Beste voetbal voor op straat 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Als je een goede voetballer of voetbalsters wilt worden, moet je veel trainen. Dit kun je op zowel een trainingsveld als op straat doen. Om op straat te trainen, raad ik je graag de beste voetbal voor op straat aan. Zo’n voetbal is tegen een stootje bestand, heeft uiteraard de juiste maat (maat 5) en is jarenlang te gebruiken. Veel plezier alvast met het voetballen op straat!

5 beste voetballen voor op straat van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste voetballen voor op straat geselecteerd, evenals de beste prijs per bal:


Top 5 beste voetbal voor op straat: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste voetbal voor op straat en de andere voetballen uit mijn top 5!

1. Nike Pitch Team 21 Voetbal

Mijn persoonlijke ervaringen met de Nike Pitch Team 21 Voetbal

Al sinds ik jong ben, voetbal ik. Dit doe ik het liefste op straat, omdat het daar volledig op techniek aankomt. Daarvoor raad ik je graag de Nike Pitch Team 21 Voetbal aan. Dit vind ik de beste voetbal voor op straat van 2024, mede dankzij het toffe design. Deze voetbal oogt strak en is uitermate geschikt voor gebruik op straat. Dit komt onder meer door de gestikte naden en doordat de bal voor 60% van rubber gemaakt is.

De belangrijkste voordelen van de Nike Pitch Team 21 Voetbal

Met de Nike Pitch Team 21 Voetbal haal je dus de beste voetbal voor op straat in huis. Deze voetbal gaat jarenlang mee, is uiteraard in maat 5 uitgevoerd en is volledig in het wit uitgevoerd. Je kunt ‘m echter ook in het rood of blauw aanschaffen. Voor deze beste voetbal voor op straat van 2024 betaal je slechts €16,95. Een geweldig prijskaartje, ook met het oog op de lange levensduur!

2. Adidas Performance EURO 24

Mijn persoonlijke ervaringen met de Adidas Performance EURO 24

Zelf ben ik meer fan van het merk Nike, maar ook het merk Adidas kan mij zeker bekoren. Dat geldt onder meer voor de Adidas Performance EURO 24. Dit vind ik één van de beste voetballen voor op straat, mede door het prachtige design. Zoals de naam al aangeeft, is dit bovendien een gloednieuwe bal. De bal heeft een modern design en is van 100% gerecycled TPU gemaakt. Dit merk je overduidelijk aan de balcontrole die je ervaart én de lange levensduur.

De belangrijkste voordelen van de Adidas Performance EURO 24

Een groot pluspunt van de Adidas Performance EURO 24 vind ik dus het design. Dit vind ik gewoonweg de mooiste voetbal voor op straat om te zien. Daarnaast ben ik erg te spreken over de kwaliteit. Deze voetbal voor op straat heeft een binnenbal van butyl en is machinaal gestikt. Dit zorgt voor een lange levensduur en de indrukwekkende robuustheid. Voor deze prima voetbal voor op straat hoef je maar €27,70 te betalen. Je geniet hiermee dus van een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding!

3. Derbystar Classic TT Superlight

Mijn persoonlijke ervaringen met de Derbystar Classic TT Superlight

Als je de beste voetbal voor op straat wilt kopen, raden wij je aan om naar het merk Derbystar te kijken. Dit merk biedt meerdere prima ballen aan, waarvan de Derbystar Classic TT Superlight de best verkochte voetbal voor op straat is. Deze bal is volledig handgestikt en is zowel op straat als op het veld te gebruiken. De bal heeft een prachtig design en beschikt over een duo tone kleurstelling. Wel moet je even naar de prijs kijken; voor deze voetbal voor op straat moet je ongeveer €30 betalen.

De belangrijkste voordelen van de Derbystar Classic TT Superlight

De Derbystar Classic TT Superlight is gewoonweg één van de beste voetballen voor op straat. Deze voetbal is uitgevoerd in maat 5, maar kun je eventueel ook in maat 4 bestellen. Dat kan handig zijn als je een nóg betere techniek wilt krijgen. Een groot voordeel van deze voetbal is het gewicht van slechts 290 gram. Hij voelt hierdoor lekker zacht aan. Gebruik je deze voetbal op straat? Dan moet je wel rekening houden met slijtage van de gekleurde vakken op de bal.

