Beste WC borstel 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Over een WC borstel wordt vaak lacherig gedaan. Het lijkt een ietwat onhandig product te zijn en het is uiteraard niet al te hygiënisch. Toch is de keuze voor de beste WC borstel van 2024 een belangrijke keuze. Met de beste variant geniet je namelijk van veel gemak, een schone WC en schone handen. Speciaal voor jou ben ik op zoek gegaan naar de beste toiletborstel. Mijn bevindingen en complete top 5 deel ik graag met je in dit artikel!

5 beste WC borstels van 2024

Speciaal voor jou heb ik de 5 beste WC borstels geselecteerd, evenals de beste prijs per WC borstel:


Top 5 beste WC borstel: mijn mening

Hieronder deel ik mijn mening met je over de beste WC borstel en de andere WC borstels uit mijn top 5!

1. Roegaarden WC Borstel met Houder

Mijn persoonlijke ervaringen met Roegaarden WC Borstel met Houder

Toen ik de Roegaarden WC Borstel met Houder voor het eerst zag, was ik direct ‘verliefd’. Kun je dat echt zijn op een toiletborstel? Ja, blijkbaar. Deze toiletborstel is een lust voor het oog en dat geldt dan met name voor de houder. Ook is deze toiletborstel van siliconen materiaal gemaakt, waardoor ‘ie perfect schoonmaakt. Uiteraard komt ook dit de hygiëne ten goede. Tevens heb ik opgemerkt dat deze WC borstel heerlijk in de hand ligt. Ook niet geheel onbelangrijk voor/bij het schoonmaken van je WC.

De belangrijkste voordelen van de Roegaarden WC Borstel met Houder

Een van de grootste pluspunten vind ik de houder. Deze houder oogt niet als een WC borstel houder, waardoor het eigenlijk een ware aanwinst voor je WC is. Het is een eyecatcher en hij past met name perfect bij de modernere badkamers. De WC borstel is ook nog handig vormgegeven; het extra stevige handvat, de extra smalle kop en de handige opvangbak zijn grote voordelen. Dankzij de extra smalle kop kun je overigens ook perfect het gebied onder de toiletbril schoonmaken.

Wat je verder nog moet weten over de Roegaarden WC Borstel met Houder

 • Betaalbaar. Voor deze beste WC borstel inclusief houder betaal je nog geen €16. De prijs-kwaliteitsverhouding is dus oprecht geweldig te noemen!
 • Weegt 350 gram. Dit is niet overdreven licht of zwaar, maar is juist het beste gewicht voor een WC borstel. Hij ligt hierdoor prettig in de hand en is ook goed te ‘besturen’.

2. Nevana Toiletborstel met Houder

Mijn persoonlijke ervaringen met de Nevana Toiletborstel met Houder

Bij de Nevana Toiletborstel met Houder viel allereerst het materiaal me op; siliconen. Toen ik deze WC borstel uit mocht proberen, was ik onder de indruk van dit materiaal. Dit materiaal is goed schoon te houden, maakt zelf erg goed schoon en gaat ook nog jarenlang mee. Een ander groot pluspunt vind ik de handige en stijlvolle houder. De borstelharen, van TPR, zijn ook nog eens uitermate hygiënisch. Je zit hierdoor nooit opgeschept met restjes poep of bacteriën op de borstelharen!

De belangrijkste voordelen van de Nevana Toiletborstel met Houder

Kijk je naar de houder van deze WC borstel? Dan zie je niet direct dat het om een toiletborstelhouder gaat. Nee, deze houder oogt erg fraai en daardoor een ware aanwinst voor in je badkamer. De houder is ook nog handig in gebruik en doet ook dienst als een slimme lekbak. Een ander groot pluspunt vind ik de compactheid; deze WC borstel en houder passen in elke badkamer of toilet.

Wat je verder nog moet weten over de Nevana Toiletborstel met Houder

 • Zelfreinigend systeem. De Nevana Toiletborstel met Houder beschikt over een zelfreinigend systeem; ook dit komt de indrukwekkende hygiëne verder ten goede!
 • Ergonomische vorm. Deze WC borstel heeft ook nog een ergonomische vorm. Hij is hierdoor eenvoudig vast te houden en te bedienen. Verder ben ik uitermate te spreken over het handige soort van ophangoogje aan het uiteinde.

3. MM Brands Toiletborstel met Houder

Mijn persoonlijke ervaringen met de MM Brands Toiletborstel met Houder

Bij de MM Brands Toiletborstel met Houder viel in eerste instantie het prijskaartje mij op. Dit is één van de goedkopere WC borstels, waardoor ik op voorhand al enthousiast was. Toen ik ‘m eenmaal zelf kon gebruiken, werd ik alsmaar enthousiaster. Deze WC borstel ligt heerlijk in de hand, is handig te gebruiken en beschikt over de juiste borstelharen. De bacteriën blijven hierdoor nooit achter op de borstelharen én je geniet snel van een écht schone WC!

