Beste waterpomptang 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

In de gereedschapskist van een doe-het-zelver mogen tangen niet ontbreken. De juiste tangen komen in tal van situaties van pas, zijn veelzijdig inzetbaar en veelal niet overdreven duur. Dat is ook het geval bij een waterpomptang. Zo’n tang is naar wens verstelbaar, waardoor je de ideale grip voor jezelf creëren. Een waterpomptang werd voorheen vooral door loodgieters gebruikt, maar dat is nu een ander verhaal. Meer en meer doe-het-zelvers kiezen voor de beste waterpomptang! Jij ook? Check hieronder direct de 5 beste waterpomptangen van 2024.

5 beste waterpomptangen van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste waterpomptangen geselecteerd, evenals de beste prijs per waterpomptang:

Top 5 beste waterpomptang: 5 korte reviews

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste waterpomptang en de andere waterpomptangen uit mijn top 5!


1. Bahco Waterpomptang

Mijn persoonlijke ervaringen met de Bahco Waterpomptang

Als doe-het-zelver had ik jaren geleden behoefte aan een goede waterpomptang. Na een lange zoektocht kwam ik uiteindelijk uit bij de Bahco Waterpomptang. Deze tang gebruik ik nog steeds naar volle tevredenheid; mede hierdoor kan ik stellen dat dit de beste waterpomptang van 2024 is. Deze tang is van hoogwaardig staal gemaakt, biedt een stevige grip en zorgt voor maximaal grijpcomfort. Dit laatste is te danken aan de thermoplastische laag op deze waterpomptang. De tang is uiteraard eenvoudig te verstellen en weegt slechts 350 gram!

De belangrijkste voordelen van de Bahco Waterpomptang

De veelzijdigheid is toch wel het grootste voordeel van de Bahco Waterpomptang. Als je bijvoorbeeld leidingwerk wilt verrichten, verstel je deze tang eenvoudig naar wens. Het maximale klembereik is hierbij 45 mm. Ook handig: deze beste waterpomptang is van twee bekken voorzien: een platte en voorgevormde bek. Uiteraard komt ook dit de veelzijdigheid ten goede. Over de kwaliteit hoef je ook niet in te zitten; Bahco is één van de beste merken in de wereld van waterpomptangen. Dat merk je bij de Bahco Waterpomptang onder meer aan het gebruikte materiaal en het optimale comfort. Al met al een absolute aanrader voor elke doe-het-zelver!

2. STANLEY FATMAX Waterpomptang

Mijn persoonlijke ervaringen met de STANLEY FATMAX Waterpomptang

Met de STANLEY FATMAX Waterpomptang heb ik eveneens bijzonder goede ervaringen. Dit is alleen al aan het merk Stanley te danken: dit merk levert altijd kwaliteit en zo ook bij deze waterpomptang. Deze tang is eenvoudig naar wens te verstellen, heeft een stevige bek en is veelzijdig inzetbaar. Wat ik ook handig vind, zijn de vrij lange handgrepen. Deze waterpomptang ligt hierdoor heerlijk in de hand en is hierdoor ook voor nóg meer klussen geschikt!

De belangrijkste voordelen van de STANLEY FATMAX Waterpomptang

Met de STANLEY FATMAX Waterpomptang is het op en top genieten. De waterpomptang is veelzijdig inzetbaar, weegt 630 gram en beschikt over een paar extra’s. Het beste voorbeeld hiervan is de PUshLock drukknop; met deze knop verstel je de benen en stel je ‘m op één van de 17 posities in. Een kind kan de was doen. Doordat de benen extra lang zijn, geniet je sowieso van extra veel comfort tijdens het klussen. Goed om te weten: voor deze Stanley waterpomptang betaal je slechts €22. Het is hiermee de beste goedkope waterpomptang, wat mij betreft!

