Wegwerphandschoenen

Voor het bereiden van voedsel zijn wegwerphandschoenen nodig

Wegwerphandschoenen behoren tot de meest voorkomende benodigdheden die door professionele zorgverleners worden gebruikt om hun handen te beschermen tegen infectie en om te helpen bij het verwijderen van verontreinigde vloeistoffen. Er zijn veel verschillende soorten wegwerphandschoenen beschikbaar voor elke medische behoefte. Een type wegwerphandschoen is gemaakt van een rubberachtig materiaal dat handschoenen wordt genoemd.De latexhandschoenen en nitril wegwerphandschoenen hebben een aantal vergelijkbare kenmerken.

Wegwerponderzoekshandschoenen, steriele handschoenen en wegwerphandschoenen van nitril zijn allemaal gemaakt van een geavanceerd synthetisch polymeer dat bestand is tegen veel chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid. U kunt ook wegwerphandschoenen vinden die zijn gemaakt van andere synthetische materialen, waaronder vinyl, latex en neopreen, maar medische handschoenen worden meestal gemaakt met polymeren zoals latex en vinyl.

Het volgende is een korte vergelijking van vinyl versus latex versus niet-gechloreerde wegwerphandschoenen:

Vinyl is goedkoper dan polyhandschoenen, vooral als je ze in bulk koopt. Er zijn echter verschillende nadelen aan het gebruik van vinyl over polyhandschoenen voor lichte taken, zoals het opnemen van bloeddruk of het toedienen van medicijnen. Een van de belangrijkste nadelen van het gebruik van vinyl voor deze klussen is dat ze gemakkelijk kunnen scheuren. Als dit gebeurt, zou de latex eronder u niet hebben beschermd tegen ziek worden, aangezien het bloed niet door de latex zou zijn gegaan. Ook als u per ongeluk in het vinyl hebt geprikt, krijgt u mogelijk geen geneesmiddel omdat de gaatjes erg klein zijn.

Latex is een van de sterkste handschoenen op de markt. Hoewel het duurder is dan vinyl, is de kans kleiner dat het scheurt. Omdat latex kan uitrekken, is het een uitstekende keuze voor klussen met alleen warm water, lichte klussen en dagelijks gebruik. U kunt echter overwegen om enkele extra hoezen aan te schaffen om ervoor te zorgen dat de handschoen niet scheurt bij hoge temperaturen. U kunt geen pleister op een kapotte handschoen doen.

Niet-gechloreerde wegwerphandschoenen hebben verschillende voordelen ten opzichte van hun tegenhangers.

Het grootste voordeel is de hoge duurzaamheid. Deze handschoenen worden in de loop van de tijd sterker en taaier, waardoor je ze minder vaak hoeft te vervangen. Dit is belangrijk omdat het bereiden van voedsel veelvuldig omgaan met voedselartikelen en herhaaldelijk wassen vereist. Omdat niet-chloorhoudende producten na gebruik gemakkelijk schoon te maken zijn, wordt het bereiden van voedsel gemakkelijker gemaakt.

Hoewel latex duurzamer is dan vinyl, is het ook duurder. Food-grade plastic wordt gebruikt voor het bereiden van voedsel en het vinyl gaat meestal tussen de vijf en acht jaar mee voordat het moet worden vervangen. Voor zware, duurzame wegwerphandschoenen is latex vaak het beste materiaal dat voor dit soort klussen wordt gemaakt. Zelfs met dit voordeel is latex nog steeds het meest gekochte materiaal dat wordt gebruikt voor voedselbereidingstaken in de keuken.

Neem een ​​kijkje op deze website: https://cleanproduct.nl/

Scroll to top