De belangrijkste voordelen van de MM Brands Toiletborstel met Houder

Bij de MM Brands Toiletborstel met Houder krijg je dus een prachtige houder meegeleverd. Deze houder is zowel op de grond neer te zetten als aan de muur op te hangen. Ideaal voor in je badkamer of toilet dus. Over het verfrissende ventilatiesysteem van deze houder ben ik ook erg te spreken. Dit komt de hygiëne in je toilet of badkamer uiteraard alleen maar ten goede. Voor deze prima WC borstel met houder betaal je slechts €17,95!

Wat je verder nog moet weten over de MM Brands Toiletborstel met Houder

 • Volledig in het zwart. De MM Brands Toiletborstel met Houder is voor 95% in het zwart uitgevoerd. Alleen een deel van de steel is in de RVS kleur uitgevoerd. Deze kleurstelling spreekt mij in ieder geval erg aan. Met name voor in de moderne ruimtes.
 • Multifunctioneel. Deze handige WC borstel is ook nog veelzijdig in te zetten. Je kunt ‘m ook gebruiken voor het reinigen van een wasbak of gootsteen. Maak ‘m uiteraard wel na elk gebruik goed schoon.

4. Tiger Urban Toiletborstel met houder

Mijn persoonlijke ervaringen met de Tiger Urban Toiletborstel met houder

De Tiger Urban Toiletborstel met houder is uniek in zijn soort. Dat durf ik op basis van mijn eigen test en bevindingen wel te stellen. Deze WC borstel ziet er ontzettend strak uit, wordt met een geweldige houder meegeleverd en is opvallend lang. Je hoeft hierdoor met je hand niet eens in de buurt van de WC pot te komen. Gemak dient de mens en ook op het gebied van hygiëne scoort deze WC borstel erg goed!

De belangrijkste voordelen van de Tiger Urban Toiletborstel met houder

De Tiger Urban Toiletborstel met houder brengt talloze voordelen met zich mee. Zo vind ik de houder echt prachtig en super handig. De houder is bijvoorbeeld van een kunststof binnenpot voorzien; deze pot hou je op een eenvoudige manier schoon. Verder dicht de WC borstel de houder volledig af, zodra je de borstel in de houder doet. Dit komt de hygiëne ook ten goede; je hebt nooit last van vervelende geurtjes in je WC.

Wat je verder nog moet weten over de Tiger Urban Toiletborstel met houder

 • Niet de goedkoopste variant. Dat dit zo’n luxe WC borstel is, blijkt wel uit het prijskaartje. Voor de Tiger Urban Toiletborstel met houder betaal je ongeveer €30. Dat is behoorlijk aan de prijs, maar toch raad ik je deze WC borstel van harte aan!
 • Met bevestigingsmaterialen. De Tiger Urban Toiletborstel met houder kun je op de grond neerzetten, maar je kunt ‘m ook aan een muur ophangen. Daarvoor krijg je alle toebehoren en bevestigingsmaterialen meegeleverd.

5. LIVINQ Toiletborstel Met Houder

Mijn persoonlijke ervaringen met de LIVINQ Toiletborstel Met Houder

Ben je op zoek naar een mooie WC borstel met houder? Dan kun je niet om de LIVINQ Toiletborstel Met Houder heen. Toen ik deze WC borstel voor het eerst zag, sprak het fraaie design mij direct aan. Toen ik deze WC borstel ook nog uit kon proberen, werd ik nog blijer. De WC borstel ligt fijn in de hand, ziet er luxe uit en is eenvoudig in de houder te steken. Ook over de houder ben ik vol lof!

De belangrijkste voordelen van de LIVINQ Toiletborstel Met Houder

De samenstelling van de toiletborstel en houder is subliem. Beide onderdelen zijn in dezelfde stijl en kleur uitgevoerd; dit brengt een fraai geheel met zich mee. En stop je de WC borstel in de houder? Dan sluit de houder volledig af, waardoor je geen last van vervelende geurtjes hebt. De houder ziet er luxe uit, is eenvoudig schoon te houden en ziet er verzorgd uit. Dit geldt ook zeer zeker voor de toiletborstel.

Wat je verder nog moet weten over de LIVINQ Toiletborstel Met Houder

 • Voor in elke badkamer en toilet geschikt. Dit komt onder meer doordat je ‘m op twee manieren kunt gebruiken: neerzetten op de grond of ophangen aan de muur.
 • Relatief duur. Dat dit niet de beste WC borstel van 2024 is, komt door het prijskaartje. Voor de LIVINQ Toiletborstel Met Houder betaal je ongeveer €30. Dat is behoorlijk aan de prijs.
Beste WC borstel

Hoe heb ik de beste WC borstels geselecteerd?

