Beste wastafelkraan 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Wat gebruik je nou echt elke dag in je badkamer? Juist; de wastafelkraan. Omdat je deze kraan elke dag gebruikt, moet ‘ie volledig naar je wens zijn. Dit is ook met het oog op de uitstraling van je badkamer erg belangrijk. Je nieuwe wastafelkraan kan namelijk dé eyecatcher van je badkamer worden. Maar, wat is nou de beste wastafelkraan van 2024 voor in jouw badkamer? Op deze vraag geef ik in dit artikel een uitgebreid antwoord. Graag laat ik je kennismaken met de 5 beste wastafelkranen van 2024.

5 beste wastafelkranen van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste wastafelkranen geselecteerd, evenals de beste prijs per wastafelkraan:


Top 5 beste wastafelkraan: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste wastafelkraan en de andere wastafelkranen uit mijn top 5!

1. GROHE Euroeco Wastafelkraan

Mijn persoonlijke ervaringen met de GROHE Euroeco Wastafelkraan

Toen ik de GROHE Euroeco Wastafelkraan voor het eerst zag, was ik op slag verliefd. Deze wastafelkraan heeft een strak, modern en simplistisch design. Dit stond prachtig in mijn badkamer, waardoor ik voor deze kraan gekozen hebt. De chromen kleurstelling, de handige trekwaste en de uitmuntende kwaliteit zijn ook volledig naar mijn wens. Bovendien vind ik de ingebouwde keramische schijf geweldig werken. Met deze schijf is het eenvoudig om de temperatuur nauwkeurig te reguleren.

De belangrijkste voordelen van de GROHE Euroeco Wastafelkraan

Deze beste wastafelkraan vind ik bijzonder mooi. Hij is subtiel uitgevoerd en in de – naar mijn mening – juiste kleurstelling uitgevoerd. Dankzij de subtiele hendel aan de achterzijde bedien je eenvoudig de waterstop. Dankzij de waterbestendige glanzende laag geniet je ook nog van een eenvoudige schoonmaak. Daar heb je alleen maar een goede droogdoek badkamer voor nodig. Verder ben ik over het prijskaartje van ongeveer €50 erg te spreken!

2. LOMAZOO Wastafelkraan Zwart Styx

Mijn persoonlijke ervaringen met de LOMAZOO Wastafelkraan Zwart Styx

Als je een modernere wastafelkraan wilt hebben, is de LOMAZOO Wastafelkraan Zwart Styx de beste koop voor je. Deze wastafelkraan is opvallend groot, heeft een fraaie vorm en is volledig in het zwart uitgevoerd. Zelf vind ik dit erg mooi, maar het paste minder goed in mijn badkamer. Desalniettemin raad ik je deze wastafelkraan van harte aan. Hij ziet er prachtig uit, is van een topkwaliteit en is ook nog eenvoudig te bedienen.

De belangrijkste voordelen van de LOMAZOO Wastafelkraan Zwart Styx

Met de LOMAZOO Wastafelkraan Zwart Styx ga je tot wel 30% besparen op je waterverbruik. Met alle dank aan de ingebouwde Neoperl perlator. Er stroom hierdoor minder water door de kraan, terwijl je geen verlies aan kracht of volume ervaart. De externe krasbestendigheid, de flexibele slangen en de handige draaiknop zijn ook naar mijn wens. Tevens vind ik het ideaal dat je voor deze fraaie wastafelkraan ook ongeveer €50 moet betalen. Ps. staat de zwarte kleur je niet helemaal aan? Je kunt deze kraan in nog eens 3 andere kleuren bestellen.

3. Croom Badkamer & Keuken Kraan

Mijn persoonlijke ervaringen met de Croom Badkamer & Keuken Kraan

De Croom Badkamer & Keuken Kraan vind ik de best design wastafelkraan. Deze kraan ziet er simplistisch doch modern uit, is in het zwart uitgevoerd en is van een top kwaliteit. Tevens heeft deze kraan een soort van matte afwerking; dit staat met name in de moderne badkamers bijzonder fraai. De handige draaiknop aan de bovenkant spreekt mij ook erg aan, evenals de compactheid van deze kraan.

De belangrijkste voordelen van de Croom Badkamer & Keuken Kraan

De uitstraling vind ik toch wel één van de grootste voordelen. Door de vorm en kleurstelling vind ik dit één van de betere wastafelkranen voor in moderne badkamers. Verder vind ik de kwaliteit uitmuntend, eveals het optimale gebruiksgemak. De hendel is bovendien vloeiend en eenvoudig te bewegen, waarmee je dus eenvoudig de gewenste watertemperatuur instelt. Als klap op de vuurpijl betaal je voor deze wastafelkraan slechts €34!