3. Knipex 8701250 Waterpomptang

Mijn persoonlijke ervaringen met de Knipex 8701250 Waterpomptang

Over de Knipex 8701250 Waterpomptang kan ik met louter lovende woorden spreken. Deze waterpomptang is van een top kwaliteit, ligt heerlijk in de hand en is uiteraard veelzijdig te gebruiken. De handige knop vind ik een geweldige toevoeging; je stelt de bekken hiermee eenvoudig op. De handgrepen liggen ook heerlijk in de hand, mede doordat ze de juiste lengte en dikte hebben. Een ander groot pluspunt is het zelfklemmende effect; deze waterpomptang klemt zich zelf vast op onder meer buizen en moeren.

De belangrijkste voordelen van de Knipex 8701250 Waterpomptang

Wat voor klus wil je uitvoeren? Met de Knipex 8701250 Waterpomptang is het allemaal mogelijk. De bekken stel je eenvoudig naar wens in, waarna je van speciaalgeharde tanden op de bekken geniet. De bekken zijn uiteraard nauwkeurig in te stellen. Deze waterpomptang is ook nog van hoogwaardig staal gemaakt, waardoor ‘ie jarenlang mee gaat. Voor al dit moois hoef je maar €29 te betalen. Voor de begrippen van een Knipex waterpomptang valt dit prijskaartje mij erg mee.

4. Gedore 145 Waterpomptang

Mijn persoonlijke ervaringen met de Gedore 145 Waterpomptang

Toen ik de Gedore 145 Waterpomptang uit mocht proberen, sprak ‘ie mij direct aan. Dit was in eerste instantie aan de fijne handgrepen te danken. Deze handgrepen zijn lekker lang, liggen prettig in de hand en zijn met zacht materiaal bedekt. Dat brengt dus veel comfort met zich mee. Uiteraard kun je deze waterpomptang eenvoudig naar wens verstellen. Nadien geniet je van het zelfklemmende effect van de bekken van deze tang. De bekken klemmen zich zelf vast aan moeren en buizen; je hoeft hierdoor zelf minder kracht te leveren.

De belangrijkste voordelen van de Gedore 145 Waterpomptang

Een groot pluspunt van de Gedore 145 Waterpomptang is het comfort. Deze tang ligt dus prettig in de hand en weegt slechts 425 gram. Een ander pluspunt vind ik de veelzijdigheid. Maar, dat is uiteraard bij elke goede waterpomptang een voordeel. Bij de Gedore 145 Waterpomptang spreekt mij in het specifiek de kwaliteit nog aan. Gedore is één van de beste merken in de wereld van waterpomptangen en dat merk je aan alles. Deze waterpomptang gaat jarenlang mee en is tegen een flink stootje bestand.

5. BGS Waterpomptang 300 mm

€22,00
€24,40
Op voorraad
Bol.com

Mijn persoonlijke ervaringen met de BGS Waterpomptang 300 mm

In mijn top 5 mag de BGS Waterpomptang 300 mm zeker niet ontbreken. Deze waterpomptang kost je slechts €24, maar doet zijn werk uitmuntend. Ook deze tang ligt prettig in de hand, is handig te verstellen en beschikt over de gewenste beveiliging. Door de beveiliging kunnen je vingers niet klem komen te zitten in de tang. De Wedge Edge pin zorgt op zijn beurt voor het eenvoudig instellen van de bekken.

De belangrijkste voordelen van de BGS Waterpomptang 300 mm

Met de BGS Waterpomptang 300 mm is het geweldig klussen. Deze waterpomptang heeft een totale lengte van 300 mm, heeft een maximaal klembereik van 44 mm en beschikt over een geïsoleerde greep. Verder is dit een waterpomptang die jarenlang meegaat, mede door de juiste materiaalkeuze van het merk BGS. Wat mij betreft zit je met déze waterpomptang altijd goed!

Waarom heb je een waterpomptang nodig?