Uitproberen, analyseren, beoordelen en vergelijken. Dat zijn de stappen die ik doorlopen heb. Doordat ik meerdere WC borstels uitgeprobeerd heb, heb ik een duidelijk beeld van alle (on)mogelijkheden gekregen. Ook ben ik hierdoor in staat geweest om een goede en eerlijke vergelijking te maken. Tevens ben ik hierdoor in staat om jou van een eerlijk en onafhankelijk advies te voorzien. Ik wil je simpelweg met alleen de beste toiletborstels kennis laten maken!

Voor wie is een WC borstel geschikt?

Voor elk huishouden is een WC borstel onmisbaar. Sterker nog: veel huishoudens hebben baat bij twee goede WC borstels. In veel huizen zijn immers twee toiletten te vinden. Je zou sowieso bij elk toilet een goede WC borstel moeten hebben. Alleen al vanuit hygiënisch oogpunt.

Heb je nog een oudere WC borstel? Dan is het al helemaal verstandig om voor de beste WC borstel van 2024 te kiezen. Deze borstel – en houder – ziet er namelijk een stuk moderner uit. Je geeft je badkamer en toilet hier dan ook een eenvoudige upgrade mee.

Zijn alle WC borstels geschikt?

Nee, het is zeker niet zo dat elke WC borstel geschikt is. Tijdens mijn test heb ik onder meer opgemerkt dat sommige WC borstels onhandig te bedienen zijn. Ze zijn veel te klein, veel te groot of hebben een onhandige handgreep. Ook heb ik grote kwaliteitsverschillen opgemerkt. Juist hierom raad ik je specifiek de 5 bovenstaande Wc borstels aan. Deze borstels doen precies wat ze moeten doen. En meer.

Wat zijn de voor- en nadelen van een nieuwe WC borstel?

 • Indrukwekkende hygiëne. Bij een WC borstel denk je wellicht direct aan de hygiëne. Mocht je voor één van bovenstaande varianten kiezen, geniet je gelukkig van een indrukwekkende hygiëne. Dit komt onder meer door de gebruikte borstelharen en het geïntegreerde ventilatiesysteem in de houder.
 • Geweldige houder. Bij de betere WC borstels krijg je een geweldige houder meegeleverd. Deze houder ziet er strak uit, draagt bij aan de hygiëne en draagt bij aan het gebruiksgemak.
 • Geweldige levensduur. De hygiëne wordt ook nog met een lange levensduur gecombineerd. De komende jaren geniet je van een handige WC borstel, mede doordat de borstelharen goed schoon te houden zijn.
 • Veelzijdig. De betere WC borstels zijn ook nog veelzijdig te gebruiken. Je kunt ze ook voor bijvoorbeeld een gootsteen of wasbak gebruiken. Verder kun je veel houders op twee manieren gebruiken: staand of hangend.
 • Niet super goedkoop. Wil je de beste WC borstel van 2024 aanschaffen? Dan heb je al snel minimaal €15 nodig. Als je dacht dat je voor een paar euro klaar zou zijn, kom je dus bedrogen uit.

Tips om een WC borstel op de juiste manier te gebruiken

 • Gebruik de borstel direct na het doorspoelen: Voor het beste resultaat, gebruik je de WC borstel direct na het doorspoelen, terwijl het water nog stroomt. Dit helpt om vuil gemakkelijker los te maken en weg te spoelen, waardoor de reiniging effectiever is.
 • Laat de borstel drogen voor het opbergen: Na het schoonmaken van het toilet, plaats je de borstel tussen de WC bril en de pot, zodat de borstel kan drogen voordat je deze terugplaatst in de houder. Dit vermindert de kans op bacteriegroei en nare geurtjes.
 • Reinig de borstel en houder regelmatig: Spuit desinfecterend middel direct op de borstel en in de houder na elk gebruik, en laat het enkele minuten inwerken voordat je het afspoelt. Overweeg ook om eens per week een grondigere reiniging uit te voeren met heet water en een desinfecterend middel.
 • Gebruik een aparte borstel voor onder de rand: Overweeg om een kleinere borstel of een speciale borstel met een gebogen kop te gebruiken voor het reinigen onder de rand van het toilet, waar zich vaak hardnekkig vuil ophoopt. Dit zorgt voor een grondigere reiniging van moeilijk bereikbare plaatsen.
 • Vervang de WC borstel regelmatig: Zelfs met regelmatige reiniging kan een WC borstel na verloop van tijd slijten of te veel bacteriën verzamelen. Vervang je WC borstel elke 6 tot 12 maanden, of eerder als deze tekenen van slijtage vertoont of blijvende geurtjes heeft.

