit Classic Watertrekker. Die verwachtingen bleken al snel uit te komen. De telescoopsteel vond ik geweldig, evenals de breedte van maar liefst 45 cm. Het was hierdoor voor mij een koud kunstje om de vloer in de badkamer droog te trekken.

De belangrijkste voordelen van de Leifheit Classic Watertrekker

Een van de grootste voordelen vind ik de telescoopsteel. Deze steel heeft normaal gesproken een lengte van 85 cm, maar kun je eenvoudig uitschuiven tot 140 cm. Aangezien ik vrij lang ben, is deze maximale lengte van 140 cm ideaal. Tevens maak je de vloer bijzonder snel droog dankzij de breedte van 45 cm. De rubberen lip is ook nog in staat om vuil en stof van de vloer te vegen!

Wat je verder nog moet weten over de Leifheit Classic Watertrekker

 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Leifheit is een absoluut A-merk, maar dat zie je niet aan de prijs terug. Voor deze prima vloertrekker voor in je badkamer betaal je iets net meer dan 15 euro!
 • Handig ophangoog. Deze handige vloertrekker is ook nog van een handig ophangoog voorzien. Je hangt ‘m hiermee eenvoudig op, bijvoorbeeld in je opbergkast.

4. Avalo Vloertrekker met Steel

Mijn persoonlijke ervaringen met de Avalo Vloertrekker met Steel

Van tevoren had ik hoge verwachtingen van de Avalo Vloertrekker met Steel. Dit had onder meer met het relatief forse prijskaartje te maken. Al snel bleek dat deze verwachtingen volledig uitkwamen. Dit is namelijk de meest luxe vloertrekker die ik getest heb. Hij ligt heerlijk in de hand, is veelzijdig inzetbaar en ziet er ook nog eens luxe uit. Met name voor in de modernere badkamers vind ik dit de beste vloertrekker.

De belangrijkste voordelen van de Avalo Vloertrekker met Steel

Een van de belangrijkste pluspunten vind ik de toffe uitstraling. Deze vloertrekker is volledig in het zwart uitgevoerd en beschikt over een stijlvolle steel. Je kunt ‘m hierdoor probleemloos een prominente plek in je badkamer geven. Verder ben ik over de lange steel van 136 cm erg te spreken. Deze steel is ook nog in 2 andere lengtes in te stellen. De werkbreedte van 40 cm is uiteraard ook volledig naar mijn wens.

Wat je verder nog moet weten over de Avalo Vloertrekker met Steel

 • Van de beste materialen. Deze vloertrekker voor in je badkamer is van onder meer aluminium gemaakt. Dit materiaal is tegen een stootje bestand én lekker licht van gewicht. Deze combinatie zorgt voor bijzonder veel gebruiksgemak.
 • Relatief prijzig. Zoals ik eerder in deze korte review al aangaf, is dit een relatief prijzige vloertrekker. Je betaalt hier ongeveer €45 voor, maar dat is wat mij betreft elke cent dubbel en dwars waard. Deze luxe vloertrekker heeft gewoonweg heel veel te bieden.

5. Vitasa Vloertrekker met Steel

Mijn persoonlijke ervaringen met de Vitasa Vloertrekker met Steel

Toen ik de Vitasa Vloertrekker met Steel in handen kreeg, was ik direct enthousiast. Deze vloertrekker voelt robuust aan, mede door de gebruikte materialen. Verder viel de in lengte verstelbare steel mij direct op. Voor mijn lichaam had ‘ie wel iets langer mogen zijn; de maximale lengte is namelijk 126 cm. Het droogvegen van de vloer was in ieder geval een feestje, mede door de breedte van 50 cm!

De belangrijkste voordelen van de Vitasa Vloertrekker met Steel

Met de Vitasa Vloertrekker met Steel haal je een geweldige vloertrekker in huis. Dit komt onder meer door de gebruikte materialen, waaronder RVS en aluminium. Deze materialen zorgen voor een lange levensduur en een relatief laag gewicht. Verder is de multifunctionaliteit een groot voordeel wat mij betreft. Je kunt ‘m alleen als een vloertrekker gebruiken, maar hij is ook inzetbaar als een douchewisser.

Wat je verder nog moet weten over de Vitasa Vloertrekker met Steel

 • Ook geschikt voor vuil. Met deze vloertrekker maak je eenvoudig de vloer droog, maar hij is ook geschikt om vuil op te vegen. Onder meer haren, vuil en stof zijn binnen een mum van tijd verwijderd dankzij deze vloertrekker.
 • 180 graden draaibare kop. De kop van deze vloertrekker is ook nog 180 graden draaibaar. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat je ook vocht en vuil uit de hoekjes kunt halen.

Hoe heb ik de beste vloertrekkers badkamer geselecteerd?