4. GROHE QuickFix Start wastafelkraan

Mijn persoonlijke ervaringen met de GROHE QuickFix Start wastafelkraan

De beste wastafelkraan van 2024 is wat mij betreft van het merk GROHE. Ook over de GROHE QuickFix Start wastafelkraan ben ik uitermate te spreken. Deze kraan is van dezelfde kwaliteit, ziet er stijlvol uit, is volledig in het chroom uitgevoerd en heeft een geweldige samenstelling. Zo is ‘ie van een trekwaste voorzien, bedien je de hendel eenvoudig en nauwkeurig en verbruikt deze wastafelkraan zo min mogelijk water.

De belangrijkste voordelen van de GROHE QuickFix Start wastafelkraan

Een van de grootste voordelen vind ik de handige trekwaste. Aan de achterzijde zit een soort van hendel waarmee je de waterstop eenvoudig bedient. Verder ben ik uitermate te spreken over de temperatuurinstelling, de totale controle die je ervaart en het simplistische design. Uiteraard moet dit maar net je smaak zijn, maar naar mijn mening is dit één van de mooiere wastafelkranen. Als klap op de vuurpijl geniet je van een uitmuntende kwaliteit, met alle dank aan het A-merk GROHE.

5. Nevana Wastafelkraan

€39,99
€44,99
Op voorraad
Bol.com

Mijn persoonlijke ervaringen met de Nevana Wastafelkraan

De Nevana Wastafelkraan vind ik een geweldige wastafelkraan. Hij ziet er stijlvol uit, is volledig in het zwart uitgevoerd en beschikt over flexibele aansluitslangen. Dit maakt de installatie relatief eenvoudig. Verder ben ik over de handige handgreep te spreken; je bedient deze kraan hier onwijs eenvoudig mee. Als klap op de vuurpijl vind ik het prijskaartje erg interessant. Voor deze wastafelkraan betaal je ongeveer €40!

De belangrijkste voordelen van de Nevana Wastafelkraan

Met de Nevana Wastafelkraan haal je vooral een fraaie wastafelkraan in huis. De stijlvolheid is onder meer aan de strakke vormgeving en de toch wel organische vormen te danken. Kijk maar eens naar de uitloop van deze kraan. Verder ben ik te spreken over de regelbare temperatuur (tot 80 graden Celsius), de besparing van 30% op het waterverbruik en het vele gebruiksgemak. Dit komt onder meer doordat de uitloop vrij hoog is, waardoor je makkelijk je handen onder deze kraan kwijt kunt.

Waarom heb je een nieuwe wastafelkraan nodig?

De beste wastafelkraan in voor in elke situatie een aanrader. Is je huidige kraan aan vervanging toe? Kies dan direct voor één van bovenstaande varianten. Wil je je badkamer van een upgrade voorzien? Kies ook dan voor een nieuwe wastafelkraan. Of heb je een nieuw badkamermeubelstuk gekocht? Kies dan voor nieuwe, bijpassende wastafelkranen.

Met een moderne wastafelkraan geniet je van extra veel gemak. Zo zijn veel wastafelkranen erg handig in gebruik, makkelijk te installeren en vooral een heel stuk fraaier. Zet maar eens je huidige wastafelkraan naast een nieuwe variant; je ziet dan direct dat de nieuwere varianten een heel stuk fraaier zijn.

Welke merken bieden goede wastafelkranen aan?

Een Grohe wastafelkraan, LOMAZOO wastafelkraan of Nevana wastafelkraan is een absolute aanrader. Ook kun je kiezen voor een wastafelkraan van Hansgrohe, Plieger, Dornbracht of Plieger.

GROHE Euroeco Wastafelkraan
De GROHE Euroeco Wastafelkraan is de beste wastafelkraan van 2024

Beste wastafelkraan kopen: hier moet je op letten

Ga niet zomaar voor de eerste de beste wastafelkraan. Dat is één van de belangrijkste adviezen die ik je mee wil geven. De rol van een wastafelkraan is té belangrijk om snel een aankoop te doen. In plaats daarvan zou je een goede, uitgebreide vergelijking tussen bovenstaande wastafelkranen moeten maken. Let daarbij vooral goed op onderstaande eigenschappen.

Uitloophoogte

Allereerst wijs ik je graag op de uitloophoogte van een wastafelkraan. Dit is de hoogte van het uiteinde van de kraan, waar je je handen dus onder moet houden. Heb je de wens om onder de kraan ook je haren te kunnen wassen? Dan heb je een hogere uitloop nodig. In andere situaties is een lagere uitloop prima.