Welke merken bieden goede WC borstels aan?

Voor goede WC borstels zit je goed bij de merken Brabantia, Zack, Alessi, Grohe, LIVINQ, Tiger, Nevana en Roegaarden. Met een WC borstel van één van deze merken geniet je van een ultieme schoonmaak, veel gemak en lange levensduur!

Roegaarden WC Borstel met Houder
De Roegaarden WC Borstel met Houder is de beste WC borstel van 2024

Hoe vind je de beste WC borstel?

De aanschaf van een nieuwe WC borstel is altijd een verstandig idee. Je geniet hiermee van veel gemak, de gewenste hygiëne en een lange levensduur. Voordat het zover is, moet je op zoek gaan naar de beste WC borstel. Maak daarvoor een vergelijking tussen bovenstaande varianten en let daarbij op onderstaande punten.

Materiaal

Bij een WC borstel moet je goed naar het materiaal kijken. Hierover heb ik eigenlijk maar één tip: ga voor een WC borstel met siliconen borstelharen. Deze haren zijn goed schoon te maken en gaan ontzettend lang mee.

Houder

Een belangrijk onderdeel van een WC borstel is de bijbehorende houder. Check goed hoe de houder er uit ziet, hoe de houder vormgegeven is en hoe je de houder kunt gebruiken. Veel houders kun je zowel staand als hangend gebruiken.

Kijk ook goed naar bijvoorbeeld een ventilatiesysteem in de houder. Ga ook goed na of in de houder nog een uitneembare pot of bak te vinden is. Dit maakt het des te makkelijker om de binnenkant van de houder goed schoon te houden.

Ergonomie

Bij een WC borstel heb je ook met de ergonomie te maken. Let hiervoor vooral goed op de handgreep. Hoe lang is de handgreep? Is de handgreep ergonomisch vormgegeven? Hoe zwaar is de WC borstel precies? Dit zijn belangrijke vragen waarbij de antwoorden bepalend zijn voor de ergonomie. En daarmee voor het gebruiksgemak.

Design

Heb je bij een WC borstel nou echt met design te maken? Ja, zeker. Dit geldt zowel voor de WC borstel als voor de houder. Mijn advies is om vooral goed naar de vormgeving en kleurstelling te kijken. In mijn ogen zijn vooral de zwarte WC borstels en houders fraai, maar dit moet maar net in je badkamer/toilet passen.

Kwaliteit

Ga voor één van bovenstaande WC borstels. Dat is de beste tip die ik je mee kan geven. Deze toiletborstels zijn van een top kwaliteit, gaan jarenlang mee en worden zeer goed beoordeeld door huidige gebruikers. Over sommige van deze toiletborstels zijn meer dan 500 reviews achtergelaten! 

Prijs

Durf te investeren in de beste toiletborstel. Dat is tot slot de laatste die ik je mee wil geven. Met een goede toiletborstel doe je jarenlang en geniet je oprecht van heel veel gemak. Daarbovenop komt dat je bij de duurdere WC borstels een geweldige houder meegeleverd krijgt. Daarmee geniet je van nog veel meer voordelen.

Aanvullende producten voor je badkamer

De beste WC borstel is voor elke badkamer een aanwinst. Dit geldt ook voor een goede douchestoel, douchebak, doucheslang, handdouche, antislip douchemat, automatische zeepdispenser, badmat, badkussen, badkamer ventilator en douchegoot. Investeer ook in deze producten voor in je badkamer!

Veelgestelde vragen over WC borstels

Hoe desinfecteer ik mijn WC borstel na gebruik?

Na het schoonmaken van het toilet, spuit je de borstel in met een desinfecterend middel en laat je het enkele minuten inwerken voordat je het afspoelt met heet water. Laat de borstel daarna drogen voordat je deze terugplaatst in de houder.

Wat is de beste manier om de WC-borstelhouder schoon te maken?

Vul de houder met heet water en voeg een desinfecterend middel toe. Laat dit enkele minuten inwerken, borstel dan de binnenkant van de houder met de WC borstel zelf of gebruik een aparte borstel, en spoel grondig uit.

Kan ik bleek gebruiken om mijn WC borstel schoon te maken?

Ja, je kunt bleek gebruiken om je WC borstel te desinfecteren. Zorg ervoor dat je het in een goed geventileerde ruimte gebruikt en spoel de borstel en houder grondig af na het desinfecteren om alle bleekresten te verwijderen.

Hoe vaak moet ik mijn WC borstel vervangen?

Het is aan te raden om je WC borstel elke 6 tot 12 maanden te vervangen, afhankelijk van het gebruik en de staat van de borstel. Vervang de borstel eerder als deze tekenen van slijtage vertoont of nare geurtjes vasthoudt.