In de inleiding gaf ik het al aan: waterpomptangen waren lange tijd voor loodgieters voorbestemd. Loodgieters hebben inmiddels dagelijks met veel moeren en buizen te maken. Maar, momenteel maken ook veel doe-het-zelvers gebruik van een goede waterpomptang.

Dit komt onder meer door het huidige aanbod; je kunt tegenwoordig als doe-het-zelver uit veel prima én betaalbare waterpomptangen kiezen. Tevens kiezen meer en meer mensen ervoor om zelf de handjes uit de mouwen te steken. Dat heeft, mogelijk, in eerste plaats ook te maken met de niet altijd vlekkeloze reputatie van loodgieters.

Twijfel je over de aanschaf van een goede waterpomptang? Wat mij betreft zijn er 3 goede redenen om direct voor de beste waterpomptang te kiezen:

  • Veelzijdig te gebruiken. Het grootste voordeel van een waterpomptang in zijn algemeenheid vind ik de veelzijdigheid. Zo’n tang is voor alle moeren en buizen geschikt, waardoor je ‘m zo’n beetje elke klusdag kunt gebruiken.
  • Eenvoudig te verstellen. Het belangrijkste onderdeel van een waterpomptang zijn de verstelbare bekken. Deze bekken verstel je eenvoudig in de breedte, waardoor je de bekken passend maakt voor een moer of buis. Dit komt uiteraard de veelzijdigheid ook ten goede.
  • Ligt prettig in de hand. Door de jaren heen zijn de waterpomptangen steeds beter geworden. Dit merk je onder meer aan het comfort. De betere waterpomptangen zijn niet meer overdreven zwaar, beschikken over ergonomische handgrepen en zijn hierdoor comfortabel te gebruiken.

Welke merken bieden goede waterpomptangen aan?

Voor de beste waterpomptang kom je al snel bij het merk Bahco of Stanley uit. Dit zijn, wat mij betreft, de beste merken. Je kunt ook met een gerust hart voor een Gedore waterpomptang, BGS waterpomptang of Knipex waterpomptang kiezen!

Bahco Waterpomptang
De Bahco Waterpomptang is de beste waterpomptang van 2024

Beste waterpomptang kopen: hier moet je op letten

Aan elke doe-het-zelver kan ik een goede waterpomptang aanraden. Heb je zelf ook het idee dat dit hét stuk gereedschap is waar je behoefte aan hebt? Maak dan direct een vergelijking tussen bovenstaande 5 waterpomptangen. Mijn advies is om daarbij goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Lengte van de tang

Ten eerste moet je goed naar de lengte van de tang kijken. Des te langer de tang in zijn geheel is, des te comfortabeler en handiger je de tang kunt gebruiken. Ga daarom op zoek naar een waterpomptang met een minimale lengte van 250 mm.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat overigens uit naar een waterpomptang met een lengte van 300 mm. Waarom? Omdat ik dat nu eenmaal iets lekkerder vind werken.

Maximale klembereik

Ten tweede moet je goed naar het maximale klembereik kijken. Dit is de maximale afstand tussen de twee bekken; idealiter is deze zo groot mogelijk. Waarom? Omdat de waterpomptang in dat geval voor nóg meer moeren en buizen geschikt!

Verstelbaarheid

Ten derde moet je goed naar de verstelbaarheid kijken. Dit gaat onder meer gepaard met het maximale klembereik, maar ook met het gemak. Hoe kun je de bekken van de waterpomptang naar wens verstellen? Kun je de bekken met één druk op de knop in de gewenste positie vastzetten? En is de waterpomptang op dit gebied ook nog van de gewenste veiligheidsfeatures voorzien? Ga dit allemaal goed na voor jezelf.