Met of zonder waste

Ten tweede moet je even goed naar de waste kijken. Dit is een systeem waarmee je de waterstop in de wasbak open kunt maken en af kunt sluiten. Zelf zou ik altijd voor een wastafelkraan met waste gaan. Maak in dat geval wel een goede keuze voor jezelf tussen een trekwaste en klikwaste. Voor beide valt absoluut iets te zeggen.

Thermostaat- of mengkraan

Ten derde moet je goed naar de twee soorten wastafelkranen kijken:

  • Thermostaatkraan. Bij een thermostaatkraan is er sprake van een thermostaat. Deze thermostaat houdt de gewenste temperatuur van het water constant.
  • Mengkraan. Bij een mengkraan is er sprake van een toevoer van koud en warm water. Dit water wordt met elkaar gemengd, waarmee de gewenste temperatuur verkregen wordt. Bij een kleinere warm water toevoer wordt echter de toevoer van koud water niet verminderd. Het is hierdoor lastiger om nauwkeurig de gewenste temperatuur te regelen.

Vormgeving & kleur

Ten vierde wijs ik je graag op de vormgeving van een wastafelkraan. Kijk daarvoor maar eens naar de bovenstaande varianten. Je ziet dan direct grote verschillen wat betreft vormgeving. Daarbij heb je ook nog met de kleur van de wastafelkraan te maken. Maak een keuze tussen chroom of zwart. Stem dit vooral op de rest van je badkamer af.

Opties

Ten vijfde wijs ik je met veel plezier op de opties van een wastafelkraan. Een kraan kan bijvoorbeeld over keramische schijven beschikken, waarmee je nog nauwkeuriger de gewenste temperatuur in kunt stellen. Ook kun je kiezen voor een wastafelkraan met LED verlichting of een draaibare uitloopt. Ook hierbij geldt weer dat je deze opties goed op het gewenste gebruik af moet stemmen.

Kwaliteit

Ten zesde raad ik je het volgende aan: kies voor één van bovenstaande, beste wastafelkranen. Deze kranen zijn van de beste merken en daarmee van een uitmuntende kwaliteit. Dit merk je aan de lange levensduur en het vele gebruiksgemak.

Bijkomend voordeel: de beste wastafelkraan is ook nog eenvoudig schoon te maken.

Prijs

Tot slot heb je nog met de prijs van de wastafelkraan te maken. Deze prijzen lopen uiteen van pakweg €20 tot €100. Hoeveel geld je dan uit moet geven? Dat moet je vooral voor jezelf bepalen. Mijn advies is om te investeren in de beste wastafelkraan, ongeacht wat de meerprijs hiervoor is. Met de beste variant geniet je namelijk van veel gebruiksgemak en een (nog) langere levensduur.

Beste wastafelkraan

Aanvullende producten voor je badkamer

Een goede wastafelkraan is onmisbaar voor in je badkamer. Dit geldt ook voor een goede badkamer ventilator, fijn badkussen, goede douchegoot, goede doucheset en zachte handdoeken. Maak al met al je badkamer helemaal naar je wens!

Veelgestelde vragen over wastafelkranen

Hoe kan ik kalkaanslag op mijn wastafelkraan effectief verwijderen?

Gebruik een mengsel van gelijke delen witte azijn en water. Doordrenk een doek met dit mengsel en wikkel het rond de kraan, of gebruik een plastic zakje gevuld met het mengsel en bevestig dit over de kraan. Laat het een paar uur of, indien mogelijk, een nacht inwerken. Spoel daarna de kraan af met water en droog het af voor een glanzende afwerking.

Is het moeilijk om een wastafelkraan zelf te installeren?

Het installeren van een wastafelkraan is een haalbare doe-het-zelf taak als je basisloodgietersvaardigheden hebt. Zorg ervoor dat je de waterleiding afsluit voordat je begint, en volg de instructies van de fabrikant zorgvuldig. Als je niet zeker bent van je vaardigheden, is het raadzaam een professional in te schakelen.

Hoe kies ik de juiste wastafelkraan voor mijn badkamer?

Bij het kiezen van een wastafelkraan moet je rekening houden met de grootte en stijl van je wastafel, de beschikbare ruimte, en je persoonlijke smaak. Overweeg ook de waterdruk in je huis en of je een kraan met één hendel of twee hendels wilt. Kijk naar duurzame materialen en afwerkingen die goed passen bij de rest van je badkamerinrichting.

Kan ik een waterbesparende wastafelkraan gebruiken zonder in te leveren op prestaties?

Ja, veel moderne wastafelkranen zijn ontworpen om water te besparen zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Zoek naar kranen met ingebouwde waterbesparende technologieën, zoals beluchters die lucht mengen met het water om de stroom te verminderen terwijl de waterdruk behouden blijft. Dit kan je helpen om zowel water te besparen als je waterrekening te verlagen.