4. Derbystar Classic Light II

Mijn persoonlijke ervaringen met de Derbystar Classic Light II

Ook over de Derbystar Classic Light II ben ik uitermate goed te spreken. Deze bal lijkt veel op bovenstaande bal, maar beschikt bijvoorbeeld over een ander design. Door onder meer de kleuren vind ik dit één van de vrolijkste voetballen voor op straat om te zien. Ook deze voetbal is in maat 5 uitgevoerd, is van een topkwaliteit en is lekker licht. Het gewicht van deze voetbal is ongeveer 380 gram.

De belangrijkste voordelen van de Derbystar Classic Light II

Een groot voordeel van de Derbystar Classic Light II is het duurzame PU materiaal. Dit materiaal gaat lang mee en voelt als leer aan. Uiteraard heb je bij dit materiaal niks van doen met de algemene nadelen van leer. Een ander groot pluspunt is de 3D diamondstructuur van het materiaal aan de buitenzijde. Dit materiaal zorgt voor een stabiele beweging van de bal. Je wordt dus niet zo snel verrast. Voor deze prima voetbal voor op straat betaal je ongeveer €35. Dat is vrij veel geld, maar elke euro dubbel en dwars waard.

5. Erima Hybrid Training

Mijn persoonlijke ervaringen met de Erima Hybrid Training

Voordat ik de Erima Hybrid Training uit mocht proberen, wist ik niet zo goed wat ik hiervan moest denken. Het merk Erima spreekt mij nou niet direct aan, maar de voetbal heeft wel een leuk design. Mijn verwachtingen waren daarom ietwat gemengd. Al snel bleek dat dit echt een prima voetbal voor op straat is. Deze voetbal is uitgevoerd in maat 5, weegt ongeveer 430 en is uitermate geschikt voor op straat. Wel moet je rekening houden met het wegvagen van de kleuren op de bal.

De belangrijkste voordelen van de Erima Hybrid Training

De algehele kwaliteit vind ik één van de grootste voordelen. Deze voetbal is van extreem duurzaam PU met 3D structuur gemaakt, waardoor ‘ie tegen een stootje bestand is. Bovendien neemt dit materiaal een minimale hoeveelheid vocht op, mocht de straat vochtig zijn. Door de gelijmde technologie geven de naden van deze voetbal ook geen krimp. Voor deze prima voetbal op straat betaal je ongeveer €28. Een prima prijs dus! Wat ik ook nog leuk vind, is dat je deze bal in meerdere kleurstellingen en designs kunt kopen. Check daarvoor even het aanbod bij Bol.

Waarom heb je een voetbal voor op straat nodig?

Bijzonder goede en technische voetballers hebben een paar overeenkomsten. Eén van de overeenkomsten is dat ze veel op straat hebben gevoetbald. Het voetballen op straat vraagt om een andere techniek en controle dan het voetballen op gras. Juist daardoor biedt het voetballen op straat veel mogelijkheden om je techniek te ontwikkelen. Daarvoor heb je dus wel de beste voetbal voor op straat nodig.

Ook niet geheel onbelangrijk: met een goede voetbal voor op straat kom je lekker in beweging. Dat is vele malen beter dan achter de televisie zitten en eindeloos gamen. Ga lekker naar buiten met je voetbal en ga lekker voetballen met je vrienden of vriendinnen. Goed voor je techniek, ontzettend leuk en ook nog goed voor je gezondheid!

Welke merken bieden goede voetballen voor op straat aan?

Graag wijs ik je op de merken die in dit artikel de revue gepasseerd zijn: Nike, Adidas, Derbystar en Erima. Al deze merken gebruiken de juiste materialen en dragen daarmee zorg voor een lange levensduur van de bal. Overigens kiezen al deze merken ook nog voor uiteenlopende designs. Je hebt hierdoor ook qua design voldoende om uit te kiezen!

Nike Pitch Team 21 Voetbal
De Nike Pitch Team 21 Voetbal is de beste voetbal voor op straat van 2024

Beste voetbal voor op straat kopen: hier moet je op letten

Voetbalt je kind momenteel veel op straat? Of vind je het zelf leuk om lekker op straat te voetballen? In beide situaties raad ik je de beste voetbal voor op straat van harte aan. Deze voetbal zorgt voor veel plezier, terwijl je hier je techniek ook nog perfect mee kunt trainen.