Alle vloertrekkers die ik in dit artikel bespreek, heb ik zelf uit mogen proberen. Dit geldt ook voor talloze andere varianten, maar die voldeden niet aan mijn verwachtingen. Daarover kan ik kort zijn: mijn verwachtingen zijn vrij hooggespannen. Ik verwacht veel van een goede vloertrekker voor in m’n badkamer, vandaar ook dat ik erg kritisch te werk ben gegaan. Het is daarom veelzeggend dat bovenstaande vloertrekkers voor in de badkamer mijn top 5 hebben gehaald.

Voor wie is een nieuwe vloertrekker voor in de badkamer geschikt?

Eigenlijk is een goede vloertrekker voor in elke badkamer onmisbaar. Heb je al een oudere vloertrekker? Dan is de kans groot dat de vloertrekker deels is gaan slijten, waardoor ‘ie niet meer zo goed zijn werk doet. Dat is het sein om een nieuwe vloertrekker voor in je badkamer aan te schaffen.

Of heb je recent veel geld aan een nieuwe badkamer uitgeven? Ook dan raad ik je van harte de beste vloertrekker badkamer aan. Met zo’n vloertrekker hou je de tegels/vloer in topconditie en geniet je van een nog langere levensduur. Wel zo prettig als je veel geld uitgegeven hebt.

Zijn alle vloertrekkers voor in de badkamer geschikt?

Nee, absoluut niet! Tijdens mijn test ben ik veel varianten tegengekomen die niet deden wat ze moeten doen. Ze lieten bijvoorbeeld strepen achter of ze namen het vocht onvoldoende op. Ook waren er vloertrekkers die – in mijn ogen – een onhandige samenstelling hadden. Ze waren bijvoorbeeld veel te smal, waardoor het een eeuwigheid duurde om mijn badkamer droog te vegen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een vloertrekker in de badkamer?

 • Veilig en hygiënisch. Een vloertrekker in de badkamer brengt een bepaalde mate van veiligheid met zich mee. Als je je badkamer en douche goed droogmaakt, is de kans op uitglijden simpelweg een stuk kleiner. Ondertussen neemt de vloertrekker ook nog vuil en stof met zich mee. Je geniet hiermee ook van de gewenste hygiëne in je badkamer.
 • Naar wens te verstellen. De betere vloertrekkers voor in een badkamer zijn ook nog naar wens te verstellen. Dit geldt dan met name voor de steel; de steel kun je bij de beste varianten in lengte verstellen. Super handig en ergonomisch.
 • Snel en vakkundig drogen. Met een goede vloertrekker maak je de vloer in je badkamer snel en vakkundig droog. Dit komt onder meer door het gebruikte materiaal voor de lip én de breedte. Met een breedte van bijvoorbeeld 40 of 50 cm is de vloer in je badkamer heel snel droog.
 • Geweldige levensduur. Investeer je in 2024 in de beste vloertrekker badkamer? Dan geniet je hier probleemloos in 2030 nog steeds van. De betere varianten gaan simpelweg jarenlang mee.
 • Grote prijsverschillen. Graag wijs ik je op de prijzen van de verschillende vloertrekkers voor in de badkamer. Ik heb namelijk opgemerkt dat de prijzen nogal uiteenlopen. Denk daarom op voorhand heel goed over je budget na.

Tips om een vloertrekker in je badkamer op de juiste manier te gebruiken

 • Gebruik de vloertrekker direct na het douchen: Net als bij een douchewisser, is het effectief om de vloertrekker direct na het douchen te gebruiken. Dit voorkomt dat water in de voegen trekt, wat kan leiden tot schimmelvorming en andere vochtgerelateerde problemen. Bovendien is het makkelijker om water weg te trekken voordat het begint te verdampen en kalkaanslag achterlaat.
 • Pas de hoek aan voor effectief watermanagement: Bij het gebruik van de vloertrekker, experimenteer met de hoek waarop je hem tegen de vloer houdt. Een licht schuine hoek kan effectiever zijn in het wegleiden van water naar de afvoer, zonder dat het water over de rand van de trekker spat. Het vinden van de juiste hoek zorgt voor een efficiëntere en snellere schoonmaak.
 • Integreer in een diepere schoonmaakroutine: Terwijl de vloertrekker geweldig is voor dagelijks onderhoud, kan hij ook een rol spelen in een diepere schoonmaakroutine. Na het aanbrengen van een schoonmaakmiddel op de vloer, gebruik je de trekker om het middel gelijkmatig te verspreiden en vervolgens het vuile water naar de afvoer te leiden. Dit helpt bij het grondig reinigen van de vloer zonder overmatig watergebruik.
 • Maak de rubberen strip regelmatig schoon: Net als bij de douchewisser, is het belangrijk om de rubberen strip van je vloertrekker schoon te houden. Vuil en zeepresten kunnen de effectiviteit verminderen. Was de rubberen strip regelmatig met warm water en een milde zeep om te zorgen voor een schoon en streeploos resultaat.
 • Berg de vloertrekker correct op: Om de levensduur van je vloertrekker te verlengen en hygiëne te waarborgen, is het belangrijk om hem correct op te bergen. Veel vloertrekkers hebben een ophanghaak, wat ideaal is om ze te laten drogen en ze uit de weg te houden. Zorg ervoor dat de trekker niet in direct contact komt met de vloer wanneer hij niet gebruikt wordt, om vervorming van de rubberen strip te voorkomen.