Comfort

Als vierde punt wijs ik je graag op het comfort van de waterpomptang. Meerdere zaken spelen hier een rol bij:

  • Vorm van de handgrepen. Idealiter zijn de handgrepen lang en ook nog ergonomisch gevormd. De handgrepen liggen hierdoor nóg prettiger in de hand.
  • Materiaal op de handgrepen. De betere merken kiezen ervoor om de handgrepen van de waterpomptang te bedekken, bijvoorbeeld met een softgrip laag. Dit komt zowel de controle als het comfort ten goede.
  • Gewicht van de waterpomptang. Je zou ook even goed naar het gewicht van de tang moeten kijken. Aan een waterpomptang van meer dan 1000 gram heb je niet al te veel, aangezien dit echt té zwaar is. Ga daarom voor een variant die tussen de 300 en 600 gram weegt.

Kwaliteit

Als vijfde punt wijs ik je ook nog even op de kwaliteit. Dit heeft één belangrijke reden; zelf heb ik opgemerkt dat de kwaliteitsverschillen vrij groot zijn. Ga daarom voor de beste waterpomptang uit mijn top 5 of een andere variant van een A-merk. Je geniet hierdoor van de gewenste robuustheid en een lange levensduur.

Prijs

Tot slot kún je nog met een schuin oog naar de prijs kijken. Dit vind ik zelf minder belangrijk: investeer ‘gewoon’ in de beste waterpomptang. Dat ik dit aanraad, heeft eigenlijk twee redenen:

  • Voor kwaliteit moet je betalen. Als je voor de beste waterpomptang gaat, betaal je hier mogelijk iets meer geld voor. Dit ben je dankzij het comfort, de vele mogelijkheden en de lange levensduur alweer snel vergeten.
  • Kwaliteit gaat langer mee. Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ is zeker van toepassing op een waterpomptang. Ga daarom voor de beste waterpomptang die je kunt vinden. Je verzekert jezelf hiermee van de gewenste lange levensduur.
Beste waterpomptang

Andere klusproducten

Over de beste waterpomptang ben ik dus zeer te spreken. Dat geldt ook voor de beste klauwhamer, werkbank, kitspuit, boormachine, handtacker, duimstok en kloofbijl. Dit zijn stuk voor stuk klusproducten waar je als doe-het-zelver veel baat bij kunt hebben.

Veelgestelde vragen over waterpomptangen

Hoe stel je een waterpomptang correct in voor gebruik?

Om de waterpomptang in te stellen, open je de tang door de bovenste handgreep naar je toe te trekken zodat de klemming loskomt. Schuif vervolgens de onderkaak naar de gewenste grootte door de verstelbare groeven. Zorg ervoor dat de tanden van de tang stevig op het object grijpen en dat de handvatten comfortabel in je hand liggen voor maximale grip en kracht.

Waar moet je op letten bij het kopen van een waterpomptang?

Kijk bij het kopen van een waterpomptang naar de kwaliteit van het materiaal en de afwerking. Een tang gemaakt van hoogwaardig staal is duurzamer en bestand tegen buigen of breken. De handvatten moeten ook een goede grip bieden, zelfs in vochtige omstandigheden. Controleer daarnaast of de tang een fijne verstelbaarheid heeft om verschillende maten nauwkeurig te kunnen hanteren.

Kun je een waterpomptang gebruiken op plastic fittingen?

Ja, je kunt een waterpomptang gebruiken op plastic fittingen, maar wees voorzichtig om de fitting niet te beschadigen. Gebruik de tang met matige kracht en zorg ervoor dat de tanden van de tang bedekt zijn of dat je de tang instelt zodat deze niet te strak klemt, wat het plastic kan doen barsten of vervormen.

Hoe onderhoud je een waterpomptang om zijn functionaliteit te behouden?

Onderhoud je waterpomptang door regelmatig vuil en gruis uit de bewegende delen te verwijderen. Smeer de scharnierpunten met een druppel olie om roest te voorkomen en zorg ervoor dat de tang soepel blijft werken. Bewaar de tang in een droge omgeving om corrosie te voorkomen. Controleer ook regelmatig of er geen beschadigingen zijn aan de tanden of het verstelmechanisme.