Voordat het zover is, moet je een goede vergelijking maken. Mijn advies is om daarbij vooral op onderstaande punten te letten. Dit zijn de belangrijkste punten bij het uitkiezen van een geschikte voetbal voor op straat.

Materiaal

Bij een voetbal voor op straat moet je vooral naar het materiaal kijken. Ga voor een bal die van bijvoorbeeld PU gemaakt is of van ander hoogwaardig materiaal. Ook raad ik je aan om even goed naar de naden te kijken. Deze naden moeten idealiter gestikt zijn of verlijmd vastzitten. Dit brengt namelijk een langere levensduur met zich mee.

Maat

Bij een voetbal voor op straat kun je ook nog met een schuin oog naar de maat kijken. Het is eigenlijk gangbaar om voor maat 5 te kiezen; dit is ook de maat waar je de wedstrijden mee speelt. Een andere optie is om voor maat 4 te kiezen. Die bal is iets kleiner, waardoor je hier op een net iets andere manier je techniek mee kunt trainen.

Design

Je kunt ook nog naar het design van de voetbal voor op straat kijken. Wil je een bal die volledig wit is? Of vind je een bal een kleurrijk design mooi? Aan jou de keus; je kunt in ieder geval uit veel mooie kleuren en designs kiezen!

Merk

Ook raad ik je aan om even goed naar het merk van de voetbal voor op straat te kijken. Kies idealiter voor een voetbal van de merken Nike, Adidas, Erima en Derbystar. Zoals hierboven al aangegeven, zorgen deze merken voor de beste voetballen voor op straat.

Prijs

Wat mij betreft hoef je niet zozeer naar de prijs van de voetbal voor op straat te kijken. De prijsverschillen zijn namelijk miniem. Ga daarom voor de beste voetbal voor op straat die jou volledig aanspreekt. Daar geniet je op termijn het allermeeste van!

Beste voetbal voor op straat

Aanvullende producten voor voetbal

De beste voetbal voor op straat is ideaal om je techniek te trainen. Met onder meer scheenbeschermers voetbal en gripsokken voetbal til je je prestaties op het veld naar een hoger niveau. Ook kan een goede sporttas en/of goede keepershandschoenen een slimme aankoop zijn!

Veelgestelde vragen over voetballen voor op straat

Welk materiaal is het beste voor een straatvoetbal?

Kies voor een straatvoetbal die gemaakt is van een slijtvast materiaal zoals rubber of een versterkte synthetische leer. Deze materialen zijn duurzaam en ontworpen om de ruwe en harde ondergrond van straatvoetbalvelden te weerstaan. Zo gaat je bal langer mee, zelfs bij intensief gebruik op asfalt of beton.

Hoe groot en zwaar moet een straatvoetbal zijn?

Een straatvoetbal moet dezelfde grootte hebben als een standaard wedstrijdbal, maat 5. Echter, sommige straatvoetballen kunnen iets zwaarder zijn om beter bestand te zijn tegen wind en om een stabielere rol op harde oppervlakken te garanderen. Dit helpt je om beter te kunnen dribbelen en schieten in een stedelijke omgeving.

Hoe onderhoud je een straatvoetbal om zijn levensduur te verlengen?

Houd je straatvoetbal schoon door hem regelmatig af te vegen met een vochtige doek om vuil en gruis te verwijderen. Controleer de luchtdruk en pomp de bal op indien nodig; een goed opgepompte bal presteert beter en slijt minder snel. Berg de bal op een droge, koele plaats op wanneer je hem niet gebruikt om slijtage door weersomstandigheden te minimaliseren.

Wat zijn de voordelen van het spelen met een specifieke straatvoetbal in plaats van een gewone voetbal?

Het spelen met een specifieke straatvoetbal biedt betere prestaties en duurzaamheid op harde ondergronden dan een gewone voetbal. Straatvoetballen zijn ontworpen om de impact van harde oppervlakken te weerstaan, waardoor de kans op beschadiging en vroegtijdige slijtage wordt verkleind. Bovendien bieden ze vaak een betere grip en controle onder stedelijke speelomstandigheden, wat je spel kan verbeteren.