Welke merken bieden goede vloertrekkers badkamer aan?

Graag raad ik je een Leifheit vloertrekker badkamer, Sealskin vloertrekker badkamer en CLEANLY vloertrekker badkamer aan. Deze merken leveren geweldige vloertrekkers die precies doen wat ze moeten doen in de badkamer. Deze varianten gaan ook nog eens lang mee!

CLEANLY® Vloertrekker met Steel
De CLEANLY® Vloertrekker met Steel is de beste vloertrekker badkamer van 2024

Hoe vind je de beste vloertrekker badkamer?

Met veel plezier raad ik je de 5 bovenstaande vloertrekkers voor in je badkamer aan. Deze vloertrekkers doen wat ze moeten doen, zijn handig in gebruik én gaan jarenlang mee. Feit is wel dat er grote verschillen tussen deze varianten bestaan. Let daarom erg goed op onderstaande eigenschappen bij het maken van een vergelijking.

Breedte

De breedte vind ik één van de belangrijkste eigenschappen van een vloertrekker. Des te breder de vloertrekker is, des te sneller je de vloer in je badkamer droogmaakt. Kijk daarom goed naar de breedte en stem dit op het gewenste gebruik (en je badkamer) af.

Steel

Ga altijd voor een vloertrekker met lange steel. Dat is één van de beste tips die ik je mee kan geven. Dankzij de steel geniet je namelijk van veel meer gemak en ergonomie. Daarbij raad ik je ook aan om altijd voor een vloertrekker met verstelbare steel te maken. Dit brengt nóg meer gemak met zich mee.

Materiaal van de lip/strip

Graag wijs ik je ook nog op het materiaal van de lip/strip. Deze lip is idealiter van zacht EVA foam of rubber gemaakt. Deze materialen gaan namelijk lang mee, vegen het vocht perfect op en laten geen krassen op de vloer achter.

Gewicht

Het gewicht van een vloertrekker vind ik ook nog een belangrijke eigenschap. Des te lichter de vloertrekker is, des te handiger wat ons betreft. Je beweegt ‘m hiermee immers makkelijker en aangenamer over de vloer heen.

Veelzijdigheid

Ook wil ik je nog even op de veelzijdigheid van een vloertrekker badkamer richten. Je kunt namelijk meerdere varianten op meerdere manieren gebruiken. Zo zijn meerdere vloertrekkers ook te gebruiken als douchewisser. Of om de spiegel in je badkamer droog/schoon te maken.

Kwaliteit & prijs

Tot slot wijs ik je op zowel de kwaliteit als op de prijs. Voor beide punten heb ik één belangrijke tip: investeer in de beste vloertrekker badkamer. Dit kost je in eerste instantie net iets meer geld, maar levert op termijn extra veel gemak op. Zo doen je veel langer met je nieuwe vloertrekker en geniet je snel van een 100% droge vloer.

Aanvullende producten voor je douche

Graag raad ik je een nieuwe vloertrekker voor in je badkamer van harte aan. Maar, met alleen een goede vloertrekker ben je er nog niet. Kijk ook eens naar een nieuwe doucheslang, nieuwe douchegoot, nieuwe douchebak, nieuw douchegordijn, nieuwe douchestoel, nieuwe handdouche en nieuwe antislip douchemat.

Veelgestelde vragen over vloertrekkers voor in de badkamer

Hoe voorkom ik strepen op de tegelvloer bij het gebruik van een vloertrekker?

Zorg ervoor dat je vloertrekker altijd schoon en vrij van vuil is voor je begint. Trek de vloertrekker in een vloeiende, gelijkmatige beweging over de vloer. Het gebruik van een schone, droge trekker vermindert de kans op strepen.

Kan ik de vloertrekker ook gebruiken op een vloer met vloerverwarming?

Ja, je kunt een vloertrekker gebruiken op een vloer met vloerverwarming. De trekker heeft geen negatieve invloed op de vloerverwarming, zolang je maar voorzichtig te werk gaat en geen excessieve druk uitoefent.

Wat is het verschil tussen een vloertrekker en een dweil voor het schoonmaken van de badkamervloer?

Een vloertrekker is efficiënter voor het snel verwijderen van water en voorkomt waterophoping, wat kan leiden tot schimmelgroei. Een dweil is beter geschikt voor het verwijderen van vuil en het grondig reinigen van de vloer. Beide tools kunnen complementair worden gebruikt voor een optimale schoonmaak.

Kan een vloertrekker krassen maken op mijn badkamertegels?

Als je een vloertrekker met een zachte rubberen lip gebruikt en geen buitensporige kracht uitoefent, is de kans op krassen minimaal. Zorg ervoor dat er geen harde deeltjes (zoals zand of steentjes) vastzitten aan de rubberen lip om krassen te voorkomen.